Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.8k 244

  • @Alper-Bayram Başınız sağ olsun. Annenize de sağlıklı upuzun bir ömür dilerim.


  • @meli çok teşekkür ederim. en kısa zamanda sizleri de bekliyoruz.


  • @Alper-Bayram başınız sağolsun😔😔


  • @Alper-Bayram başınız sağolsun annenize sağlıklı uzun bir ömür diliyorum


  • @denizci10 54 sayfayı bir çırpıda okudum bu başlık ve tüm arkadaşların aktardığı tecrübeler için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten paha biçilmez tecrübeler mevcut. 2013 yılında WAT tecrübesinden sonra sürekli kafamda ve sürekli bir gitme isteği olan biryer benim için USA.

    2013 te kaldığım 4 ay süre içerisinde çok güzel anılar biriktirdim, (10.günde partilemekten dolayı mahkeme çıkmak ta dahil ) 32 yaşında bir birey olarak Uzakdoğu Avrupada gittiğim gezdiğim ülkeler oldu ve açıkcası hiçbirisi bir USA değildi benim için.

    Zaten sürekli kafamda olan fakat mermiyi barutu namluya sürüp sadece ateşleyemediğim hayalimi bu postun hepsini okuduktan sonra net olarak gerçekleştirmeye karar verdim.

    GC ye son bir şans veriyorum. 2024 çıktı çıktı ( bu sefer çok eminim, çıkacak, Amin ) , yok çıkmadı B1 / B2 zaten hazır ( 2022 Ekimde aldım ) , Evliyim 3 yaşında bir kızım var ilk aşamada onlara büyük bir travma yaşatmak istemiyorum. En azından barınma gibi bir konu şuanda çok sıkıntılı iken , oraya gidip barınma olayını güvenli bir şekilde çözene kadar böyle bir risk almak istemiyorum. Kendim tam bir survivor kişiliğe sahibim, bir yolunu yordamını bulur sisteme ayak uydururum. ( Daha önce kısa bir süre bile olsa orada yaşamış olmanın verdiği bir özgüven mevcut ) .

    İlk aşamadaki planım , ilk aylarda elden nakit çalışabileceğim işler bulup sponsorluk kovalamak olacak, olmadı 6 ay uzatmaya başvuracağım, olmadı college kovalayağım hala olmazsa ( IT sektöründeyim, ) sonrası .... sonrasına orada bakacağız. Taktik maktik yok bam bam bam !!!

    Eş ve çocuk için vize olmaması şu aşamada benim kafamdaki en büyük soru işareti. En azından onları çok özleyip görmek istediğimde ben onlara gelemesem bile onların bana gelme ihtimali olması mental olarak beni çok rahatlatacak.

    Son olarak Eşinizin hamile olması da beni ayrıca mutlu etti, hayırlısıyla çocuğunuz orda doğar sağlıkla kucağınıza alırsınız ve en kötü senaryoda bile ( umarım herşeyin iyisini ve güzelini tecrübe dersiniz ) en azından çocuğunuz Amerikan vatandaşı olur ve vakti zamanı gelince karar verme özgürlüğüne doğuştan sahip olmuş olur.


  • @emrsvt çok teşekkür ederim. Yola çıkmadan önce hepinizin vizesi olması inanılmaz rahat olur sizin için. Zaten burayı biliyorsunuz ondan ekstra bir şey söylememe gerek yok diye düşünüyorum.


  • @Alper-Bayram Basiniz sagolsun! Tum ailenize sabirlar dilerim.


  • Ekim ortalarına geldim;
    @OrlandoGücü artık Amerika'da, onun da yönü sanki Ca gibi. Pandemi öncesi Los Angeles'ın ne kadar güzel bir yer olduğuna insanları ikna etmek için forumda dil döktüğüm başlıklar olmuştu. Bunun için çabalamak bile bana, dünyanın yuvarlak olduğuna insanları ikna etmek gibi gelirdi, boğulacak gibi olurdum. Şimdi burada herkesin pahalı mahalı demeden yönünü o taraflara çevirmesi beni çok mutlu ediyor.

    @winnie ufaktan bir işe girdi, arabasını bile aldı. Çok zor tutuyordum kendimi ne yapıp edip bir araba almanız şart, 2 günde öğrenirsiniz dememek için. Neden demiyordum, çünkü zamanın 4 ay gerisindeyim çoktan almıştır ne faydam olacak diye! Bu arada B1/B2 ile Amerika'da ssn olmadan "harçlık" bile olsa para kazandıran bir iş yaptığını söyleyen, duyduğum ilk kişisiniz. Ve basit birşey gibi görünebilir ama bir restaurantda telefonla sipariş almak, Amerika'ya yeni gelmiş, anadili İngilizce olmayan birisinin yapabileceği en zor iş bile olabilir. Keşke herkes illegal filan olmasından çekinmeyip iş konusundaki tecrübelerini anlatsa.

    @Alper-Bayram çok güzel bir eve yerleşti, mutlu görünüyor, o kadar sevindim ki anlatamam. Brooklyn'i Manhattan'dan ve Long Island'dan daha çok sevmişimdir hep. Şans hep böyle yanınızda olur inşallah.

    Konu harbi çok iyi bu arada :) siz belki farkında değildiniz zamanında yazarken ama acaip sürükleyici. İnşallah kimse geri dönmemiştir, çok üzülürüm. Hastanede olmasak çoktan bitirmiştim tüm sayfaları. Son sayfada görüşmek üzere...


  • @daydreamer Çok geçmiş olsun 🙏 (hastanede olmasam)


  • @Rüştü-Gürbüz teşekkür ederim (şöyle bir gözucuyla baktım ki spoiler yok, hızlıca cevaplayıp kaçayım dedim) ikizlerimizden birini geçen hafta hastaneye kaldırmıştık, annemiz evde diğeriyle ilgilendiği için yanında ben kalıyorum, Ankara Şehir Hastanesi'ndeyiz durumu daha iyi, haftaiçi taburcu oluruz diye umuyorum. Selamlar


  • @daydreamer Tekrardan çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede taburcu olursunuz 🙂 Ankara’da baya soğudu sanırım dikkat edin. Antalya’dan da çok selamlar 👋


  • @daydreamer çok geçmiş olsun. Allah en kısa sürede şifa versin yavrunuza.


  • Başsağlığı dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim, var olun.
    @denizci10, havaalanından dönüp de evimizin kapısını açıp girdiğimizde ne kadar modern ve geniş evlere sahip olduğumuzu fark ettik ilk. ny'ta geçen 8 ayda, başkalarının eşyalarıyla dolu 3 farklı evde kalınca, insan sahip olduğunun değerini daha iyi anlıyor. bizim sitedeki daireler henüz 13 yaşında. öyle sanıyorum mutfak ve banyosu yenilenmemiş 2-3 daireden biridir bizimkisi. ny'taki evlerin mutfak ve banyoları kaybettiğimiz babamın yaşına denkti. farklı anlayışlar, yaşama verilen farklı değerler diyelim. şimdi sıra sizde, sizler yaşayıp anlatacak bizlere ilham olacaksınız. merakla bekliyoruz.


  • @Alper-Bayram kesinlikle katılıyorum. geçen bir eve gitti Allah sizi inandırsın her halde içi müze diye düşündüm bir an. Ev gerçekten virane. Ama hayat kalitesi ve huzur paha biçilemez. En kısa zamanda buradan sizlere deneyimlerimi anlatacağım.


  • @academicus Türkiye'den bunalmış şekilde ve kesin olarak Amerika'ya gitmeye karar vermiş gibi görünüyor. 1-2 yıl süreceğini düşünmüştüm ama birkaç sayfa sonra ve hiç beklemediğim kadar büyük bir hızla görüşmelere başladığını, kabul aldığını ve kısa bir süre içerisinde belki de bir daha dönmemek üzere gideceğini öğrendim. Hem de California'ya, ilk okuduğumda inşallah UCLA'e gidersiniz yazacaktım da yazamamıştım. Hem şaşırdım, hem çok sevindim.

    Üzücü haberler de aldım :(

    @ahsenaydgdu evinden çıkmak zorunda kaldı, hala da kalıcı bir ev bulamadı, o kadar canım sıkıldı, o kadar daraldım ki anlatamam. Yine de mutlu olduğunuzu yazmanız biraz olsun içimi rahatlattı

    @EmreATA gidenler içinde en güzel düzen kuran olmuştu ama ayda 10K civarı iyi bir gelire rağmen çok da rahat olmadıklarını öğrendim ve üzüldüm açıkçası

    @alperbayram foruma artık yazmayacağını söylediğindeyse resmen karnıma yumruk yemiş gibi oldum. Varsayalım ki yazdıklarınızda tekrara düşmüş olun, bizim tekrar tekrar okumak istemeyeceğimizi nerden çıkarıyorsunuz pardon? Lütfen yazmayı bırakmayın, ya da umarım bırakmamışsınızdır, ya da hayatınızda o kadar harika gelişmeler olsun ki yazmak zorunda kalın inşallah (beddua görünümlü iyi dilek) Bu arada taşındığınız yer o kadar sevdiğim bir yer ki; Manhattan'da kaldığımızda tuttuğumuz ev E32nd daydı, o kadar bunaltıcı geliyordu ki o bölge bana, Soho'yu geçip sizin oralardan Battery Park'a doğru yürüdükçe içim açılıyordu. Hatta sizin sokağın başında çok şirin güzel bahçeli bir kilise vardı, ismini hatırlamıyorum. Bence Manhattan'ın en güzel yerindesiniz...

    Son sayfada görüşmek üzere, ne olur herkes hala burada ve mutlu olsun 🙏


  • @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @Alper-Bayram kesinlikle katılıyorum. geçen bir eve gitti Allah sizi inandırsın her halde içi müze diye düşündüm bir an. Ev gerçekten virane. Ama hayat kalitesi ve huzur paha biçilemez. En kısa zamanda buradan sizlere deneyimlerimi anlatacağım.

    🤣🤣🤣 müze ev


  • @Alper-Bayram Başınız sağolsun. Giderken hepimizi düşündüren en büyük soruyu en acı şekilde yaşamışsınız malesef. Allah sabırlar versin. Mekanı cennet olsun.


  • @daydreamer Çok geçmiş olsun.


  • @Alper-Bayram başınız sağolsun


  • @Alper-Bayram şimdi okudum, başınız sağolsun,


Benzer Başlıklar

  • ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    209k Bakış
    misha90M
    @salih-atilla Tebrik ederim burak denen cocuk hakikatli cocukmus gercekten yardimci olmus size..
  • ABD'de şirket açma ücretleri

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    23
    19 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    N
    @debbieLA77, ABD'de federal devlet tum eyaletlerdeki gelirlerden (sahis yada sirket geliri fark etmez) vergi alir. Bazi eyaletler bu federal hukumete ek olarak eyaletinde gelir elde edenlerden vergi alir, bazi eyaletler ise almaz. Ozetle bazi eyaletler "Federal+Eyalet" bazi eyaletler ise sadece "Federal" gelir vergisi toplar.
  • ABD'de 5 Sene Sonrasi Hedef

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam hedef plan abd de yasam
    50
    5 Oy
    50 İleti
    5k Bakış
    Mehmet Fatih AslanM
    Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum