Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ahsenaydgdu

    Hayırlı olsun herşeyin yolunda gitmesine sevindik. Bundan sonra da herşey rayına oturur artık. 🙂 YouTube videoları için bekliyoruz ::)))


  • @ahsenaydgdu Welcome to America 🙂 Umarim hersey istediginiz gibi gider, bol sans...

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Biz geleli 1 hafta oldu artik bir seyler yazmaliyim diye dusunuyorum. 7 eylül sabah 8 Thy ucagina bindik. Havaalanına 4 gibi geldik. Ilk önce ben rastgele bi Thy gisesine sıraya girdim sonra orda direk uçuşlar j bloguna doğrular dediler oraya gittik. Sirada pasaportları aldılar güvenlik içinmiş sonra nereye gideceksiniz dediler dönüş ne zaman dediler bende rezervasyon yaptirmistim. 7-27 eylul arası o senaryoma sadik kalarak bilgi verdim. Ama bi yusuf yusuf olmadımda degil simdi bu niye soruyor bunları acaba diye dusundum bilgileri bizden önce amerikadakileremi gondercekler falan diye kurdum kafada 😃

    Sonra neyse valizleri verirken kilo fazla geldi ama diğer valizlerde gittiği icin birbirine aktarma yapamadık ordaki satıcılardan el çantası aldik. 50 liralık bile olmayan çantaya 300 tl verdik hele kucuk çekecekler 1500-2000 arası, yani valizleri teslim etmeden önce ordaki tartılarda bir tartın derim… sonrası klasik geçişler pasaport vs tam denk geldi uçak kapı saatinde oradaydık. ben 24 saattir uykusuzdum o nedenle biner binmez bayılmisim kalkisi bile hissetmedim desem yeri, sonra yemek icin uyandım. Ama yiyemedim sandviç istedim ikiletmeden getirdiler fazla fazla… Bidaha isiklar hep kapalı uyur uyanık gittik. Kizimizda sağolsun hiç sorun cikarmadi guzel bir 14 saatti diyebilirim.. uçuş oncesi ve sonrası bu sekildeydi..

    Uçaktan indik hemen kalabaligi takip ettik müthiş bir kalabalık kuyruk 1.5 saat surdu memurla karşı karsiya gelmemiz. Ben az oncede dediğim gibi güzel bi road trip rotası yapmiştim. Google haritadan onu renkli yazdırdım. Asi kartlarını aldim. Sigorta aldım. Sadece haritaya baktı Good good dedi. Paramizi sordu söyledik. O sirada dizim bebek arabasında uyuyakalmisti uyandıralım mi dedik kabinden cikti baktı no son cute dedi kadın bir memurdu sonra iyi tatiller dedi ciktik. Valizleri aldik hemen disari ettik kendimizi..

    Ben Los Angeles Facebook grubundan gelmeden önce evimizi bulmustum anlasmistim. Yine Los Angeles telegram gurubundan da arabamızı kiralamistim. Ev sahibimizde turk ama baska bir yerde yaşıyor 1-2 saat uzagimizda, sağolsun bi tane arkadasindan rica etmiş geldi bizi Aldi. ben uçakta yanlış yemek seçmişim hiç bişey yiyemedim kurt gibi açtım. Yemek yemege gittik sonra hat almak icin verizona gittik. Onlar bir kaç yakin arkadas burda aile paketi yapmışlar bizide oraya dahil ettiler esim icin 70 ayrica benim icin 70 dolar Aldi Verizon tabi ben biraz kızdım buna Boyle falan diye yok hat Active fee o bu birseyler anlattı manager yok simdi sonra gelin biraz indirim yaparız dedi calisan kisi… Aslında biz ilk gün arabayida alacaktık ama kiralama yapan kisi sehir disina çıkmam gerekti acil dedii yarin öğlen teslim etsem olur mu dedi olur dedik.

    boylece ilk gün evimize giris yapıp sadece hatları aldik. verizondan sonra ralphs e gittik su ivir zıvır biseyler alalım dedik zaten marketin büyüklüğü urunlerin çok çeşitli olusu bizi sasirtti bizde ne aldigimizi sasirmis bi sekilde kasada 120$ odereken buldum, esimde e hani YouTube videoları gibi değilmiş dimi falan diyor takiliyor bana 🙂
    Marketten sonrada karsilayan kisi o gece surede tabi sohbet muhabbet kendiside turk arkadas olduk bizi eve bıraktı kendisi irine da oturuyormuş evine doğrular yola cikti. Kaldikmi başlasa başladık evi incelemeye ne nerde falan bi ara lavabonun ogutucusu calisti aaaah dedim noluyoruzz sonra hemen tuşlara bastık ettik kapattık.. oraya bi not yapistirdim öğütücü diye artık biliyoruz ne oldugunu :))))))))

    Ertesi gün yani 8 eylülde arabayı almaya gitmeden önce yine telegram gurubundan tanistigim bir kız arkadaşım sağolsun bizi almaya geldi.. sabah birer kahve ictik sonra o bana demisti benim muhitteki bankaya gidelim tanıyorum ben muduru diye kendisinin ingilizcesi Ispanyolcası fransizcasi arapcasi falan var yürüyen translate gibi biseydi 🙂 girdik bankaya hemen oo welcome falan gulus cumbus karsiladilar bizi. Bu arada ev sahibimiz biz gelmeden önce kira kontrat imzalayıp eve birakmisti onu aldım ben giderken yanımıza. Selamlasmalardan sonra Müdüre hanim hemen birisini yönlendirdi biz oturduk masaya ben blokede para istemiyorum dedim. Direk savingsiz checking hesap olsun dedim. Ona Gore tmm dedi memur başladı islemlere iste pasaportları istedi ev kontratına baktı bide turk ehliyetlerimizi istedi verdik. Sonra internet bankaociligi şifrelerimizi vs ayarladık. Uygulamaları indirdik okey dedi bitti tmmdir kartları eve gelcek dedi. Bugun postaya baktım gelmişti aldik kirimizi bank of amerika kartlarimizi.

    Ertesi gün 3. Gunun sabahında oto koltuk tv vs almak istiyorduk evinde diler eksikleri market manav seylerini almak icin walmarta gittik.. biz bu arada playa del reydeyiz. Torrence de vardi bize en yakin Walmart oraya gitti. Eve çok yakin 2 mil uzakta Costco var onada gidicez en kısa surede.. neyse walmarta tam girerken kizimiz uyudu bebek arabasında rahat rahat alisveris yapabildik yoksa çok daha zor olurdu cocukla..

    Once oto koltuklara gittik 3 yaşında kizimiz ona Gore birey aldik sonra tvlere yöneldim ben tv aldik ufak birsey, yastık yorgan aski falan hicbisey getirmemiştim hepsini ordan aldik iyikide getirmemişim yük yapacaktım bedavadan askıları 50 tanesi 3 dolar mi neydi yanlış olmasın fise bidaha bakarım. Yastıklar deseniz onlarda öyleydi heh çok mükemmel degiller ama ilk etapta is görürler..

    O günkü aliverislerimiz 750$ tuttu.. ama suan evde bizce eksik bir şey yok lazım herseyi aldik… cumartesi günü kizimiz icin onceden turuna kayıt oldugumuz bi kreş vardi ona gittik. Girer girmez 100$ liste kayıt ücreti ödedik. Sonra iste anlattılar anlattılar tabi ben cogunu anlamadım hep gülümsüyorum insanlar yer vardır alırlar bizi diye.. :)))) sonra cumartesi pazar yatış ve gezinti seklinde gecti bigun okyanusa gittik ama biraz korktum acikcasi dalgalardan falan kumda oyalandık eve donduk..

    Pazartesi oldu kreşten mail geldi yer var yarim gün 1-6 arası lunch from homee ee 1650 okey, depozit 1650$ daha sonra bi 600 de ivir zivira fee.. yohh ya dedim suan icin bizi asar.. 100$ dolar geri verip bizi listeden çıkarabilirsiniz dedim sorry canim iade olmuyor dedi. Dedim zaman dur çıkarma listeden onumuzdeki aylarda bakarız.. fiyatı pahalı ama kreş mükemmeldi sadece lunch from Home olayını anlamadım yani okadr para istiyorlar bide yemeği ben evden koyucam 😞

    Hemen başladım baska yerlere yazmaya çünkü kiziim turkiyede okula gidiyodu ve çok seviyordu suan cocuk sanki boşluğa düşmüş gibi yani ben okula gitçem diye cildiriyo, dun butun gün dinlenmece kreş aramaca sağı solu aramaca seklinde gecti. Bugun bize 4 mil uzakta venice e doğru bi yerde kreş bulduk gittik gorduk kizimiz orda bahçede oyun oynadi bizde detayları görüştük anlaştık. Aylık 1900$ 8-3 arası yine lunch from Home :)))))) depozito falan baska ivir zivir fee si yok.. tmm dedim yarin başlıyoruz simdi bi suru evrak verdi doldurun bunu diye onlarla ugrasicam.. bizim ilk haftamız tam detaylarıyla Boyle gecti.

    Planimizi soracaklar olursa Eger biz f1 vize tipine gecmek icin buraya geldik. ayrica Havasından suyundan çok memnunuz çok ilik güzel klimasizda idare ediliyor yani camlar açık gidiyorum ben cogu zaman.. 2. sebep yapmak istediğim mesleğin eğitim ve gereklilikleri bu eyalette biraz daha esnek bu nedenle buraya sectim.

    vakit gecirmeye devam ettikce yine yazarim herkese cok sevgiler :)))))))))))

    ve beklenen an 🙂 ofiste açtım göz ucuyla gördüm ama rahat rahat okumak için evi beklemiştim iyi ki de beklemişim 🙂 inşallah herşey gönlünüzce olur, buralardan bir isteğiniz olursa da beni biliyorsun bir yolunu bulup gönderirim 😃

  • ⭐⭐⭐

    Hayırlı olsun merak ediyordum sizin durumunuzu açıkçası lütfen her gün günlük gibi yazın buraya 🙂 @ahsenaydgdu


  • @ahsenaydgdu Hayırlı olsun. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler , devamını bekliyoruz inşallah. Yeni hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.


  • @ahsenaydgdu Tebrikler. Bol şans. Umarım istediğin hayata kavuşursun 🙂 Yüreğinin götürdüğü yere cesaretle gidiyorsun. İlham akmamak mümkün değil .


  • @ahsenaydgdu çok güzel bir deneyim. Okurken sizin adınıza mutlu oldum. Umarım her şey sizin için çok kolay ve güzel gider.Lütfen ileriki günlerdede deneyimlerinizi yazmaya devam edin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana merak etmeyin ben sürekli rahatsız ederim onu yaz yaz diye😂😂

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu Tedbirli olmakta fayda var tabi. Haklısınız. Herşey gönlünüzce olsun.


  • @ahsenaydgdu Ahsen hanım uzun süredir hatta vize alma sürecinizin başından beri sizi takip ediyorum adınıza çok mutlu oldum 🙂 Ben de heyecanla tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyordum hatta özelden mesaj mı atsam diye düşünmeden edemedim 🙂 Ben de Aralık ayında geliyorum, benzer süreçlerden geçeceğim. Girişte umarım 6 ay izin verirler de sorun yaşamadan süreci tamamlarım. Los Angeles'a iniyorum, müsait olursanız koşullar elverir ise sizi ziyaret etmek isterim. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Son olarak hazırlamış olduğunuz road trip haritasını fikir oluşturması açısından paylaşabilirseniz çok sevinirim 🙂


  • @ahsenaydgdu Çok istiyordun, sonunda başardın ne mutlu sana çok sevindim, okurken heyecanınıza ortak oldum süpeerr 🥳🥳

  • ⭐⭐⭐

    @Gökhan-A coook tesekkur ederimm iyi dilekler icin sagolunn :))))

  • ⭐⭐⭐

    @frukogazoz sagoll kardesim ya darisi basina insallah hersey gonlune gore olsunn :))))

  • ⭐⭐⭐

    @Diego ahahaha gulgun ablacim sagolasin baska bi post atmadim anca elim erdi bunu yazip atabildim.. ev 1+1 guzel sakin bir muhitteyiz 2400 kiramiz evden cok memnunuz bahcesi var minik bi tane oraya isiklar aldik geceleri oturuyoruz hesap kitap yaparken ahahaha ben gunduz kahve aliyorum gecip oturuyorum genelde gunum orda ve mutfakta hazirlama yaparak geciyor.. suan icin hersey cok guzel gidiyorr.. insallah en kisa surede sizide buralarda gormek isterimm

  • ⭐⭐⭐

    @Erkand insallahhh erkan bey uzun vadede hedef o 3 ay sonra change of status basvurusunu yapicam nasip olursa :)) iyi dilekler icin tesekkur ederimmm

  • ⭐⭐⭐

    @Zelene insallahh amiiin :)) yeni seyler oldukca yazacagim hic merak etmeyin opuyorum cok

  • ⭐⭐⭐

    @mexido cok tesekkur ederimmm... sizide en kisa surede bekleriz 🙂 bu arada youtube icin produksiyon lazim henuz onlari halledemedik hemde ne cekicez ki market pazar videosu dolu youtube... olursa ben muhasebe kanalindan bu islere nasil girdik naptik neettik onla ilgili cekerim

  • ⭐⭐⭐

    @MySea tesekkur ederimm abi cok sagolasin bilemedigim bir sey olursa ilk aklima sen geliyosun hemen msjlardan click click yapivririm haberinn olsuun 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @tolgasatir ahahaha tolga bey gercekten cok tesekkur ederim gelmesini istedigim 2 koli var ama kargodan fiyat almaya korkuyorum 1000 lerce dolar isterler kesinn.. onun disinda suanlik bir ihtiyacimiz yok cok sukur 🙂 sizde esinizi ikna edip en kisa surede greencard disinde bir yola girin bence sahsen benim esimde cok sicak degildi ben bazen diyorum sakasina takiliyorum ona oof ya bekledigim gibi cikmadi diye iyi don madem ben asla donmem diyor ahaha okadar benimsedi yani buralari gorunce fikri muhakkak degisir.

  • ⭐⭐⭐

    @waterman tesekkur ederim valla hersey hizla gelisti bende normalde 20 eylulde mulakatimiz vardi one aldik vizeyi aldik bileti aldik derken bugun burdayiz 1 hafta oldu.. bugun yazacak olursam evdeydim bilgisayardan kardesimin cvsini h2blere gondermeye basladim biraz temizlik biraz yemek boyle yani suanlik araba alma niyetine girdik onun icin esim arastirmalarda bugunluk boyleyiz :))))


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum