@peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz.
sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam.
bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
-
Merhaba - Ben de herkese faydası olması açısından son B1/B2 vize görüşmemi anlatayım:
Önceki vizemle hiç ABD'ye gitmedim. (Bunu bana ısrarla sordu ve pandemi v.s. diye cevap vermiştim) Herhangi bir seyahat planım yoktu. (Fuar olursa gideceğim dedim) DV2022 case number 5XX4 ile kazananıyım, ama mülakat sırası gelmeyenlerdenim (Covid döneminden dolayı) (Bunu mülakatta sordu)
Ben üniversiteden mezun olduğumdan itibaren ABD vizesine sahiptim. İlk gidişim J1 vizesiyle "exchange instructor" olarak 1 yıl ABD de kaldım, TR de 2 yıl kaldıktan sonra sonra yüksek lisan için gitme planıyla F1 vizem oldu, gittim, ancak yüksek lisansa başlamadan geri döndüm (üniversitenin bana hazırlık okutmak istemesinden ve benim buna bütçemin olmamasından kaynaklanan nedenle).
Bundan sonra TR'de yeni bir şube açan bir ABD firmasında çalışmaya başladım, bundan dolayı çok fazla B1/B2 vizesiyle ABD'ye sehayat ettim, yaklaşık 2 yada 3 adet B1/B2 vizem oldu, en son B1/B2 vizem ise Kasım 2025 de bitti. Şu anda TR'de yeni bir firmada danışman olarak çalıştığım için uluslararası fuarlara katılacağımdan vize yenilemesi yapmak istedim. Önce mülakata girmeden vize yenileme hakkım olduğuna dair sonuç çıktı, ancak pasaportum konsolosluğa gittiğinde mülakata gitmem gerektiği sonucu çıktı, 2-3 hafta içerisinde mülakat randevusu alabildim ve geçen ay mülakata gittiğimde hayatımda ilk defa vize reddi aldım.(Üstelik pasaportumda yeni Almanya dan alınmış hala geçerli Schengen vizesi vardı)
Vize görüşmesinde çok kalabalık olduğu için İngilizce yapanlar çok beklemiyordu, ben de bunu tercih ettim. 13 numaralı sırada sarışın bir kadın konsolos bana yaklaşık 30-40 adet soru sordu,görüşme 15-20dk. sürdü, şu anda çalıştığım işimin bütün deteylarına kadar sordu, şimdiye kadar hiç bir mülakatımda 2-3 sorudan fazla bir soru hatırlamıyorum. Bu reddin bana göre nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
Bana göre bu 3 nedenden dolayı vize alamadım, o nedenle seyahat planı mutlaka olması gerekiyor.
Konsolosluktan bir arkadaşım aracılığıyla aldığım bilgiye göre konsoloslukta yoğunluk olduğu için ABD'den takviye ekip gelmiş ve red oranları çok yüksekmiş.
Tabi ki tekrar başvuracağım 1-2 ay sonra. -
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@eyuphanyl, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@charon hocam ikisi de hiç normal değil. Sırp general beni ilgilendirmez ama bu ülkenin her gencine statüsüne bakmaksızın göçmen gözüyle bakamazlar. Ben kabül etmiyorum bu anlayışı. Tabi vize konusunda neden vermiyorlar şöyle böyle diyip bilgisizce yaygara koparanlardan değilim asla, hatta haklı görüyorum bu davranışlarını ama fazlası da mide bulandırıyor.
Katılıyorum. Sırp general mevzusu muhtemelen istihbarat kaynaklı bir durumdur, Pentagon'dan gelmesini isteyen bir grupla, ziyareti istemeyen bir grubun iç çatışması olabilir. Ama şöhretli bir sporcuya turist vizesi vermemenin hiçbir açıklaması olamaz. Ülkesinde milyon dolarlar kazanan profesyonel bir futbolcu turist vizesiyle Amerika'ya gidip iltica mı edecek, ne yapacak? Bunda bir mantık aramak mümkün değil. Bunun bile olabileceğini düşünen bir konsolosluğun o andan itibaren artık o ülkeden kimseye vize vermemesi gerekir. Hatta bu iş artık büyükelçilik seviyesini aşar, dışişleri o ülke vatandaşlarının kendi ülkelerine girişinin yasaklandığını duyurur, olur biter.
Baştan sona saçmalık kısaca. -
@daydreamer sırp general konusundaki iç dinamikleri bilemem herhangi bir fikrim yok dediğim gibi ama diğer söylediklerinize tamamen katılıyorum. Bu sporcuya vize vermeyip pasaportu boş 25 yaşında birisine "turist" vizesi veriliyorsa ortada bir mantıksızlık vardır.
-
Merhaba, iyi forumlar.
18 yaşında hazırlık okuyan bir üniversite öğrencisiyim. Daha önce Hollanda, Avusturya ve Ukrayna giriş çıkışlarım var aynı zamanda yeşil pasaport sahibiyim. 3 Mart 2023 tarihiyle vizemi almış bulunmaktayım. Farklı, güzel bir planınız var ise ve kendinizi güzel ifade ederseniz vizeyi rahatlıkla alabileceğinizi düşünüyorum. İsteyen herkesin alması dileğiyle. Merak ettiklerinizi cevaplayabilirim. -
Bu ileti silindi! -
@daydreamer bence söylenti de olabilir, bunun dışında görüşmede nasıl bir tavır takındı bilmiyoruz.
-
@daydreamer yanlışsınız hocam. Türkiyede aktörlük yapip abd'ye göçüp tır şoförü olan var.
yani sırf xyz mesleğini yapiyor diye abd'ye göçmeyecek diye bir kaide yok. -
@charon Ya o adam ne kadar sağlıklı bir örnek bilemedim, kafa kırık onun biraz

-
@daydreamer konsolosluk kafa kırıklığına göre vize vermiyor ne yazık ki.
3.dünya ülkesinde yaşıyoruz. Adamların vize serbestliği için uyulması gereken kurallarda belli. Gayet basit birşey.
neden italyan sporcunun başına gelmiyor mesela? adam internetten 2 saatte aliyor vizesini
abd elçiliğinin suçu yok. Suçu başkasında arayın(anladınız siz) -
@tufank Merhaba,
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. aslında bizim sıkıntımız iki farklı kişi hesabından ayrı ayrı randevu almaktı. Şu anda nişanlımın ve benim randevu günlerimiz 1 gün arayla Ankara'da. Site üzerinden "başvuru sahibi ekle" yaparak ilerlemek istediğimizde bizden tekrar ödeme istedi. Bu nedenle de düzeltme yapamadık. Başka bir yolu varsa da net bilgimiz bulunmadığından ilerleyemedik. Bilgisi olan varsa yönlendirebilir elbet.
Biz de çözümü 1 gün arayla ayrı ayrı randevu almakta bulduk. Bu durum vize görüşmesine olumsuz yansır mı bilemiyorum ama aklımıza bu geldi. İnşallah görüşmede olumsuz bakılmaz bu duruma -
Herkese merhaba
2022 yılında J1 vizesiyle work and travel yaptım.
Üniversite öğrencisiyim. Bu sene turist vizesine başvurmayı düşünüyorum. Eksi olarak work and travel sonrası statü değişikliği yaptım ancak kaçak kalma durumum vs. olmadı. Statü bitince geri döndüm. Ailemde 2 kişinin turist vizesi mevcut. Onlarla beraber gidiyor gibi başvuru yapsam vize alma durumum nasıl olur ? -
merhaba, bugün (8 Mart 2023 09:15) İstanbul konsolosluğundaki b1/b2 mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum, vizemiz onaylandı.
profilim şu şekilde:
21 yaşındayım, uluslararası Almanya merkezli bir yazılım şirketinin İstanbul ofisinde yazılım geliştirici olarak 7 aydır çalışıyorum. Bu sene dahil olmak üzere 5 sene arka arkaya green card çekilişine katıldım. daha önce 2018'de ingiltere ve 2022'de kuzey kıbrıs olmak üzere 2 kere yurtdışına çıktım. abd'ye gidiş sebebim orada yaşayan ablamı ziyaret etmek.görüşmeye annem, babam ve ben olmak üzere 3 kişi aile olarak katıldık, görüşmeyi ben ingilizce olarak yaptım. sorular şu şekildeydi:
abd'ye ne sebeple gideceğimizi, ne kadar kalacağımızı sordu. ablamı ziyaret etmek için gideceğimizi söyleyince, onun hangi eyalette ve şehirde yaşadığını sordu. arkasından da ne şekilde amerika'da kaldığını sordu. green card'ı olduğunu söyleyince green card'ı nasıl aldığını sordu, ben de çekilişten kazandığını söyledim. sonra sırayla bana, babama ve anneme nerede çalıştığımızı, ne iş yaptığımızı, çalıştığımız şirketlerde kaç kişinin çalıştığını da sordu. babam ve ben bunları cevapladık, annem ev hanımı olduğu için cevaplamadı. ardından ben çalıştığım şirketi söyledikten sonra çalıştığım şirketin yanı sıra bir üniversitede uzaktan okuduğumu da araya sıkıştırmak istedim, hangi bölümü okuduğumu sordu ve cevapladım. sonra da daha önce hiç yurtdışına çıkıp çıkmadığımızı sordu, ben birleşik krallık ve kıbrıs'a gittiğimi söyledim, ayrıca eski uk vizesi olan pasaportumun da yanında olduğunu söyleyince o pasaporta da bakmak istedi. annem ve babam daha önce hiç yurtdışına çıkmamıştı. en sonda bilgisayara bir şeyler girdi, ve son olarak ablamın doğum tarihini bilip bilmediğimi sordu, sanırım bu güvenlik amaçlıydı sahte bilgi vermemem için. bunu da cevapladım, kısa bir süre bilgisayara bilgi girmeye devam etti ve vizemiz onayladı. açıkçası ben çok ihtimal vermiyordum vizeyi alabileceğimize çünkü ben 21 yaşındayım, çalıştığım şirkette 1 yılım bile dolmadı, ve abd'de tanıdığımız olması da negatif bir etki yaratmalı diye düşünüyordum. ama öyle olmadı, sorunsuz şekilde vizemizi aldık. bu arada görevli götürdüğüm hiçbir evrağa bakmadı, sadece pasaportuma ve eski uk vizesi olan pasaportuma baktı.umarım başvurmuş olan herkes vizesini alır.
-
@gokayK vizeniz hayırlı olsun
-
@gokayK hayırlı olsun uk vizesi olanların hiçbirinin red aldığını görmemiştim bu zamana dek sanırım burdaki sihirli formül bu vizeden geçiyor ABD’de iyi tatiller dilerim

-
@waterman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@gokayK hayırlı olsun uk vizesi olanların hiçbirinin red aldığını görmemiştim bu zamana dek sanırım burdaki sihirli formül bu vizeden geçiyor ABD’de iyi tatiller dilerim

Ben de red sonrasında UK vizesini alıp ziyaret ettikten (yanında 4 ülke daha) sonra onaya çevirdim.
Ben de UK vizesinin büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. -
@Ping-PONG Red yersem yapacağım hamle beklerken 1 schengen arkasına 1-2 schengen daha sonrasında ingiltere ondan sonra tekrar deneme

-
az önce konuştuğum bir arkadaşımın dün yaptığı vize görüşmesini aktarayım,
Profil Evli 30 yaş altı kadın, avrupa seyahatleri var daha öncesinde. Kocasının Amerika vizesi var devam eden. Mülakat ingilizce yapılmış.
K: Evlimisin
A:Evet
K: Çocuğun var mı?
A: Hayır
K: Eşinin vizesi var mı ?
A: Evet ama bitmek üzere yenileyecek kendisi
K: Amerikada akrabalarınız var mı ?
A: Hayır yok
K: Şirketiniz (Aynı şirketteyiz arkadaşımla) Amerikan firması ve Amerika borsasında biliyormusunuz ?
A: Evet biliyorum
K: Firmanızı biliyorum ben, vizenizi onaylıyorum. TebriklerGörüşme bu şekilde geçmiş, arkadaşım sormadan firmayı ve firma ile ilgili bilgileri adam söylemiş ve buda epey etki etti suratından onu anladım söyledikten sonra dedi. ayrıca ondan önceki bir kişinin vize görüşmesinde akrabanız var mı sorusuna hayır dediğini duymuş konsolos ise sistemde halanız olduğunu görüyorum diyince aa evet unutmuşum falan demiş vizenizi onaylamıyorum diyip red vermiş, sanırım yalan beyan olduğunu düşünmüş.
-
Ds-160 ı kendisi doldurmamış o zaman. Veya dolduran kişiye bu bilgiyi vermiş ama mülakatta farklı söylemiş. Sistemlerinin bu bilgiye eriştiğini düşünmüyorum açıkcası.
-
@tolgasatir Mülakatı yapan konsolosun bahsedilen şirkete ait hissesi var sanırım

Konsolosun diğer kişinin halasının ABD'de olduğunu görmesi enteresan, kişinin de halası olduğu halde yok demesi hayret verici.
Görüşmelerde rahat olmak, sorulan soruya kısa net cevaplar vermek ve doğruyu söylemek çok önemli.
-
@Serap-2 ya bizim şirker 100 yıllık bir amerikan firması ve tüm devlet dairelerinde gümrüklerde vs bizim ürünler kullanılıyormuş ondan biliyor da olabilir.
-
@kaan1235 Merhaba, benim iki tane j1 vizem vardi. ikincisinde pandemiden dolayi birkac ay gec ciktim abdden... Turkiyeye dondukten sonra 3 tane schengen vizesi aldim 1,5 senede. gecen hafta abdturist vizesi gorusmesinde aldim vizemi. biraz zorladilar. birkac tane schengen alirsaniz vize alma ihtimalinizi ciddi arttirirsiniz diye dusunuyorum. zaten zamaninda dönmüşsünüz, risksiz gorunuyor. basarilar
Benzer Başlıklar
130
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum