• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. kubra
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 34
    • En İyi 18
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

kubra

@kubra

49
    İtibar
    173
    Profil Görüntülemeleri
    34
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

kubra Takip etme Takip Et

kubra tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

Herkese merhaba, vizesi onaylanan arkadaşların hepsini tebrik ederim.

2 Aralık günü sağlık kontrolü randevum vardı. Kontrolümü Handan hnm yaptı. Genel anlamda karın, ciğer, kalp dinledi, böbrekleri elle kontrol etti ve gözlük kullanma durumumu sordu. Daha önce geçirdiğim hastalıklar, ameliyatlar, psikolojik tramvaları sordu. Ardından bir kat aşağı tahlil vermeye gittim. Sırasıyla kan, idrar tahlili ve röntgen çekildi. Her aşamada size kağıdın ilgili bölümünü imzalatıyorlar. Uzun saçlı bayanlar yanlarında toka getirirse iyi olur. Röntgende saçımı bağlamamı istediler. Daha sonra kağıdı tekrar unganlara çıkıp veriyorsunuz. Bi aksilik çıkarsa sizi ertesi gün arıyorlar, yoksa ertesi gün saat 4-6 arası sonuc alabiliyorsunuz.

5 Aralık günü elçilikte mülakatım vardı. Cüzdan ve usb olmayan anahtarları kabul ediyorlar. Randevu saatim 8.45ti ve o gün 9-10 kişinin (çoğu çift) randevusu vardı. İçeri girdiğimde görevli bugünün yoğun oldugunu ve iranlıların mülakatının uzun sürdüğünü benim sıramın öğlen 12 gibi geleceğini öngördü. Nitekim de öyle oldu 12.30 da en son mülakata ben girdim. Salon boşalmıştı. Gözlemlediğim kadarıyla çiftlerin mülkatı daha uzun sürüyor. İstenilen belgeler dışında hiç bir şey teslim etmedim. Mülakatımı sarışın çok sıcak kanlı bir bayan yaptı. İnglizce yaptık. Hesap dökümüyle ilgili soru sormadı. Önceden yaptığım Amerika seyehatlerini sordu. Mesleğimi ve orda ne olarak çalışmak istediğimi, hangi eyalete gitmek istediğimi ve orda tanıdıklarım olup olmadığını sordu. Bir dk boyunca da söylediklerimi bilgisayara geçirdi. Arkasından "vizeniz onaylandı, turist vizeniz iptal edilip göçmen vizeniz basılacak" dedi.

Süreçle ilgili bir çok talihsizlik yaşadım ancak her aşamada ilgilenen özellikle sabrı ve emeği için @crazycells ve forumda yardımlarını ve iyi dileklerini ihmal etmeyen herkese teşekkürlerimi sunarım.

Herkese olumlu cevaplar almalarını ve bu yıl kazanamayanların da 2021 de aramıza katılmalarını tüm kalbimle diliyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      K
      kubra

Merhaba. Daha önce bahsetmiştim mülakat yerimde bir yanlışlık olmuştu ve Erivan diye gelmişti. KCC ile durumu konuşmak için telefonla iletişime geçtim, mülakat tarihi verilince işin KCC den çıktığını artık Erivan ve Ankara elçilikleriyle iletişime geçip dosya aktarımını talep etmemi söylediler. Bir kaç e-posta trafiği ve tekrar randevu talep etmem sonucu mülakatım Ankara olarak güncellendi. Benden başka böyle bir aksilik yaşayan olmadı sanırım ama forumda kalıcı olsun diye aktarmak istedim.

Aklıma takılan bir soru daha var. Daha önce ds formunda okullara üniversite eğitimimi ilk yılında bıraktığım bir okulu yazmamıştım. Başka bir üniversiteye geçip ordan mezun oldum. Lise diplomamın arkasında bu bilgi var ama ds formuna eklememiş olmam sorun çıkarır mı, güncellemem iyi olur mu diye sormak istedim.

K
      kubra

Bugün müülakat maili geldi. Ancak mükakat yerine Yerevan yazıyor. DS formunu da kontrol ettim acaba Ankara yerine başka bir yer mi seçtim diye. Bi yanlışlık yok. KCC ye mail atmam gerekiyor sanırım.

EK: Vakit kaybetmeden mail attım. Ankara seçtiğimi DS formunu kontrol ettiğimde de ankara seceneğini işaretediğimi belirttim. Yanlışlık mı var yoksa benim değiştirmek için yapmam gereken bir şey mi var diye sordum.

K
      kubra

@dmrtkn çok teşekkür ederim

K
      kubra
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba, ben de forumda yeniyim. ds-260 formunu doldurmaya henüz başlamadım. Önce forumu iyice araştırmak istedim, hata yapmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Hayırlısı olsun hepimiz için

K
      kubra

@znerus pdf olarak cevaplarınızı kaydedin ve kontrol edin. bir sıkıntı eşleşmeme ya da hata yoksa problem yoktur. atlasaydınız soruyu zaten form ilerlemenize izin vermezdi

K
      kubra

@ksmcmldg @avesta48 başka bir tarayıcıdan girmeyi deneyin

K
      kubra

@sharm anladım ekstra önlem iyidir 😃 teşekkür ederim cevaplarınız için

K
      kubra

@fozba eğitim bölümünde sadece mezun olduğunuz yerleri yazmanız bekleniyor. zaten mezuniyet tarihi istiyor. sadece liseyi yazmanız, mezuniyet durumunda formunuzu açtırıp güncellemeniz daha mantıklı. Bir aksilik çıkar ve mezuniyet sorunu yaşarsanız, yanlış bilgi vermekten başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.

K
      kubra

@sharm DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

...Onemli olan o adreste yasayan kisinin ismini belirtmis olmaniz ve tanidiginizin kendi posta kutusuna sizin tam isminizi postacinin gorecegi sekilde yazmis olmasi (kolay cikmayan etiketlerle isim yazilip konuluyor).

bunu tam olarak anlayamadım. Alıcı ismine green card ı teslim alacak kişiyi yazdım. adresi de tamam. başka bir şey eklemem gerekiyor muydu ds 260 formunda? "kendi posta kutusuna benim ismimi yazmak" kısmını anlamadım kusura bakmayın

K
      kubra

kubra tarafından gönderilen son iletiler

Herkese merhaba, vizesi onaylanan arkadaşların hepsini tebrik ederim.

2 Aralık günü sağlık kontrolü randevum vardı. Kontrolümü Handan hnm yaptı. Genel anlamda karın, ciğer, kalp dinledi, böbrekleri elle kontrol etti ve gözlük kullanma durumumu sordu. Daha önce geçirdiğim hastalıklar, ameliyatlar, psikolojik tramvaları sordu. Ardından bir kat aşağı tahlil vermeye gittim. Sırasıyla kan, idrar tahlili ve röntgen çekildi. Her aşamada size kağıdın ilgili bölümünü imzalatıyorlar. Uzun saçlı bayanlar yanlarında toka getirirse iyi olur. Röntgende saçımı bağlamamı istediler. Daha sonra kağıdı tekrar unganlara çıkıp veriyorsunuz. Bi aksilik çıkarsa sizi ertesi gün arıyorlar, yoksa ertesi gün saat 4-6 arası sonuc alabiliyorsunuz.

5 Aralık günü elçilikte mülakatım vardı. Cüzdan ve usb olmayan anahtarları kabul ediyorlar. Randevu saatim 8.45ti ve o gün 9-10 kişinin (çoğu çift) randevusu vardı. İçeri girdiğimde görevli bugünün yoğun oldugunu ve iranlıların mülakatının uzun sürdüğünü benim sıramın öğlen 12 gibi geleceğini öngördü. Nitekim de öyle oldu 12.30 da en son mülakata ben girdim. Salon boşalmıştı. Gözlemlediğim kadarıyla çiftlerin mülkatı daha uzun sürüyor. İstenilen belgeler dışında hiç bir şey teslim etmedim. Mülakatımı sarışın çok sıcak kanlı bir bayan yaptı. İnglizce yaptık. Hesap dökümüyle ilgili soru sormadı. Önceden yaptığım Amerika seyehatlerini sordu. Mesleğimi ve orda ne olarak çalışmak istediğimi, hangi eyalete gitmek istediğimi ve orda tanıdıklarım olup olmadığını sordu. Bir dk boyunca da söylediklerimi bilgisayara geçirdi. Arkasından "vizeniz onaylandı, turist vizeniz iptal edilip göçmen vizeniz basılacak" dedi.

Süreçle ilgili bir çok talihsizlik yaşadım ancak her aşamada ilgilenen özellikle sabrı ve emeği için @crazycells ve forumda yardımlarını ve iyi dileklerini ihmal etmeyen herkese teşekkürlerimi sunarım.

Herkese olumlu cevaplar almalarını ve bu yıl kazanamayanların da 2021 de aramıza katılmalarını tüm kalbimle diliyorum.

K
      kubra

@epinarcen ds formunu yine KCC ile maillesip actiriyorsunuz diye biliyorum, ben formu henuz actirmadim. Ancak mulakat yeriniz ve tarihiniz ile ilgili bir problem varsa elciligin gocmen vize ile ilgili bolumune e-mail atmaniz gerekir

K
      kubra

@dmrtkn çok teşekkür ederim

K
      kubra

@Muhtaradana teşekkür ederim. Evet tarihi ve saati aynı verdiler, sadece mülakat yerim güncellendi

K
      kubra

Merhaba. Daha önce bahsetmiştim mülakat yerimde bir yanlışlık olmuştu ve Erivan diye gelmişti. KCC ile durumu konuşmak için telefonla iletişime geçtim, mülakat tarihi verilince işin KCC den çıktığını artık Erivan ve Ankara elçilikleriyle iletişime geçip dosya aktarımını talep etmemi söylediler. Bir kaç e-posta trafiği ve tekrar randevu talep etmem sonucu mülakatım Ankara olarak güncellendi. Benden başka böyle bir aksilik yaşayan olmadı sanırım ama forumda kalıcı olsun diye aktarmak istedim.

Aklıma takılan bir soru daha var. Daha önce ds formunda okullara üniversite eğitimimi ilk yılında bıraktığım bir okulu yazmamıştım. Başka bir üniversiteye geçip ordan mezun oldum. Lise diplomamın arkasında bu bilgi var ama ds formuna eklememiş olmam sorun çıkarır mı, güncellemem iyi olur mu diye sormak istedim.

K
      kubra

Bugün müülakat maili geldi. Ancak mükakat yerine Yerevan yazıyor. DS formunu da kontrol ettim acaba Ankara yerine başka bir yer mi seçtim diye. Bi yanlışlık yok. KCC ye mail atmam gerekiyor sanırım.

EK: Vakit kaybetmeden mail attım. Ankara seçtiğimi DS formunu kontrol ettiğimde de ankara seceneğini işaretediğimi belirttim. Yanlışlık mı var yoksa benim değiştirmek için yapmam gereken bir şey mi var diye sordum.

K
      kubra

Merhaba, ds formumu yolladım ancak filled formun pdf olarak kayıtlı haline bakarken okulumun posta kodu yerine şehir ismi yazdığımı fark ettim. Emin olmak için siteden de forma girdim gerçekten öyle bir hata yapmışım. Form açtırmaya gerek olacak bir hata mı?

İkinci olarak da eylül ayı sonu ekim ayı başı Amerika'ya tekrar gitmeyi planlıyorum. Bu durumda son ziyaretimi güncellemek gerekir mi?

K
      kubra

Aklıma takılan bir kaç soru var.

1-SSN'im benim daha önceden vardi. Hala da SSN belgem elimde var ama ben yenilenmesini ve green cardla gönderilmesini istediğimi belirtmiştim DS formunda, sırf SSN in üstünde yeni tarih olsun diye. Yanlış mı yaptım acaba?

2-Üniversiteye başka bir bölümde ve üniversitede başladım. okulda kaydım varken sınava tekrar girip başka üniversite ve bölüme geçtim. Üni bilgileri kısmında bıraktığım üniversiteyi eklemedim, sadece 2 yazıp listemi ve mezun olduğum üniversiteyi ekledim. Bu bir problem yaratır mı?

K
      kubra

@crazycells çok teşekkür ederim. bu çok iyi oldu imzama ekliyorum ben de., ve evet sabitlemekten kastım oydu. Mesaja dikkat etmemişim kusura bakmayın:)

K
      kubra

@crazycells benim de bir sorum olacak, talihlilerin bilgilerini girdiği excel dosyasının linkini konu içinden bulmam çok zor oluyor. acaba daha kolay nasıl bulabilirim? İmzanızda linki paylaşabilir misiniz ya da sabitleme şansımız var mı ilk mesajda?

K
      kubra