Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Ranje cok tesekkur ederim cok sagolun herseyin basi saglik dediginiz gibi saglik olsun gerisini ben bi yolunu bulurum 🙂 Burasinin havasina bayildik.. sicak ama terletmiyor bunaltmiyor.. nem yok gibi cips unutmusum balkonda bayatlamamisti mesela o iklimiyle alakali en cok hosuma giden sey oldu..

  • ⭐⭐⭐

    @meli bende o dediginizden guc aliyorum suan cok yeni umutsuzluga hic kapilmadim ama zamanla ne olur bilemem kendime hep hatirlattigim sey remember why you started 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana muhammed bey cok sagolun msjiniz beni cok mutlu etti diger mesajlarda oyle gel zaman git zaman sevdirmisim kendimi ne mutlu bana insallah en kisa surede sizinde sureciniz olumlu sonuclanir sizleride buralarda goruruz bulusmalar duzenleriz 🙂 kendinize iyi bakin

  • ⭐⭐⭐

    @corleone132 aa cok sevindim los angelesta forumdan birisiyle bulusmak biizm icinde cok iyi olur.. ozelden ben size plani gondereyim


  • @ahsenaydgdu çok teşekkür ederim müsait olduğunuzda bekliyorum planı:) Yeni hayatınızda mutluluklar...

  • ⭐⭐⭐

    @FreeMen sonunca gercekten havaalanindan cikinca bi sigara yaktim gozlerim doldu... sonunda be dedim iste buu :)))

    tesekkur ederim sagolun ben okuturken tebessum ettirebildiysem ne mutlu bana 🙂

  • ⭐⭐

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @Erkand insallahhh erkan bey uzun vadede hedef o 3 ay sonra change of status basvurusunu yapicam nasip olursa :)) iyi dilekler icin tesekkur ederimmm

    Her şey gönlünüzce olsun🙏 artık Californiada da bir tanidigimiz var deriz 😅


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @mexido cok tesekkur ederimmm... sizide en kisa surede bekleriz 🙂 bu arada youtube icin produksiyon lazim henuz onlari halledemedik hemde ne cekicez ki market pazar videosu dolu youtube... olursa ben muhasebe kanalindan bu islere nasil girdik naptik neettik onla ilgili cekerim

    Rica ederim ne demek 🙂 İns. Onlar sizin çekeceğiniz videolar kadar keyif vermez aslinda :)) İşlerinizi yoluna koyduktan sonra gerisi gelir hcam. O günleri de iple çekiyor olacağız.


  • Ahsen Hanım çok sevindim sizin adınıza. Ne güzel olmuş. Bizde eşimle 8 Eylül'de turist vizemizi aldık. Los Angeles'tan başlamayı planlıyoruz. Buraları okuyan ve oralarda olan varsa ev kiralama, araba kiralama/alma, banka hesabı açma konularında kılavuz olabilirlerse oraya gelince çok memnun oluruz.

  • ⭐⭐⭐

    @materialist bizim hesap açmamıza yardımcı olan arkadaşımız yani tercume işlerimizi halletmişti sağolsun o 24 eylülde türkiyeye dönüyor ama gelince konuşuruz hallederiz 🤗


  • Herkese merhaba. Başta bu konuyu açana ve sonra katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Çok fazla şey öğrendim ve öğrenmeye de devam edeceğim.

    25 yaşındayım, kimya mühendisiyim. Yüksek lisansı bitirdikten sonra turist vizesi ile Amerika'ya geldim. Geleli henüz on gün oldu. Kuzenim Massachusetts'te bir senedir öğrenci vizesi ile yaşamakta ve onun yanına geldim. Burada uzaktan tanıdıklar da çok ama açıkçası kendimi burada hayat kurarken göremiyorum. Geldiğimden beri iki üç gün hava güzeldi onun dışında çok soğuk ve herkes henüz daha asıl soğukların başlamadığını söylüyor. Kuzenimin yaşadığı yer aileler için çok hoş. Okul çağında çocuğu olan, hazır işi ve kurulu düzeni olan bir aile için çok güzel bir yer olabilir ama henüz yeni gelmiş, daha bir işi ve kalacak yeri olmayan bekar biri için hiç iyi bir seçenek gibi gelmedi bana. Saat 6'dan sonra hiçbir yer açık değil ki zaten pek bir yer de yok açıkçası. Önce acaba Boston'da mı yaşasam diye düşündüm ama sonra mantığıma yatmadı. Şu an geçici olarak birinin yanında kalıyorum ve bir an önce yaşayacağım eyaleti seçme derdindeyim. Sonrasında iş ve kalacak yer düşüneceğim. O arada da Toefl'ı halletmem gerekiyor, en azından İngilizce bildiğim için o çok sorun olmayacak.

    Baştan kısaca gelişimi anlatayım. Yolculuk rahattı, Boston havalimanında indim. Görevli geliş amacımı, ne kadar kalacağımı ve Boston dışında görmek istediğim yerler olup olmadığını sordu. Stresliydim ama görevli gülümsüyordu, sorun olmadan geçtim. Benden öndeki kişi öğrenci vizesi ile gelmişti ona da yanında yiyecek yok değil mi diye sormuştu gülerek.

    Bu zamana kadar çok bir şey yapamadım. Bank of America'dan hesap açtım. Adres olarak arkadaşımın adresini verdim ve kolay bir şekilde açıldı. Kredi kartı da çıkarıldı. Henüz 25 yaşına girmedim, az kalmış olsa da 25 yaş altı için hesap işletim ücreti alınmıyormuş o yüzden ona göre bir hesap açtılar. Yaşın dolunca bir daha gel dediler. Bir de 25 yaş altı olunca gri bir kredi kartı çıkartıyorlar, kırmızı olan yerine. Şimdiden kredi puanın oluşmaya başlar, senin için iyi olur dedi bankacı. Gayet güler yüzlü ve yardımseverdi. Kart limitini gelince göreceğim.

    Henüz hat çıkarmadım, arkadaşımın aile grubuna dahil olacağım bir sorun çıkmazsa inşallah.

    Ehliyet çıkarmadım, turist olduğum için kendi ehliyetimi kullanabiliyormuşum. Ama maalesef ehliyetim olsa da araba kullanmayı bilmiyorum, kendi arabam yok o yüzden en son kursta kullandım. Bir de burada neredeyse bütün arabalar otomatik vites o yüzden umarım bir an önce öğrenebilirim. Arabasız hayat burada imkansız. Anlatılanlar çok doğruymuş.

    Çok bir yer göremedim, yalnızca Newyork, Boston gibi yerleri gördüm. Büyük şehirler pahalı da olsa iş imkanı da daha fazla. Bunları gelmeden düşünmem gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz ama ben gelip de görmek istedim ve zaten mezun olmakla meşguldüm, psikolojik olarak kaldıramadım bir de bu meseleleri düşünmeyi. Hem kuzenim de eyalet değiştirmeyi düşünüyor o yüzden onunla da hareket edebilirim.

    Eyalet seçerken birkaç kriter belirledim. Buraya da yazmış olayım.

    1. İklim

    Amerika gibi her türlü iklimin ve bitki örtüsünün bulunduğu bir yerde soğuk çekmek istemiyorum açıkçası.

    1. İş imkanları

    2. Göçmenlere bakış açısı, hukuki haklar

    Bazı eyaletlerin çok göçmen dostu olduğunu okudum, devlet tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti veren yerler bile varmış. "Sanctuary state" diye bir kavramın olduğunu öğrendim. Bazı eyaletlerde statü sorgulamaksızın ehliyet ya da ID kart verilebiliyormuş böylece şehir imkanlarından yararlanabiliniyormuş. Tabi bunlar okuduklarım, bizzat deneyimlemedim. Açıkçası legal statümü kaybetmek istemiyorum, 6 ay uzatma yapıp okul arayabilirim öğrenci vizesine çevirmek için. Şu an gelecek planım çok net değil ama böyle bir eyalette daha huzurlu olurum yine de gibi geliyor.

    1. Hayat pahalılığı

    Gönül ister ki her şey güzel olsun üstüne üstlük bir de ucuz olsun ama böyle bir şey mümkün değil elbette. Buraya gelirken de zaten her şeyin harika gidemeyeceği ve zorluklarla da karşılaşacağımın bilinciyle geldim. O yüzden pahalı bir yer de olsa, iş imkanı da ona göre artacağı için göze alabilirim sanırım hayat pahalılığını.

    Bütün bunları değerlendirdikten sonra California aklıma çok yattı. Ama her şey kağıt üstündeki gibi olmuyor, o yüzden gidip görmek de istiyorum. Bakalım neler bekliyor beni.

    Gelişmeleri ve gözlemlerimi, deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım. Burada konuşulanlardan da çok faydalandım. Umarım daha da faydalanır, fayda da sağlarım.


  • @winnie
    Amerika’ya hoş geldiniz.
    Umarım her şey gönlünüzce olur. Sıcak iklim arıyorsanız boston ve nyc doğru şehirler değil, los angeles ve san diego iklim olarak daha yaşanabilir noktalar. Ancak ehliyetiniz olmadığı için oralarda da ulaşım sorun olarak önünüze gelir. Toplu taşıma yok seviyesinde durum böyle olunca trafik yoğunluğu özellikle la’de istanbulu bazı saatler aratmıyor.
    Memnun olup olmadığınızı anlamak için de çok erken. Zaten byoritminizin alışması 10 günden fazla sürecektir.
    Herkesin deneyiminin kendine özel olduğunu lütfen unutmayın. Sizin 10 günde açtığınız banka hesabını 115 günde ben açamadım maalesef. Artık vazgeçtim zaten. Dolaıyısıyla hiçbir konuda acele etmeyin. Her şey olması gerektiği zamanda olması gerektiği şekilde olacaktır. Tadını çıkarın.


  • @Alper-Bayram Hoş buldum, çok teşekkür ederim, motive etti mesajınız. Tam da kuzenimle tartışmanın üstüne iyi geldi 🙂 Tanıdık bol diye plansız programsız gelmiştim, gelmeden önce doğru olan buydu ama buradayken çok daha iyi anlıyorum çok iyi düşünülmesi gerekiyor her şeyin üzerinde. En önemlisi de bağımsız olabilmek. Genç bir kadın olarak bu kadar uzak bir yere gelip kendi kendime tutunabilecek miyim ancak zaman gösterecek.

    Ek olarak bugün buradaki bir Amerikalı South ya da North Carolina'yı önerdi. Hem ılık hem de daha ucuz olduğunu söyledi. Öneri vermek bir yana eşi ile birlikte benimle çok ilgilendiler, fikrim olması için yarın beni birkaç araba satılan yere götürecekler. O kadar yardım severler ki yaşları da gereği kendi anne babamı hatırlattılar ben de dayanamadım bir güzel ağladım karşılarında. 😂 Zamanında onlar da Avrupa'dan göçmüşler ve zorluklar çekmişler, güçlü olmamı ve zamanla her şeyin güzel olacağını söylediler.

    Hayat gerçekten sürprizlerle dolu... Dediğiniz gibi acele etmemin gereği de yok aslında, heyecan ve telaşla şunu mu yapsam bunu mu yapsam yerine önce geldiğim yeri keşfedip alışma sürecinden sonra başka seçenekleri düşünmek daha sağlıklı olabilir. Gençliğimin verdiği deneyimsizlikten bir an önce her şey olsun kafasına girdim galiba 😅

    Bir de banka konusunda sanırım şanslıydım çünkü kuzenime geçen sene denk gelen bankacı kredi kartı alıp, kredi puanı biriktirebileceğini söylememiş. Yalnızca kredi kartı ister misiniz diye sormuş, kuzenim de bilemediği için hayır diyip geçmiş. Bana denk gelen bankacı söyledi bana her şeyi, yoksa ben kredi kartı alabileceğimi bilmiyordum bile.


  • Türkiye’den 8 bin km uzakta bambaşka bir kıtada bambaşka bir kültürde yeniden varolmaya çalışmak hiç kimse için hiçbir zaman kolay değil. Amerikan kültürünü benimsemek için ne kadar istekli de olsanız yabancı kültürü tam anlamıyla içselleştirmek ciddi zaman gerektiriyor. İşin youtube tarafında pek değinilmeyen bir tarafı da mental olarak zorluklarla mücadele ederken ne kadar güçlü kalabileceğiniz meselesi. Ve bu zorluklarla mücadele ederken yalnız olup olmamanız da enerjinizi ciddi anlamda etkiliyor. Biz eşimle geldiğimiz ilk zamanlar bir gün ben düşüksem eşim beni yükseltti, bir gün tam tersi… buralarda pozitif düşünmek çok önemli.
    Bir yıl kaldınız ve hala sevmiyor musunuz en kötü kendinize şunu söyleyebilirsiniz denedim, yeni bir vizyon edindim ve artık dönebilirim. Burada kazandığınız tecrübenin parasal bir karşılığı yok. Döndüğünüzde hayatınızın kalanı için güzel bir yatırım yapmış oldunuz.
    Ve amerikalılar ile mutlaka çevre yapmaya çalışın, çok yardımsever insanlar olduklarını göreceksiniz. Sokak arasında asla tahmin etmeyeceğiniz lezzetleri size onlar gösterecek.
    Henüz 25 yaşındasınız, sahip olduğunuz enerjiyi pozitif yönde kullanmaya gayret edin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Sevgili @winnie öncelikle ilk cümleniz için teşekkür ederim bu başlığı açarken acaba gerek var mı diye kendi kendime çok sordum ama sizin gibi geri dönüşler beni çok mutlu etti. Yeni hayatınızda ve yaşamınızda başarılar dilerim. Bırakın ülke değiştirmeyi veya kıta değiştirmeyi bir insan Akdeniz in bir şehrinde büyümüş olsa ve sonra Karadenizin bir şehrine taşınsa bile zorluk yaşar. Buna biz konfor alanından çıkma deriz. Bunu sizin tek başınıza ve genç bir kadın olarak yapmanız gerçekten daha zor çünkü yapı olarak erkeklerden bu konuda daha duygusalsınız. Ayrıca sayın @Alper-Bayram ın dediği gibi birbirinizi yükseltecek eşinizin olmaması da size ilk başlarda zor gelebilir. Ama lütfen sakin kalıp gelecekle ilgili emin adımlarla ilerlemeye devam edin. Öncelikle hangi iklim koşullarının size uygun olduğuna karar verin çünkü bazı insanlar kapalı havaları sevmez örnek ben. O zaman gidip de New York ve kuzeyindeki şehirlerde yaşamayı düşünürseniz sıkıntı yaşarsınız. Bazı insanlar da sıcağı sevmezler onlar için de tam tersi geçerlidir. Mesela @ahsenaydgdu ile çok konuştuk ben abd den döndükten sonra. Gezdiğim her yerin özelliklerini tek tek anlattım kendisi ona göre karar verdi ve LA ye yerleşti. Demek istediğim tam olarak bu mutlu olacağınız yerde yaşamazsanız abd de kalma ihtimaliniz azalır. Diğer bir konu yine @Alper-Bayram a katılmadan edemeyeceğim herkesin kendi hikayesi vardır ve maalesef insanlar hep sosyal medyada sadece güzel anlarını ya da olumlu yönlerini gösteriyorlar. Sakın onlara kanıp da ya bunlar sadece benim mi başıma geliyor deyip pes etmeyin. Emin olun ki herkesin başına geliyor. Ama kimse bunu paylaşmıyor. Herkes tursit vizesiyle iş yapıyor ama bunu kimse paylaşmıyor. Hem de öyle böyle işler değil ama sosyal medya da restoranda 30 dolara sınırsız et yedim diyor. Sorsanız 30 doları nasıl kazandın deseniz size anlatmaz çünkü kendi yaşadığı zorluğu söylemek istemez asla. Ya da güzel bir şey bulmuştur mesela kredi kartı alma formülü bunu nasıl olduğunu da anlatmazlar benden başka kimse yapmasın diye. Bu nedenlerle zorluklar yaşayacaksınız ama bıkmadan yılmadan devam edin hayatınıza. Sosyal çevre çok önemli. Networking ya da not working. Bunu sakın unutmayın. Networking sadece Türkler değil abd li insanlarla da arkadaş olun çevre yapın. Onların düşüncelerini kafa yapılarını ya da hayata bakış açılarını öğrenmeye çalışın işte o zaman abd de yaşadığınızı anlayacak ve mutlu olacaksınız. Yine çok uzattım sanırım. Tekrar hayırlı olsun yeni hayatınız başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @winnie yeni hayatınız hayırlı olsun lütfen daha çok yazın deneyiminizi, çok doğal yazıyorsunuz ☺

  • ⭐⭐⭐

    @winnie selamlar oncelikle yolun bahtin acik olsun insallah 🙂

    bank of uygulamasindan kartin limiti bizim gorunuyor aslinda henuz kart gelmemis olmasina ragmen..

    bende henuz yeniyim ama kriterlerimiz benzer oldugu icin kendi sectigim yerden bahsedebilirim.
    iklimi is imkanlarinin olusu gece gunduz akan bir hayat var heryer geceleride acik ve kimsenin kimseyi umursamadigi genelde herseyin dostu olan ve yasal oldugu eyalet california los angelesa geldim. hava harika bitki ortuusude oyle bortu bocek sinek bile yok.. dogal afet deprem olabilirmis ama evler zaten tahta ya bence bisey olmaz diye dusunuyorum.

    ingilizcem var diyosun craglist is dolu.. bence suan kuzeninleyken araba surmeyi ogren bu en onemli sey cunku sonrasini burda da halledersin.. los angelesta ulasim diye bisey yok bazen merkezde otobus goruyorum okadar..

    okuya okuya gittim yazarken simdi son cumleni gordum tamamdir 🙂 buraya gelirsen mutlaka yaz bana oda kiralamada yada aracta yardimci olabilirim yani arkadaslar var onlarin iletisim bilgilerini atarim, kendine iyi bak gorusmek uzere

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu işte budur ya. Helal olsun sana. Yine beni şaşırtmadın.

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu Dayanışma diye buna denir. Hiç tanımadığın birine yardım eli uzatmak güzel bir erdemdir. Dilerim bu iyi niyetinizin karşılığında iyi insanlarla karşılaşırsınız.


  • @winnie Hayırlı olsun , deneyimlerinizi çok akıcı bir şekilde yazmışsınız bir çırpıda okudum , devamını bekliyoruz. 😃 Yeni hayatında başarı , sağlık ve mutluluk diliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum