Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
1.1k 285 254.0k 317

• @Orhan-Cabarov Hayirli olsun ☺️ Biraz cesur kararlar verin ve uygulayin! Bekarsiniz, o yuzden hareket alaniniz daha genis ve kolay. Oldu ya bir ihtimal N. Carolina olmadi, hosunuza gitmedi diyelim, baska bir yere gidebilme imkaniniz ve mobility kabiliyetiniz daha kolay olacaktir.

• @MySea şunun hayaliyle yaşıyorum. Düzeni çok seven biri olsam da bekar olmak gerçekten bu açıdan çok faydalı olacak. Tek olumsuz yanı kedimi hemen alamayacak olmak benim için.

Şimdiden hayırlı olsun @Orhan-Cabarov

• Herkese merhabalar ABD de aşçı olan var mı acaba

• @Orhan-Cabarov North Carolina'nın öncelikle doğasına aşık olacaksın. Ben hayatımda bu kadar yeşil bir yer görmedim. Doğaya hiç dokunulmamış, tertemiz ve huzurlu. Aynı zamanda diğer eyalatlere kıyasla hayat oldukça ucuz.

Bu arada adım başı "Now Hiring" ilanları göreceksin. Önce mekanların manager ları ile görüş, hemen oradayken online başvuru yap. Ertesi gün işe başlarsın. Bol şans!

• @Kryptonite, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

@Orhan-Cabarov North Carolina'nın öncelikle doğasına aşık olacaksın. Ben hayatımda bu kadar yeşil bir yer görmedim. Doğaya hiç dokunulmamış, tertemiz ve huzurlu. Aynı zamanda diğer eyalatlere kıyasla hayat oldukça ucuz.

Bu arada adım başı "Now Hiring" ilanları göreceksin. Önce mekanların manager ları ile görüş, hemen oradayken online başvuru yap. Ertesi gün işe başlarsın. Bol şans!

Siz hangi eyalettesiniz?

• @OrlandoGücü

Geçici süreyle NC.

• Merhaba arkadaşlar. Yürüyerek uber eats yapıyordum gruptaki birkaç abiyle. Daha sonra güncelleme geldi artık yürümeye order vermiyor ya da çok az veriyor bazen 2 saat bekliyorsun bir tane belki. Sanırım Bisikletçiler yürüme modunu açıp bisikletle yaptıkları için sadece çok yakın mesafe olunca yürüyenlere veriyor o da olmuyor.

Bu yüzden bisiklet alıp yapıyoruz. Ben hala alsam mı almasam mı diye düşünüyordum. Gruptan tanıştığım abi 2. el alıp başladı. Aldığı Çinli kadında bir tane daha bisiklet vardı. 80 dolardan 40 dolara indirim yaptı. 25 sene önce göçmen olarak geldiği için bize indirim yaptı. Çok iyi bir kadındı.

Aldığım gün 67 dolar ( 4 saat civarı ) yapıp bisiklet parasını çıkardım. :D Keşke ilk günden bisiklet alsaydım, boş yere metrolara para verdim o kadar.

Fakat bisikletle yapmak zor. Çok uzak mesafelere order veriyor o yüzden çoğunu alamıyorum. 2.0 mil altı olanları alıyorum. Çoğu zaman 3-6 mil arası veriyor. Elektrikli bisiklet olsa ya da motor o zaman alınır.

Bir de yaz geldiği için sezon bitiyormuş. Bu iş kışın iyiymiş. Gidene kadar hiç değilse cepten yememiş oluyorum.

24 Mayıs'ta North Carolina'ya taşınıyorum inşallah. Burada tanıştığım abilerimi çok özleyeceğim.

• Uber eats yaparken parkta oturuyordum. Özbek yahudi bir amca geldi yanıma oturdu. Selam verdi, Jewish misin ( yahudi misin diye sordu) Yok dedim nerelisin filan başladık sohbete. İngilizcem kötü dedim, olsun sana pratik olur dedi. Tüm gece onunla sohbet ettik. Bana nasihatlar verdi saatlerce. 75 yaşında bir amcaydı. Bizim evin orada oturuyor, benim uber eats yaptığım yere her gün yürüyüş yapıyormuş. Eve onunla beraber yürüyerek döndüm. Sen de benim çocuğum gibisin kendine dikkat et gibi şeyler söyledi. Ayrılırken sarıldık bir birimize. Sanki öz dedem gibi davranıyordu bana.

Bir Yahudi restoranı ismi verdi istersen oraya git iş aradığını söyle dedi. Henüz gitmedim ama belki giderim. Gitmeme az kaldı diye gitmiyorum.

Bu da böyle değişik bir anı oldu bana. :)

• arkadaşlar merhaba Amerika içi uçuşlarda her bagaj ücretli mi yoksa Türkiye de ki gibi bir limitten sonrası mı ücretli ??
    tşkler

• @Orhan-Cabarov Hocam samimi paylaşımlar için Teşekkürler, tecrübelerinizi ilgiyle takip ediyorum(yakın zamanda bu rastgele karşılaşmalarla Biden'la olan görüşmeyi dinlesem şaşırmayacağım) yolunuz açık olsun...

• @nihat26 Ucusa check yaptiginiz, yani check-in sirasinda verdiginiz her bagaj ucretli. Yaninizda ucak icine aldiginiz ucretsiz.

• @melcem Teşekkür ederim. Sizinde yolunuz açık olsun. 😀

• arkdaşlar yiyecek , ilaç götürebiliyor muyuz yanımızda . çocuklar için ateş düşürücü , antibiyortik ve tabi misafir olacağımız yer için baklava. girişte sıkıntı çıkarırlar mı ?

• @nihat26 Biz saydıklarınızı götürmüştük. Yanınızda yiyecek var mı diye soruyorlar genelde. Ben var dememe rağmen bakmadılar bile. Tabi bu bakmayacakları anlamına gelmez ama saydıklarınız için sorun çıkaracaklarını sanmıyorum.

• Arkadaşlar merhaba Amerika iç hat uçuşlarında pcr testi istiyor mu , çocuklar için bir ayrıcalık var mı

• @nihat26 Ic hatlarda test veya asi mecburiyeti yok. Hatta maske mecburiyeti de yok. Gecen hafta 4 defa ic hatlarda ucus yaptim.

• @MySea takin genede, CA da okullarda maske zorunlulugu kalkti . Biz de market alisverisinde takmayi biraktik asag yukari 1 aydir bu sekilde geziyorduk. Oglan 2 gun once ateslendi, hapsirik ve bogaz agrisi, oksurme. Test pozitif cikti. Bizde negatf ama esim ve ben de grip gibi takiliyoruz, hafifi burun tikanikligi, biraz oksuruk, bogazda giciklanma. Hayatimi cok etkilemiyor ama bu halde olmamayi tercih ederdim. Dikkat edin :) yataga dusurmeyen grip modeli :)

• @cnpist Biz uzun zamandir maske takmayi biraktik. Gecen yazdan beri takmiyoruz diyebilirim. Sadece oglum okulda mecburi olmamasina ragmen takiyor. Ben onceki hafta is gezisine ciktim, 4 defa ABD ici ucus yaptim ve hicbir sekilde maske takmadim.

• Gönderi silindi.

• @Müge-Eserci yaaa benim de benzeri oldu =)) tek değilmişim =)) ben de kura açıklandıktan sonraki mayıs ayında farkettim =))

Benzer Başlıklar

• Amerika'dan gelen postanın takibi

11
    0 Oy
    11 İleti
    299 Bakış
    denizci10D
    @goodluck ok sorayım ben onu. teşekkürler.
  • 21 Yaşında Amerika'ya İlk Giriş?

6
    0 Oy
    6 İleti
    486 Bakış
    Emirhan AlbayrakE
    @charon Güzel ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim
  • Amerika'daki Protestolar

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    -2 Oy
    2 İleti
    144 Bakış
    crazycellsC
    bu tur konulari "Gundem" bolumunde tartismayi tercih ediyoruz sayin @hou77 , su konudan bilgilere ulasabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3402/abd-polisinin-sert-müdahalesi-sonucu-olen-siyahi-adam
  • Amerika'da Yasam Uzerine Tavsiyeler

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    0 Oy
    4 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    @funda-esra-akbıyık-yamaner Amerika'da Yasam Uzerine Tavsiyeler içinde söyledi: facebook kullanımı çok daha rahat. eğer sizin için sakıncası varsa postlarımı silebilirsiniz. yok, bu sekilde tek bir sayfada kalmasinda bir sakinca yok. Bizim de insanlarin fikir ve deneyim paylasimi yaptigi bir facebook grubumuz mevcut. ABD'nin nerdeyse her bolgesinde yasayan kisiler mevcut; ABD'de hayati boyunca yasamis olandan, ABD'ye gecen hafta tasinana; gocmen vize tasiyandan, gocmen olmayan vize tasiyanlara kadar pek cok arkadas var grupta, bekleriz: https://www.facebook.com/groups/YesilkartForum
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k