ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
@ahsenaydgdu F1 vize tipi tam olarak ne oluyordu acaba? Mesela ben 24 yaşındayım. Bu şekilde Amerika'ya turist vizesi ile gidip daha sonra F1 vizeye çevirebilir miyim arkadaşlar? Ayrıca F1 vize türü ile daha sonra süresiz oturum izni alabilmemizin imkanı var mıdır?
-
@Atlantis00 F1 bir öğrenim vizesidir. Her vize türü gibi şartları vardır. Ama size süresiz oturum izni vermez.
Forumumuzun Ana Sayfasında ilgili başlıkların alt kategorilerinde her türlü bilgi mevuttur. Konu başlıklarının ilk sayfaları konu hakkında detaylı bilgi içerir. Tek yapmanız gereken okumak. -
Selam,
Çok stresli bir yolculuğun ardından bugün Los Angeles'ta 4. günüm.
Öncelikle, ABD uçuşlarında güvenlik konusu bence abartılmış durumda. Türkiye'de hava alanından çıkana kadar 4 kere güvenlik kontrolünden geçtik. Sonrasında direkt Los Angeles uçağına bindik. Yolculuk 14 saat kadar sürdü. Uçak fena değildi, zaten önceki gece hiç uyumadığım için 10 saat kadar uyuyarak geldim.
Uçakta baya olay oldum. Öncelikle para vererek ayırttığım koltuk söz verilen diz mesafesine sahip olmadığı için koltuk değiştirmek zorunda kaldım. Geçtiğim koltukta da yanımdaki adam ben gelince ben sıkıştım diye ortalığı ayağa kaldırdı. Neyse ki hostesler icabına baktılar.
LAX'e sabah 11 gibi indik ve defalarca yurt dışına gitmiş olmama rağmen (ki bunun içinde 2 ABD seyahati de var) ilk defa arka odaya çekildim. Belgelerimde bir sorun varmış. Burasını biraz ben abartmış olabilirim ama arka tarafta yaklaşık 1 saat geçirdim ve aklımda şu düşünce vardı "Tamam, buraya kadarmış. Beni geri yollayacaklar." 1 saat stresten bir ömür gibi geçti. Sonra vize mülakatında yaptığım görüşmeye benzer bir görüşme daha yaptım ve memur pasaportuma damgayı basıp beni bıraktı.
Geldiğim gün ilk iş telefon almak oldu. Yanında kaldığım dostumun zaten verizon hattı olduğu için bana ek numara çıkardı, bir de yeni telefon aldım.
Ertesi gün okula gidip kayıt işlemlerimi yaptım. Ama heyecandan SSN konusunu sormayı unutmuşum. USC aklımı aldı :) Haftaya buradaki hocamla görüşmem var, o gün tekrar soracağım.
üçüncü gün (yani dün) akşama kadar yağmur yağdı. o yüzden zamanımı evde pc başında çalışarak geçirdim. Bu arada Freelance sitelerden bir tasarım işi aldım ve ABD'deki ilk paramı da kazanmış oldum. Bugün de öyle yorgunluk atıyorum... Yarından itibaren çalışmaya devam...
Zaman geçtikçe burayı güncellerim diye umut ediyorum. -
@academicus Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda ve okulunuzda başarılar dilerim.
-
@academicus hayırlı olsun yeni yaşamınız, biraz stresli de olsa sonuçta sağ sağlim varmışsınız, önemli olan o. arka odaya çekilme olayı beni de korkutuyor umarım bize de denk gelmez 😅 Diğer deneyimlerinizi de aktarmaya devam edin lütfen 🙏🏻🙏🏻
-
@academicus hayırlıı olsun öncelikle arka oda konusu biraz can sıksada sükür sorunsuzca giriş yapmışsınız, sizin eski postlardan hatırlıyorum ücretsiz konaklama durumu vardı galiba çok iyi bence los angelestaki sorun kiraların uçuk olması sizin ücretsiz konaklama harika denk gelmiş, böylece yaşam maliyetleriniz oldukça az olabilir hele bide hybrit bi araba alırsanız harika, 40$ depo dolduruyorum 1 hafta yetiyor. Bizm 4 ay bitti losangelesta hala çok yeni sayılırız, Vaktiniz olduğu bir vakit tanışmak isteriz 🙏🏼 tekrardan hoşgeldiniz,
Not: bu arada dün gece bende uyuyamadım yagmur ve ruzgar camları kırıcaktı nerdeyse 😂 ama neyseki havalar düzeliyor 💃🏻 -
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@academicus hayırlıı olsun öncelikle arka oda konusu biraz can sıksada sükür sorunsuzca giriş yapmışsınız, sizin eski postlardan hatırlıyorum ücretsiz konaklama durumu vardı galiba çok iyi bence los angelestaki sorun kiraların uçuk olması sizin ücretsiz konaklama harika denk gelmiş, böylece yaşam maliyetleriniz oldukça az olabilir hele bide hybrit bi araba alırsanız harika, 40$ depo dolduruyorum 1 hafta yetiyor. Bizm 4 ay bitti losangelesta hala çok yeni sayılırız, Vaktiniz olduğu bir vakit tanışmak isteriz 🙏🏼 tekrardan hoşgeldiniz,
Not: bu arada dün gece bende uyuyamadım yagmur ve ruzgar camları kırıcaktı nerdeyse 😂 ama neyseki havalar düzeliyor 💃🏻Statü değişimini ne yaptınız abla merak ediyorum 😂
-
@waterman şubat başında bsşvurmuş olurum inşallah smdi okuldan ı20 almaya çalışıyorum onları bekliyorum
-
Herkese merhaba çok çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :) Hocamla tanıştım, sağ olsun gelir için akademik projelerde çalışabilmem için yardımcı olacak. @waterman ihtiyacım halinde süremi uzatacağını söyledi hocam, o yüzden biraz ferahladım. henüz statü değişimi için avukatla görüşmedim. en kötü ihtimalle 2-3 aya çözemezsem college'a yazılacağım. @ahsenaydgdu tabi ki tanışmayı çok isterim :) konaklama meselesi gerçekten elimi çok rahatlattı, tek sorun okula biraz fazla uzak ama şimdilik idare ediyorum. araba meselesi maalesef biraz ikinci planda ekonomik durumlardan ötürü :D inanın jetlag yüzünden mi bilmiyorum, akşamları yatarken ne rüzgar duydum ne bir ses :)
@dytmelek yani dediğim gibi, belki ben abarttım ama şu bir senelik çabanın sonunda oraya çekilince tamam dedim her şey bitti :D ama öte yandan ben oradayken de kimseyi yok seni alamayız demediler. herkesi biraz bekletip, biraz konuşup saldılar :) -
Arka odaya cekilme meselesini cokta kisisel algilamayin. Cogu insanin basina geliyor. Trump’in seciminin oldugu gunden 1 hafta once Miami’ye esimle gelmistik. Yanlis olmasin 2017 idi galiba. O zaman green card vardi. Arka odaya cekmislerdi. Telefonlari aldilar sifrelerini istediler. En son beni arka oda da baska bir odaya aldilar 😀 abuk subuk sorular sormuslardi. Camiye gidiyor musun terorizm hakkinda ne dusunuyorsun? Dedim buldunuz tam soracak adami icimden. Dinle camiyle isim olmaz. Tercihen gitmiyorum diye cevaplamistim. Terorizm sorusu daha abzurttu. Hergun aliyorum elime bomba nereye atsam diye dusunuyorum 😀 neyse saka bi yana haberlerden gordugum kadariyla biliyorum demistim. Tamamen sinirlendirmeye yonelik hareketler yaptilar. Aslinda telefonumun sifresini vermek zorunda degildim. Tabi orada yemiyor 😀 dinle ilgili sorulari cevaplamak zorunda hic degilim ama ne yaparsiniz risk alamamistim. Tam secim oncesi gelmek cok akillica degilmis diye dusunmustum o zaman
-
@goodluck önemli olan ne olursa olsun sakin kalmak o zaman👍🏻
-
@academicus merhaba, " Bu arada Freelance sitelerden bir tasarım işi aldım " demişsiniz. Hangi site acaba bizimle de paylaşma şansınız olursa çok sevinirim :folded_hands_light_skin_tone: :folded_hands_light_skin_tone: her şey gönlünüzce olsun çok teşekkürler şimdiden :folded_hands_light_skin_tone:
-
@Selly, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@academicus merhaba, " Bu arada Freelance sitelerden bir tasarım işi aldım " demişsiniz. Hangi site acaba bizimle de paylaşma şansınız olursa çok sevinirim :folded_hands_light_skin_tone: :folded_hands_light_skin_tone: her şey gönlünüzce olsun çok teşekkürler şimdiden :folded_hands_light_skin_tone:
Eşim bazen upwork den alıyor iş https://www.upwork.com/ bir kaç yere daha üye ama en aktif burası
-
@Zelene özelden sorucaktım da mesajlar kapalıydı :) bu vergi evrak dolduma kısmını nasıl hallettiniz
-
@tolgasatir, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@Zelene özelden sorucaktım da mesajlar kapalıydı :) bu vergi evrak dolduma kısmını nasıl hallettiniz
Sordum vergilendirme olmuyo kesintiyi upwork yapıyor dedi mesela saatlik 20 dolar anlaştıysa 16 yatıyor
-
@Zelene para çekme kısmında form doldurmayanlar para çekemez gibisinden bieşy yazıyorda :)
düzenleme : hallettim :D
-
@tolgasatir vergiyle ilgili bir form doldurmamiş bende dedim sonradan vergi birşey çıkmasın böyle yaparım şöyle yaparım yine vermem gibi bisiy anlattı ben anlamıyorum 😄
Bu hafta çalışıyorsun mesela pazar gecesi hesap kesimi oluyor sonra ücreti iş verenden tahsil ediyorlar diğer hafta çarşamba günü yatıyor upwork hesabına oradan da bankaya transfer ediyor yani hesap kesimden on gün sonra alabiliyorsun parayı ona vergi vs denk gelmemiş -
tamam tamam çözdüm amerika da yaşayanlar için farklı bir form varmış :) bizim için sadece tc kimlik girip geçiyorsun kendi ülkende kendin takıl gibisinden diyor :D
-
@tolgasatir aa iyiymis Amerikaya gidince düşünürüz onu şuan anlaşırsa Amerikalı firma ile başlayacak belki iş falan teklif ederler umut fakirin ekmeği 🙂
-
@Zelene bence de bir yol açılır belki belli olmaz :) bende damlaya damlaya göl olur mantığına kayıt oldum sanırım :D
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum