• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Emir Ogan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Emir Ogan

@Emir Ogan

5
    İtibar
    9
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Emir Ogan Takip etme Takip Et

Emir Ogan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhabalar, 5 Temmuzda gerçekleştirdiğim mülakatım sonucu B1/B2 vizem onaylandı. Forumdakilere de yardımcı olması açısından herhangi bir danışmanlık almadan tek başına vize almış biri olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim.

-Öncelikle iyi İngilizce bilmiyorsanız ,benim şahsi görüşüm, kesinlikle zorlamayın ve türkçe mülakat yapın. Eğer İngilizce biliyorsanız da İngilizce yapmanızı tavsiye ederim kesinlikle. Ben iyi İngilizce biliyorum ve mülakatın çok daha akıcı ve rahat geçtiğini söyleyebilirim.
      -Görüşme esnasında sakin olmakta fayda var. Ben 2 gün önceden arkadaşımla olası sorular hakkında pratik yapmıştım ve cidden de yararlı oldu.
      -Mülakatı yapan kişi sizden dosya istemediği sürece dosya vermeyi teklif etmeyin derim. Ben bir ton dosya götürmüştüm, mülakatı yapan kişi sadece pasaportuma baktı. Zaten merak ettikleri bir durum olursa sizden talep ediyorlar.
      -Durumunuzu iyi anlatmak önemli. Önümde bir kişi vardı ve eşini sonradan tatilde yanına alacağı şeklinde bir açıklama yaptı. Tatil planını da anlaşılır şekilde açıklayamayınca sanırsam red yedi.
      -Geri döneceğinize dair olan bağlantıları belirtmek çok önemli. Ben Almanya'da üniversite okuyacağımı ve Almanya'ya gitmeden önce boş zamanımda tatil yapmak istediğimi belirtmiştim.

Sonuç olarak; şüpheli davranmadığınız, durumunuzu ve geri dönüşünüzü kanıtlayacak bağları açıkça ve sade bir şekilde açıklayabildiğiniz ve rahat olduğunuz sürece onay almamak için bir sebep yok. Ben de red almaktan çok korkmuştum ama gördüğüm kadarıyla çok fazla red alan insan olmadı. 10 kişide 4 kişi gibi diyebiliriz red oranları için 🙂 Herkese bol şans

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Emir Ogan
      Emir Ogan
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar 5 temmuz tarihinde vize randevum var. DS160 formunda vize tipine B2 yazmıştım turistik olacağı için ancak randevu sayfasında B1/B2 şeklinde işaretlemişim ve değiştiremiyorum. Bu durum bana randevuda problem yaşatır mı?

Emir Ogan
      Emir Ogan

Emir Ogan tarafından gönderilen son iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhabalar, 5 Temmuzda gerçekleştirdiğim mülakatım sonucu B1/B2 vizem onaylandı. Forumdakilere de yardımcı olması açısından herhangi bir danışmanlık almadan tek başına vize almış biri olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim.

-Öncelikle iyi İngilizce bilmiyorsanız ,benim şahsi görüşüm, kesinlikle zorlamayın ve türkçe mülakat yapın. Eğer İngilizce biliyorsanız da İngilizce yapmanızı tavsiye ederim kesinlikle. Ben iyi İngilizce biliyorum ve mülakatın çok daha akıcı ve rahat geçtiğini söyleyebilirim.
      -Görüşme esnasında sakin olmakta fayda var. Ben 2 gün önceden arkadaşımla olası sorular hakkında pratik yapmıştım ve cidden de yararlı oldu.
      -Mülakatı yapan kişi sizden dosya istemediği sürece dosya vermeyi teklif etmeyin derim. Ben bir ton dosya götürmüştüm, mülakatı yapan kişi sadece pasaportuma baktı. Zaten merak ettikleri bir durum olursa sizden talep ediyorlar.
      -Durumunuzu iyi anlatmak önemli. Önümde bir kişi vardı ve eşini sonradan tatilde yanına alacağı şeklinde bir açıklama yaptı. Tatil planını da anlaşılır şekilde açıklayamayınca sanırsam red yedi.
      -Geri döneceğinize dair olan bağlantıları belirtmek çok önemli. Ben Almanya'da üniversite okuyacağımı ve Almanya'ya gitmeden önce boş zamanımda tatil yapmak istediğimi belirtmiştim.

Sonuç olarak; şüpheli davranmadığınız, durumunuzu ve geri dönüşünüzü kanıtlayacak bağları açıkça ve sade bir şekilde açıklayabildiğiniz ve rahat olduğunuz sürece onay almamak için bir sebep yok. Ben de red almaktan çok korkmuştum ama gördüğüm kadarıyla çok fazla red alan insan olmadı. 10 kişide 4 kişi gibi diyebiliriz red oranları için 🙂 Herkese bol şans

Emir Ogan
      Emir Ogan

Merhabalar 5 temmuz tarihinde vize randevum var. DS160 formunda vize tipine B2 yazmıştım turistik olacağı için ancak randevu sayfasında B1/B2 şeklinde işaretlemişim ve değiştiremiyorum. Bu durum bana randevuda problem yaşatır mı?

Emir Ogan
      Emir Ogan

Emir Ogan
      Emir Ogan

Herkese merhaba. 5 Temmuzda amerikan turist vizesi randevum var ancak aklıma takılan birkaç soru var.

1- Ben DS160 formunu doldururken vize tipini B1/B2 olarak işaretlemiştim. Vizeye başvuru amacım ise Amerika'da üniversite okuyan kız arkadaşımı ziyaret etmek. Bu konuda başvuru esnasında problem yaşanır mı?
      2- Süresi dolan pasaportumu yeniledim ve yeni pasaportumda herhangi bir vize yok. Eski pasaportumda ise ,18 yaşımdan küçükken, 2017 yılında alınmış bir adet Avusturya vizesi mevcut. Eski pasaporttaki vizem başvuru için ikna edici olur mu?
      3- Kız arkadaşım amerikan vatandaşı ve benim için davet mektubu yazacak. Mülakatta ziyaret amacımı bu şekilde belirtmek bana sıkıntı yaşatır mı? Turistik olarak geleceğimi söylemek daha mı ikna edici olur?

Teşekkürler.

Emir Ogan
      Emir Ogan