@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@kaanayhan83 herkesi bir tersleyen oluyor kardeşim onu yazdık buradan okusana diye ama yazılanların sorulan ile alakası yok mesela di mi 
Gönül kırmadan gönül almak daha hoş.
İnsan algısı kulturel birikimi kadar buda ne suc ne ayıptır. İnsanin insana yardimci olmasi ne büyük mutluluk . Burda yazilanlari okuyunca farkina vardimki arkadaşımın ret almasi benim suçum keşke daha önce daha tefaruatli sorsam araştırsaydım.
Ne guzel bilgiler vermisler cok ama cok sağolsun herkes.
Ds160 formunu doldurduğum yeşil pasaportlu arkadaşım ret aldi ret uzerine modumuz yerlerde resmen.
Basvuran arkaşımin ds160 formu dolumun da pasaport secenegini yanlış seçmişim (official) oysa bu sayfadan öğrendim yesil pasaport icin (Regular) seçmeliymisim.
Arkadaşım formu doldurken hiç avrupaya gitmemişti ve yurt disi seyahatlerine hayir yapmadim seçeneğini isaretledim.
Daha sonra avrupaya girişler çıkışlar yapti ama bunu değiştire biliyormuşuz. Nerden bilecegiz iste bilmedigin konuda cahilsin direk.
Oysa ds160 formunu yeniden doldurup hataları düzelterek görüşmeye yeni formu verip, bu yeni form üzerinden değerlendirme isteye bilirmisiz.
Bunun uzerine itiraz edebilirmiyim diye sordum formda sagolsun arkadaslar..
Ret sonrasi 24 ay beklemelisin sistem randevu vermiyor dedi.
Bir başka arkadas hayir öyle değil sistem retli yeni basvuruya daha kisitli rendevu veriyor surekli bakacaksin dedi.
Bakin bunlar ne kadar guzel bir bilgi.
Bir başkası da konuya daha tefaruatli bilgi verebilir. Bırakın yazılsın cizilsin bunlari okuyanlar ayni hatalara düşmez.
Bu ve bunun gibi bir cok altin bilgi icin cok sagolsun herkes.