Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Orhan-Cabarov Hocam samimi paylaşımlar için Teşekkürler, tecrübelerinizi ilgiyle takip ediyorum(yakın zamanda bu rastgele karşılaşmalarla Biden'la olan görüşmeyi dinlesem şaşırmayacağım) yolunuz açık olsun...


  • @nihat26 Ucusa check yaptiginiz, yani check-in sirasinda verdiginiz her bagaj ucretli. Yaninizda ucak icine aldiginiz ucretsiz.

  • Yasaklı

    @melcem Teşekkür ederim. Sizinde yolunuz açık olsun. 😀


  • arkdaşlar yiyecek , ilaç götürebiliyor muyuz yanımızda . çocuklar için ateş düşürücü , antibiyortik ve tabi misafir olacağımız yer için baklava. girişte sıkıntı çıkarırlar mı ?


  • @nihat26 Biz saydıklarınızı götürmüştük. Yanınızda yiyecek var mı diye soruyorlar genelde. Ben var dememe rağmen bakmadılar bile. Tabi bu bakmayacakları anlamına gelmez ama saydıklarınız için sorun çıkaracaklarını sanmıyorum.


  • Arkadaşlar merhaba Amerika iç hat uçuşlarında pcr testi istiyor mu , çocuklar için bir ayrıcalık var mı


  • @nihat26 Ic hatlarda test veya asi mecburiyeti yok. Hatta maske mecburiyeti de yok. Gecen hafta 4 defa ic hatlarda ucus yaptim.


  • @MySea takin genede, CA da okullarda maske zorunlulugu kalkti . Biz de market alisverisinde takmayi biraktik asag yukari 1 aydir bu sekilde geziyorduk. Oglan 2 gun once ateslendi, hapsirik ve bogaz agrisi, oksurme. Test pozitif cikti. Bizde negatf ama esim ve ben de grip gibi takiliyoruz, hafifi burun tikanikligi, biraz oksuruk, bogazda giciklanma. Hayatimi cok etkilemiyor ama bu halde olmamayi tercih ederdim. Dikkat edin 🙂 yataga dusurmeyen grip modeli 🙂


  • @cnpist Biz uzun zamandir maske takmayi biraktik. Gecen yazdan beri takmiyoruz diyebilirim. Sadece oglum okulda mecburi olmamasina ragmen takiyor. Ben onceki hafta is gezisine ciktim, 4 defa ABD ici ucus yaptim ve hicbir sekilde maske takmadim.


  • Merhabalar! 2017 talihlisiyim. Aslinda surecim biraz garip oldu. 11 sene duzenli basvuru yapip her sene red yemis ben..... 2018 basvurusu yapmak icin eylul ayinda sayfayi actim sonra dusundum lan galiba ben gecen senenin sonucuna bakmadim bir bakayim. Bir baktim has not been selected yazmiyor boyle uzunca bir yazi alalala dedim. Adima baktim benim adim hala sok icinde ben anlamaya calisirken yandan ablam da konusuyor, diyor ki "muge sen dogru yere basvuru yaptigina eminmisin hersene 4 kisiye basvuruyorsun total 40 basvuru hic biri cikmadi" dondum ablama dedim ki ABLAAAAA CIKMIS. Tabi ben aciklanmasinin ardindan 6 ay sonra kazanan oldugumu fark ettigim icin bekleme sureci daha bir endiseli gecti. Birde ustune o zaman ki erkek arkadasimla evlenelim beraber gidelim istemistim. Bir ayda onu bekledim kararini versin diye. (Sonuc: turkiyede yasamak istedigini soyledi, bende amerikada yasamak istedigimi soyledim ve 5 yillik iliskimiz bitti) Acaba konsoloslugu cagrilcakmiyim alimlar bitmismidir vs. vs. neyse karin agrili surec bitirdim aldim ilk giris vizesini elime aldim ama hala universitedeyim.. Ilk girisimi yaptim ama geri dondum bu sefer sorun cikarcaklar mi beni ulkeye geri alcak mi korkusu basladi. neyse ben boyle gel git yapa yapa her seferinde havalimaninda sorguya cekile cekile agustos 2019 da temelli olarak amerikaya yerlestim. Heh dedim tamam bundan sonrasi kolay(!) Hic kolay olmadi. 2000 dolarla geldim cebimde. iki de bavulum. tek basima. Ben biraz sanslilardandim bir aile dostunun evinde kaldim yeme icme kira derdim olmadi. Ama araba alamadim. ev kiralayamadim. Kredi skorum yok diye hic bir sey yapamadim. Sadece $500 limitli bir kredi karti alabilmek icin tam 6 ay ugrastim. Sonra kredi skoru yapmaya basladim ama oda baya sikintiliydi. Muhendislik mezunuyum ama background'a baktiklarinda hic amerikada varolmamis gozuktugum icin hic bir yer mulakata bile almadi beni... Sonra amazona girdim paketci olarak.....
    2022 yilina geldigimizde arada gecen surec hizli oldu. Ama mental olarak inisli cikisli... 6 ay paketci olarak calistim sonra amazonda departman muduru oldum. Arabami aldim. Evimi aldim. Kendime bir duzen kurdum. Ama mental olarak hala zorlaniyorum. (geldigim ise girdim korona patladi oyuzden sosyallesme falan hic olamadi malesef psikolojik olarak bittim. Dedim anneme ben yapamiyorum geri gelcem. Sonra onlar geldi beni ziyarete ben vazgecmeyeyim diye 😃 ) Bu durumun birazda yasadigim bolge ile alakali.. Her yer boyle degil, herkes benim yasadigim zorluklari yasamayada bilir. Ama genel olarak soyle donup baktigimda kazandigim andan itibaren hep bir engebeli donem hep bir stress oldu benim icin. Ama diyorum iyi ki bu riski almisim, iyi ki ozaman ki rahat alanimdan disari adim atmisim. Yeniden dogmak gibi bir sey.. Her seyi sifirdan baslaman ve ogrenmen gerek. Ben suan emekliyorum ama elbet kosacagim gunler de gelicek 🙂


  • @Müge-Eserci yaaa benim de benzeri oldu =)) tek değilmişim =)) ben de kura açıklandıktan sonraki mayıs ayında farkettim =))


  • @Müge-Eserci Hocam pes etmeyip devam kararı aldığınız için Tebrikler. Öyle yada böyle en kötü, tecrübeler kısmını çoğaltmaya bakın bence, en kötü durumda bile hayatta kalanlar tecrübeli insanlar oluyor çünkü. Bundan sonraki sürecinizin istediğiniz gibi olması dileğiyle...


  • Bu ileti silindi!

  • @Müge-Eserci sans eseri yazinizi okudum benzer zorluklara sahibim muge hanim ama umarim kosacagimiz gunler gelecek darisi kiskanan tayfaya umarim onlarda gelebilirler. sizinle iletisime gecebilir miyim ozelden

  • Yasaklı

    https://i.imgur.com/ukNDm5i.jpg
    https://i.imgur.com/7x9EZ18.jpg

    Bisikletle delivery yaparken çıktığım binadan Manhattan manzarası. ( Farklı günlerde çektim )

    24 Mayıs'ta North Carolina'ya taşınıyorum ama beğenmezsem orayı tekrar NYC'ye döneceğim. İçimde keşke kalmasın diye gidip deniyorum. Buraya gelecekler beklentilerini minimumda tutsunlar. Youtube'da video çekip hayal satanlara inanmayın. Sonra hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz diye söylüyorum. Sıfırdan başka bir ülkede hayat kurmak zor ama zamanla illaki rayına oturur.

    Edit: Bir de çoğu iş yeri minimum asgari ücreti ve ya çok az üstünü veriyor ilk zamanlarda. Bir de vergi düşüyor. O yüzden burada insanlar iki işte çalışıyorlar. Tek iş bazen yetmiyor.


  • Fotoğraf müthiş eline sağlık! @Orhan-Cabarov NC sonrası NYC'ye 6 ayda bir gezmeye gidersin 🙂 Bu arada şu zamanlarda toplu taşıma da ücretsiz NC'da 🙂 Yaz ortası gibi paralıya dönecek ($1.25)

  • Yasaklı

    @Kryptonite Gruptan iki abiyle arkadaş oldum. En çok onları özleyeceğim. Dönesem onlar için döneceğim. 😞

  • Yasaklı

    https://i.imgur.com/U0S1dCz.jpg
    Herkese selamlar. Dün North Carolin’a Cary’e akrabamın evine taşındım. Tam Amerikan filmlerindeki gibi buralar. Her yer orman ve ormanın içinde bu tip yerleşim yerleri var. Arabasız burada yaşamak imkansız. Akrabamın bisikletiyle etrafı gezmeye çıktım, market olsun, alışveriş merkezi olsun hepsi çok uzaktalar. Bunun yağmuru var sıcağı var mümkün değil bisikletle bir yere gidip gelmek.

    Buralar çok güzel ama dışarıda insan yok. Tam New York’a alışmıştım, kendime az ama öz güzel arkadaşlar edinmiştim. İyi kötü günlük masraflarımı bisikletle uber yaparak çıkarıyordum. Akşam 6-7 gibi çıkıp geceye kadar yapıyordum. Hem eğleniyordum hem para kazanıyordum. Restoranlardaki işçiler artık beni tanıyordu, arkadaş olmuştum bazılarıyla. Sokakta renkli ilginç insanlar görüyordum. Sıkılmıyordum ilk zamanlar gibi.

    Buraya geldim yine bunalıma girdim. 😃 Dünde beri ağlamalarım geri başladı. Eskiden sadece ailem için ağlardım şimdi NYC’deki arkadaşlarım içinde ağlıyorum. Birkaç ay sabredeceğim. Beğenmezsem NYC’ye geri döneceğim. Gelmesem içimde kalacaktı. Görüp tecrübe ediyorum.

    https://i.imgur.com/5herBT0.png

    2018’de şöyle bir caps yapıp başka bir forumda paylaşmıştım. Şimdi hayallerim gerçek oldu. Hayat çok garip, hiç gerçekleşeceğini düşünmezdim ama şimdi böyle bir mahallede böyle bir evde oturup bunları yazıyorum. Fakat hiç mutlu değilim. 🙂

    Burada maneviyat yok. Eve gelince ailenle oturup sohbet edememek çok kötü bir şey. Buna değer mi diye kendime sorup duruyorum. Şimdilik böye ne yaptığımı ben bile bilmiyorum. Akrabam sağolsun benden kira istemiyor. Önce İş bulup para kazan diyor. Market alışverişi yaptım, neden aldın evde her şey var diyor. Ben de utanıyorum başkası alan şeyleri yemeye.

    Şimdilik böyle.


  • @Orhan-Cabarov anladigim kadariyla cok duygusal birisin. Insanlar bir yerlere tasinirken kafasinin icindekilerde tasiniyor. Sen istersen dunyanin en guzel en cennet kosesine git bu dusunceyle yine mutlu olamazsin. Duygusalligi bir kenara birakip o anin tadini cikarmaya ve ileride yasayacagin guzel gunleri dusunerek neler yapabilecegini arastirmaya baslaman lazim. Hep biraktigin bir seylere ve yerlere ozlem duyarsan yol alamazsin. Yani yanlis anlamazsan ozetle bu kafayla gidersen hicbir sekilde muvaffak olamazsin. 🙂 Soylediklerimi bir tavsiye olarak anlama ve yanlis anlama sakin.


  • @Orhan-Cabarov İnsan doğası gereği geçmiş anılarına sürekli özlem duyar, bir süre sonra NC den başka bir yere gidersen bu seferde orayı özleyebilirsin.

    Biraz zaman geçsin oraya da alışırsın canını sıkma, güçlü ol ve kendine daha güzel bir hayat kurmak için elinden geleni yap. Senin yerinde olmak isteyen milyonlarca insan olduğunu unutma 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum