Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @eyuphanyl, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @charon hocam ikisi de hiç normal değil. Sırp general beni ilgilendirmez ama bu ülkenin her gencine statüsüne bakmaksızın göçmen gözüyle bakamazlar. Ben kabül etmiyorum bu anlayışı. Tabi vize konusunda neden vermiyorlar şöyle böyle diyip bilgisizce yaygara koparanlardan değilim asla, hatta haklı görüyorum bu davranışlarını ama fazlası da mide bulandırıyor.

    Katılıyorum. Sırp general mevzusu muhtemelen istihbarat kaynaklı bir durumdur, Pentagon'dan gelmesini isteyen bir grupla, ziyareti istemeyen bir grubun iç çatışması olabilir. Ama şöhretli bir sporcuya turist vizesi vermemenin hiçbir açıklaması olamaz. Ülkesinde milyon dolarlar kazanan profesyonel bir futbolcu turist vizesiyle Amerika'ya gidip iltica mı edecek, ne yapacak? Bunda bir mantık aramak mümkün değil. Bunun bile olabileceğini düşünen bir konsolosluğun o andan itibaren artık o ülkeden kimseye vize vermemesi gerekir. Hatta bu iş artık büyükelçilik seviyesini aşar, dışişleri o ülke vatandaşlarının kendi ülkelerine girişinin yasaklandığını duyurur, olur biter.
    Baştan sona saçmalık kısaca.


  • @daydreamer sırp general konusundaki iç dinamikleri bilemem herhangi bir fikrim yok dediğim gibi ama diğer söylediklerinize tamamen katılıyorum. Bu sporcuya vize vermeyip pasaportu boş 25 yaşında birisine "turist" vizesi veriliyorsa ortada bir mantıksızlık vardır.


  • Merhaba, iyi forumlar.
    18 yaşında hazırlık okuyan bir üniversite öğrencisiyim. Daha önce Hollanda, Avusturya ve Ukrayna giriş çıkışlarım var aynı zamanda yeşil pasaport sahibiyim. 3 Mart 2023 tarihiyle vizemi almış bulunmaktayım. Farklı, güzel bir planınız var ise ve kendinizi güzel ifade ederseniz vizeyi rahatlıkla alabileceğinizi düşünüyorum. İsteyen herkesin alması dileğiyle. Merak ettiklerinizi cevaplayabilirim.

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @daydreamer bence söylenti de olabilir, bunun dışında görüşmede nasıl bir tavır takındı bilmiyoruz.


  • @daydreamer yanlışsınız hocam. Türkiyede aktörlük yapip abd'ye göçüp tır şoförü olan var.
    yani sırf xyz mesleğini yapiyor diye abd'ye göçmeyecek diye bir kaide yok.


  • @charon Ya o adam ne kadar sağlıklı bir örnek bilemedim, kafa kırık onun biraz 🤔


  • @daydreamer konsolosluk kafa kırıklığına göre vize vermiyor ne yazık ki.
    3.dünya ülkesinde yaşıyoruz. Adamların vize serbestliği için uyulması gereken kurallarda belli. Gayet basit birşey.
    neden italyan sporcunun başına gelmiyor mesela? adam internetten 2 saatte aliyor vizesini 🙂
    abd elçiliğinin suçu yok. Suçu başkasında arayın(anladınız siz)


  • @tufank Merhaba,
    Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. aslında bizim sıkıntımız iki farklı kişi hesabından ayrı ayrı randevu almaktı. Şu anda nişanlımın ve benim randevu günlerimiz 1 gün arayla Ankara'da. Site üzerinden "başvuru sahibi ekle" yaparak ilerlemek istediğimizde bizden tekrar ödeme istedi. Bu nedenle de düzeltme yapamadık. Başka bir yolu varsa da net bilgimiz bulunmadığından ilerleyemedik. Bilgisi olan varsa yönlendirebilir elbet.
    Biz de çözümü 1 gün arayla ayrı ayrı randevu almakta bulduk. Bu durum vize görüşmesine olumsuz yansır mı bilemiyorum ama aklımıza bu geldi. İnşallah görüşmede olumsuz bakılmaz bu duruma


  • Herkese merhaba
    2022 yılında J1 vizesiyle work and travel yaptım.
    Üniversite öğrencisiyim. Bu sene turist vizesine başvurmayı düşünüyorum. Eksi olarak work and travel sonrası statü değişikliği yaptım ancak kaçak kalma durumum vs. olmadı. Statü bitince geri döndüm. Ailemde 2 kişinin turist vizesi mevcut. Onlarla beraber gidiyor gibi başvuru yapsam vize alma durumum nasıl olur ?


  • merhaba, bugün (8 Mart 2023 09:15) İstanbul konsolosluğundaki b1/b2 mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum, vizemiz onaylandı.
    profilim şu şekilde:
    21 yaşındayım, uluslararası Almanya merkezli bir yazılım şirketinin İstanbul ofisinde yazılım geliştirici olarak 7 aydır çalışıyorum. Bu sene dahil olmak üzere 5 sene arka arkaya green card çekilişine katıldım. daha önce 2018'de ingiltere ve 2022'de kuzey kıbrıs olmak üzere 2 kere yurtdışına çıktım. abd'ye gidiş sebebim orada yaşayan ablamı ziyaret etmek.

    görüşmeye annem, babam ve ben olmak üzere 3 kişi aile olarak katıldık, görüşmeyi ben ingilizce olarak yaptım. sorular şu şekildeydi:
    abd'ye ne sebeple gideceğimizi, ne kadar kalacağımızı sordu. ablamı ziyaret etmek için gideceğimizi söyleyince, onun hangi eyalette ve şehirde yaşadığını sordu. arkasından da ne şekilde amerika'da kaldığını sordu. green card'ı olduğunu söyleyince green card'ı nasıl aldığını sordu, ben de çekilişten kazandığını söyledim. sonra sırayla bana, babama ve anneme nerede çalıştığımızı, ne iş yaptığımızı, çalıştığımız şirketlerde kaç kişinin çalıştığını da sordu. babam ve ben bunları cevapladık, annem ev hanımı olduğu için cevaplamadı. ardından ben çalıştığım şirketi söyledikten sonra çalıştığım şirketin yanı sıra bir üniversitede uzaktan okuduğumu da araya sıkıştırmak istedim, hangi bölümü okuduğumu sordu ve cevapladım. sonra da daha önce hiç yurtdışına çıkıp çıkmadığımızı sordu, ben birleşik krallık ve kıbrıs'a gittiğimi söyledim, ayrıca eski uk vizesi olan pasaportumun da yanında olduğunu söyleyince o pasaporta da bakmak istedi. annem ve babam daha önce hiç yurtdışına çıkmamıştı. en sonda bilgisayara bir şeyler girdi, ve son olarak ablamın doğum tarihini bilip bilmediğimi sordu, sanırım bu güvenlik amaçlıydı sahte bilgi vermemem için. bunu da cevapladım, kısa bir süre bilgisayara bilgi girmeye devam etti ve vizemiz onayladı. açıkçası ben çok ihtimal vermiyordum vizeyi alabileceğimize çünkü ben 21 yaşındayım, çalıştığım şirkette 1 yılım bile dolmadı, ve abd'de tanıdığımız olması da negatif bir etki yaratmalı diye düşünüyordum. ama öyle olmadı, sorunsuz şekilde vizemizi aldık. bu arada görevli götürdüğüm hiçbir evrağa bakmadı, sadece pasaportuma ve eski uk vizesi olan pasaportuma baktı.

    umarım başvurmuş olan herkes vizesini alır.


  • @gokayK vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐

    @gokayK hayırlı olsun uk vizesi olanların hiçbirinin red aldığını görmemiştim bu zamana dek sanırım burdaki sihirli formül bu vizeden geçiyor ABD’de iyi tatiller dilerim 🙂

  • Yasaklı

    @waterman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @gokayK hayırlı olsun uk vizesi olanların hiçbirinin red aldığını görmemiştim bu zamana dek sanırım burdaki sihirli formül bu vizeden geçiyor ABD’de iyi tatiller dilerim 🙂

    Ben de red sonrasında UK vizesini alıp ziyaret ettikten (yanında 4 ülke daha) sonra onaya çevirdim.
    Ben de UK vizesinin büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Ping-PONG Red yersem yapacağım hamle beklerken 1 schengen arkasına 1-2 schengen daha sonrasında ingiltere ondan sonra tekrar deneme 🙂

  • ⭐⭐⭐

    az önce konuştuğum bir arkadaşımın dün yaptığı vize görüşmesini aktarayım,

    Profil Evli 30 yaş altı kadın, avrupa seyahatleri var daha öncesinde. Kocasının Amerika vizesi var devam eden. Mülakat ingilizce yapılmış.

    K: Evlimisin
    A:Evet
    K: Çocuğun var mı?
    A: Hayır
    K: Eşinin vizesi var mı ?
    A: Evet ama bitmek üzere yenileyecek kendisi
    K: Amerikada akrabalarınız var mı ?
    A: Hayır yok
    K: Şirketiniz (Aynı şirketteyiz arkadaşımla) Amerikan firması ve Amerika borsasında biliyormusunuz ?
    A: Evet biliyorum
    K: Firmanızı biliyorum ben, vizenizi onaylıyorum. Tebrikler

    Görüşme bu şekilde geçmiş, arkadaşım sormadan firmayı ve firma ile ilgili bilgileri adam söylemiş ve buda epey etki etti suratından onu anladım söyledikten sonra dedi. ayrıca ondan önceki bir kişinin vize görüşmesinde akrabanız var mı sorusuna hayır dediğini duymuş konsolos ise sistemde halanız olduğunu görüyorum diyince aa evet unutmuşum falan demiş vizenizi onaylamıyorum diyip red vermiş, sanırım yalan beyan olduğunu düşünmüş.


  • Ds-160 ı kendisi doldurmamış o zaman. Veya dolduran kişiye bu bilgiyi vermiş ama mülakatta farklı söylemiş. Sistemlerinin bu bilgiye eriştiğini düşünmüyorum açıkcası.

  • ⭐⭐

    @tolgasatir Mülakatı yapan konsolosun bahsedilen şirkete ait hissesi var sanırım 😄

    Konsolosun diğer kişinin halasının ABD'de olduğunu görmesi enteresan, kişinin de halası olduğu halde yok demesi hayret verici.

    Görüşmelerde rahat olmak, sorulan soruya kısa net cevaplar vermek ve doğruyu söylemek çok önemli.

  • ⭐⭐⭐

    @Serap-2 ya bizim şirker 100 yıllık bir amerikan firması ve tüm devlet dairelerinde gümrüklerde vs bizim ürünler kullanılıyormuş ondan biliyor da olabilir.


  • @kaan1235 Merhaba, benim iki tane j1 vizem vardi. ikincisinde pandemiden dolayi birkac ay gec ciktim abdden... Turkiyeye dondukten sonra 3 tane schengen vizesi aldim 1,5 senede. gecen hafta abdturist vizesi gorusmesinde aldim vizemi. biraz zorladilar. birkac tane schengen alirsaniz vize alma ihtimalinizi ciddi arttirirsiniz diye dusunuyorum. zaten zamaninda dönmüşsünüz, risksiz gorunuyor. basarilar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum