Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Alper-Bayram Başınız sağolsun, son cümlelerinizde o kadar haklısınız ki. Bence GC gibi göçmen olmayan vize ile ABD ye yerleşmeye çalışan herkesin aklındaki tek endişe bu, "ya bir şey olur da geri dönmek zorunda kalırsam" endişesi. Siz bunu acı bir şekilde tecrübe etmişsiniz ve yinede buraya bilgi vermek için gelmişsiniz. Size ve ailenize büyük saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.


  • Sadece bir sayfa ilerledim ve şok şok şok, @ahsenaydgdu artık Amerika'da! Hangi ara vize aldınız, hangi ara taşındınız? Geri dönüp tekrar okudum atladığım birşey mi var diye ama yok, o dönem çok fazla yazan olmamış, bir sayfada 1,5 ay ileriye atlanmış, o yüzden biraz hızlı gelişmiş olay.
    Hem de tüm Amerika'da en sevdiğim şehir, Los Angeles'a yerleşmişsiniz, iki kat daha fazla sevindim buna. Soracağım çok şey olur da soramıyorum tüm konuyu bitirmeden. (cevap yazsanız bile hemen okumayacağım için kusuruma bakmayın lütfen, son sayfadaki cevaplara bakamıyorum spoiler korkusundan, hatta sizin imzada Ca görünüyor şu, hiç farketmemişim, artık imzaları da kapatarak okuyorum nerdeyse)


  • @denizci10 San Diego'yu ne kadar beğendiğini anlattığında konuya daha bir bağlanmıştım, ben de çok severim çünkü. @ahsenaydgdu LA'a yerleşince de aynı şeyi hissettim.
    İkisi de gerçekten çok güzel şehirler. Bir oğlum Los Angeles'da, bir oğlum San Diego'da doğmuştu, ikisinde de çok güzel zamanlarımız oldu. Oralarda mutlu olmanız için çok sebep var, umarım öyle oluyordur. Okumaya devam, son sayfada görüşmek üzere...


  • Ve @winnie de Amerika'da. Hem de yine pat diye, öyle fazla bir plan program olmadan. Ve sanki eninde sonunda California'ya gidecek gibi görünüyor 🙂
    B1/B2 ile gelenlerin GC ile gelenlerden en büyük farkı hiç öyle uzun planlar yapmadan atlayıp gelmeleri sanırım. Her şeyi aylar öncesinden planlamaya çalışan birisine korkunç gibi gelebilir ama bence - tabiri yerindeyse- 1 sırt çantası ile farklı bir kıtaya uçmaya cesaret eden birisi kolay kolay pes etmez. Bunu yapabilecek cesareti olan herşeyi başarabilir bence...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Alper-Bayram öncelikle başınız sağolsun. Allah size ve eşinize sabırlar versin. Her şey yalan tek gerçek sağlık bu dünyada. Siz aylar sonra nasıl alışacaksınız nasıl yapacaksınız inanın şu an bunu merakla bekliyorum. Hele de ülke seçim arifesinde iken. Sizin için sezon finali olması umutlarımı artırdı inşallah en doğru zamanda buraya tekrar dönersiniz. Biz Austin i bir önceki gelişimizde gezmiştik fakat fiyatların son dönemde artmasından dolayı istemedik. Houston'a yerleştik bu yüzden. Sizleri de buralara bekleriz her zaman. Yolunuz açık olsun.


  • @denizci10 istemek başarmanın yarısı. Siz yarıdan fazlasını başardınız . Benim gözümde siz tamamını hallettiniz. Bundan sonrası resmî kalış izinleri cs sizin kararlılığınız ile hemen hallolur 🙏🏼 yeni ve seçtiğiniz hayat size şans mutluluk getirsin 🙏🏼

  • ⭐⭐⭐

    @Alper-Bayram başınız sağolsun eminim bi süre ABD yasamıs birinin Türkiye’ye adaptasyonu cok zor olacaktır şimdiden bol şans her konuda


  • @Alper-Bayram Başınız sağ olsun. Annenize de sağlıklı upuzun bir ömür dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @meli çok teşekkür ederim. en kısa zamanda sizleri de bekliyoruz.


  • @Alper-Bayram başınız sağolsun😔😔

  • ⭐⭐⭐

    @Alper-Bayram başınız sağolsun annenize sağlıklı uzun bir ömür diliyorum


  • @denizci10 54 sayfayı bir çırpıda okudum bu başlık ve tüm arkadaşların aktardığı tecrübeler için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten paha biçilmez tecrübeler mevcut. 2013 yılında WAT tecrübesinden sonra sürekli kafamda ve sürekli bir gitme isteği olan biryer benim için USA.

    2013 te kaldığım 4 ay süre içerisinde çok güzel anılar biriktirdim, (10.günde partilemekten dolayı mahkeme çıkmak ta dahil ) 32 yaşında bir birey olarak Uzakdoğu Avrupada gittiğim gezdiğim ülkeler oldu ve açıkcası hiçbirisi bir USA değildi benim için.

    Zaten sürekli kafamda olan fakat mermiyi barutu namluya sürüp sadece ateşleyemediğim hayalimi bu postun hepsini okuduktan sonra net olarak gerçekleştirmeye karar verdim.

    GC ye son bir şans veriyorum. 2024 çıktı çıktı ( bu sefer çok eminim, çıkacak, Amin ) , yok çıkmadı B1 / B2 zaten hazır ( 2022 Ekimde aldım ) , Evliyim 3 yaşında bir kızım var ilk aşamada onlara büyük bir travma yaşatmak istemiyorum. En azından barınma gibi bir konu şuanda çok sıkıntılı iken , oraya gidip barınma olayını güvenli bir şekilde çözene kadar böyle bir risk almak istemiyorum. Kendim tam bir survivor kişiliğe sahibim, bir yolunu yordamını bulur sisteme ayak uydururum. ( Daha önce kısa bir süre bile olsa orada yaşamış olmanın verdiği bir özgüven mevcut ) .

    İlk aşamadaki planım , ilk aylarda elden nakit çalışabileceğim işler bulup sponsorluk kovalamak olacak, olmadı 6 ay uzatmaya başvuracağım, olmadı college kovalayağım hala olmazsa ( IT sektöründeyim, ) sonrası .... sonrasına orada bakacağız. Taktik maktik yok bam bam bam !!!

    Eş ve çocuk için vize olmaması şu aşamada benim kafamdaki en büyük soru işareti. En azından onları çok özleyip görmek istediğimde ben onlara gelemesem bile onların bana gelme ihtimali olması mental olarak beni çok rahatlatacak.

    Son olarak Eşinizin hamile olması da beni ayrıca mutlu etti, hayırlısıyla çocuğunuz orda doğar sağlıkla kucağınıza alırsınız ve en kötü senaryoda bile ( umarım herşeyin iyisini ve güzelini tecrübe dersiniz ) en azından çocuğunuz Amerikan vatandaşı olur ve vakti zamanı gelince karar verme özgürlüğüne doğuştan sahip olmuş olur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @emrsvt çok teşekkür ederim. Yola çıkmadan önce hepinizin vizesi olması inanılmaz rahat olur sizin için. Zaten burayı biliyorsunuz ondan ekstra bir şey söylememe gerek yok diye düşünüyorum.


  • @Alper-Bayram Basiniz sagolsun! Tum ailenize sabirlar dilerim.


  • Ekim ortalarına geldim;
    @OrlandoGücü artık Amerika'da, onun da yönü sanki Ca gibi. Pandemi öncesi Los Angeles'ın ne kadar güzel bir yer olduğuna insanları ikna etmek için forumda dil döktüğüm başlıklar olmuştu. Bunun için çabalamak bile bana, dünyanın yuvarlak olduğuna insanları ikna etmek gibi gelirdi, boğulacak gibi olurdum. Şimdi burada herkesin pahalı mahalı demeden yönünü o taraflara çevirmesi beni çok mutlu ediyor.

    @winnie ufaktan bir işe girdi, arabasını bile aldı. Çok zor tutuyordum kendimi ne yapıp edip bir araba almanız şart, 2 günde öğrenirsiniz dememek için. Neden demiyordum, çünkü zamanın 4 ay gerisindeyim çoktan almıştır ne faydam olacak diye! Bu arada B1/B2 ile Amerika'da ssn olmadan "harçlık" bile olsa para kazandıran bir iş yaptığını söyleyen, duyduğum ilk kişisiniz. Ve basit birşey gibi görünebilir ama bir restaurantda telefonla sipariş almak, Amerika'ya yeni gelmiş, anadili İngilizce olmayan birisinin yapabileceği en zor iş bile olabilir. Keşke herkes illegal filan olmasından çekinmeyip iş konusundaki tecrübelerini anlatsa.

    @Alper-Bayram çok güzel bir eve yerleşti, mutlu görünüyor, o kadar sevindim ki anlatamam. Brooklyn'i Manhattan'dan ve Long Island'dan daha çok sevmişimdir hep. Şans hep böyle yanınızda olur inşallah.

    Konu harbi çok iyi bu arada 🙂 siz belki farkında değildiniz zamanında yazarken ama acaip sürükleyici. İnşallah kimse geri dönmemiştir, çok üzülürüm. Hastanede olmasak çoktan bitirmiştim tüm sayfaları. Son sayfada görüşmek üzere...


  • @daydreamer Çok geçmiş olsun 🙏 (hastanede olmasam)


  • @Rüştü-Gürbüz teşekkür ederim (şöyle bir gözucuyla baktım ki spoiler yok, hızlıca cevaplayıp kaçayım dedim) ikizlerimizden birini geçen hafta hastaneye kaldırmıştık, annemiz evde diğeriyle ilgilendiği için yanında ben kalıyorum, Ankara Şehir Hastanesi'ndeyiz durumu daha iyi, haftaiçi taburcu oluruz diye umuyorum. Selamlar


  • @daydreamer Tekrardan çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede taburcu olursunuz 🙂 Ankara’da baya soğudu sanırım dikkat edin. Antalya’dan da çok selamlar 👋

  • ⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer çok geçmiş olsun. Allah en kısa sürede şifa versin yavrunuza.


  • Başsağlığı dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim, var olun.
    @denizci10, havaalanından dönüp de evimizin kapısını açıp girdiğimizde ne kadar modern ve geniş evlere sahip olduğumuzu fark ettik ilk. ny'ta geçen 8 ayda, başkalarının eşyalarıyla dolu 3 farklı evde kalınca, insan sahip olduğunun değerini daha iyi anlıyor. bizim sitedeki daireler henüz 13 yaşında. öyle sanıyorum mutfak ve banyosu yenilenmemiş 2-3 daireden biridir bizimkisi. ny'taki evlerin mutfak ve banyoları kaybettiğimiz babamın yaşına denkti. farklı anlayışlar, yaşama verilen farklı değerler diyelim. şimdi sıra sizde, sizler yaşayıp anlatacak bizlere ilham olacaksınız. merakla bekliyoruz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum