Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @HATICE-KUREYSLI her sekilde alma sansiniz %50. Ya alacaksinizdir ya almayacaksinizdir. Bunu basvurmadan kimse bilemez. Ayrica vize degerlendirmelerinde aylik ne kadar satis yaptiginiza falanda bakmazlar. Tek kafalarindaki soru isareti, neden cocuklarla gitmediginiz ile lgili olabilir. Onu da memura ikna edici sekilde anlatabilirseniz vizenizi alabilirsiniz.


  • Merhaba,

    10 yıllık pasaportumun süresi geçti. Ana amacım US'e yasal yollarla yerleşmek. Bu yolda da önce Turist Vizesi ile US'e giriş yapmak, sonra E2 vb. statü geçişi yaparak US'de kalmak istiyorum. Bu sebeple Turist Vizesi ile girişte yeni çıkartacağım pasaportun süresi 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl veya 10 yıl olması fark eder mi?


  • 29 Nisan 2024 tarihine Istanbul'dan randevu aldık 4 kişi aile olarak. Tek randevuda hepimiz gireceğiz. Ds formlarımızda 2024 Şubat ayında gideceğimizi yazdık. Ki öyle de olacak eğer vizeyi alırsak. Sorularım şu şekilde;

    1. Vizeyi öne çekemezsek formu baştan güncelleyip 29 Nisan'dan sonra gitmek istediğimizibeyan eden yeni formlarla görüşmeye gidebilir miyiz?
    2. Istanbul'da yaşıyoruz ama bu formu güncellerken randevuyu Ankara'ya almak bizim için bir handikap olur mu? Yani ikamet Istanbulken randevuyu Ankara'ya almak.
  • ⭐⭐

    1- Vizeyi öne çekemezseniz görüşmeye yakın formu tekrardan doldurup seyahat tarihlerini ve değişen başka bilgiler var ise girebilirsiniz. Yeni formlara ait DS-160 numaralarını AIS üzerindenden kişi bazlı güncelleyebilirsiniz. Bu güncelleme işlemi 1 sefere mahsus.

    2- Hayır bir sorun yaratmaz bu durum.

    @Uğur-Koç, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    29 Nisan 2024 tarihine Istanbul'dan randevu aldık 4 kişi aile olarak. Tek randevuda hepimiz gireceğiz. Ds formlarımızda 2024 Şubat ayında gideceğimizi yazdık. Ki öyle de olacak eğer vizeyi alırsak. Sorularım şu şekilde;

    1. Vizeyi öne çekemezsek formu baştan güncelleyip 29 Nisan'dan sonra gitmek istediğimizibeyan eden yeni formlarla görüşmeye gidebilir miyiz?
    2. Istanbul'da yaşıyoruz ama bu formu güncellerken randevuyu Ankara'ya almak bizim için bir handikap olur mu? Yani ikamet Istanbulken randevuyu Ankara'ya almak.
  • ⭐⭐

    @Yolcu34 statü değişiklikleri zaman alan işlemler. 1 senelik pasaport zaten işinizi görmez. 10 yıllık çıkartmak varken size ekstra iş ve maliyet çıkartacak kısa süreli seçenekleri düşünmemeniz faydanıza olacaktır.

  • ⭐⭐

    @HATICE-KUREYSLI Size ait bir iş yerinin olması ülkeye döneceğize yönelik bir kanıt olarak olumlu yansıyacaktır. Yurtdışına hiç çıkmamış olmanız dezavantaj yaratabilir ancak Amerikaya seyahat nedeniniz / planınız iyi ise ve bunu görüşmede doğru bir şekilde ifade edebilirsiniz vizeyi alma ihtimaliniz var. Eşinizin de çalışma durumu önemli tabi. Yine de son karar görevliye ait. 100% alabilirsiniz veya alamazsınız cevabını kimse veremez.


  • @tufank bir sorum daha olacak size. Kız kardeşim Almanya'da yaşıyor, kendisinin süresiz oturum izni var ve eşi de Alman vatandaşı. Amerika seyahatimizde onlar da bizimle olacak. Onlar Almanya'dan gelecekler ve biz Türkiye'den gideceğiz. DS-160 formunda kimlerle gideceksiniz sorusuna onları da eklemeli miyiz yoksa bu soru için sadece vize randevusuna beraber görüşmeye gideceğimiz kişileri mi yazmalıyız.


  • Herkese merhabalar... bir konuda fikrinizi almak istiyorum, Esimin 10 yıllık Amerika vizesi var ama ben 2 kere red yedim. Pasaportta gittigimiz ulkeler aldığımız vizeler her sey aynı ve esitti 🙂 hatta ortak is yerimiz var birlikte calisiyoruz. Temmuzda 3. Görüşmem var Ankara'da, Ds160 formunda kiminle gideceksiniz sorusuna esimle diye yanit verdim ama vizesi olup olmadığı sorulmuyor, 2. Görüşmemiz o kadar kısa surdu ki görevli sormadı bile. Benim bu sefer esimin vizesi olduğunu söylemem gerek. 25 günlük LA ve Vegas planımız var, yaşlar daha fazla ilerlemeden dunya gozuyle görmek istiyoruz ( 43 ve 51 yaşlar).. gercek bir plan yani ama yok bana vermiyorlar vize. Neyse sizce grevli sormadan esimin vizesi oldugunu nasil soylemeliyim?

  • ⭐⭐

    @Uğur-Koç Türkiyeden beraber hareket edecekseniz "Persons traveling with you" kısmına dahil edebilirsiniz. ( other relatives seçeneğini seçerek) Eğer orada buluşacaksanız dahil etmenize gerek olduğunu düşünmüyorum.

  • ⭐⭐

    @cagladiyebiri görevli seyahat ile ilgili detayları sorduğunda gideceğiniz yerleri anlatırken eşiniz ile birlikte gideceğinizi ve kendisinin hali hazırda bir vizesi olduğunu söyleyebilirsiniz. Daha önceki görüşmelerinizde neden ret aldığınızı değerlendirme şansınız oldu mu? Eşiniz onay aldığı zaman sanırım siz bu görüşmede yoktunuz, sonradan başvurdunuz. DS-160 formundaki seyahat planı kısmını ve diğer tüm bilgileri eksiksiz / hatasız doldurduğunuzdan emin olmanız gerekiyor. Bundan sonrası görevliyi seyahatiniz ve ülkeye geri döneceğiniz konusunda ikna etmek. Şu başlıktaki iletileri okuyarak geçmiş mülakatlardan işinize yarayacak bilgiler edinebilirsiniz.


  • Evet önce ben randevu aldım, tertemiz bomboş bir pasaport uzattım ilk gorusmede:) doğal olarak uygun değilsiniz dediler sonra biz basladık yurdısına seyahat etmeye, 7 ülke gezdik shengen vizeli/vizesiz. Ardından eşimin gorusmesine sıra geldi ve o işimiz gereği ( insaat) eşim VEgasta insaatcılar fuarına katılacağını söyledi ve vizeyi aldı:)) bu arada ilk randevularımızı kardesim aldı .
    2. Randevumu bir turizm firmasına aldırdım ve doğal olarak turistik gezisi yazmış ds160 formunda, ama 2. Gorusmemde o anın heycanıyla mı diyim eşim fuar dedi bende fuara gideceğimizi söyleyim dedim ve yüzüme bile bakmadı gorevli, inanılmaz asık suratlı bir hanım ablaydı 🙂 direk tutarsız buldu haklı olarak cevabımı... konusmadı bile benimle, eşimin vizesi olduğunu bile soyleyemedim. Bu arada 6 aylık Fransa vizesi de almıstık 2. görüşmede vardı Fransa vizem ama annemin ani hastalığı sonra annemi aniden kaybedisimiz ve benim yas sürecim derken umrumda değildi Fransa. Giriş çıkıssız duruyor vize öylece.

    11 ocakta vize gorusmesinden cıkar cıkmaz hemen yeniden vize randevusu aldırdım bu sefer Ankara olsun dedik ve 1 gun sonra firma temmuz sonuna randevu almıstı. Bu sure zarfında 3 aylık shengen aldık agustos 15 bitimli, yunanistana bir daha kısa bir gezi planlıcaz 2 hafta içinde, giriş cıkış gözüksün. Bu sefer tek tek kendim doldurdum ds160 formundaki bilgileri ama sizin onerinizle diğer baslıkta okuduğum deneyimlerde sanırım eskiciugur isminde biri esiyle aynı anda basvurmus ve kendisine vize verilmis eşi red almıs kısmını okuyunca cok sasırdım ve iyice demoralize oldum.

    Benim en buyuk hatam firma ile calısmam oldu ve turizm firmasi ile hic iletisimde kalamamak oldu. Acıkcası cok da umursamadım bu durumu ama mimlendim sanırım.

    Dogum gunlerimiz cok yakın birbirine esimle ekim sonu ve kasım bası La ve vegasta olmak istediğimizi yazdım forma dogum gunu icin. 10 gün LA 10 gün Vegas. Gidip memnun kalan arkadaşlarımızdan tavsiye uzerine otel isimlerini aldım ve onları ekledim o kadar.

    Ben eşlerden birinin vizesi olması diğeri acısından alması daha kolay bir avantaj zannederdim ama sanırım öyle değilmiş.

    Cok uzattım ama bu sacma sapan süreci nasıl anlatabilirdim baska:))
    Simdi bana tavsiyede bulunmanızı istiyorum her cevaba acığım. Nereye gidiyorsunuz La ve vegas diyip susayım mı?


  • Bugün itibariyle İstanbul ve Ankara'dan vize görüşme tarihi için minimum 356 gün sonraya verebiliyor. Peki bu durumda bize ailecek Atina veya başka bir ülkeye turist vizesi ile gidip oradaki Amerika konsolosluğuna Amerika vizesi için başvuruda bulunsak bizim için bir zararı olur mu? Mesela Atina'daki Amerika konsolosluk için 7 Calander Day diyor.

    Yani başka ülkeyi ziyarete gidip, oradan Amerika için vize başvurusunda bulunmak o vize görüşmemeizin sonucunu olumlu/olumsuz nasıl etkiler? Konsoloslukta İngilizce konuşabilirim ama ailemiz 4 kişi ve sadece 2 kişi rahatlıkla İngilizce konuşabiliyor. Bir de evraklar konusu var, onları da Türkçe istemeyecekler sanki değil mi? (Türk vatandaşıyız, Atina'yı sadece yakın tarihli vize verdikleri için belirttim.)


  • Merhabalar ben ds-160 formumu doldurdum ve amerikada 1-2 haftalık bir tatil yapmak istiyorum ancak visa class'ımı seçerken toursim/medical treatment seçtim. Biraz araştırma yaptım size tekrar formu doldurup b1/b2 vize türünü seçip yeni formumun onay sayfası çıktısıyla gitmem işe yarar mı? b2 genel olarak turistik vize olarak geçiyor ama kimsenin tourism/medical treatment seçmediğini görünce paniğe kapıldım. Yardımcı olabilir misiniz?


  • @Yolcu34 ben bu forumda cok yeniyim ama buna rağmen @Rushvisasnow isimli arkadasın vize tarihlerini öne aldığını okudum, bence sizde Atina icin o kadar masrafa ve riske gireceginize bu arkadastan destek alabilirsiniz, sevgiler.

  • ⭐⭐

    @gulenayapici b1/b2 hem turistik hem de iş amaçlı kullanılanabilir, bu şekilde 2 amaca da hizmet ettiği için daha çok tercih ediliyor. Yeni forma ait DS-160 form numarasını AIS üzerinden randevuyu iptal etmeden 1 kereye mahsus değiştirebilirsiniz.


  • Ben Mayıs 2023 yılında vizemi aldım. Aralık 2022 yılında müracaat etmiştim ve Ocak 2024 tarihine veriyordu. Daha sonradan her gün 1 saate 1 randevu sistemini takip etmeye başladım. Mayıs 2023 Ankara'ya aldım.

    Kısacası İstanbul'a takılıp kalmayın arkadaşlar. Sistemi sürekli takip ederseniz erkene alabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @cagladiyebiri Eksik, hatalı ve tutarsız bilgiler vize almazına engel olmuş anladığım kadarıyla. DS-160 formunu kendiniz doldurmanız bilgilere hakim olacağınız için size avantaj sağlayacaktır. Görevli sorduğunda seyahat detaylarını paylaşmanız yeterli olacaktır. Kiminle seyahat edeceğiniz forma girdiğiniz için görevli tarafından biliniyor. Eğer bu yönde soru gelirse eşinizle gideceğinizi ve vizesi olduğunu belirtebilirsiniz. Görevlinin sorduğu sorulara kısa, net ve tutarlı cevaplar verirseniz vizeyi kolaylıkla alabileceğinizi düşünüyorum.


  • @cagladiyebiri, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Yolcu34 ben bu forumda cok yeniyim ama buna rağmen @Rushvisasnow isimli arkadasın vize tarihlerini öne aldığını okudum, bence sizde Atina icin o kadar masrafa ve riske gireceginize bu arkadastan destek alabilirsiniz, sevgiler.

    Yanıtın için teşekkür ederim. Evet, o hizmeti detaylı okumuştum ama 4 kişi olunca 4'ümüzün de randevusunu öne çekme süresi uzuyor. İşimi daha garantiye almak için başka alternatif var mı diye araştırıyorum.


  • Merhabalar 5 temmuz tarihinde vize randevum var. DS160 formunda vize tipine B2 yazmıştım turistik olacağı için ancak randevu sayfasında B1/B2 şeklinde işaretlemişim ve değiştiremiyorum. Bu durum bana randevuda problem yaşatır mı?


  • @Emir-Ogan çok emin olmamakla birlikte bir sorun olacağını zannetmiyorum zira ben B2'ye başvurmuştum benim pasaportuma B1/B2 bastılar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum