Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar biraz uzun olacak yazdıklarım ama şimdiden kusura bakmayın.
    Üniversite 3.Sınıf öğrencisiyim. Genel ağırlıklı not ortalamam ise 3.50. Konuya girmek gerekirse şöyle bir hayalim var burada lisans programını tamamladıktan sonra ABD’de 1 sene master yapıp Newyork Barosunun sınavlarına girmek ve orada avukatlık yapmak istiyorum. ABD’de de durumu iyi olan bir tanıdığım var ve kendisi geldiğimde yanında barınıp, çalışabileceğimi master parasını kazanabileceğimi ayrıca sınav öncesi ingilizcemi şimdiden geliştirmem gerektiğini söyledi. Babamla aramız pek iyi olmamasına rağmen kendisiyle konuştum dil okulu için bana para verip veremeyeceğini, o da birikim yaptığını veremeyeceğini söyledi. Ben de en azından sponsorluk için kağıt vermesini -30.000 €’su var- söyledim, onu kabul etti. 2095 dolara 3 aylık dil okulu buldum California’da (Sevis, I20, Kargo ücreti dahil) ancak bende sadece 1000 dolar toplayabildim bugüne kadar. Ablamın 3-4 bin doları var ancak o da tatile gitmeyi planladığı için bahsini bile açmak istemedim, ayrıca kimseye de minnet etmek istemiyorum. Bugün en yakın arkadaşım da 6 haftalık dil okulu için vize görüşmesine gitti ve onayını aldı ancak ben şuan için yeterli param olmadığından bu seçeneği kafamdan çıkardım. Öğrenci olduğum için en kolay vizeyi dil okuluyla alabileceğimi biliyorum ancak vize alabilme ihtimalimin daha düşük olduğunu bilmeme rağmen şöyle bir şey düşündüm; Bendeki 1000 dolarla ve babamı sponsor göstererek turistik vizeye başvurmalı mıyım ? Eğer vize alabilirsem en fazla 6 ay kalabileceğimi biliyorum ancak derslerime devam zorunluluğum olmadığı ve 1 senede totalde sadece 2 ay sınavlara girdiğim için ilk gidişimde 3-4 ay tanıdığımın yanında çalışarak para biriktirip, sonrasında dil okuluna başvurabilir miyim ? Bunu yaptıktan sonra vize türüm değiştiğinde dil okuluyla beraber yine çalışıp master için paramı biriktirmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl hareket etmeliyim ? Turistik vize de şansımı denemeli miyim ? Denersem bahsettiğim şekilde hareket edebilir miyim ? Her bir cevabınız için şimdiden ayrı ayrı teşekkür ederim. Sağolun.


  • @mazee56 Muhtemelen soru başlığı hatalıdır ve yine muhtemelen @crazycells birazdan konuyu kilitleyecektir 🙂 o yüzden elimi çabuk tutmalıyım. Sizin durumunuzda bu kadar eziyet ve maddi külfete katlanarak 6 haftalık dil okulunu da turist vizesiyle kaçak çalışmayı da tercih etmezdim. Bence sizin için en faydalı olacak şey yazın WAT ile Amerika'ya gelip hem çalışıp bir öğrenci için ciddi sayılabilecek miktarda para biriktirmek hem de dil öğrenmek olacaktır. İnsanlarla etkileşim içinde olacağınız bir iş kolu seçerseniz 6 haftalık dil kursunda sağlayacağınız ilerlemeden çok daha fazla ilerletebilirsiniz İngilizcenizi. Bence bu seçeneği de değerlendirin...


  • ahahahah öncelikle çok teşekkür ederim değerli cevabınız için @daydreamer 😂😂 ben de konuyu açarken kilitleneceğini hissetmiştim doğrusu, ancak az önce üye oldum daha doğrusu böyle bir forumun varlığından haberdar oldum.
    WAT yapan bir arkadaşımla da görüşmüştüm ancak WAT için de acentalar yüksek meblalar talep ediyor en azından benim için yüksek meblalar. Yine de aklımda bulunduracağım çok teşekkür ederim.
    B1/B2 ile California da tanıdığımın yanında 3-4 ay çalışabilsem sonrasında döndüğümde dediğiniz gibi WAT için de şansımı deneyebilirim. Ancak şuan en az maliyetle gidip bir an önce para kazanmak var kafamda imkanlarımdan dolayı. Bakalım artık hayırlısı. Çok teşekkürler tekrardan.


  • @mazee56 Evet tabi WAT için öyle bir sıkıntı da var. Zaten bu yaz için çok geç. Bu seçenek ancak gelecek sene için değerlendirilebilir. Ben bu yaz için gitmek istiyorum derseniz de bence, kim ne derse desin, en pratik yol en kısa zamanda turist vizesine başvurup uçağa atlayıp gitmek olacaktır. Orda yardımcı olacak bir yakınınız olduktan sonra iyi kötü idare eder, illa li en kötü masraflarını çıkaracak kadar para da biriktirirsiniz. Hukuk fakültesinde dersleriniz de rahattır nasıl olsa. Döndüğünüzde de pek çok deneyiminiz olacak ve mutlaka kendi ayakları üzerinde durabilme anlamında daha güçlü birisi olmuş olacaksınız. İngilizceniz de her durumda gelişecektir. Keep movin' 😉


  • Çok teşekkür ederim desteğiniz için
    @daydreamer 🙂 Dediğiniz gibi turist vizesine başvurmayı düşünüyorum önümüzdeki günlerde. Acaba başvuru sırasında yani DS-160’ı doldururken ve görüşme de kalacak yer konusunda tanıdığım kimseler olduğunu belirtmeli miyim (LA’da da köylümüz var oranın da adresini gösterebilirim hatta davet mektubu yollayabilirim demişti kendisi) yoksa hiç o toplara girmeden otel rezervasyonu yapıp o adresi mi göstermeliyim hangi şekilde şansım artar bunları da doğru konu başlığı altında sormak istiyorum.
    Umarım gidip dediğiniz şekilde dönebilirim 😅tekrardan çok teşekkür ederim.


  • Her iki şekilde de başvurabilirsiniz ama öğrenci olduğunuzu gözönünde bulundurursak orada sizi evinde misafir edecek ve masraflarınızı karşılayacağını taahhüt edecek birisi kanalıyla başvurmak daha mantıklı olabilir. Kesin olarak karar verdiğinizde; https://yesilkartforum.com/forum/post/139 şuradan daha net bilgi alabilirsiniz. Ben en son vize aldığımdan beri 10 yıla yakın bir zaman geçmiştir, daha güncel bilgiler daha işinize yarayabilir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazee56 En buyuk avantajiniz hala okuyor olmaniz ve not ortalamanizin iyi olmasi. Fakat turist vizesi icin bence daha buyuk bir birikim gostermelisiniz. Babanizin sponsorlugu hicbir zaman sicak paranin sizin hesabinizda olmasi kadar etki yapmaz. Genel yonlendirmeler icin su konuyu incelemelisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇

    Ayrica egitim vizeleri hakkinda genel bilgiler icin de su konuyu gozden gecirmenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri

    Eger turist vizesiyle ABD'ye giris yapabilirseniz, okullari arastirip; uygun bir okul bulursaniz F1'e statu degisikligi icin basvuru yapabilirsiniz, ayrintili bilgiler surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme

    Fakat eger niyetinizin bu oldugu belli olursa, turist vizesini bu amacla almamaniz gerektigi icin turist vize basvurunuz red edilebilir, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer basligi daha uygun hale getirip, konuyu da acik tutabiliriz simdilik 🙂


  • Öncelikle konu başlığı hususunda ki jestiniz için teşekkürler 😅 @crazycells @daydreamer
    Göstermelik olarak ablamın hesabındaki 4.000$’ı ekleyebilirim totalde 5000$ olur ancak yeterli olur mu emin değilim. Turist vizesi için 5000$ sıcak para ve sponsor dışında dediğiniz gibi öğrenciyim ve derslerim de iyi sayılır. Kafama en çok takılan şey ise barınma konusunda nasıl bir karar vermem gerektiği, acaba bir otel rezervasyonu mu göstermeliyim yoksa kan bağım olmayan bir tanıdığın evini mi? Ayrıca neden amerikaya gelmek istiyorsun sorusu sorulursa “yaz tatilimin bir kısmını amerika da geçirmek istiyorum. 2 hafta LA 2 hafta CA’da tatil yapacağım” dediğim de ikna olup olmayacakları kafamda soru işareti oluşturuyor. Bu vize türünün benim için en büyük avantajı genellikle 10 yıllık verilmesi 2 sene boyunca yaz aylarında 3-4 ayıp kalıp, tanıdığımın yanında çalışmam halinde bana yetecek parayı biriktirebileceğimi düşünüyorum. İkinci sene de girişte sıkıntı çıkar mı “neden 4 ay kaldın neden tekrar geliyorsun?” sorularına maruz kalıp vizemin iptal edilmesine sebep olur muyum onu da bilmiyorum tabii. Sanırım böyle bir şeyle karşılaşmamak 1. senemin dönüşünde bir dilokuluna kaydolup 2. sene için f1 statüsüne (dil okulu için) geçme talebi oluşturmak da ikinci bir seçenek olacak benim için 😂 Sonrası içinde bi master programına kayıt olmamla düğüm çözülecektir herhalde. Her ikinizin de çok vaktini aldım, kusuruma bakmayın ve çok teşekkür ederim değerli cevaplarınız için. İyi akşamlar, sağlıcakla kalın.


  • @mazee56 Merhaba, ben universite okurken 2 kere ABD turist vizesine başvurmuştum. Diğer turist vizesi başlığında bu tecrübemi okuyabilirsiniz, özetlemek gerekirse ders notlarınız önemli bir kriter, düşük not ortalaması "oraya okumaya gidiyor, vizesini amacı dışında kullanacak" şeklinde bir imaj oluşturuyor. Sizin bu konuda sıkıntınız olmaması lazım bu durumda.

    5.000$ bence 1 aylık yaz tatili için (hele bir de tanıdığınız birinin yanında kalarak konaklamaya para harcamayacağınızı belirtirseniz) gayet yeterli bir tutar.
    Son olarak da LA dediğiniz yer Los Angeles sanırım, bu şehir de California(CA) eyaletine bağlı. Bu durumda 2 safta Los Angeles, 2 hafta San Francisco gibi belirtmek daha uygun olabilir. Bilgilerinizi verirken bu tarz detaylara karşı taraf dikkat edecektir diye düşünüyorum.

    Bol şans..


  • Çok teşekkür ederim cevabınız için @volkanu
    Konuyu bulur bulmaz tecrübelerinizden faydalanacağım. Bende konaklama için DS-160 formunu doldururken de görüşme esnasında da tanıdık adresini belirtmeyi düşünüyorum ancak birkaç kişiden duyduğum orada kaçak olarak kalacağınza dair kötü imaj oluşturabilir yorumlarından dolayı oteli de düşünmüyor değilim. Eyalet konusunda ki bilgilendirmeniz için de ayrıca çok teşekkür ederim, görüşme esnasında saçmalamamı önlediniz bi nevi 😅 İyi akşamlar, sağlıcakla kalın.


  • @mazee56 eğer orada yaşıyan bir arkadaşınız varsa ve onu ziyarete gidiyorsanız otelde kalmanız şüphe uyandırır 🙂
    Üniversitedeki 2 vizemi de bu sene Şubat ayında aldığım vizemi de arkadaşımın adresini vererek aldım (hatta üniversite zamanında arkadaşımın okuduğu okulun yurt binasının adresiydi)
    Sıkıntı olmaz merak etmeyin..


  • @volkanu
    Otel diye belirtirsem tatile gittiğimi tanıdığım olmadığını belirteceğim ama onun için de senin gücün yeter mi bunlara, ilk defa geliyorsun, tek başınasın düşüncesine kapılırsalarsa bilemem tabi. 😂😂 Yinede tanıdık birini göstermek daha mantıklı duruyor sanırım. Teşekkür ederim tekrardan burdan ve de pm’den cevaplarınız için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazee56 iki turlu de plan yapabilirsiniz kanimca. Ikisi de mantiksiz degil. Tatil amacli yilda bir kez girdiginiz surece sorun olacagini sanmiyorum.

    Bir tatil bolgesinde otel kiralamak mantikli bir plan olabilir. Eger egitim alaninizla ilgili o bolgelerde bir sempozyum, konferans gibi etkinlikler varsa bence planiniz oldukca guclenir.


  • @mazee56 "Bu vize türünün benim için en büyük avantajı genellikle 10 yıllık verilmesi 2 sene boyunca yaz aylarında 3-4 ayıp kalıp, tanıdığımın yanında çalışmam halinde bana yetecek parayı biriktirebileceğimi düşünüyorum."

    Ben de tamamen bunu düşünerek turist vizesini tavsiye etmiştim zaten. Uzun süreli olduğundan ve nerdeyse hiçbir karmaşık prosedürü olmadığından amacınıza çok daha uygun görünüyor. Basit ve ekonomik bir hostel vs rezervasyonu, $5000 dolar nakit ve uçuş vb olarak güzel hazırlanmış bir seyahat planıyla rahatlıkla vize alabileceğinizi düşünüyorum. Ben başvuracak olsam bu şekilde başvururdum ama her iki türlü de uygun olabilir diye düşünüyorum. Bol şans


  • Çok teşekkürler cevabınız için @crazycells @daydreamer
    bir hususta soru işareti takıldı da kafama şunu da danışabilir miyim ? Yukarıda da söylediğim gibi ki tek başıma otel rezervasyonu yaptırıp turist vizesine başvurmayı planlıyordum. Ancak bugün ablam aradı New York’ta eşiyle yaşayan akrabamızın kendisine davetiye yolladığını ısrarla çağırdığını tüm masrafları gidiş geliş uçak bileti dahil kendileri tarafından karşılanacağını yazdıklarını belirtti.
    Ablam birkaç ay sonra başvuru yapmayı planlıyor ben ise önümüzdeki günlerde. Acaba benim ondan önce vize başvurusunda bulunmam problem yaratır mı onun için, yoksa başvurmam bir problem yaratmaz mı onun görüşmesi adına. Bunun dışında birlikte başvurma imkanımız var mı (yeni bir davetiye yollarsa ikimiz için) ? Birlikte başvurma imkanımız varsa hangisi daha mantıklı olur. Ablamın başka bir ülkede oturum izni var ve orada çalışıyor ama maaş dökümü vs var mı emin değilim ve kendisi bekar.
    Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.


  • @mazee56 Aile randevusu alarak birlikte başvurmanız daha iyi olur diye düşünüyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazee56 B1/B2 ile giris yapip Master yapmak icin statu degistirmek içinde söyledi:

    Çok teşekkürler cevabınız için @crazycells @daydreamer
    bir hususta soru işareti takıldı da kafama şunu da danışabilir miyim ? Yukarıda da söylediğim gibi ki tek başıma otel rezervasyonu yaptırıp turist vizesine başvurmayı planlıyordum. Ancak bugün ablam aradı New York’ta eşiyle yaşayan akrabamızın kendisine davetiye yolladığını ısrarla çağırdığını tüm masrafları gidiş geliş uçak bileti dahil kendileri tarafından karşılanacağını yazdıklarını belirtti.
    Ablam birkaç ay sonra başvuru yapmayı planlıyor ben ise önümüzdeki günlerde. Acaba benim ondan önce vize başvurusunda bulunmam problem yaratır mı onun için, yoksa başvurmam bir problem yaratmaz mı onun görüşmesi adına. Bunun dışında birlikte başvurma imkanımız var mı (yeni bir davetiye yollarsa ikimiz için) ? Birlikte başvurma imkanımız varsa hangisi daha mantıklı olur. Ablamın başka bir ülkede oturum izni var ve orada çalışıyor ama maaş dökümü vs var mı emin değilim ve kendisi bekar.
    Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

    Iki turlu de olabilir, sizin planiniza bagli. Eger ayni amacla ayni tarihlerde gidiyorsaniz bana da beraber basvuru yapmaniz daha iyi olur gibi geliyor.


  • @mazee56 Selamlar benim düşünceme göre New York Baro sınavı için İngilizcenizin cok iyi olması gerekir.Sadece Hukuk İngilizcesi için F1 vizesi ile giriş yapıp öğrenim görebileceğiniz kursları araştırın derim .Ama gerçekten Hukuk olunca herseyi cok pahalı.Sonrasında yine Baro sınavı için hazırlık kurslarına gitmeniz gerek zor ama imkansız değil.Benim eşim de avukat bizde bu sekilde yapacağız

    Selamlar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum