Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, ayrı bir konu olarak açıyorum ki benzer durumda olan arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yapabilelim. Topic eğer gereksizse adminlerden ricam ilgili konuya taşımaları olur elbette.

    Amerika’da çalıştığım şirketin ofislerini gezmek ve konferansa katılmak adına davet mektuplarımla birlikte, şirket aracılığıyla B1/B2 vizesine başvurdum. Şirketin vize ücretini ödemesi,fatura kesilmesi vs için kurumsal bir yerle çalışmaya ihtiyacı vardı ve şirketin çalıştığı kurumsal bir tur şirketi aracılığıyla başvurduk. Kendilerinin de bu konuyu okuduklarına en ufak bir şüphem yok fakat ben, benim gibi durumda olan arkadaşları uyarmak istedim. Sakın tur şirketiyle başvurmayın.

    1. İş takipleri çok ama çok zayıf, benden aylar sonra başvurup, Kasım 2023 randevusu alanlar Ağustos 2022’ye çekebildiler, forumdan takip ediyorum, fakat ben ne zaman şirketi arayıp takip etmelerini söylesem “açık bir tarih yok, olsa konsolosluk atama yapıyor zaten” cevabını aldım. Ya da “onlar eskiden vizesi olup, yenilemek için başvuranlara verilen tarihler” gibi yanlış bilgiler aldım. Tüm tur şirketleri için konuşamam elbette ama benimki tam bir fiyaskoydu. özelden bilgi verebilirim hangisiyle çalıştığıma dair.
    2. si ise kendi bilgilerimle giriş yapıp, kendim takibini yapmak istediğimde “Toplu başvuru yapıyoruz o yüzden bilgileri veremeyiz” cevabıyla karşılaştım. Doğrudur, toplu başvurudur fakat bu aracı şirket süreci çok kötü yönettiği daha doğrusu yönetemediği için kendi alabileceğim bir aksiyon bulunuyor mu? Randevuları kendim takip etmek istiyorum fakat girip bakma şansım yok çünkü bilgilerim başka insanların bilgileriyle birlikte toplu başvuruda. Bu konuda acente giriş bilgilerimi ayıramayacağını söylüyor. Konsolosluğa durumu anlatan bir mail atsam tur şirketiyle başvurduğum için daha da büyük sıkıntı yaratır mı?
    3. Vize başvurumu tur aracılığıyla iptal edip, yeniden bireysel başvurmak mı mantıklı? Bu, konsolosluk sisteminde kötü bir intiba yaratır mı? Tekrardan vize ücreti vs karşılamaya razıyım, fakat iptal edip bireysel başvuru mümkün mü? Bana "sizin başvurunuzu iptal ettik" dediklerinde buna bile güvenebileceğime emin değilim, bu sefer sistemde dual başvuru gözükebilir mi?

    Benzer konularda mağduriyet yaşayan varsa sorunu çözmek adına yapabileceğim herhangi bir şey var mı? İnanın canım çok sıkkın ve bu konuda yönlendirmenize ihtiyaç duyuyorum.


  • @heroinchains Geçmiş olsun öncellikle. Mevcut başvurunuz ile ilgili ds160 form numaranızı biliyorsanız eğer. Konsolosluğu arayıp telefon yoluyla iptal ettirebilirsiniz mevcut randevunuzu sonuçta insanların planları iptal olabilir. Daha sonrasında başvuru yaptığınız da önünüze çıkarsa eğer durumu anlatırsınız planım iptal olmuştu ancak şu an gidebilecek durumdayım diye. Şirketin bu bilgileri vermemesi çok saçma sonuçta kendi başvurunuzu takip edecekseniz. Son olarak ben annem için 2023 mayıs ayına almıştım ilk başvuru esnasında şu an 15 Ağustos'a çektim acenta gerçekten çok amatörce iş yapmış. Ayrıca konsolosluk atama yapıyor dediği ben bu zamana kadar çok az duydum genel de boşluk oldu mu girip kendiniz değiştiriyorsunuz. Tekrardan geçmiş olsun.


  • @ob16222 Sağolun. Malesef ne DS 160la ilgili ne de application numaramla ilgili bir bilgim yok, tur şirketlerinin kendi başvuru formları olduğu için direkt 160'ı doldurtmadılar, bilgileri alıp kendileri dolduruyormuş. Kurumsal şirket aracılığıyla başvurduğumuz için bu yola kaldık malesef, herkese ben aracılığıyla ders olsun.. 🙂

    Düzeltme : ds160 numaramı paylaştılar, konsoloslukla en azından bu bilgiyi paylaşabileceğim.


  • @heroinchains Ds160 numarası kişiye özgü olduğu için paylaşmamaları saçma olurdu. Ben yerinizde olsam randevuyu iptal edip , kendim oluştururdum tabi bu durumda tekrar 160 dolar ödeniyor mu fikrim yok. 2023 Mayısı açtılar geçen günde. Aslında takip etseler çok rahat geriye çeker aracı kurum. Ama uğraşmak istemiyorlar belli ki.


  • insanlar neden hala tur şirketleriyle abd vizesine başvuruyor ki?
    tamamen kişisel bir vize bu(schengen değil). Tur şirketinin yaptığı ds160'i doldurup(ki çogunlugu düzgün doldurmaz, red verdirir) size randevu almak. Karşılığında da servis ücreti diye çakıyorlar 100 200 dolar.
    elçilik zaten tur şirketi oldugunu bilmiyor, bilse bile umursamaz gerçi.
    azıcık mantıklı düşünelim böyle şeyleri yapmadan önce.


  • @charon Sebeplerini açıkladım yukarıda. Yargılamadan önce iyice okumanızı öneririm. Bu bir cehaletle yapılan eylem değildi,o şekilde başvurulmuş olması gerekiyordu, ki keyfi ve cehaletle olsa bile yargılama tarzınız hoş değil.


  • @heroinchains şirketin fatura kesmesi vs. gerekiyordu yazmışsınız. ABD elçiliğine vize ücreti ödendiğinde zaten bununla alakalı belge veriliyor. Bu geçerli bir neden değil.
    Sırf fatura kesilecek diye işini bilmeyen şirketle iş yapip red alip, o reddin hayatınız boyunca dosyanızda kalmasına değer mi? siz düşünün.


  • @charon konuyu cevaplama tarzınızdan kurumsal şirketlerin nasıl işlediğini bilmediğinizi görmek çok zor değil. Mevzu sadece faturadan ibaret değil, bu giderin kurumsal bir işlem olması gerekiyor. Bu adımlar biraz geniş ve kapsamlı. Bu bir sorun değil, bilmeyebilirsiniz fakat keşke bir de konuya hakim gibi yorum yapmasanız 🙂 zaten değip / değmediğini ben de belirtip, konu başlığında Lütfen Yapmayın demişim, şu anda sizin tek yaptığınız “eeee böyle olur işte bu devirde kaldı mı ya” diye anlamsızca negatif basmak. Rica ediyorum mevzuyu kapatın, sorulara cevabınız yoksa, konuda sizinle ilgili bir şey, özellikle size sorulmuş bir soru yok. Burada size göre bir şey yok yani 🙂 anladık tamam en iyi siz biliyorsunuz, sizsiniz okeydir.


  • @heroinchains dediğim gibi, bu bir denklem.
    x = sırf fatura vs. almak için şirketle işlem yapip potansiyel red almak
    y = kişisel kendi hesabınızla işlem yapip, herşeyi takip edip, güzel bir dosya+profil ile kabul almak.

    Şahsen 160 doları kişisel hesabımdan verip başvururdum. Sırf kurumsal işlem olacak diye işini savsaklayan şirketlerle çalışılmaz. Hassas bir konu bu.

    Tekrar söyleyeyim, bu tür redler ömürboyu hesabınızda olur, hatta çocuğunuzu bile etkiler, hatta ve hatta anglosakson ülkeler veri paylaşır, 2 sene sonra ya ben bi ingiltereye başvurayım dersiniz, red karşınıza çıkar. Başıma geldi, ondan söylüyorum.
    Artık herşey kayıtlı.

    schengen olsa kolay, abd apayrı bir muhabbet.

    Ayrica yargılamadım, mizacım biraz ağırdır.


  • @charon Sayın charon, dediklerinizi anlıyorum fakat ben de zaten aynı şeyi söylüyorum Lütfen yapmayın diyerek, fakat bir kere x ya da y sebeple bu olay olmuş, mağdur olmuşum, sizce de bunun üstüne "böyle yapılmaz" demek biraz gereksiz değil mi? Dediklerinize katılmıyor değilim zaten, bence de. Sadece red aldırırlar sebebiyle de değil, KVKK kapsamında 3.partilerle bilgi paylaşımı da tehlikeli bir durum ona bakarsanız, bunun bir çok sebebi var bireysel başvuru için. Schengende dahi artık aracı şirketlere gerek yok. Fakat zorunda olanlar dahi, çok iyi araştırıp baksın aracı şirkete, benim gibi mağdur olmasın diye bu konuyu açtım zaten.


  • @heroinchains haklısınız hocam, üzüldüğüm için söylüyorum bunları.

    schengen hala tur şirketleriyle başvurulabilen bir vize. mesela ayvalıktayım, burada eski bir yunan elçiliği çalışanı tur şirketi açtı(baya oluyor hatta) ve istenirse turla yada bireysel yunan vizesi aliyor 1 haftaya.
    abdde böyle birşey yok. siz yine bireysel görüşmeye gidiyorsunuz. Aradaki temel fark bu.


  • @charon merhaba schengen için söylemiş oldugunuz fırmayı paylasırmısınız rica etsem.


  • @heroinchains bence yardımcı olmayan acentelerin isimlerini paylaşın ki herkes bilsin. bende bunlardan dolayı magduriyet yaşamış birisiyim ve firmanın ismini açık açık paylaştım ve yine paylaşayım memo global danışmanlık firması birçok siteleri var ve tekrar yazıyorum sakın güvenmeyin bu firmaya.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum