Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @srhnkskn Bu gideceginiz eyalete ve okula bagli. Bazi eyaletlerde kindergarten baslama yasi 5 iken, bazilarinda ise 6 yas. Asagidaki linki inceleyin!


  • @Seyfi-Deveci Aminnnn, ben zaten Green card ın her zaman en çok isteyene çıkmasını diliyorum. Kıymetini bilmeyenler olabiliyor.


  • @sobrero Aynen ben de sizin gibi olaya pozitif bakıyorum, nasılsa vatandaşlığım var, bir şekilde yolumun tekrar düşeceğine inanıyorum.


  • @Utopya Aslında Amerika'yı maddi olarak bu kadar değerlendirmemin altında yatan unsur, paranız olmadan Amerika'da birşey yapamıyorsunuz, buna hastaneye gitmek dahil. O yüzden maddi rahatlığa erme hedefi hep karşınızda duruyor.


  • @TMG Ben o kadar götürebilir miyim bilmiyorum bile ama 10-15 k para bile çok büyük para olarak geliyor bana TL'ye vurunca yapan tutarı hiç söylemiyorum o yüzden çekiniyorum açıkçası siz nasıl cesaret ettiniz, bir de 10k üstüne bir form doldurulması gerekiyor vb diyorlardı nasıl oldu süreciniz merak ettim.


  • @isik Swift yapabilmem için orda bir banka hesabım olması gerekmiyor mu ? Transferwise harici yurtdışında aktif bir dolar hesabım yok maalesef, dediğiniz gibi bir kısmını nakit alıp sonra gidince boa vb gibi bankadan hesap açıp swift yapabilirim ne kadar kesmişti acaba hatırlıyor musunuz hangi banka?


  • @ggulduk, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @TMG Ben o kadar götürebilir miyim bilmiyorum bile ama 10-15 k para bile çok büyük para olarak geliyor bana TL'ye vurunca yapan tutarı hiç söylemiyorum o yüzden çekiniyorum açıkçası siz nasıl cesaret ettiniz, bir de 10k üstüne bir form doldurulması gerekiyor vb diyorlardı nasıl oldu süreciniz merak ettim.

    dedigim gibi 20k iki deste para yapiyor kot pantolon giyiyordum birini sag cebime digerini sol cebime koydum geldim 🙂 Ben hic form doldurmadim. Kimse de bana uzerinde ne kadar var diye sormadi. Banka hesabi actigim zaman IRS'e bildirmek icin doldurttular o formu 🙂


  • @ggulduk girisiniz sirasinda gorevli soruyor miktari, eger bildirmeniz gereken tutarda nakit varsa uzerinizde sizi baska bir gorevliye yonlendiriyor. Orada paranin miktari, tarih, kisisel bilgileriniz vb olan bir form dolduruyorsunuz. kisa ve kolay bir islem.


  • @ggulduk İş Bankası 35 + 2 muamele vergisi, aracı 30, bofa 16, toplam 83

  • Yasaklı

    Foruma yazmaya zaman bulamadım. Oda buldum ama taşındığım gece ev sahibi kapıya gelip, evi aileye kiraya vereceğini söyleyip evdekilere 2 ay süre verdi boşaltmaları için. Benim içinse 1 gece kalıp çıksın dedi. Ertesi gün çıkmam gerekti. Düşünün tam taşındım artık düzen kurarım derken oradan çıkmam gerekti ama iyi de oldu. Apartman dairesiydi, evde benden başka yemek yapan yoktu. Sabah uyudukları için kahvaltı hazırlama dediler. Ben de sporla ve çocukluktan gelen alışkanlık yüzünden kara kara düşünüyordum bu durumu.

    Neyse ertesi gün acil olarak ilanlara baktım. Dönüş yapan 2 ilana gidip baktım. Bir ilan daha vardı ama benim ümidi yoktu iyi olacağından. Akşam 9'da gel demişti ev sahibi. Türk çok düzgün iki abi kiraya veriyordu. Ev çok rahat 2 katlı bahçeli müstakil ev. Apartman dairesi değil.

    Quuens NY Kew Gardens'da. Çok sakin ve yeşilliği bol olan bir yer. Tuttuğum oda küçük ama fiyatı ona göre ucuz. Fakat benim taşındığım gün büyük oda boşaldı. 3 pencereli büyük bir oda. Ev sahibi indirim yaptı odaya, ben de büyük odaya taşındım. İyi abilik yapıyorlar bana. 🙂

    Ev çok rahat saçma sapan kurallar yok. Diğer evde sanki askerlikteydim gibiydi. Ayrıca şehirdi ora burası daha çok kasaba gibi 2 katlı bahçeli evler hep. Ev sahibi ne istersen al kullan keyfine bak diyor. Mutfağı benden başka kullanan yok zaten. 😃 Arkada bahçe var yazın mangal yaparsın dedi.

    İşe başladım, kargoda. Vergiler düşmüş haliyle net 3k alacağım. Fakat yoruluyorum daha iyi iş bulunca çıkacağım daha 1 hafta oldu zaten.

    Kew gardens'dan işe LIRR treniyle gidiyorum. Tren bomboş oturup çok rahat gidiyorum. İşin yeri ters kalıyor JFK tarafında Inwood denen yerde. LIRR ile 32-40'dk sürüyor işe varmam. Çok konforlu ve tren bomboş. her vagonda birkaç kişi anca oluyor.

    Otobüs ve metroya binsem 1.5 saat sürüyor işe gitmek ve 3 farklı şeye binmem gerekiyor. LIRR aylık 243 dolar. Otobüs ve metro aylık 135 dolar. Ayrıca trenle manhattan adasına yine çok rahat ve hızlı gidebiliyorum.

    Şimdilik böyle arkadaşlar. Bazen gece'nin bir vakti uyanıyorum bir sıkıntı daraltı geliyor ama gündüzler işte olduğum için sorun yok. Bir tek geceler sıkılıyorum.

    Evde herkes kendi odasında. 3 gün olacak daha yan odadı adamı bir kere bile görmedim. 😃

    Diğer evin olmaması çok iyi olmuş. Burası tam istediğim gibi şimdilik.

    Yavaş yavaş alışıyorum. Eskiden kahve almaya bile utanırdım. Şimdi daha rahatım, translate ile her işimi hallediyorum. Utangaçlığımı burada yeniyorum.

    Edit: Dil bilmediğimi söyleyince yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. İnsanların çoğu yardım sever ve çok kibar. Şimdiye kadar hiç kaba ve ırkçı birine denk gelmedim.

    Trenin bazı vagonlarının kapısı, bazı istasyonlarda açılmıyormuş. Bilet kontrol eden kadın beni uyardı öyle fark ettim. Geçen bu kez doğru vagondasın dedi, selam verdi. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov bu arada kargo derken beraber gittiğin abinin yerinde çalışıyorsun dimi. Yemek olayını bu kadar seviyorsan emrah ateş ile emre dikmen irtibata geçsene. Her ikisi de ahşı. Bu arada aşağıdaki linkten üye olursan çevrende ki mahalle de ne oluyor neler bitiyor bilgin olur. Arkadaş edinirsin. Seni ite kaka amerikalı yapacağız sen hangi zorluk dersen biz sana bu zorluğun üstesinden gelmen için yardımcı olacağız. Bu arada birlikte gittiğin abine bir sorar mısın SSN ofislerinde çalışan çevresi var mı sana el altından ssn numarasını alabilir mi sonra en altta yazdığım delivery işlerine başlarsın başvuru yapmaya.

    [email protected]

    [email protected]

    www.nextdoor.com
    www.meetup.com

    www.grubhub.com/
    www.doordash.com/
    www.ubereats.com/en-US/
    postmates.com/
    flex.amazon.com
    Amazon.com/AmazonFresh 
    www.roadie.com
    www.instacart.com/
    www.shipt.com
    www.trycaviar.com/

  • Yasaklı

    @ayvalik10 Teşekkür ederim. Emrah ateşi tanıyorum, eskiden videolarını izlerdim. Yemek yapmayı sevmiyorum ama spor yaptığım için mecbur kendi yemeğimi hazırlamam gerekiyor. Protein ağırlıklı öğünler hazırlıyorum. 10 yıldan fazla böyle beslendiğim için alışmışım. Burada çoğu kişi sandviç ve abur cubur ile öğün geçiştiriyor gördüğüm kadarıyla. İş yerindekiler öğlen kek yiyor. Ben evden yemeğimi getiriyorum. Bir de evli bu kişi, ben tekim ona rağmen hazırlıyorum. Patron kek neden yemiyorsun diyor, brn de zararlı diyorum. 😅 Neyse konu dağılıyor. 😀

    Arkadaşımın yanı değil. Arkadaşımın arkadaşının yanında çalışıyorum ama başka iş bulsam çıkacağım.

    Ücretsiz dil kursları vardı, onların nerede olduğuna nasıl bakabilirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov google bu şekilde yazınca aşağıdaki siteleri buldum

    new york free english course

    www.nationalliteracydirectory.org

    tüm bu sitelerden bir şey çıkmadıysa aşağıdaki bayana ulaşır mısın new jersey Türklere ücretsiz kurs veriyorlar

    https://www.facebook.com/groups/1593485834198321/user/542690208/


  • @Orhan-Cabarov En yakin kutuphaneye gidip bilgi alabilirsiniz Esl kurslari icin ,bazilarinda brosur, liste vb dokumanlar oluyor.Gidemezseniz mail gonderin cevap alirsiniz.

  • Yasaklı

    Teşekkür ederim. Uscis’in sitesinden de buldum. Zaman bulunca gideceğim. Akşam 19:30-21:30 arası kurs. Pazartesi-perşembe.

  • ⭐⭐

    Bu LIRR treninde her istasyonda kapı açılmama işi sıkıntı. Geçen az kalsın bende yaşıyordum bu sıkıntıyı Hicksville durağında. Amerikada Tutunamayıp Dönenler için iyi bir neden bence 🙂


  • Herkese selam, sizlere iki aylık tecrübemi anlatmak isterim.. Başımıza bir takım talihsiz olaylar da cereyan etmiş olup bunlardan tecrübe etmş olduk.

    Öncelikle İlk başlangıç noktamız Houston yani eşimin kuzeninin yanına gidip orada airbnb 'den ev tutup resmi evraklarımıza kavuşmak ve sonrasın belirlediğimiz rotada miami >> san diego'ya varmaktı... Ama Elçlilik öncesi hiç bilmediğim bir akrabamın New Jersey'de yaşadığını öğrendim bana ulaşıp kesinlikle yanıma geliyorsun başlangıcı burada yapıyoruz demesiyle tanımadığım bir akrabamın yaşadığı yerde başlangıç yapmaya karar kılıp Newark'a biletleme yaptık. Bu arada amcam beni doğduğumda görmüş tanışıklığımız o kadar..

    Rotamız ve Max sürelerimiz belliydi !
    NJ : Max 1 ay içinde SSN - Telefon hattı - Araç alımı - GC - Ehliyetler ve çok seri biçimde yolumuza bakmak.
    Miami : Max 4-5 Gün Tatil
    Houston : Max 1 hafta Eşimin akrabasında kalmak görmek ve Yola çıkıp;
    San Diego : Yaşamaya başlamak..

    Bugün 56. Günümüz ve Hala New Jersey'den kafamızı dışarıya çıkartamadık ve 25 gün daha burada kalacağız.. Ve ehliyetlerimizi beklemekteyiz.. Peki neydi bu talihsizlikler ? 🙂 Ehliyet problemi yaşıyoruz, Burada Ehliyet almak için Permit > yazılı sınav > Ehliyetlerin gelmesi ve bu üç işlemin her biri de belli bir süre içerisinde olması eğer ilk sınavda çakarsan 2. sınav için 1 hafta sonrasına ancak tekrar sınav olabiliyorsunuz. Kendi sıralamasında bile her işlemde beklerken bir de ilk sınavda yapamadık. Tekrar randevu aldık vs. ikinci sınavda geçebildik ve ehliyetlerin basılıp adrese gelmesini beklemekteyiz. Size uyarı yapayım Tecrubeyle sabittir internetten ingilizce olarak soruları ezberlediğiinizde sınavı Türkçe olarak istemeyin 🙂 İngilizce ezberlediyseniz ingilizce yapın ve emin olmadığınız soruları skip yapın.

    Şuan amcam ve yengemlerin müstakil evinde kalıyoruz Ayrı odamız ayrı banyomuz mevcut. Hayatımda görüp görebileceğim en ince düşünceli bir akraba diyebilirim. Onlar bizi çok sevmiş biz onları çok sevmişiz en ufak bir problem yok. Hatta biz rotamızı söylediğimizde gitmeyin burada kalın size iş de ayarladık zaten (Bana ayarladığı iş Limana gelen petrol ve buna benzer ithal edilen malların numunesini ve kalitesini belirlemek eşime de yengemin kimyager olduğu kozmatik firmasında NYC'de evrak vs işleriyle alakalı bir iş.. ) Çok teşekkür ettik ama yaşamak istediğimiz yer çok farklı bir yer olduğundan geri çevirdik. Tabi ki San Diego'da tutunamazsak direkt New Jersey'ye geleceğimizin onlar ile birlikte eyalette kalacağımzın sözünü vererek. Bu arada sadece emeklilerin kalabildiği özel bir sitede kalıyoruz.. Değişik ve imkanları güzel bir site. Clearbook diye bir site..

    Bir an önce rotamıza başlamak için heyecanlanırken ehliyetlerin gelmesine de yakın kötü bir haber aldık, Amcam bir gün öncesinde gıcık tutmuş çok fazla öksürmüş ne olur ne olmaz diye aile doktoruna gitmiş covid falan mı diye düşünmüş doktor demiş ki sen acilen hastaneye gidiyorsun sıkıntı var.. Amcam da sallayacak doktoru oradan işe gidecek ama bunu anlayan doktor direkt hop hemşerim nereye diyerek ambulansı çağırıp karga tulumba RWJ hastanesine nakil ettirmişler O sırada ambulanstan bizi arıyor ben hastaneye gidiyorum bilginiz olsun diye.. Tabi biz de direkt hastaneye gideceğiz ama.. TR gibi değil almadılar bizi Sadece yengem girebildi soyadlar tutmuyor 🙂 ama irtibattayız öğrendik ki 3 damarı da tıkalı Bypass olması gerekiyor çünkü açılacak gibi değil .. (Ayrıca Kanser atlatmıştır kendisi ve bu yüzden damarlar zaten kötü durumda radyoterapi ve kemoterapi yüzünden ) %50 %75 %99 tıkalı.. Ertesi gün açık kalp ameliyatına aldılar bacaktan 3 tane damar ile değiştirdiler.

    Şimdi size tecrube olması açısından bu yazımı dikkatli okuyun, Bir ambulans 10K gerisini siz hesap edin. 🙂 Asla Sigortanız eksik olmasın gıdadan kısın sağlık sigortasından kısmayın Mesela amcamın sigortası 6.500 dolardan sonraki tüm tutarı ödüyormuş. 1 milyon dolar bile çıksa sıkıntı yok ! Max ödeyeceği tutar 6.500 Dolar. Daha evvel kanser tedavisi 1 milyon dolar hastane masrafı tutmuş ve önceki sigortası %80'ini karşıladığı için 200.000 dolar ödemek zorunda bırakmışlar o da taksitlendirmiş her ay 1.000 dolar mı ne ödüyormuş zaten son kalan 40.000 doları Devlet kendisi silmiş borcu.. Sosyal devlet anlayışı gözünü seveyim 🙂

    Yalnız tıp burada çok ilerlemiş, Açık kalp ameliyatı yani kaburgalar açılıyor diye biliyorum. 3 saatte yapılmış göğsünde kocaman bir ameliyat kesiği olan amcam, ameliyattan 18 saat sonra gittiğimizde ziyaret ettiğimde koltukta oturuyor gülüp başından geçenleri anlatıyordu.. 2. gün yürütüyorlar 3. gün yürütüyorlar 4. gün eve yollaıdlar kendi başına tuvalete gidiyor kalkıyor geziyor Benim bildiğim açık kalp ameliyatı olan kişi 2 ay boyunca yataktan zor kalkar yatarken sağına soluna yastık konur iyileşme süreci tam bir sıkıntı olan 6 aydan önce iyleşilmeyen bir durum .. Kalp kapakçığı değişen bir kişiye analtıyorum bu durumu inanmıyor.... Neyse.. tek yapmamasını istedikleri şey ağır taşıması. Burası çokomelli Ameliyat kesiğine dikiş yerine bant yapıştırıyorlar ve o şekilde 4 günde kesiği kaynatıp bantı alıyorlar. bildiğin koli bantı gibi amcamı bantlayıp göndermişler evde hemşire çıkardı 4. gün. veya 5. gün .. Teknoloji ve tıp harika ilerlemiş... Bu arada yengemin akrabası burada kardiyolog bu muhabbetin üstüne benim de kalp ile alakalı bir sorunum vardı amerika'ya gelmeden muayene olduğumuz ankaradaki doktor bilirsiniz orada ortaya çıktı.. Aort kapakçığım değşecek. neyse Kalbim ile alakalı dosyaları verdim yazılar var muayene olduğumda çekilen röntgen mi deniyor onlar var... dedi bana 5 sene sonra sen de ameliyat masasındasın kaçarın yok..

    Tüm bunlar olduktan sonra amcamın bir ricası oldu bizden, San diego'ya gidişimizi 1 ay ertelememizi istedi. Yengemin de 15 gün sonra ameliyatı olacakmış küçük bir cerrahi oprasyon. Araç kullanan kalmayacak doğal olarak. Lafı bile olmaz dedik.. Zaten ehliyetler daha gelmedi elimize 10 gün kafadan var maximum. bu kadar resmi işlerde hep yanımızda yol yordam gösterdiler lafı bile olmaz ricası da olmaz kalırız tabiki dedik.

    Başımızdan geçen olaylar işte bunlar arkadaşlar. Her işte bir hayır varmış dedik.. Hastane prosedürleri, Ev kiralama prosedürleri (Amcamın evleri var yatırımlık ve kiralıyor.. ) O evde dinlenirken emlakçılık da yaptık sayesinde 🙂 müşterilere evleri gezdirdik falan derken baya bir konu da bilgi ve fikir sahibi olduk. Hangi evler nasıl ve ne şekilde alınmalı nasıl kiralanmalı vb vb. Talihsizlikler ve korktuğumuz anlarlala birilkte amerika serüveni devam ediyor. Hala yola koyulamadık çizdiğimiz rotanın en başında kaldık kader bir türlü bize hadi yolunuza demiyor..

    Ha bu arada satın aldığımız arabada problem var hızlanınca ve frene basınca araç titreme yapıyor uzun yola çıkmadan evvel göstermemiz gerekiyor.. NJ'de Hintli bir mekanik varmış övgüyle bahsettiler.. Umarım cüzdanı deldirecek kadar büyük sorun yoktur diye dua ediyorum.


  • Öncelikle geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşirler.

    Sağlık sigortası konusuna da tamamen katılıyorum. İyi bir sağlık sigortası şart. Yeni göçmen olarak yaptırma hakkım varken, nasıl olsa iş bulur üzerinden yaparım elimdeki üç kuruş para bana lazım diyip sigorta yapmadım, ama sonra zamanında iş de bulamadım. Diyabet hastası olduğum ve ilaçlarım bittiği için ilaçlarımı yazdırmaya doktora gittim ve gitmişken geçmişte geçirdiğim ve iyileşen bir hastalığın kontrolünü de istedim. Bu noktaya kadar maddi olarak çok kötü değil (3 aylık ilaç $115, specialist doktor $150+$100, tahlil $65) ama sonrasında aldığım haber ile belki hayatımı tehlikeye attığımı öğrenmiş oldum. 90% olasılıkla ya geçmişte (3 yıl önce) geçirdiğim hastalık eksik diagnose edilmiş hem primer hem sekondermiş ve ameliyat olmam lazımmış, ya da ileri düzey kanser hastasıymışım. İşin kötü tarafı bunun cevabı için testleri yaptıramıyorum, ki yaptırsam da eğer o 10%da değilsem ve ameliyat ya da kanser tedavisi gerkiyorsa da oldukça maliyetli olacak. 3 ay öteye atmak zorunda kaldım, iş bulunca, sigortam olunca yaptıracağım.

    Okuyan herkese tavsiyem gider gitmez, eğer iş hazır değilse, healthcare.gov üzerinden düşük out-of-pocket limitli bir sigorta yaptırmaları. Hiç belli olmuyor ne zaman gerekeceği, ben 23 yaşındayım 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kursaduo çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur ve eski hayatına döner.

    deneyimleriniz forum ve bu sürece dahil olmak isteyen herkes için çok ama çok önemli.
    paylaştığınız için minnettarım. umuyorum ki dilediğiniz eyalette, umduğunuz gibi bir hayata başlarsınız en kısa sürede.

    sonraki deneyimlerinizi okumayı merakla bekliyorum.

  • ⭐⭐

    @Kursaduo, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Herkese selam, sizlere iki aylık tecrübemi anlatmak isterim.. Başımıza bir takım talihsiz olaylar da cereyan etmiş olup bunlardan tecrübe etmş olduk.

    Öncelikle İlk başlangıç noktamız Houston yani eşimin kuzeninin yanına gidip orada airbnb 'den ev tutup resmi evraklarımıza kavuşmak ve sonrasın belirlediğimiz rotada miami >> san diego'ya varmaktı... Ama Elçlilik öncesi hiç bilmediğim bir akrabamın New Jersey'de yaşadığını öğrendim bana ulaşıp kesinlikle yanıma geliyorsun başlangıcı burada yapıyoruz demesiyle tanımadığım bir akrabamın yaşadığı yerde başlangıç yapmaya karar kılıp Newark'a biletleme yaptık. Bu arada amcam beni doğduğumda görmüş tanışıklığımız o kadar..

    Rotamız ve Max sürelerimiz belliydi !
    NJ : Max 1 ay içinde SSN - Telefon hattı - Araç alımı - GC - Ehliyetler ve çok seri biçimde yolumuza bakmak.
    Miami : Max 4-5 Gün Tatil
    Houston : Max 1 hafta Eşimin akrabasında kalmak görmek ve Yola çıkıp;
    San Diego : Yaşamaya başlamak..

    Bugün 56. Günümüz ve Hala New Jersey'den kafamızı dışarıya çıkartamadık ve 25 gün daha burada kalacağız.. Ve ehliyetlerimizi beklemekteyiz.. Peki neydi bu talihsizlikler ? 🙂 Ehliyet problemi yaşıyoruz, Burada Ehliyet almak için Permit > yazılı sınav > Ehliyetlerin gelmesi ve bu üç işlemin her biri de belli bir süre içerisinde olması eğer ilk sınavda çakarsan 2. sınav için 1 hafta sonrasına ancak tekrar sınav olabiliyorsunuz. Kendi sıralamasında bile her işlemde beklerken bir de ilk sınavda yapamadık. Tekrar randevu aldık vs. ikinci sınavda geçebildik ve ehliyetlerin basılıp adrese gelmesini beklemekteyiz. Size uyarı yapayım Tecrubeyle sabittir internetten ingilizce olarak soruları ezberlediğiinizde sınavı Türkçe olarak istemeyin 🙂 İngilizce ezberlediyseniz ingilizce yapın ve emin olmadığınız soruları skip yapın.

    Şuan amcam ve yengemlerin müstakil evinde kalıyoruz Ayrı odamız ayrı banyomuz mevcut. Hayatımda görüp görebileceğim en ince düşünceli bir akraba diyebilirim. Onlar bizi çok sevmiş biz onları çok sevmişiz en ufak bir problem yok. Hatta biz rotamızı söylediğimizde gitmeyin burada kalın size iş de ayarladık zaten (Bana ayarladığı iş Limana gelen petrol ve buna benzer ithal edilen malların numunesini ve kalitesini belirlemek eşime de yengemin kimyager olduğu kozmatik firmasında NYC'de evrak vs işleriyle alakalı bir iş.. ) Çok teşekkür ettik ama yaşamak istediğimiz yer çok farklı bir yer olduğundan geri çevirdik. Tabi ki San Diego'da tutunamazsak direkt New Jersey'ye geleceğimizin onlar ile birlikte eyalette kalacağımzın sözünü vererek. Bu arada sadece emeklilerin kalabildiği özel bir sitede kalıyoruz.. Değişik ve imkanları güzel bir site. Clearbook diye bir site..

    Bir an önce rotamıza başlamak için heyecanlanırken ehliyetlerin gelmesine de yakın kötü bir haber aldık, Amcam bir gün öncesinde gıcık tutmuş çok fazla öksürmüş ne olur ne olmaz diye aile doktoruna gitmiş covid falan mı diye düşünmüş doktor demiş ki sen acilen hastaneye gidiyorsun sıkıntı var.. Amcam da sallayacak doktoru oradan işe gidecek ama bunu anlayan doktor direkt hop hemşerim nereye diyerek ambulansı çağırıp karga tulumba RWJ hastanesine nakil ettirmişler O sırada ambulanstan bizi arıyor ben hastaneye gidiyorum bilginiz olsun diye.. Tabi biz de direkt hastaneye gideceğiz ama.. TR gibi değil almadılar bizi Sadece yengem girebildi soyadlar tutmuyor 🙂 ama irtibattayız öğrendik ki 3 damarı da tıkalı Bypass olması gerekiyor çünkü açılacak gibi değil .. (Ayrıca Kanser atlatmıştır kendisi ve bu yüzden damarlar zaten kötü durumda radyoterapi ve kemoterapi yüzünden ) %50 %75 %99 tıkalı.. Ertesi gün açık kalp ameliyatına aldılar bacaktan 3 tane damar ile değiştirdiler.

    Şimdi size tecrube olması açısından bu yazımı dikkatli okuyun, Bir ambulans 10K gerisini siz hesap edin. 🙂 Asla Sigortanız eksik olmasın gıdadan kısın sağlık sigortasından kısmayın Mesela amcamın sigortası 6.500 dolardan sonraki tüm tutarı ödüyormuş. 1 milyon dolar bile çıksa sıkıntı yok ! Max ödeyeceği tutar 6.500 Dolar. Daha evvel kanser tedavisi 1 milyon dolar hastane masrafı tutmuş ve önceki sigortası %80'ini karşıladığı için 200.000 dolar ödemek zorunda bırakmışlar o da taksitlendirmiş her ay 1.000 dolar mı ne ödüyormuş zaten son kalan 40.000 doları Devlet kendisi silmiş borcu.. Sosyal devlet anlayışı gözünü seveyim 🙂

    Yalnız tıp burada çok ilerlemiş, Açık kalp ameliyatı yani kaburgalar açılıyor diye biliyorum. 3 saatte yapılmış göğsünde kocaman bir ameliyat kesiği olan amcam, ameliyattan 18 saat sonra gittiğimizde ziyaret ettiğimde koltukta oturuyor gülüp başından geçenleri anlatıyordu.. 2. gün yürütüyorlar 3. gün yürütüyorlar 4. gün eve yollaıdlar kendi başına tuvalete gidiyor kalkıyor geziyor Benim bildiğim açık kalp ameliyatı olan kişi 2 ay boyunca yataktan zor kalkar yatarken sağına soluna yastık konur iyileşme süreci tam bir sıkıntı olan 6 aydan önce iyleşilmeyen bir durum .. Kalp kapakçığı değişen bir kişiye analtıyorum bu durumu inanmıyor.... Neyse.. tek yapmamasını istedikleri şey ağır taşıması. Burası çokomelli Ameliyat kesiğine dikiş yerine bant yapıştırıyorlar ve o şekilde 4 günde kesiği kaynatıp bantı alıyorlar. bildiğin koli bantı gibi amcamı bantlayıp göndermişler evde hemşire çıkardı 4. gün. veya 5. gün .. Teknoloji ve tıp harika ilerlemiş... Bu arada yengemin akrabası burada kardiyolog bu muhabbetin üstüne benim de kalp ile alakalı bir sorunum vardı amerika'ya gelmeden muayene olduğumuz ankaradaki doktor bilirsiniz orada ortaya çıktı.. Aort kapakçığım değşecek. neyse Kalbim ile alakalı dosyaları verdim yazılar var muayene olduğumda çekilen röntgen mi deniyor onlar var... dedi bana 5 sene sonra sen de ameliyat masasındasın kaçarın yok..

    Tüm bunlar olduktan sonra amcamın bir ricası oldu bizden, San diego'ya gidişimizi 1 ay ertelememizi istedi. Yengemin de 15 gün sonra ameliyatı olacakmış küçük bir cerrahi oprasyon. Araç kullanan kalmayacak doğal olarak. Lafı bile olmaz dedik.. Zaten ehliyetler daha gelmedi elimize 10 gün kafadan var maximum. bu kadar resmi işlerde hep yanımızda yol yordam gösterdiler lafı bile olmaz ricası da olmaz kalırız tabiki dedik.

    Başımızdan geçen olaylar işte bunlar arkadaşlar. Her işte bir hayır varmış dedik.. Hastane prosedürleri, Ev kiralama prosedürleri (Amcamın evleri var yatırımlık ve kiralıyor.. ) O evde dinlenirken emlakçılık da yaptık sayesinde 🙂 müşterilere evleri gezdirdik falan derken baya bir konu da bilgi ve fikir sahibi olduk. Hangi evler nasıl ve ne şekilde alınmalı nasıl kiralanmalı vb vb. Talihsizlikler ve korktuğumuz anlarlala birilkte amerika serüveni devam ediyor. Hala yola koyulamadık çizdiğimiz rotanın en başında kaldık kader bir türlü bize hadi yolunuza demiyor..

    Ha bu arada satın aldığımız arabada problem var hızlanınca ve frene basınca araç titreme yapıyor uzun yola çıkmadan evvel göstermemiz gerekiyor.. NJ'de Hintli bir mekanik varmış övgüyle bahsettiler.. Umarım cüzdanı deldirecek kadar büyük sorun yoktur diye dua ediyorum.

    Merhaba, çok geçmiş olsun.
    Belki de böyle olması sizin açınızdan çok daha iyi oldu. Birçok şeyi yaşayarak deneyimlemiş oldunuz.

    Umarım baştaki planınıza göre devam edebilirsiniz.
    Bu arada aracınızdaki sorun ön takımlarda. Büyük olasılıkla rot başında veya rot kollarında arıza var ve bu yüzden balans ayarını bozuyor ve araçla hızlandığınızda direksiyon titreme yapıyor. Rot başı değişimi için fiyat araştırabilirsiniz isterseniz az çok fikriniz olmuş olur en azından.

    Hikayenizin devamında da forumu unutmayın lütfen.
    Merakla gelecek hikayelerinizi bekliyoruz 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum