Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Kursaduo çok geçmiş olsun. Umarım her şey en kısa sürede yoluna girer ve gönlünüzce olur. Tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler


  • @isik çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.


  • @Kursaduo Hocam büyük geçmiş olsun, acil şifalar amcanıza, önemli olan yolda yürümek malum, sonraki sürecin dilediğiniz gibi olması temennisiyle...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isik merhaba benim hazırladığım amerika dosyasında sağlık bölümünde böyle bir yazı var. Hala geçerli mi bilmiyorum ama bir dener misin

    sigortan yoksa online doktor reçete yazıyor

  • ⭐⭐⭐

    @isik çok çok geçmiş olsun, şifalar diliyorum, umarım güzel haberler alırsınız hem sağlık hem iş konusunda 🙏🏻🙏🏻


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @isik merhaba benim hazırladığım amerika dosyasında sağlık bölümünde böyle bir yazı var. Hala geçerli mi bilmiyorum ama bir dener misin

    sigortan yoksa online doktor reçete yazıyor

    Sorun reçete veya doktor muayenesi değil pahalı görüntüleme testleri vs, sonrasında da tedavi her ne ise.


  • @isik

    Kesit kesit mi çekiyor nedir o tarz bir alet galiba.. o ise amcamın da kanser ve hastalık teşhisinde hatta bu som damar tıkanıklığı teşhisinde kuşlanıldı galiba. Çok ama çok pahalı olduğunu biliyorum. Size de acil şifalar diliyorum. Diğer arkadaşların bana olan iyi dilekleri için de ayrıca teşekkür ederim.

    Bugün ki tecrubem Türk Evi ile alakalı olsun size, inanılmaz derecede yakın ve ilgili davrandılar sadece kapının önünde binayı incelerken gelin gezdirelim dediler. Hatta 18 mart çanakkale zaferi ve şehitleri anma gününe özel saat 5 deki etkinliğe davet edip içeri aldılar tek kelime muhteşemdi. Atatürk’ü her daim andılar. Ön yargılarımı yıkıp geçtiler. Hatta sticker veya rozet tarzı bir şey mevcut mu diye sorduktan sonra olmadığı için oradaki çalışan yaka kartını bir anı olsun diye verdi. İnternette gezen söylentileri ciddiye almayın derim.. resim ekleyemediğim için telegram 2021 e atarım 🙏

    Nyc de legal olduğu için esrar kokularından yolda yürünmeyecek ve nefes alınmayacak halde bu durum beni üzdü he köşe başında hep aynı koku bir an önce oradan çıkıp n.j ye gitmek istedim. Tuvaletiniz gelirse nyc de biraz probleml yaşamanız çok olası Starbucks mc gibi yerler evsizler yüzünden restroomları kapalı tutuyorlar. Şansıma italyan bir çalışan gördüm de kendi dilinde kahve için teşekkür edince tuvaletin şifresini söyledi sessizce 😅

    hediyelik eşya alacaksanız tren istasyonundan çıktıktan sonra 110w 32nd st. Deki jacks 1 dolarcıyı tavsiye ederim buradaki tüm hediyelikler uygun. espresso amaçlı nyc temalı bardak 2 dolar, normal kahve bardakları 3 -4 dolar, kar küresi ve empire binalı hediyelik olan 13 dolardı baska dükkanlarda en düşük bardak 7 dolar ve kar küreli hediyelik 29 dolardı aynısı hemde.. kaç katı fark var.. inanılır gibi değil.. tabi bir sürü farklı hediyelikler de mevcuttu. Sadece hediyelik olarak düşünmeyin aldi gibi nir mağaza hediyelik bölümü de var 😀

    Şimdilik nyc tecrubem bu kadardır iyi forumlar herkese


  • @Kursaduo oncelikle cok ama cok gecmis olsun ailenize tez zamanda sifalar diliyorum,paylasimlariniz cok onemli bunun adina sonsuz tskler🙏🏼
    Allah herkeze sizdeki akraba sansini nasip etsin,inanin cok ama cok onemli bi faktor😊


  • @gokhanbagatur Teşekkür ederim. Evet fazla önem vermiyordum ama çok önemliymiş anladım.

  • ⭐⭐

    @Kursaduo Paylaşım için teşekkürler ve Amerika'ya hoş geldiniz.

    Sağlık sigortası ve sağlık masrafları konusu Amerika'da yaşamanın en zor taraflarından biri bence. Mesela anlattığınız olayda sigortalı olsanız bile cebinizden $200.000 çıkması gerekmesi bence korkunç. Milyonlarca Amerikalının böyle bir ödeme gücü yok. Ayda $1.000 ekstra ödeme gücü de yok. Bu konuda Breaking Bad gibi diziler çekilmesi boşuna değil yani.

    Buraya ayak bastıysanız sigorta yaptırmak şart ama iş yerlerinin verdiği sigortaların primleri yüksek olabiliyor, inanmak zor gelecek belki ama kazandığınızın çoğu buraya gidebiliyor. Buna rağmen sigortasız yaşamanın riski çok büyük olduğu için yaptırmak zorunda kalıyorsunuz.

    Akrabanızın size iş ayarladığınız yazmışsınız. San Diego'daki planlarınız ve iş imkanlarınız nedir bilmiyorum, genel bir tavsiye olarak yazayım bunu: Amerika'ya geldiğinizde iş bulduysanız kaçırmayın derim. Gerekirse çalışırken iş değiştirirsiniz ama karşınıza çıkan iş fırsatını tepmeyin. İlk işi bulmak çok zor olabilir ve çok uzun sürebilir.

    Kolaylıklar dilerim. Akrabanıza geçmiş olsun.

  • Yasaklı

    Herkese selamlar. Yaklaşık 2 haftadır işsizim new york şehrinde. Belki çoğunuza garip gelecek, Amerika'da green kartla nasıl iş bulamıyorsun diyeceksiniz ama gerçekten iş bulamıyorum. Burada tanıdığım insanlara söyledim. Saçma sapan inşaat işine bile gittim sabahın 4'ünde uyanıp. 1 gün sürdü o serüven çünkü benlik iş yok bir mesleğim yok inşaatta çalışacak. Tanıdıklardanda bir şey çıkmadı şimdiye kadar. Bir tane çıktı ama cidden kötü bir işti.

    Türk marketinde çalışmak. Gece vardiyası 15 dolar veriyor w2 yani bir kısmı vergiye gidecek net değil 15. Hem gece hem ücret az hem de yol git gel 3 saat sürüyor, çok ters bir yerde. Ayrıca mesai 10 saat.

    Neden böyle zor oldu bilmiyorum, herhalde benim beceriksizliğim. Türkiye'de kendi iş yerimiz vardı orada çalışıyordum. Tüm o rahat hayatı bırakıp buraya geldim. Hani cidden abartmıyorum ama hayatımın en kötü zamanlarını geçiyorum. Tek başınayım, bir yandan aile hasreti. Bir yandan işsizlik. Bir yandan yemek yapmaya çalışmak, tek başına tüm işlerimi yapmaya çalışıyorum.

    Türkiye'de her şeyimi annem yapardı. Kıyafetlerimi yıkardı, yemeğimi yapardı. Burada her şeyi ben yapıyorum. Düne kadar ağlıyordum annem için. Bu aralar ağlamam azaldı hatta birkaç gündür ağlamıyorum ama işsizim diye evde bunalıyorum. Sabah uyanıyorum ne yapacağım diyorum. Konuşacak dertleşecek kimse yok yanımda. Bu duyguyu ancak bilenler anlar. Türkiye'de oturup Amerika hayali kuran insanlara garip gelecektir bu anlattıklarım ama öyle toz pembe bir hayat yok burada.

    Tabii işim olsa gelirim olsa durum daha farklı olurdu. her türlü Türkiye'den iyi ama Türkiye'de durumum zaten iyiydi. Ben yine de ailemin eline bakmamak için her şeyi geride bırakıp böyle bir hayatı seçtim. İşsiz kalmam durumu daha da kötü yaptı.

    Eşe dosta soruyorum ama şimdilik bir şey yok. Bir de insanlar çok uğraşmak istemiyor bence. Onlarıda anlıyorum normaldir. Dil bilmediğim için iş bulmak daha da zor oluyor.

    Ayrıca New york şehrini beğenmedim. Kalabalık,kirli, pahalı ve suç oranı yüksek bir yer. Sokakta çok abuk sabuk tipler var ama şimdilik başıma bir olay gelmedi. Umarım bundan sonrada gelmez.

    Cesaret edip başka yere gidemiyorum ama iş bulsam giderim herhalde. Burada işsiz kalmakta büyük başarı sanırım.

    Ücretsiz dil kursuna yazılmaya gittim 8 ay sıra varmış. Yani bilmiyorm New York'a geldiğime pişmanım ama gelmesemde içimde kalırdı. Hani bir fırsatını bulsam anında taşınırım buradan. Özetle 1 aylık tecrübemi soracak olursanız baya kötü arkadaşlar. Hayatımın en kötü dönemini yaşıyorum. Hem maddi hem manevi her açıdan çok yoruldum ama pes edip dönme niyetim yok. Gittiği yere kadar sabredeceğim.

    Bu arada yarın ( 26 mart ) North Carolina'daki akrabam gelecek ziyaretime. Hiç görmediğim ve tanımadığım bir akraba. Babam buldu, amerika'daki akrabalarımı arayıp buluyor. 🙂 Gelsin onunla dertleşeceğim. Telefonda konuşurken sakın pes edip döneyim deme. Sabret ileride iyi olacak, hepimiz bu yollardan geçtik dedi. Belki haklı belki moral olsun diye öyle dedi bilmiyorum.

    Laf arası istersen benimle kal dedi ama ciddi mi yoksa nezaketen mi dedi bilmiyorum. Yüz yüze konuşunca anlarım az çok. Onunla kalırsam elbette daha rahat olurum ama kimseye yük olmak istemiyorum. Bir de oralar nasıl bilmiyorum ama buradan kötü olmaz bence.

    Bir de bugün yürüyerek deneme amaçlı çamaşırhanede beklerken uber açtım. Yürüyerek yaptım. 7 dolar kazandım. Amerika'ya gelip uber yapmadım demem artık. 😃 En kötü yürüyerek uber eats yapıp günde 40-50 kazansam hiç değilse kira ve market masrafım çıkar o da ucu ucuna belki çıkar.

    Markete girince sadece temel ihtiyaclarımı alıyorum param hızlı bitmesin diye. Bazen canım çok tatlı istiyor, dondurma alıp yiyorum. Bir sürü farklı tadını bilmediğim, merak ettiğim yiyecek ve içecekler var. İş bulmadan, gelirim olmadan almayacağım. Amerika'daki hayatım böyle işte. Berbat ama yerimde olmak isteyen milyonlar olduğunu biliyorum. O yüzden sabrediyorum belki düzelir diye.

    Edit: Şunu da not düşerim. Ailem sağolsun moral vermek yerine beni başkalarıyla kıyaslıyor. Falanca kişi böyle yapıyor, sen orada ne yapıyorsun ne işin var gibisinden şeyler söyleyip, olmayan moralimi daha da düşürüyorlar.

    Herkes başarılı olacak diye bir şey yok ama en azından konfor alanımdan çıkıp bir şeyler deniyorum kendi başıma.

  • ⭐⭐

    @Orhan-Cabarov gerçekten hoşnut olmadığınız süreçlerden geçiyorsunuz Allah yardımcınız olsun Mevla tez zamanda bolluğa eriştirsin pes etmeyin inşAllah herşey daha iyi olacaktır bundan kötü ne olabilir ki bence iyiye doğru gideceksiniz her nasip vaktine esirdir

  • Yasaklı

    @emirgenco Moral verip destek ve dualarınız için teşekkür ederim. İnşallah zamanla daha iyi olur her şey. En azından denedim derim ama hemen pes etmeyeceğim. Cepten yiyorum ama iş bulursam yerine koyarım diye ümit ediyorum.

  • ⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Herkese selamlar. Yaklaşık 2 haftadır işsizim new york şehrinde. Belki çoğunuza garip gelecek, Amerika'da green kartla nasıl iş bulamıyorsun diyeceksiniz ama gerçekten iş bulamıyorum. Burada tanıdığım insanlara söyledim. Saçma sapan inşaat işine bile gittim sabahın 4'ünde uyanıp. 1 gün sürdü o serüven çünkü benlik iş yok bir mesleğim yok inşaatta çalışacak. Tanıdıklardanda bir şey çıkmadı şimdiye kadar. Bir tane çıktı ama cidden kötü bir işti.

    Türk marketinde çalışmak. Gece vardiyası 15 dolar veriyor w2 yani bir kısmı vergiye gidecek net değil 15. Hem gece hem ücret az hem de yol git gel 3 saat sürüyor, çok ters bir yerde. Ayrıca mesai 10 saat.

    Neden böyle zor oldu bilmiyorum, herhalde benim beceriksizliğim. Türkiye'de kendi iş yerimiz vardı orada çalışıyordum. Tüm o rahat hayatı bırakıp buraya geldim. Hani cidden abartmıyorum ama hayatımın en kötü zamanlarını geçiyorum. Tek başınayım, bir yandan aile hasreti. Bir yandan işsizlik. Bir yandan yemek yapmaya çalışmak, tek başına tüm işlerimi yapmaya çalışıyorum.

    Türkiye'de her şeyimi annem yapardı. Kıyafetlerimi yıkardı, yemeğimi yapardı. Burada her şeyi ben yapıyorum. Düne kadar ağlıyordum annem için. Bu aralar ağlamam azaldı hatta birkaç gündür ağlamıyorum ama işsizim diye evde bunalıyorum. Sabah uyanıyorum ne yapacağım diyorum. Konuşacak dertleşecek kimse yok yanımda. Bu duyguyu ancak bilenler anlar. Türkiye'de oturup Amerika hayali kuran insanlara garip gelecektir bu anlattıklarım ama öyle toz pembe bir hayat yok burada.

    Tabii işim olsa gelirim olsa durum daha farklı olurdu. her türlü Türkiye'den iyi ama Türkiye'de durumum zaten iyiydi. Ben yine de ailemin eline bakmamak için her şeyi geride bırakıp böyle bir hayatı seçtim. İşsiz kalmam durumu daha da kötü yaptı.

    Eşe dosta soruyorum ama şimdilik bir şey yok. Bir de insanlar çok uğraşmak istemiyor bence. Onlarıda anlıyorum normaldir. Dil bilmediğim için iş bulmak daha da zor oluyor.

    Ayrıca New york şehrini beğenmedim. Kalabalık,kirli, pahalı ve suç oranı yüksek bir yer. Sokakta çok abuk sabuk tipler var ama şimdilik başıma bir olay gelmedi. Umarım bundan sonrada gelmez.

    Cesaret edip başka yere gidemiyorum ama iş bulsam giderim herhalde. Burada işsiz kalmakta büyük başarı sanırım.

    Ücretsiz dil kursuna yazılmaya gittim 8 ay sıra varmış. Yani bilmiyorm New York'a geldiğime pişmanım ama gelmesemde içimde kalırdı. Hani bir fırsatını bulsam anında taşınırım buradan. Özetle 1 aylık tecrübemi soracak olursanız baya kötü arkadaşlar. Hayatımın en kötü dönemini yaşıyorum. Hem maddi hem manevi her açıdan çok yoruldum ama pes edip dönme niyetim yok. Gittiği yere kadar sabredeceğim.

    Bu arada yarın ( 26 mart ) North Carolina'daki akrabam gelecek ziyaretime. Hiç görmediğim ve tanımadığım bir akraba. Babam buldu, amerika'daki akrabalarımı arayıp buluyor. 🙂 Gelsin onunla dertleşeceğim. Telefonda konuşurken sakın pes edip döneyim deme. Sabret ileride iyi olacak, hepimiz bu yollardan geçtik dedi. Belki haklı belki moral olsun diye öyle dedi bilmiyorum.

    Laf arası istersen benimle kal dedi ama ciddi mi yoksa nezaketen mi dedi bilmiyorum. Yüz yüze konuşunca anlarım az çok. Onunla kalırsam elbette daha rahat olurum ama kimseye yük olmak istemiyorum. Bir de oralar nasıl bilmiyorum ama buradan kötü olmaz bence.

    Bir de bugün yürüyerek deneme amaçlı çamaşırhanede beklerken uber açtım. Yürüyerek yaptım. 7 dolar kazandım. Amerika'ya gelip uber yapmadım demem artık. 😃 En kötü yürüyerek uber eats yapıp günde 40-50 kazansam hiç değilse kira ve market masrafım çıkar o da ucu ucuna belki çıkar.

    Markete girince sadece temel ihtiyaclarımı alıyorum param hızlı bitmesin diye. Bazen canım çok tatlı istiyor, dondurma alıp yiyorum. Bir sürü farklı tadını bilmediğim, merak ettiğim yiyecek ve içecekler var. İş bulmadan, gelirim olmadan almayacağım. Amerika'daki hayatım böyle işte. Berbat ama yerimde olmak isteyen milyonlar olduğunu biliyorum. O yüzden sabrediyorum belki düzelir diye.

    Edit: Şunu da not düşerim. Ailem sağolsun moral vermek yerine beni başkalarıyla kıyaslıyor. Falanca kişi böyle yapıyor, sen orada ne yapıyorsun ne işin var gibisinden şeyler söyleyip, olmayan moralimi daha da düşürüyorlar.

    Herkes başarılı olacak diye bir şey yok ama en azından konfor alanımdan çıkıp bir şeyler deniyorum kendi başıma.

    Belki work and travel yapan kişilere bakıp nasıl iş bulduklarına bakabilirsin. Onlar da dil olmadan beceri olmadan gelip iş bulmaya çalışıyorlar. Senin durumunda daha faydalı olabilir.


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Herkese selamlar. Yaklaşık 2 haftadır işsizim new york şehrinde. Belki çoğunuza garip gelecek, Amerika'da green kartla nasıl iş bulamıyorsun diyeceksiniz ama gerçekten iş bulamıyorum. Burada tanıdığım insanlara söyledim. Saçma sapan inşaat işine bile gittim sabahın 4'ünde uyanıp. 1 gün sürdü o serüven çünkü benlik iş yok bir mesleğim yok inşaatta çalışacak. Tanıdıklardanda bir şey çıkmadı şimdiye kadar. Bir tane çıktı ama cidden kötü bir işti.

    Türk marketinde çalışmak. Gece vardiyası 15 dolar veriyor w2 yani bir kısmı vergiye gidecek net değil 15. Hem gece hem ücret az hem de yol git gel 3 saat sürüyor, çok ters bir yerde. Ayrıca mesai 10 saat.

    Neden böyle zor oldu bilmiyorum, herhalde benim beceriksizliğim. Türkiye'de kendi iş yerimiz vardı orada çalışıyordum. Tüm o rahat hayatı bırakıp buraya geldim. Hani cidden abartmıyorum ama hayatımın en kötü zamanlarını geçiyorum. Tek başınayım, bir yandan aile hasreti. Bir yandan işsizlik. Bir yandan yemek yapmaya çalışmak, tek başına tüm işlerimi yapmaya çalışıyorum.

    Türkiye'de her şeyimi annem yapardı. Kıyafetlerimi yıkardı, yemeğimi yapardı. Burada her şeyi ben yapıyorum. Düne kadar ağlıyordum annem için. Bu aralar ağlamam azaldı hatta birkaç gündür ağlamıyorum ama işsizim diye evde bunalıyorum. Sabah uyanıyorum ne yapacağım diyorum. Konuşacak dertleşecek kimse yok yanımda. Bu duyguyu ancak bilenler anlar. Türkiye'de oturup Amerika hayali kuran insanlara garip gelecektir bu anlattıklarım ama öyle toz pembe bir hayat yok burada.

    Tabii işim olsa gelirim olsa durum daha farklı olurdu. her türlü Türkiye'den iyi ama Türkiye'de durumum zaten iyiydi. Ben yine de ailemin eline bakmamak için her şeyi geride bırakıp böyle bir hayatı seçtim. İşsiz kalmam durumu daha da kötü yaptı.

    Eşe dosta soruyorum ama şimdilik bir şey yok. Bir de insanlar çok uğraşmak istemiyor bence. Onlarıda anlıyorum normaldir. Dil bilmediğim için iş bulmak daha da zor oluyor.

    Ayrıca New york şehrini beğenmedim. Kalabalık,kirli, pahalı ve suç oranı yüksek bir yer. Sokakta çok abuk sabuk tipler var ama şimdilik başıma bir olay gelmedi. Umarım bundan sonrada gelmez.

    Cesaret edip başka yere gidemiyorum ama iş bulsam giderim herhalde. Burada işsiz kalmakta büyük başarı sanırım.

    Ücretsiz dil kursuna yazılmaya gittim 8 ay sıra varmış. Yani bilmiyorm New York'a geldiğime pişmanım ama gelmesemde içimde kalırdı. Hani bir fırsatını bulsam anında taşınırım buradan. Özetle 1 aylık tecrübemi soracak olursanız baya kötü arkadaşlar. Hayatımın en kötü dönemini yaşıyorum. Hem maddi hem manevi her açıdan çok yoruldum ama pes edip dönme niyetim yok. Gittiği yere kadar sabredeceğim.

    Bu arada yarın ( 26 mart ) North Carolina'daki akrabam gelecek ziyaretime. Hiç görmediğim ve tanımadığım bir akraba. Babam buldu, amerika'daki akrabalarımı arayıp buluyor. 🙂 Gelsin onunla dertleşeceğim. Telefonda konuşurken sakın pes edip döneyim deme. Sabret ileride iyi olacak, hepimiz bu yollardan geçtik dedi. Belki haklı belki moral olsun diye öyle dedi bilmiyorum.

    Laf arası istersen benimle kal dedi ama ciddi mi yoksa nezaketen mi dedi bilmiyorum. Yüz yüze konuşunca anlarım az çok. Onunla kalırsam elbette daha rahat olurum ama kimseye yük olmak istemiyorum. Bir de oralar nasıl bilmiyorum ama buradan kötü olmaz bence.

    Bir de bugün yürüyerek deneme amaçlı çamaşırhanede beklerken uber açtım. Yürüyerek yaptım. 7 dolar kazandım. Amerika'ya gelip uber yapmadım demem artık. 😃 En kötü yürüyerek uber eats yapıp günde 40-50 kazansam hiç değilse kira ve market masrafım çıkar o da ucu ucuna belki çıkar.

    Markete girince sadece temel ihtiyaclarımı alıyorum param hızlı bitmesin diye. Bazen canım çok tatlı istiyor, dondurma alıp yiyorum. Bir sürü farklı tadını bilmediğim, merak ettiğim yiyecek ve içecekler var. İş bulmadan, gelirim olmadan almayacağım. Amerika'daki hayatım böyle işte. Berbat ama yerimde olmak isteyen milyonlar olduğunu biliyorum. O yüzden sabrediyorum belki düzelir diye.

    Edit: Şunu da not düşerim. Ailem sağolsun moral vermek yerine beni başkalarıyla kıyaslıyor. Falanca kişi böyle yapıyor, sen orada ne yapıyorsun ne işin var gibisinden şeyler söyleyip, olmayan moralimi daha da düşürüyorlar.

    Herkes başarılı olacak diye bir şey yok ama en azından konfor alanımdan çıkıp bir şeyler deniyorum kendi başıma.

    Ah Orhan... Cefa olmadan sefa olmaz. Biraz zorluk mutlaka olur önemli olan senin motivasyonun. Anlattıklarından pay biçerek söylüyorum sakın yanlış anlama ama bence gücünün ve yapabileceklerinin farkında değilsin... Çok acil şekilde ailenle ilişkinde sınırlara ihtiyacın var. 4 yaşındaki çocuğumu kıyaslayamam kimseyle kaldı ki sen 30 küsür yaşında adamsın. Kendi konfor alanını yarat eline kocaman fırsat geçmiş değerlendir. Ben seni gerçekten çok çok iyi anlıyorum. Haklı olduğun noktalarda var muhakkak ama kendine izin ver kendini keşfet kimseye ihtiyacın olmadığını anlayınca her şey çok daha kolay olacak. Ben sana çok inanıyorum. Her şeyin üstesinden geleceksin. Şuraya güzel şeyler yazmanı bekliyorum. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim keşke ama keşke ailen seninle kurduğu ilişkinin ne kadar sağlıksız olduğunun farkına varabilse sana kendini yetersiz ve çaresiz hissettiriyorlar. Bunu Amerika için söylemiyorum. Sen onlardan bağımsız hangi ilişkide olursan ol, ne iş yaparsan yap kendini mutsuz hissedeceksin. Önce kendini bul güzel kardeşimm sonrası kendiliğinden gelecektir.


  • @Orhan-Cabarov Karamsarliga kapilmaya gerek yok. Sizin orada is hazir sekilde vardiginizi saniyordum. Sanirim beklediginiz gibi olmamis. Pes etmek en kolay secenektir. O yuzden biraz sartlari zorlamalisiniz!

    Yakinlardaki staffing companies den birisini bulun ve gidip basvurun. Onlar size is bulabilirler.

    Birde yakinlardaki shopping centerlere gidip isyerlerine tek tek sorun. Mutlaka calisacak isciye ihtiyaci olan vardir. Hamburger pisirme, pizza yapma veya temizlik isi bile olabilir. Size birkac hafta nefes aldiracak bir is bile yeterli olacaktir.

    Eger N Carolina dan gelen tanidik sizi oraya davet ederse, bence degerlendirin! Kaybedeceginiz birsey yok cunku.. 😉

    Bol sans dilerim! 👍

  • ⭐⭐

    @Orhan-Cabarov Eğitim / mesleğiniz nedir?


  • Heme bir avm tarzı bir yere gir bence walmart wholefoods target gibi yerlerde iş olur bence dostum .İşallah iyi olur.

  • ⭐⭐

    @Orhan-Cabarov olur üstadim böyle hayat her şey bizim için. Dibide görebiliriz en tepeyide gerçekten önlemli olan düşmek degil düştükten sonra düştüğümüz yerden kalkabiliyormuyuz en önemli nokta burası


  • @Orhan-Cabarov Öncelikle onurlu mücadeleni tebrik ederim. Bu sürecin sana öğrettikleri, ileride çok işine yarayacak, eminim.
    İş konusuna gelince, Navy/Air Force/Army Recruiter Office ile görüşmeyi düşündün mü? Ücretsiz konaklama, kaliteli eğitim, meslek kazanma, daha erken vatandaşlığa geçme ve üzerine de para kazanma?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum