Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar.

    Ben ve eşim DV-2025’e birkaç gün önce başvurumuzu yaptık. Tabi ki %2-3 şansımızın olduğu bir lotoyu şimdiden kazanmış gibi ayrıntılarda boğulduğumu düşünebilirsiniz. Ama ne öğrenirsek kar. Sonuçta bu sene olmazsa seneye tekrar şansımızı deneyeceğiz. Olmazsa bir daha… Bu hayatta bilgili olmak kadar cesaret veren bir şey yok.

    Eşim peyzaj mimarı. Türkiye’de aktif bir işi var ve işinde de gayet iyi olduğunu biliyorum. İlla ki belli bir seviye üzerinde dil gerekiyor ama Peyzaj Mimarı için çoğu mesleğe nazaran kısmen daha az ihtiyaç duyulabilir olduğunu düşünüyorum. Çünkü proje çizim aşamasında burada kullandığı tüm programlar zaten İngilizce. Projeyi uygularken da daha çok fiziki olarak işini icra ediyor gibi. Bu yüzden ona yönelik eyaletler araştırmanın mantıklı olduğunu düşündüm. Ayrıca ikimizin de ilk başta iş seçmeyeceğini ve dil konusunda tam hakim olana kadar acele etmek istemediğimizi de belirteyim.

    ChatGPT yapay zekasını Green Kart ve Amerika hakkında bilgiler öğrenmek için sıklıkla kullanıyorum. Peyzaj Mimarlığı için yapay zekanın bana verdiği cevabı bırakıyorum.

    “1. California: California, özellikle Los Angeles ve San Francisco gibi bölgeler, farklı topoğrafya ve iklimi nedeniyle sağlam bir peyzaj mimarlığı sahnesine sahiptir.

    1. New York: New York City ve çevresindeki alanlar, kentsel planlama ve tasarımda birçok fırsatla birlikte gelişen bir peyzaj mimarlığı sektörüne sahiptir.

    2. Teksas: Austin, Houston ve Dallas gibi şehirler peyzaj mimarlarına özellikle kentsel gelişim projelerinde fırsatlar sunuyor.

    3. Florida: Florida, benzersiz çevresel zorlukları ve çeşitli ekosistemleriyle, özellikle kıyı ve sulak alanlarda peyzaj mimarlarına ihtiyaç duymaktadır.

    4. Massachusetts: Boston metropol alanı ve tarihi peyzajları, peyzaj mimarlarına koruma ve restorasyon projeleri üzerinde çalışma fırsatları sunmaktadır.

    5. Colorado: Colorado'nun doğal güzelliği ve sürdürülebilirliğe verdiği önem, onu özellikle Denver gibi şehirlerde peyzaj mimarlığı açısından popüler bir eyalet haline getiriyor.

    6. Washington: Seattle'ı da içeren Kuzeybatı Pasifik, tasarım ve kentsel planlamayla ilgilenen peyzaj mimarlarına fırsatlar sunuyor.”

    Yapay zekanın cevabı bu şekilde. Ama böyle şeyler dinamik bilgilere ihtiyaç duyduğu için Amerika’da düzen kuran arkadaşlara sormak istiyorum. Peyzaj mimarlığı konusunda herhangi bir tecrübeniz oldu mu?

    Eyalet seçiminde tabi ki sadece buna yönelik hareket edilmez. Birçok maddi manevi faktörün sentezlenmesi gerekiyor. Ama yine de tecrübelerinizi okumaktan mutluluk duyarım.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum