@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
Almanya diploma denkliği aramadan kalifiye kişilere iki haftalık çalışma izni verecek. İşveren onayının akabinde ikamet ve çalışma müsaadesi verilecek diye haber okudum. ilgilenenler olabilir.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@akcayonline selam ilk kim adına kazandıysanız o kişi giriş yapacak sonra diğer aile üyeleri sağlık raporundan itibaren 6 ay içinde giriş yapmalıdır. Size çıkarsa bu şekilde yaparsınız ancak eşinize çıkarsa ozaman eşiniz girmeden siz gidemezsiniz. Ondan dolayı 2 kişi giriş yaparsınız daha sonra eşiniz geri döner
Hak sahibi olmayan ikinci kişi 6 ay içinde giriş yaptı ve bir süre sonra tekrar Türkiye’ye döndüğünü farz edelim. O kişi için re-entry permit başvurusu mu yapılması gerekiyor?
-
çok aydınlatıcı oldu, teşekkür ederim @ayvalik10 , @sytahmt
-
@gnollzy giriş yaptı çıktı Türkiye döndü bundan sonra ikinci kez amerikaya ne zaman girecek işte bu sorunun cevabı bu permit alıp almayacağına karar verecek. İkinci giriş 6 aydan fazla olacaksa garanti olsun permit alırsın ancak hemen de alamıyorsun. 6 aydan az sürede tekrar dönüş yapacaksa ozaman gerek yok. Bu arada Türkiye keyfine değil de gerçekten de aile yada okul için dönüyorsa ikinci girişte sana anlayışla yaklaşıyorlar. Fakat ben keyfine döndüm sevemedim buraları dersen green kartı havalanında iptal etme hakları var.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@gnollzy giriş yaptı çıktı Türkiye döndü bundan sonra ikinci kez amerikaya ne zaman girecek işte bu sorunun cevabı bu permit alıp almayacağına karar verecek. İkinci giriş 6 aydan fazla olacaksa garanti olsun permit alırsın ancak hemen de alamıyorsun. 6 aydan az sürede tekrar dönüş yapacaksa ozaman gerek yok. Bu arada Türkiye keyfine değil de gerçekten de aile yada okul için dönüyorsa ikinci girişte sana anlayışla yaklaşıyorlar. Fakat ben keyfine döndüm sevemedim buraları dersen green kartı havalanında iptal etme hakları var.
Türkiye’de işletme sahibiyiz. Eşimin de benim de kendi işletmemiz var. Bir tane işletmeyi devrederek maddi durumu rahatlatırız çıkması durumunda. Ancak diğer işletme aile işletmesi olduğu için kapatmamız mümkün değil. En azından birkaç ayda bir birkaç aylık gir çık yapmamız gerekebilir. Bir tek bu konuyu netleştiremedim kafamda.
-
@istanbuladami, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Chromium ilk başvurduğum 3 yıl aynılarını yaşamıştım
sonradan alışıyorsun. Diyorsun benim yaşamam gerek, bir yol bulmam gerek.. Bu greencard denen şey %1 hatta artık bu sene belki de %0.5 ihtimali olan bir şey. Kısacası %99.5 ihtimalle çıkmayacak bir çekilişten bahsediyoruz. Çok bel bağlayıp psikolojinizi bozmayın 
kazanıp, mülakat tarihi alamamak gibi bir durum da ciddi ciddi söz konusuyken %0,5'in bile altı olabilir. bu sene inanılmaz rahatım çünkü pasaport şartının kaldırılmış olması, ülkenin genel hali, sosyal medyada yapılan yıgınla green card reklamı vesilesiyle müthiş bir basvuru rekoru olacak ve talihli kişi olamayacagım %99,5 gibi birşey.
bu sene mucizenin en heybetlisi lazım talihli olmak için. o yuzden özellikle ilk kez basvuracaklara tavsiyem fazla kaptırmayın kendinizi.
-
@gnollzy sorun değil çünkü işletme olduğu için özel işlerin olacak tabiki de gir çık yapabilirsin sadece 6 ayı geçirme o kadar
-
@yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
başvuru için fotoğrafı fotoğrafçıda çektirmiştim özellikle dedim greencard için falan zaten kendi de demişti ben özellikle ayarlayacağım diye tamam dedim şimdi içime kurt düştü kontrol edeyim dedim boyutları 750x750 yapmış göndermiş Allah dan daha başvuruyu yapmamıştım. Muhtemelen az da olsa elenen olmuştur
Bu bir yanlışlık değil.
Min. 600x600 ve max. 1200x1200 zaten ölçüler.Yani fotoğrafçınızın çektiği fotoğrafın pikseli doğru.
Ama diğer özellikleri doğru mudur onu bilemiyorum.Ben fotoğrafçıda direkt fotoğrafçının bilgisayarından greencardphotocheck.com sitesine girdirdim ve kontrol ettik fotoğrafçıyla birlikte. Hepsi doğruydu. En iyi yöntem bu.
-
@gnollzy doğrudur hocam ben çok aktif olamıyorum forumda dediğiniz gibidir o zaman
-
@abrakadabra doğrudur hocam ben kılavuza bakmıştım sadece diğer tarafları pek incelememiştim ama @ayvalik10 hocam sağolsun hallettik resim olayını
-
Aslında Green Card'a başvururken Türkiye den gitmek değilde Amerika da yaşam sürmek için başvurmak ve bunu istemek daha önemli bence. Ben şahsen Türkiye den kaçmak için değil Amerika da yaşamak için orayı istiyorum.
-
Arkadaşlar fotoğraf konusunda yardımcı olabilecek var mı? Fotoğrafi sakallı çektim. Çene hatlarim sanki biraz belirsiz Bakabilecek bir arkadaş varmı.
-
Merhabalar....isim kısmında Full buyuk harfmi kullanacagiz ?
İsmim Selahattin....Pasaportta SELAHATTİN yaziyor.
Ben formu dolduruken nasil yazmaliyiz?
Selahattin mi SELAHATTIN mi? -
@Fikret54, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Arkadaşlar fotoğraf konusunda yardımcı olabilecek var mı? Fotoğrafi sakallı çektim. Çene hatlarim sanki biraz belirsiz Bakabilecek bir arkadaş varmı.
Evde greencard fotoğraf çekimi başlıklı bir konu mevcut forumda. İlgili konu üzerinden fotoğrafınızı paylaşırsanız bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.
-
@Koray283, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Merhabalar....isim kısmında Full buyuk harfmi kullanacagiz ?
İsmim Selahattin....Pasaportta SELAHATTİN yaziyor.
Ben formu dolduruken nasil yazmaliyiz?
Selahattin mi SELAHATTIN mi?Büyük, küçük, ilk harfi büyük fark etmez. Her şekilde başvuru yapabilirsiniz. Yalnızca dikkat etmeniz gereken husus başvuru formu üzerinde İngilizce karakter hariç (Türkçe; ı ö ü ğ ç ş gibi harfleri) başka karakter kullanmayınız. Örneğin; Selahattin ise şu şekillerde yazabilirsiniz.
- SELAHATTIN
- Selahattin
- selahattin
Bu şekilde işlem sağlayabilirsiniz. Zaten isim soyisim kısmında hata yapmanız mümkün değil. Sistem hata yapmanıza olanak vermiyor.
Edit// kazanmanız durumunda ds260 formunun yalnızca bir bölümünde “native alphabet” şeklinde yanş dediğiniz gibi SELAHATTİN olarak yazacağız.
-
Arkadaşlar mrblar , ufak bi sorum olacak kızmazsa bazı arkadaşlar, çünkü forumda bulamadım

turist vizesi ile gidildiğinde orada saglık sigortası yaptırma hakkımız varmı? hak degilde yapabiliyor muyuz diyelim sonuçta oranın vatandaşı degilim -
@Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Arkadaşlar mrblar , ufak bi sorum olacak kızmazsa bazı arkadaşlar, çünkü forumda bulamadım

turist vizesi ile gidildiğinde orada saglık sigortası yaptırma hakkımız varmı? hak degilde yapabiliyor muyuz diyelim sonuçta oranın vatandaşı degilimBildiğim kadarıyla hayır yaptıramazsın. Bunun için ülkenden çıkmadan önce uluslararası sağlık sigortası yaptırmanız gerekli. Poliçenin içerdiği teminatları, kloz ve muafiyet durumlarını inceleyerek Türkiye’deki sigorta şirketlerinden teklif toplamalısınız. Çoğu uluslararası sağlık poliçeleri acil durumlar hariç kronik rahatsızlıkları teminat altına almayı sevmez.
-
Bu ileti silindi! -
@Lossantosdy Türkiye 90 güne kadar sigorta yapar daha fazla karşılamaz bilgin olsun.
-
Merhaba benim bir sorum olacaktır. Daha önceden soruldu mu bilmiyorum o yüzden şimdiden özür dilerim.
Benim 1 yaşında bir kızım var. Bu hafta sonu eşim ve kendim için başvuruda bulunacağım. Kızım için fotoğraf özellikleri nasıl olmalı ? İnternette veya forumda 1 yaş için her hangi bir şey bulamadım. Genelde hep yeni doğan bebekler veya 6 aylık bebekler için örnekler var.
Şimdiden yanıtlar için teşekkür ederim
Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k