DV2024 Sohbet Odası
-
@dytmelek çok bilgilendirici şeyler okuyorum yazdıklarınızda öncelikle teşekkür ederim... ama merak ettiğim bazı şeyler var mahsuru yoksa sormak isterim cevap verip vermemekte karar sizin paylaşmak istemediğiniz bilgilerde olabilir... siz turist vizesi ile gittiniz bildiğim kadarıyla (6 aylık izniniz var) ev sahibi buna karşılık bir tavır alıyor mu? bu tavır ondan mı sadece ssn numarası için mi sizce? bir de 6 ay sonunda kaçağa mı düşeceksiniz yoksa bu süreçte bir iş girişiminde bulunup statü değişikliğine mi başvuracaksınız yada öğrenciliğe mi geçeceksiniz... çaresiz kalıp turist vizesi ile giriş yapmak durumunda kalırsak sponsorluk arayışı içine girmeyi planlıyorum bazı yerlerle ama çok zor ve uzun bir süreç sizin fikirlerinizi merak ettim... önünüzü görebiliyor musunuz? allah ne verdiyse şeklinde mi ilerliyorsunuz... :) ev ve araba kısmını anladım... en merak ettiğim iş güç ve 6 ayın bir ayı neredeyse dolmak üzere kalan 5 ayda neler yapılabilir legal olarak orada kalabilmek banka hesaplarını hala kullanıyor olabilmek yada hastalandığınızda rahatça doktora gidebilmek için... teşekkürler
-
@Zelene ohhhh! çok pahalı ama hayal edilebilir... neden olmasın ki?... sadece bu evleri görünce o kadar hızlı para nasıl kazanabiliriz onu düşünüyorum, sonrasında da diyorum ki; bu ikinci başvurum olmasaydı keşke daha öncesinde başvurmaya başlasaydım kesin oralardaydım şimdi diyorum ve belki de böyle bir evimiz o zaman çoktan olurdu diyorum... ama sonra da kader diyorum kısmet diyorum her şeyin bir zamanı var diyorum... diyorum da diyorum işte :) güzel ev valla siz böyle arada güzel evleri paylaşın insanın içi açılıyor...
-
@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@dytmelek çok bilgilendirici şeyler okuyorum yazdıklarınızda öncelikle teşekkür ederim... ama merak ettiğim bazı şeyler var mahsuru yoksa sormak isterim cevap verip vermemekte karar sizin paylaşmak istemediğiniz bilgilerde olabilir... siz turist vizesi ile gittiniz bildiğim kadarıyla (6 aylık izniniz var) ev sahibi buna karşılık bir tavır alıyor mu? bu tavır ondan mı sadece ssn numarası için mi sizce? bir de 6 ay sonunda kaçağa mı düşeceksiniz yoksa bu süreçte bir iş girişiminde bulunup statü değişikliğine mi başvuracaksınız yada öğrenciliğe mi geçeceksiniz... çaresiz kalıp turist vizesi ile giriş yapmak durumunda kalırsak sponsorluk arayışı içine girmeyi planlıyorum bazı yerlerle ama çok zor ve uzun bir süreç sizin fikirlerinizi merak ettim... önünüzü görebiliyor musunuz? allah ne verdiyse şeklinde mi ilerliyorsunuz... :) ev ve araba kısmını anladım... en merak ettiğim iş güç ve 6 ayın bir ayı neredeyse dolmak üzere kalan 5 ayda neler yapılabilir legal olarak orada kalabilmek banka hesaplarını hala kullanıyor olabilmek yada hastalandığınızda rahatça doktora gidebilmek için... teşekkürler
Ev sahibi herhangi bir tavır takınmadı ssn de sormadı ama kredi skorunu sordu ya da maaş bordrosu gibi bir bir evrak, biz yeni geldiğimiz için sunamayacağımızı söyledik yani turist olarak burada olduğumuzu bilmiyor bile olabilir. Zaten kendisi de emlakçı da Hintliydi, bence onlar bu konulara çok takılmıyor çünkü onlarda da çok fazla göçmenlik durumu oluyor. Sadece önceki kiracısı 3 ay peşin ödeyip sonra sorun çıkarmış sanırım emlakçı onun gibi birşey söyledi o yüzden temkinli davranıyor dedi. Yoksa turist olarak kalmamızla ilgili bir konu geçmedi.
Biz yatırımcı vizesi ile kalmayı düşünüyoruz o yüzden kaçağa kalmayacağız. Zaten hiç öyle bir riske giremeyiz 2 kızımız var bu durum bizim huzurumuzu kaçırır, yani yasal yollarla devam edeceğiz hayatımıza.
Ben E2 statüsündeyken eşim de yasal olarak çalışma hakkı kazanıyor, eşim mühendis kendi mesleğinde iş aramayı düşünüyor ama biz de bir yandan sponsor bulabilirsek onu da denemeyi düşünüyoruz bunların hepsi zamanla şekillenecek, zaten geleli daha 1 ay olmadı bunun 1 haftası gezme, 1 haftası ev aramayla geçti kalan 2 haftada da anca yerleşme, eşya alma, çocukların okulu gibi konuları hallettik. Bundan sonrası için de E2 planımızın üstüne düşeceğiz. Allah ne verdiyse düşüncesi pek bizlik değil maalesef. Planlı olduğumuzda kendimizi daha rahat hissediyoruz ama tabi hayat bize ne gösterir bilemiyorum zamanla netleşecek bakalım.
Banka hesapları konusunda bir sorunumuz yok hem buradaki hem Trdeki hesapları sorunsuz kullanıyoruz, hastalık durumu bizi de en korkutan durum ama o da çözümsüz değil ücretli muayene olunabilir basit durumlar için. Kronik olmayan rahatsızlıklar için de gelmeden 3 aylık seyahat sigortası yaptırmıştık Allah korusun bir kaza vb olursa da o karşılar diye düşünüyoruz. Ama onun dışında büyük hastalık vb olması en büyük korkumuz o durumda bütün planlar değişebilir tabiki. -
@dytmelek çok teşekkür ederim harikasınız cevap verdiğiniz için en azından kimse samimi bilgileri açık açık yazmıyor bunun için çok teşekkürler yada oradayken asıl merak edilenlerin neler olduğu unutuluyor belki... belki biz de gitsek unutucaz orada normal gelen burada bir sürü ayrıntıya tekabül ediyor :) teşekkürler tekrar sizden haberler bekliyoruz:) biz miami ye yerleşmek istiyoruz ben bir bakery açmayı planlıyorum ilk önce herşey ben çıkaracağım sonra eleman vs düşünürüm diyorum küçücük bir yer bile yeter bana ilk etapta hayalim bu oralarda olursanız tanışmakta isterim:)
-
@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@goyro666 linç olarak kabul etmiyorum insanlar aynı konuları 50 bin kere konuşmaktan zevk alıyolar...
keşke başvurular paralı olsa ya:)
pasaportun kaldırılması çok kötü oldu
bu sene kaç kişi katıldı?
kazanma şansımız çok düşük (ıq muzda tabi:)
fotoğrafım geçen sene çektirdiğimdi kendim çektim bişey olur mu acaba fotodan elenir miyim :)Forumdaki konulardan sıkıldıysanız sizinle soğan karamelizesi peynirli börek tarifi çocukların uyku kalitesi iş yerinde feng şuinin önemini konuşabiliriz. Sizce böyle bir forumda ne konuşulabilir. Forum greencard üzerine olduğu için greencard muammaları hakkında konuşuluyor olmasın :grinning_face_with_sweat:
-
@dytmelek bu arada sondaki durum hiç olmasın hiç birimiz için yazmak bile istemedim yani :) e2 statüsüne geçiş süreci için de bilgi almak isterim işlemler ne kadar sürüyor hemen yatırımı yaptım açtım olabiliyor mu? bilmediğim herşeyi sizin üzerinizden öğreneceğim ne olur sıkılmadan yazın bize bugün şu işe başvurdum şu kadar tuttu şu evrakları istediler vs diye... şimdiden samimiyetiniz ve içtenliğiniz için teşekkürler allah her konuda yardımcınız olsun tüm işleriniz rast gitsin inşallah
-
@gariban yanıtınıza cevabım; hahahahahahahaha :) thank you... you may leave...
-
Her şeyi bir kenara bırakalım ve herkese; Miami den güzel bir Günaydın :)







-
@Rhonster merhaba bende nashville ye geldim iş imkanı nasıl amerikada ilk haftam şehri çözemedim henüz
-

şu manzaraya karşı kahvemizi yudumlasak of of of diyorum :) -
-
@debbieLA77 işte bu konuda ayrışıyoruz. Ben olumsuzluk aktarmıyorum mevcut olan durumu aktarıyorum, Ankara süreci çok iyi yönetiyor olurdu şu an herkes rahat rahat mülakatlarına girmeyi beklerdi ben ona rağmen her şeyi negatif aktarsaydım dediğinizde haklı olurdunuz. Bu tabii ki demek değil ki seneye de süreç kötü gidecek ama gidedebilir.
Ufak bir örnek vereyim beni anlayabilmeniz için geçen sene ilk seçildiğimizi öğrendikten sonra henüz daha bizim sürecimiz resmi olarak başlamadan DV22 sürecini takip ediyorduk ve telegramda da bunla ilgili konuşmalar oluyordu tabii mülakatları vs görüyorduk, yaşanan sorunları, dünyanın 4 bir yanına dosya taşıyan DV22 talihlilerini görüyorduk. Ve bir çoğumuz olacaklardan habersiz şunu söylüyordu pandemi yeni bitti yasaklar kalktı, yeni konsolosluk binası açılacak bu sorunlar ortadan kalkar DV23 dönemi daha rahat ilerlemeye başlar diye kendimizi kandırıyorduk ve sonuç ne mi oldu. Hepinizin az çok bildiği gibi şimdiye kadar hüsranla devam etti ve ediyor. Kimisi keşke seçilmeseydim en azından Türkiyedeki hayatıma odaklanırdım dediği noktaya geldi maalesef.
Yeni bir oda kurmaya ihtiyacım yok ben kimseye burada ümit satıyorsunuz satamazsınız başka yere gidin demiyorum sadece ümitler dışında gerçeklerinde olduğunu belirtiyorum
-
@hadi-BE Bir Şikagocu olarak Cloudgate'i aradı gözüm :)
-
Arkadaslar yazilanlari okudum.herkese verdigi bilgiler icin tesekkur ederim ellerine saglik.bahsettiginiz ya bunu niye soruyon 50 kere yazildi okusana demek hakkaten biraz uygun degil. Oluyor iste insanlik hali aranan sey bulunamaya biliyor. Bulunsa da yan taraflari ile konusulmamis yetersiz olabiliyor.
Konuyu bilen arkadas yoruma konu linki basligi vs koyup yardimci olmasi daha makbule gecer. Yada bilen biri tekrar anlatabilir daha hos ve guzel olur konu daha gelisir vs.
Benide biri tersledi kim hatırlamıyorum ama aradığım konu aslinda tam açıklığa kavusmamis bakinmistim sayfalara. Pek orali olmadim cunku tartışma işlerine gerek yok ya.
Acayip bir ulkede yasiyoruz zaten ramazandayiz her pide sırasında öne araya surekli katılan oluyor ona bile gec kardesim diyoruz. Ne yapalım insaniz iste hepimize allah yardim etsin insallah. -
@Emre-Kurtulmuş evet anlaşamıyoruz... çünkü yazdıklarınız umutsuzluk saçarken aslında siz umudun kendisisiniz ama bunun kendiniz< bile farkında değilsiniz... herşey bitmiş bütün olumsuzluklara ( söylediklerinize rağmen) oradasınız artık amerikadasınız bundan ötesi var mı? neden bu herşeyi bastırıp daha mantıklı kararlar almak yada daha otokontrollü davranmak??? çılgınlar gibi umut saçmanız lazım... geldik buradayız sizde başarırsınız olumsuzluklardan yılmayın ankara ankara hikaye olacaksa oluyor uğraşıyoruz uğraştık ve zafer bizim oldu yerine ....bu cümleler... '' hiç kolay olmadı çok zor öyle yapamazsınız böyle yapmazsınız ext.)sürekli dersler dersler bilgece konuşmalar ben bunlara karşıyım... yoksa dediğim gibi konuşmalarınız değil ama siz buradaki insanlar için umudun ta kendisiniz farkında olmasanızda ... teşekkürler... suanda yaşadığınız tecrübeler bize lazım mesela... herşeyi sizden dinlemek isterim herşeyi tüm ayrıntılarıyla hiç sıkılmam oradaki olumsuzluklara da açığım mesela ama buradakileri bir tek ben kaldıramıyorum sanırım :)
-
@kaanayhan83 herkesi bir tersleyen oluyor kardeşim onu yazdık buradan okusana diye ama yazılanların sorulan ile alakası yok mesela di mi :)
-
Herkese günaydın. Olumsuz gördüğünüz yorumlari atlayın gitsin ben öyle yapıyorum. Umut beslerken hayal kumaya da ihtiyaç var. Olasılık az olsa dahi. İşin güzel yanı bu olasılığın alternatiflerinin olması. E1 E2 F1 gibi. Asil hepimizin merak ettiği dv çıkmazsa formdaki arkadaslar ne gibi yolla izliyorlar. Bu konuda birbirimize destek olmamız çok önemli. @dytmelek ve bu yolu takip edecek arkadaşlar bizi bilgilerinizden mahrum bırakmayın lütfen.
-
@GYATist ayneeeenn öyle... kuşla börtü böcekle uğraşmayalım :) kimseyi de terslemeyelim ama çanak tutup aynı konulara temcit pilavı da yemeyelim :)
-
her sohbet odasının başına SIK SORULAN SORULAR başlığı altında bir yer yapılır. Sabitlenir. Bozuk plak gibi hep aynı sorulan sorular oraya yazılır. Bir kere yazılır bin kere okunur. Böylelikle kimse de temcit pilavı yemez. Yada huzuru kaçmaz. Çekilişe 150 gün yada 130 gün kaldı yazılan yazılara bakın şimdi yazılan yazılara bakın ya işin tuhafı bu yazıları yazanlar hep aynı kişilerdi ne oldu oruç mu vurdu sizi. Kor ateşine benzin mi döktüler de harlıyorsunuz. Sakinleşin kendi başına sakinleşemiyorsan aç bu videoyu seyret
-
Günaydın herkese. Hayata pozitif bakın benim yazdığımı da okuyun geçin :) okuduklarımdan ilham alarak (benim de şiddetle merak ettiğim) merak edenler için;
Temcit pilavı tarifi
Temcit pilavı malzemeleri
500 gram dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 su bardağı erişte
1 su bardağı nohut
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuzTemcit pilavı yapılışı
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir. Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur. Isınınca erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur. Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur. Daha sonra üzerine nohut, suyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir. Yarım saat dinlendirilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

