Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ehliyet konusunda bir sorum var benim gözlerim normalde bozuk ama numaralar küçük olduğu için gözlük takmıyorum abd de dmv ofisine gittiğimizde ehliyet için bizi göz muayenesi yapıyorlar mış şimdi o muayeneye girerken gözlüğümü takıp gitsem oluyor mu kabul ediliyor mu yada prosedür nasıl işliyor yada türkiyeden giderken göz için rapor alıp İngilizce'ye falan mı çevirtmeliyim


  • @Selami-beey Merhaba bende gözlük kullanıyorum. Gözlükle gidiyorsunuz orda birkaç harf okutuyor gözlükle o kadar. Türkiye den rapor falan almanıza gerek yok.


  • @buay, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @Selami-beey Merhaba bende gözlük kullanıyorum. Gözlükle gidiyorsunuz orda birkaç harf okutuyor gözlükle o kadar. Türkiye den rapor falan almanıza gerek yok.

    Gozluk kullaniyorsaniz, goz testine gozlukle giriyorsunuz. O konuda bir sikinti yasamazsiniz.


  • Tesekkürler


  • @roccorocco, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @leopard, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    @roccorocco Merhaba Seattle dasınız sanırım yanlıs konu ise admin tasıyabilir. Eyaletin DMV sitesine bakmama ragmen bir bilgi bulamadım. Ilk ehliyetini alıcak biri tanıdıgı biri yoksa nasıl alabilir, bazı kurslar sanırım hizmet sunuyor fakat belki baska bir yontem varmı, tek girebilirmiyiz direksiyon sınavına?

    Merhaba. Konu yanlis yerde ve dogru yere nasil tasiniyor bilemiyorum.
    Evet Seattle' da yasiyorum. Bu eyalette ehliyet almak icin en kolay yontem driving school dan almak. Ben 2 yil once driving school dan aldim. Ilk once DOL (Department of License) e gidip eyalette yasadiginizi veya statunuzu kanitlamaniz gerekiyor. DOL dan alacaginiz ID veya kanitlayici bir belge ile herhangi bir driving school a gidip yazili ve direksiyon testi satin alabilirsiniz. Ben Defensive Driving School'a gitmistim. Yazili sinav biraz zorlamisti. Direksiyon sinavi ise 20-25 dakika surus ile bitmisti. Tek girebiliyormuyuz derken neyi kasteddiniz anlamadim ama ingilizceniz cat pat var ise yada sinav gorevlisinin verdigi talimatlari anlayabilirim diyorsaniz tek girip yapabilirsiniz. Yazili sinav icin biraz calismaniz gerekir. KItapcigi buraya kopyaladim. https://www.dol.wa.gov/driverslicense/docs/driverguide-en.pdf

    Merhaba DOL'a ilk başvurumuzda verilen ID numarası WDL numarası mı oluyor? (sitesinden inceledim ben öyle anladım) Ayrıca yazılı sınav sonrası (sonuç başarılı ise) direksiyon sınavı izni için tekrar DOL'dan bir randevu daha talep edeceğiz değil mi?


  • Selamlar dostlar şimdi houston da ehliyet alma şartlarından biri de 30 gündür burada olduğunu kanıtla diyor oraya gidince 30 gündür burada olduğumu nasıl kanıtlarım mesela fatura yeterli bir delil olur mu atıyorum ev tutmadım ilk etapta oda tuttum e fatura gelmiyor gitsem bir faturalı sim kart alsam o iş görür mü ve asıl soru ilk gittiğimde faturalı sim kart alabilir miyim? Nasıl alınır?


  • @Selami-beey Merhaba benim anladığım kimliğini ve adresini kanıtlaman için genellikle belli bir puanlandırma ya da kategorize edilme usulü uygulanıyor. Mesela benim yaşadığım Washington eyaletinde A, B, C diye ayrı kategoriler var ve sunulan belgenin niteliğine göre her kategoride ayrı sayıda belge talep ediliyor. Bu kategorilerden birini karşıladığınızda başvurunuz olumlu sonuçlanıyor. New Jersey'de de gelmeden önce videolardan incelemiştim belgenin niteliğine göre puanlandırma yapılıp yeterli puanı elde edilince başvurunuz olumlu karşılanıyor. Sizin de bulunduğunuz eyaletin ilgili web sitesine gidip orada ki başvuru şartlarını incelemeniz gerek.


  • @Elif-Başargil Merhabalar bugün eşimle birlikte başvurumuzu yaparak ilk tecrübemizi edindik. Washington'da yazılı sınava girmeniz için özel bir kurs üzerinden test satın alabiliyorsunuz. Ancak bunun için ilgili trafik dairesine gidip kimliğinizi ve adresinizi kanıtlamanız gerek. Ondan sonra size bir numara veriyorlar. Bu numaraya WDL numarası deniliyor. (sanırım numara WDL ile başladığı için bu ad ile adlandırılıyor) Bu numara olmadan sürücü kursuna başvuru yapamıyorsunuz. Başvuru haricinde ehliyetsiz trafik polisine yakalanırsanız da bu numara veriliyormuş size ancak tavsiye etmem. Bu arada biz yeşil kartlarımızı ve kira kontratını sunduk başvuru için. Yeşil kartınız henüz gelmediyse pasaportunuzu ve pasaportunuza basılı Amerikan vizesi yeterli oluyor web sitesinden okuduklarımdan anladığım kadarıyla. Varsa Türkiye ehliyeti ve kimlik kartı bunları da yanınızda götürmenizde yarar olabilir. Bunlar daha düşük nitelikli kimlik kanıtı olsalar da adetleri arttığı miktarca başvurunuzun olumlu sonuçlanmasına neden olabiliyor. Ayrıca SSN numarası soruyorlar. Eşimin henüz gelmemişti. Ancak bunu deklare ettiğinizde kabul edilebiliyorsunuz.

    Bu arada ek bilgi; size "drive guide" basılı kopyası talep ettiğinizde ücretsiz olarak veriliyor. Arzu edenler net üzerinden pdf uzantılı dosyasını indirip çalışabilirler de.


  • Bi yerden hatırladığım kadarıyla tam anımsayamıyorum 5 puan toplamamız gerekiyor muş atıyorum pasaport 2 puan fatura 1 puan gc 2 puan ve son olarak houston için 30 gün kaldığını ispat eden fatura veya bir belge yanlış anlamadıysam sonra başvuru yapabiliyoruz bende tam bilmediğim için bilen dostların yazmasını bekliyorum

  • Yasaklı

    @Selami-beey Yeni gördüm mesajı. Daha bu hafta gittim. Online testi geçince permit için gişeye gittim. Evrakları verdim. Bana geri git bu harfleri oku dedi gişedeki görevli. Ben bunu beklemiyordum ama ne olur olmaz yanıma gözlük almıştım Allah'tan.

    Gözlüğümü poşetten çıkarıp taktım. Kötü ingilizcemle, bazen harfleri el ile göstererek okuyup geçtim. 5-6 tanesini okuyunca yeterli dedi. 🙂


  • Merhaba arkadaşlar,

    Geçtiğimiz hafta direksiyon sınavına girip ehliyetimi aldım. Direksiyon sınavı hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Öncelikle Türkiye’de kurallara uyarak araba kullanan birisinin en ufak tereddüt bile etmeden girip %100 ile çıkabileceği bir sınav. 🙂
    Öte yandan, Türkiye’de pek dikkat edilmeyen sinyal vermemek, trafik levhalarına uymamak gibi alışkanlıklarınız varsa sizin için zor olabilir.:)

  • ⭐⭐

    @cafer-mokar yazılı sınava girdin mi kardeşim? Ve hangi eyalette girdin


  • Merhabalar,

    Henüz road teste girmemiş olsam da CT de uygulanan ehliyet sisteminden bahsetmek istiyorum. Öncelikle ilk yapmanız gereken Learners Permit almak için yazılı sınava girmek. 25 soru soruyorlar. DMV nin sitesinde manuel var. Ona çalışır ve internetteki örnek soruları çözerseniz kolay nir sınav. Daha sonra eyalet sizden 8 saatlik güvenli kullanım kursu istiyor. Bu kursu tek günde veren veya bölen ehliyet kursları var. 100-140 dolar civarı bir ödemesi oluyor. Bu kursu aldıktan sonra yol testine başvurabiliyorsunuz. Buradaki önemli nokta daha önceden ehliyetiniz yoksa Learners Permiti aldıktan sonra 90 gün beklemeniz gerekiyor. Bu arada Türk Ehliyeti ile araba alamıyorsunuz.

    Teşekkürler.


  • @cafer-mokar merhaba, hangi uygulamalar, yazabilirmisiniz ?


  • @Orhan-Cabarov hocam çok teşekkürler benim de İngilizcem yok bu ehliyet işine çok takılıyorum nasıl alıcam diye


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba. Pasaportunuzu kullanabilirsiniz.


  • @Güven-Tek 6 puan diye bir uygulama var. Pasaport 2 puan, ikamet belgesi 2 puan, türk ehliyeti 2 puan tarzında. Başka belgelerde var. 6 ya tamamlayınca ehliyete başvurabiliyorsunuz. Puanları salladım. Bu başlıktaki bütün iletileri oku. Mutlaka yazmıştır biri.


  • @Selami-beey Merhaba, benim ingilizcem de intermediate. O yüzden riske atmak istemedim ve bağlı olduğum eyaletteki DMV kurumuna mail attım tercüman var mı ya da biz getirsek kabul ediyor musunuz diye onlar da 4 ayrı Türkçe konuşan tercümanla çalışıyolarmış mailde numaralarını bırakıp bunlarla iletişime geçin dediler. Siz de deneyenilirsiniz. Bu arada bahsettiğim eyalet Pensilvanya.


  • @cleo teşekkürler cleo


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum