merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi?
-
Merhaba - Ben de herkese faydası olması açısından son B1/B2 vize görüşmemi anlatayım:
Önceki vizemle hiç ABD'ye gitmedim. (Bunu bana ısrarla sordu ve pandemi v.s. diye cevap vermiştim) Herhangi bir seyahat planım yoktu. (Fuar olursa gideceğim dedim) DV2022 case number 5XX4 ile kazananıyım, ama mülakat sırası gelmeyenlerdenim (Covid döneminden dolayı) (Bunu mülakatta sordu)
Ben üniversiteden mezun olduğumdan itibaren ABD vizesine sahiptim. İlk gidişim J1 vizesiyle "exchange instructor" olarak 1 yıl ABD de kaldım, TR de 2 yıl kaldıktan sonra sonra yüksek lisan için gitme planıyla F1 vizem oldu, gittim, ancak yüksek lisansa başlamadan geri döndüm (üniversitenin bana hazırlık okutmak istemesinden ve benim buna bütçemin olmamasından kaynaklanan nedenle).
Bundan sonra TR'de yeni bir şube açan bir ABD firmasında çalışmaya başladım, bundan dolayı çok fazla B1/B2 vizesiyle ABD'ye sehayat ettim, yaklaşık 2 yada 3 adet B1/B2 vizem oldu, en son B1/B2 vizem ise Kasım 2025 de bitti. Şu anda TR'de yeni bir firmada danışman olarak çalıştığım için uluslararası fuarlara katılacağımdan vize yenilemesi yapmak istedim. Önce mülakata girmeden vize yenileme hakkım olduğuna dair sonuç çıktı, ancak pasaportum konsolosluğa gittiğinde mülakata gitmem gerektiği sonucu çıktı, 2-3 hafta içerisinde mülakat randevusu alabildim ve geçen ay mülakata gittiğimde hayatımda ilk defa vize reddi aldım.(Üstelik pasaportumda yeni Almanya dan alınmış hala geçerli Schengen vizesi vardı)
Vize görüşmesinde çok kalabalık olduğu için İngilizce yapanlar çok beklemiyordu, ben de bunu tercih ettim. 13 numaralı sırada sarışın bir kadın konsolos bana yaklaşık 30-40 adet soru sordu,görüşme 15-20dk. sürdü, şu anda çalıştığım işimin bütün deteylarına kadar sordu, şimdiye kadar hiç bir mülakatımda 2-3 sorudan fazla bir soru hatırlamıyorum. Bu reddin bana göre nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
Bana göre bu 3 nedenden dolayı vize alamadım, o nedenle seyahat planı mutlaka olması gerekiyor.
Konsolosluktan bir arkadaşım aracılığıyla aldığım bilgiye göre konsoloslukta yoğunluk olduğu için ABD'den takviye ekip gelmiş ve red oranları çok yüksekmiş.
Tabi ki tekrar başvuracağım 1-2 ay sonra. -
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@MichaelJordan pek alakasi oldugunu sanmiyorum. Turist vizemi almadan once 2 veya 3 kez green card cekilisine katilmisligim vardi.
-
@Erbatur, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@kaptanpilot'un yazdığı:
Aynen katılıyorum. Turist vizesi içinde danışmana para veren insanları bu kapitalist dünya çok üzer. Ne diyelim akıl şart.
@ayvalik10 adamın yazdığı metni okursanız, sizin tabirinizle "beyinsiz, akıl yok" gibi bir kelime olmadığını görürsünüz. Adam sadece "akıl şart" demiş ama burada verdiğiniz cevaptan anlıyorum ki sizin için şart değilmiş.
Dostum bunun devrecilikle alakası yok, isteyen danışmanla çalışır isteyen çalışmaz, onamı kaldı akıl vermek. Bende çıksam desemki fenerbahçeyi tutmayanlara akıl şart desem muhtemelen bir sürü laf eden olacak. Oyüzden insanlara akıl verirken önce kendinde nekadar var ona bakmak lazım.
Ben yabancı dil bilmiyorum, oyüzden danışmanla çalıştım diyeceğim, sende YouTube da bir sürü video var diyip yine akıl vermeye çalışacaksın. Benim amerikada hiç tanıdığımda yok. Oraya indiğimde araç kiralamam lazım. Otel tutmam lazım gibi onlarca şey yazacağım, ama sen yine akıl verecek bişey bulursun eminim. Benim danışmanım sadece form doldurmuyor yani.
Birbirimizi akıl vererek kırmaya gerek yok. Akıl hariç verebileceğimiz şeyler varsa yardımcı olalım birbirimize. Mesela bu konuda tecrübelerimizi anlatalım. Ki formda herkes bunu yapıyor zaten.
Bütün kurduğum cümleleri sen diye hitap etsemde genelleme yapmak adına yazdım. Sana bir lafım yok erbatur kardeşim ama, insanların seçimlerine saygı göstermek herzaman iyidir. -
@Erdem-AKDEMİR hiç bir fikrim yok. eşimin ve benim işim var. çocukların okulları var. ne ye göre red verdiler bilmiyorum açıkcası.
-
@ahsenaydgdu merhabalar gökce hanım ile nasıl irtibaat kurabilirz. yardımcı olursanız sevinirim.
-
@Erbatur "daha basit bir formu bile kendi başına dolduramayan insanlara üzülüyorum, yazık." düşüncenizle sizin de @kaptanpilot tan farkınız yokmuş. Egolarınız aynı frekansta buluştuğuna göre size YAZIK !
-
@Mrv95 Selam, ben 5gün önce vize yenilemek için evraklarımı ptt kargo ile ücretsiz yolladım. açıklamalarında sadece pasaport ve 2 resim koyun diyorlardı ama ben ek 5 belge daha koydum. sicil kaydı,nüfüskayıt örneği, banka hesap dökümü, evlilik cüzdanı fotokopisi falan. 5 gün sonra mail aldım onuda paylaşayım.
""ABD Dışişleri Bakanlığı Istanbul Konsolosluk Bölümünden bir temsilci, Vize Başvurusu durumunuzu, ek bir konsolosluk mülakatı gerektiği için alttaki başvuru sahip(ler)inin randevu alması için güncelledi.""Arkadaşında dediği gibi tekrar mülakata çağırıyorlar ve randevuyu en erken 2023 mart ayına bulabildim. sizde bian önce yenilemek için gönderip vericekleri cevaptan sonra mülakat tarihi alın.
-
@uslanmaz profilinizi ve sorulan soruları ve cevaplarınızı anlatırsanız sebebin ne olduğunu bilebiliriz
-
vize ücretini yatırma kısmını anlatan video veyaz yazı bilen var mı ? aile olarak 3 kişi için 480 doları nasıl ödemem gerekiyor.? kredi kartı mı ? tl hesabı mı yoksa dolar mı ? ayrıca sitede ayrı ayrı mı yoksa birlikte mi ödenmeli ? bizi yönlendiriyor mu sayfa onun için.
-
Beynin hatıraları tutan lobuna çivi darbesiyle vurarak zihin silinmesi durumu var. Ama anadan doğmuş bebek kadar boş oluyorsunuz ve zeka seviyesi yerlere iniyor. (Flim sahnesidir)
Ben de elime bi çekiç alıp kafama vurmak istiyorum. Saçma sapan şeylerde doldu beynimin içi. Wais sonucum 134 hissettiğim 50
Üstüne bir de kronik düşük tansiyon (sporcu tansiyonu) sahibi olduğum için hayal gibi yaşıyorum artık.İşim gücüm maddiyatım sosyal statüm herşeyim yerinde ama yaşamaktan keyif alamaz hale geldim.
Ya ben kendini akıllı zanneden bir gerizekalı oldum çıktım. İnsanları anlamadığım halde anladığımı zannediyorum. Ya da bizim milletimizin gerçekten algı seviyesi yerlerde.
Biri beni silksin, kaldırsın kaldırsın vursun yere.
Bu memleketi 5 sene içinde terkedemezsem eğer büyük ihtimalle bir sokak lambasının altında elimde şarap delirişime içerim gece gündüz.
-
@Erdem-AKDEMİR Aile olarak başvuru yaptıysanız otomatik olarak vize ücreti ödeme sayfasında hepiniz birlikte çıkıyorsunuz zaten.Vize ücreti ödemek için sayfaya kayıt olup hesap açmanız lazım.Kredi kartıyla ödeme yaptık biz 3 kişi olarak,dolar kurunu hesaplayıp sistem kendisi otomatik TL ye çeviriyor.Ayrica adresimi teslim olsun evraklar diye 3 kişi için 180 ₺ daha ödersiniz
-
@Ping-PONG terapiye başladım bende aşşağı yukarı aynı sebeplerden dolayı seni çok iyi anlıyorum 🥺
-
@MichaelJordan ben ilk başvuru da net yazdım ikinci de brüt
-
@Erbatur yapılan ironiyi anlamadığınız için akıl şartını tam karşılayamadığınızı düşünüyorum. Zira nefes alıp hayatınızı devam ettirebilmek için harcayın kalan aklınızı ve enerjinizi danışman tutanlara üzülerek harcamayın.
Akıl şart derken ne demek istedi acaba bende bi bunu düşüneyim…
Hımm… galiba akılları yok ki danışmana para bayıldılar demek istemiş olabilir.. siz bunu da mı anlamadınız, yazık!
Ayrıca danışman tuttuğum için ben ve benim gibi işini riske atmak istememiş kişilere “akıl şart” deme hakkını kendisinde bulan birisine bende aptal deme hakkını kendimde buldum gayet normal ayrıca ilk önce polemiği başlatan kaptan nickli bey sonra siz gelip bu ne biçim ortam tartışmayı bile bilmiyorlar gibi ithamlarda bulunuyor komik
verdiğiniz cevaplara bakılırsa sizinde tartışma şekliniz çok farklı değil bu arada sizde bu kümenin içindesinz haberinz olsun -
@uslanmaz gökçe hanıma bende 3 gündür ulaşamıyorum instagramdan bildirimlerini açabilirsinz snap attığı gibi ordan yazmaya başlayın 30-40 tane msj atarsanız göreceğini düşünüyorum
-
@Erdem-AKDEMİR ilk iletinin sonunda benim hazırladığım bir pdf var. Oradan bakabilirsiniz.
-
@LordBolton emekliyim, ama bir eğitim krumunda çalışmaktayım. evli üç çocuk sahibiyim. iki çocuğum orta okul ve lise öğrencileri. eşim belediye de halkla ilişkiler personeli. birikmiş param mevcut.
ne için gidiyorsunuz. gezi amaçlı.
nereye. nevyorka
nekadar kalacaksınız. 15 gün
ne iş yapıyorsunuz. emekliyim ama bir eğitim kurumunda çalışıyorum. bukadar. -
bizlerin doldurduğu ds160 formunda ülkemize geri döneceğimizi kanıtlayan çok sınırlı soru var. birisi aile birliği diğeri işimiz ve gelirimiz. bunun dışında ne mal varlığımızı ne de birikimimizi sordular. kararı sadece aile birliği ve işimizle değerlendirerek vermek zorundalar diye düşünüyorum. halbu ki ben araç ruhsatımı tapumu da yanımda götürmüştüm. ayrıca türkiye şartlarnda oldukça da iyi gelirim mevcut.
-
@ahsenaydgdu teşekkür ederim.
-
@ahsenaydgdu instagram hesabını yazarmısınız ismen girince birçok gökçe taşkıran çıkıyor.
-
@uslanmaz daha önce hiç yurtdışına çıktınız mi
Benzer Başlıklar
155
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum