Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Baytar

    3-5 yaşlarındaydı hocam. Bence kritik olan şey şu; "Neden Avrupa vs değil de Amerika' ya turist olarak gitmeyi düşünüyorsunuz?" bu soruyu mantıklı cevaplamak çok kritik. Yalnızca "Turistik amaçlı" demek yeterli olmayacaktır. Mülakatı yapan kişi şunu düşünüyor "Madem turistik gezme niyeti var, hem tarihi daha güzel, hem daha yakın, hem daha ucuz olan avrupa ülkeleri ile neden başlamıyor gezmeye?"


  • @vadili hocam Fransa Yunanistan bulgaristan gittik geldik eşimle beraber. Hatta eşimin Avrupa'da gezmediği yer kalmamış. Ben acaba çocukla ilişkilendirirlermi diye şüphe ettim. Görüşmeye götürecektik kızı şimdi götürmemeyi düşünüyorum.


  • @Baytar

    Götürmek farkeder mi bilmiyorum, zaten soracaklardır ya da ds160 ınızda göreceklerdir diye düşünüyorum.

    Avrupayı yeteri kadar gezdiğinizi ve şimdi de Amerikayı görmek istediğinizi söyleyebilirsiniz sebep olarak. Bence makul 🙂


  • @ahsenaydgdu teşekkürler psm 330 dolara(eşler ve bebek 3 kişi) yardımcı olabiliriz dedi. bana biraz fazla geldi. whatsaptan amerika uzmanına yazdım. cevap bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Erdem-AKDEMİR 160$ haricinde 130 dolar mı istedi psm gökçe hnmda o fiyatlara bu arada 140$ vermiştim ben


  • @ahsenaydgdu hayır. Kişi başı 110 dolar


  • @ahsenaydgdu psm danışmanlık kişi başı 110 dolar ben eşim ve kızım için 330 dolar denildi. 480 dolarda vize ücreti ayrı zaten.


  • ABD turist vizesi için neden danışmana ihtiyaç duyuyorsunuz, hiçbir ek evrak a bakmıyorlar bile. Temel şeyleri de bu forumdan öğrenebilirsiniz. Bence yatırım vizesi gibi görece daha kompleks vize türleri için danışmanlık almak daha mantıklı.


  • Selamlar, bugün sabah 8 de eşimin B1/B2 mülakatı vardı, vizesi onaylandı. Yarım dakika sürmedi çok rahattı dedi. Afro-amerikan adamdan aldı, direk türkçe konuşmaya başlamış görevli türkçe devam etmiş. Neden gidiyorsun, nereye gideceksin, kaç gün kalacaksın, kiminle gidiyorsun ve işini sormuş. Ben Ocak ayında almıştım vizeyi ikimize de evli misin? diye sormadı, ben de aynı adamdan almıştım. Neden birlikte başvurmadınız sorusunu bekliyordum ama onu da sormadı. Herkese bol şans diliyorum arkadaşlar. Benim görüşmede yüzüme bakmadan 1 dakika içinde onay verdi, üstelik Pakistan'a 5 kez, Suudi Arabistan'a 3 kez, Sierra Leone, Mozambik gibi değişik afrika ülkelerine gitmeme rağmen. Bazı arkadaşlar bu tarz ülkelere girdiysen vize alınmaz diyor, yanlış! .. Bazı arkadaşlar türkçe konuşursan olmaz diyor, yanlış! .. Benim görüşmede de aynı şeyi düşündüm, 1 dakika içinde yüzüme bakmadan karar verdiğini düşünmüyorum. Ekranda hakkımızda nasıl bir puanlama sistemi varsa artık 70 (temsili) i geçen vizeyi alıyor, altında kalan alamıyor. Kaç yıl çalıştığın, daha önce yurtdışı seyehatlerin, mal-mülk vs kriterler de puanlama sistemi. belki de hiç bu kadar komplike değil ama ABD gibi bir ülkenin bu tarz verilere çok rahat erişeceğini bildiğim için, böyle bir sistem yapıp işi şansa bırakmayacak kadar gelişmiş bir ülke olduklarını düşünüyorum. Genel olarak olumlu geçiyormuş görüşmeler, bence hiç kasmadan direk ve net olun. Herkese iyi şanslar.

    Son olarak danışmana neden 110 dolar veriyorsunuz arkadaşlar. Gerçekten ciddi bir para bu, DS-160 doldurmak öyle büyük bir mevzu değil. Kesinlikle danışmanın bir şeyi değiştirebileceğini düşünmüyorum. Verdiğimiz cevaplar mı sizce vizeyi aldırıyor ? yarım dakikalık bir olaydan öte bir durum, dolayısıyla danışman fikrine katılmıyorum ama herkese de saygı duyuyorum, belki ingilizce yeterli değilse formu doldurmak vs için anlaşılır ama danışman alamayacağınız vizeyi size aldıramaz.


  • Arkadaslar herkese merhaba öncelikle bu sitede yeniyim. Posta yoluyla vizemi yeniletme konusunda sitede araştırma yaptım fakat net bir cevap bulamadım. Abd konsolosluğundan kontrol ettiğimde posta yoluyla yenileme işlemleri 4-6 hafta olarak yazıyor. Bir acente şirketiyle görüstüm normal ilk abd vizesi basvurusu yaptığınız gibi randevu tarihi vereceğini söyledi bu doğrumudur ve posta yoluyla yenileme işlemleri hakkında bilgi yazabilirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @swingest @vadili burda önceki sayfalarda okuduysanız sartları tutmasına ragmen vize alamayanlar mezarlığı gibi, bende onlardan olmamak için danısmanla calısıyorum. Ddanısmanımı ben neden sectım 3-4 tane reddi bile onaya cevirebilecek bilgi birikimi tecrubesi olduğu için evet 3 kisi için belki 800 $ ödedim ama suan içim baya rahat

    @Ping-PONG mesela sen de hali hazırda schengenin bile vrken red aldın neden oldu sence, bi danısmanla calıssaydın daha farklı olur muydu ne dusunuyorsun


  • Ankara konsoloslugu Temmuzda turistik basvurulara acilacakmis diye duydum. Bu dogru mu?


  • @Erol-Eriste Kaynak nedir ? Açıkcası şu şekilde Çukurambarda yeni bir konsolosluk binası yapılıyor ve bildiğim kadarıyla teslim aşamasına geldi. Danışmanım ile bu konuda konuşmuştuk ve burası açıldığında turist vizelerini hızlı bir şekilde eritecekler demişti.


  • @swingest bende danismana verilen paraya yazik oldugunu dusunuyorum. Amerika , ingiltere , avustralya gibi ulkelerin yillardan beri gelen zor viz vermesi durumu soz konusu. Ama hepsinin temelinde yurt disi giris cikislarinizin duzgunlugu yatiyor bence. Mesela yillar once ilgiltere vizesi aldim , herkes dedi ki en az 1-2 hafta surer gelmesi , benim vizem 3 gunde geldi. Ekstra bir durum da olmus olabilir ama genel olarak kurallar dahilinde basvurularin almama durumu olucagini sanmiyorum. Hesapta para gostermek , gorusmeyi ingilizce yapmak vs vs bunlarin hepsinin pozitif etkisi vs yanlis bir dusunce. Zaten oraya gittiginizde sizin alip alamadiginiz belli sadece sizinle yuz yuze bir gorusme daha yapiyorlar. Greencard cekilisine bile danismanlik ucreti alan yerler var ki dunyanin en basit 10 satirlik formu. Boyle yerlere para vermek yerine youtube da 1000 tane video var nasil yapilicagini gosteren. Saygilar.


  • Danışmanlık almaktan vazgeçtim. Formu doldurmak için kafama takılan 1 2 soru var. Cevap verirseniz memnun olurum.

    1. Aile olarak başvuru yapıyorum. Ödeme kısmı beni yönlendiriyor mu. Toplu 480 dolar mı yoksa ayrı ayrı form doldurup 160 dolar mı ödemeliyim.
      2.daha önce 1 defa yurtdışı gezim oldu. Eski pasaportta yeterli mi yoksa Kıbrıs veya Gürcistan gezisi yaparsam faydası olur mu?
      3.abd de eşimin teyzesi ve amcası var onlar ABD vatandaşı ziyaret edeceğiz. Davetiye bize mektup ile mi yoksa tarayıcıdan mail ile mi göndermeleri gerekmektedir. Ve ayrıca konsolosluğa da mektup gönderilmesi gerekir mi.yoksa dosyamıza koyup orda mı ibraz edelim.

  • @Erdem-AKDEMİR DS-160 formunu doldurduktan sonra ais.usvisa-info.com adresine üyelik yapıyorsunuz ve ordan randevu tarihinizi seçiyorsunuz. YouTube da zamane gezgini diye bir kanal var , bende oradaki videoyu izleyerek doldurdum ve vizemide aldım.


  • @egesahinkaya Peki sizin bu savınıza göre "hepsinin temelinde yurt disi giris cikislarinizin duzgunlugu yatiyor " ..... o zaman ada34 profilinin 18 Nis 2022 11:01 tarihli yazısına baktığınızda düzgün yurtdışı giriş-çıkışları olmasına rağmen neden red alıyor? Herkes sizin gibi hesabındaki 300 tl ile 3 günde vize alacak kadar şanslı değil 😢 İşimizi yapacaksa danışmanın aldığı paraya mı acıyacağız?


  • @Utopya Katılıyorum size. Benim şahsi fikrim her profil kendi özelide değerlendirildiği yönünde açıkçası. Yalnızca yurtdışı giriş çıkışları, yalnızca hesaptaki para, yalnızca gidiş sebebi, yalnızca çalışılan firma değerlendirilmiyor. Kişi özelinde hepsinin birlikte değerlendirildiğini düşünüyorum.


  • Merhabalar, dün b1/b2 vize görüşmem vardı, aldım. bekleyen arkadaşlar içim birkaç gözlemimi yazmak istedim.
    ben de bu forumdan bilgi anlamında çok yararlandım ama bence herkesin şartları kendine geçerlidir.
    Sokakta başlıyor yönlendirmeler ve bu insanı psikolojik olarak biraz geriyor ama sıradaki kişiler ile
    birkaç dk sohbet iyi geliyor. Tüm süreç boyunca türk görevliler devamlı bir yönlendirme içerisindeydi,
    çok hızlı ilerledi sıra, görüşmem 2-3 dk sürdü. İngilizce goodmorning ile başlayıp sonuna kadar bu şekilde devam ettim,
    ama diğer bankolar da türkçe konuşanlar da vardı.
    -Kesinlikle DS160 formuna girilen bilgiler önemli, görüşme süresince hep ara ara ekrana baktı.
    -Belgelerime bakmadı, ama o sordukça ben sayfalardan belgelerimi bulup verebileceğimi belirttim.
    (ama muhtemelen duymadı beni)
    bu forum da birçok kez yazılan mülakat sorularının hepsini sordu.
    Görevli kadın, işyeri çalışma süresi ve eski vize/seyahatlerin önemli olduğunu hissettirdi bana.
    iyi şanslar.


  • @gentlemen SGK dökümüne vesaire bakmıyorlar o zaman iş konusunu sadece sözlü de söyleyebiliriz şurada burada çalıştım diye... DS'te de yazıyor işle alakalı bilgiler. COVID'den dolayı bu eski en azından yakın tarihli seyahat olayı birçok adayı zorlayacaktır ama evet Avrupa seyahatlerine cok önem veriyor konsolosluk.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum