Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
1.1k 285 254.1k 317

• @ezgilera Teşekkür ederim Ezgi hanım. Benim de planım en az 5-6 ay aralıksız kalmak. Her sene ailecek yaz sonu tatile gidiyoruz 10 gün civarı. Tatile kadar Amerika'da kalıp çalışıp adapte olmaya çalışacağım. Sonra hem tatil için, hem de ailemi ziyaret etmek için geleceğim. Sonra yine döneceğim. Böyle olursa hem işten çıkmak zorunda kalmam, izin kullanmış olacağım. Şimdilik planım bu şekilde ama başıma ne gelir planım tutar mı onu zaman gösterecek. 🙂

Başıma gelen iyi kötü her gelişmeyi buraya buraya yazacağım. Tekrar herkese teşekkür ederim. Sizler sayesinde cesaretim ve moralim artıyor.

• @malkoç-ömer Bu duyguyu yaşamadan anlamak çok zor çünkü dışardan sadece gözüne amerikan rüyası geliyor insanın herkesin hayatı aynı olucak diye bişey yok tabi ama bu tecrübeler altın degerinde çok teşekkürler sagolasın ömer abim inş çıkarda olursa gidersek tecrübelerden yola çıkarak daha güzel yerlere gelmemiz dilegiyle herkesin gönlüne göre olur inşallah.

• zaman insanlari her seylere alistirabiliyor.

• @malkoç-ömer Ömer bey siz üzüldünüz belki ama bence hiç üzülecek bir durum yok. Abd hayatı zaten büyük bir tecrübe sağlamış size. ABD vatandaşlığı ile dönmüşsünüz. Dediğiniz gibi isteseniz alt segment işler yaparak da kalabilirdiniz, konforunuzu bozmaya değecek kadar ölüm kalım meselesi olarak görmemişsiniz. Gayet olabilecek şeyler bunlar. Hepimiz bunları göze alarak gidiyoruz. Başka bir eyalette belki farklı olurdu süreç. Umarım bu konular hakkında video gelir. Bizde analizimizi yaparız.

• @orhan-cabarov Senin Amerika'ya gitmen için allah bütün kapıları açmışken, tüm insanlar elele vermiş olmadık yerlerde karşına çıkıp sana yardım ediyorken ve en önemlisi sen kendin bu kadar istiyorken !!!!.... Anneni anlamak benim için artık mümkün olmuyor kusura bakma... sana ölümle ilgili böyle sözler sarfetmesi hiç hoş değil. Seni kendi eceliyle ölene kadar, yapışık yaşaman için doğurmuş belli ki... Bir kadın hele bir anne olarak, kendi canı oğlunun hayatına nasıl bu kadar baskı yapabilir aklım almıyor.

• @malkoç-ömer Sizi anlamadığımı düşünmeyin lütfen ama Neden Amerika'ya hep maddiyat olarak baktınız? Görüyorum ki planlarınızda halen "daha çok kazanıp geri döneceğim" diyorsunuz. Hem çalışmış hem de ayda 3000 dolar destek almış biri olarak çok şanslı olmanıza rağmen, hiç gezmemiş olmanız, 6 yıl boyunca maça gitmemiş olmanız, vs... başka birşey ile alakalı olmalı. Son cümlenizde verdiğiniz tavsiyede maddiyatın yanına artık zamanı da eklemişsiniz "para ve zamanınız olur" diyerek... 6 yıl büyük bir zaman kaybı olmuş ama asıl kafanızdaki yada gönlünüzdeki manevi eksikliği bulup farkedebilseydiniz, 6 ay bile hayaller ve mutluluk için yeterdi.

• Herkesin bakış açısı farklı tabi ama ben Türkiye'de hiç mutlu değildim. Buraya sadece para için değil mutlu olabilmek için de geldim. Türkiye'de kurulu bir düzenim vardı, hem YouTube gelirlerim için şirketim, hem de istediğimde başlayabileceğim Türkiye şartlarında yüksek maaşlı işim vardı. Her gün eve yemek söyleyecek, temizlik yapmayıp temizlikçi tutacak kadar rahattım. Altımda sıfırken aldığım 5 yıllık arabam ve 3+1 dairem vardı. Şu an Amerika'da bunların hiç biri yok elimde ama ümit var diğer yönlerden daha iyi bir hayatım olabilecek diye. Şimdi burada 1+1 evde kiracıyım, altımda tüm lambaları yanan 20 yıllık araba var (yolda da bıraktı). Her gün yemek söylemeyi geçtim market alışverişi bile yapamıyorum artık bütün hazırı yediğim için. İşim hazırken şimdi 3 aydır iş arıyorum, hala bulamadım düzgün bir şey. Kronik hastayım ama ilaç alamıyorum SGK bedava iken. Ama bunlar elbette ortalama maaşlı bir iş bulunca çözülecek, ve sonrasında sürünmek yerine insan gibi yaşayabileceğim tekrar. Dahası Türkiye'deki politik kargaşadan uzak, nispeten daha stabil bir ortamda yaşama imkanım olacak. Her gün yine yok bilmemkim teröristmiş, yok bilmemne yasağı çıktı, yok Afganlar bilmemne yaptı, yok yine konuşmuş dolar uçtu, gına gelmişti ki ileride daha bile beteri olacak diye korkuyorum ve olursa içinde yaşamak istemiyorum, uzaktan takip ediyorum ama hala elbette. Dahası Türkiye'deki bana çok büyük kazıklar atmış (maddi değil) ailemden daha da uzak yaşama imkanım var sonunda, artık çatkapı gelemezler en azından. Zaten son yıllarda evden adım atmayan biri olduğum için arkadaşım bile kalmamıştı, kaybettiğim bir şey yok yani çevremde. Kısacası maddi yönden çok daha kötü durumdayım ama uzun yıllar sonra sonunda mutlu olabilmem için bir ihtimal var gibi geliyor. Boşa hayal belki ama denemeye değer. İşler yolunda giderse bir daha ziyaret için bile döneceğimi sanmıyorum. İskender kebabı ve rakıyı özlüyorum ve özlemeye devam etmem gerekecek o ayrı. 🙂

• ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti
  • garibanG gariban bu başlıktan bahsetti

• @isik Merhaba hocam. Özel değilse neden iş bulamadınız? Tecrübe olsun diye soruyorum. Yazdıklarınıza bire bir katılıyorum. Beni burada bağlayan tek şey ailem aslında. Benim de Türkiye'de durumum iyi ve rahatım. Ailem rahat batıyor sana diyor. 😃 23 Şubatta Amerika'ya geliyorum. Bakalım benim başıma neler gelecek.

Edit: Ayrıca malum partiyi eleştirdiğim için iki kere hakkımda dava açtılar. Suçum olmadığı için beraat ettim ama hiçbir hakaret yoktu sırf eleştiri yaptığım için mahkemelerle uğraştım. Bu tür şeyler insanı iyice buradan soğutuyor.

• @orhan-cabarov İlk ay benim hatam, ciddi başlamamıştım, tek tük başvuru. Sonrasında mülakatlar sonrası birkaç teklif aldım aslında ama sadece pirim ödeyen işler veya maaş asgarinin çok az üstü. Birkaç mülakatım var ama planlanmış, onlardan bir şey çıkabilir.

• @tmg İngiltere'de iskender yemiştim güya meşur bir restoranda, o günden beri yurtdışında Türk yemeği yemiyorum 🙂
    Rakı da bulunuyor (Drizly'de de var) ama ispirto tatlı Yeni Rakı. Yeni Rakı Ala, Tekirdağ no 10 vs bulsam ilk fırsatta alırım.
    Houston TX bu arada.

• @isik @TMG İskender'i Bursa'daki Cemal Celil'in eski yerinde yedikten sonra Cemal Celil'in yeni (ikinci) şubesine dahi gitmeyen biri olarak sizi çok iyi anlıyorum, Antep'e gittikten sonra TR'nin hiçbir şehrinde gastronomik mutluluk yaşayamadım 🙂
    Uzun yıllardır ABD ve Çin arası gidip gelen, en sonunda ABD'ye yerleşen bir arkadaşım "adana kebap özleyeceksen buraya gelme, buraya başka biri olarak gel" demişti. Hak vermemek elde değil, yeni yerlerin kendi dinamiklerine göre uyum sağlamak lazım 🙂

• @isik İnşallah her şey gönlünüzce olur.

• Herkese selamlar. Şu an uçaktan yazıyorum bu mesajı. Amerika’ya gidiyorum. Ailem havaalanına kadar beni yolcu ettiler. Tahmin edeceğini gibi göz yaşları yine sel oldu. Annem dolabımı boş görünce çok kötü oldu, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı.

Onu böyle bırakıp gittiğim için vicdan azabı çekiyorum arkadaşlar. Ayrıldıktan sonra biraz telefonla daha konuştuk. Bana moral verip, başarılar dileyip hayır dua verdi. Umarım zamanla ayrılığa alışabiliriz.

Bundan sonra Amerika’daki gelişmeleri yazacağım. İş ve kalacak yer gibi konular hakkında.

https://i.imgur.com/MYdXZWj.jpg

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@orhan-cabarov iyi uçuşlar kazasız belasız uçuş olsun. Bu arada ailene bu siteyi verip aynı zamanda uçuş numarası ile seni takip edebilirler.

jjj.jpg

• @Orhan-Cabarov Sağ-salim Amerika'ya varmanız dileğiyle...

• @orhan-cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Herkese selamlar. Şu an uçaktan yazıyorum bu mesajı. Amerika’ya gidiyorum. Ailem havaalanına kadar beni yolcu ettiler. Tahmin edeceğini gibi göz yaşları yine sel oldu. Annem dolabımı boş görünce çok kötü oldu, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı.

Onu böyle bırakıp gittiğim için vicdan azabı çekiyorum arkadaşlar. Ayrıldıktan sonra biraz telefonla daha konuştuk. Bana moral verip, başarılar dileyip hayır dua verdi. Umarım zamanla ayrılığa alışabiliriz.

Bundan sonra Amerika’daki gelişmeleri yazacağım. İş ve kalacak yer gibi konular hakkında.

Orhan kardeşş Allah kavuşmalı ayrılıklar versin. 29 yaşında kocaman adam için hiç sağlıklı değil anne-çocuk ilişkiniz. Ayrışıverin artık.. Emin ol ikinizede çok iyi gelecek.. Çok büyük bir şans elde etmişsin hakkını ver mutlaka.. Her şey gönlünce olsun. Hep iyilerle karşılaş 🙏🏼

• @orhan-cabarov Nihayet yahu nihayet kurtuldun ! Son ana kadar vazgeçirecekler diye korkuyordum. Kendim gitmiş gibi 1 tek sana seviniyorum.

• @orhan-cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Herkese selamlar. Şu an uçaktan yazıyorum bu mesajı. Amerika’ya gidiyorum. Ailem havaalanına kadar beni yolcu ettiler. Tahmin edeceğini gibi göz yaşları yine sel oldu. Annem dolabımı boş görünce çok kötü oldu, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı.

Eh hadi geçmiş olsun. Bir zorluğun daha üstesinden geldin. Anne de sen de artık biraz daha güçlü olun. Gerisi umarım çok daha kolay olur

IMG_20220223_194049.jpg

Bu arada kalmış yarım saat. Yeni hayatında başarılar. Kendini kötü hissetiğinde foruma da bana da yazabilirsin. İçine atma, paylaş.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Evcil Hayvan Adoption/Foster

8
    6 Oy
    8 İleti
    689 Bakış
    R
    @EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı. Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar. Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler. Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden. Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^
  • Amerika'dan gelen postanın takibi

11
    0 Oy
    11 İleti
    300 Bakış
    denizci10D
    @goodluck ok sorayım ben onu. teşekkürler.
  • Üniversite okumadan Amerika'ya gitmek

7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @patrick2dev Yetiskinleri birakin, artik cocuklar bile yazilim sektorundeler. Buradaki orta-lise duzeyi okullarin cogunda tech derslerinde yazilim ve kodlama, programlama ogretiyorlar. Yani bu alanda rekabet var. Birde buna guney Asyalilari ekleyin, ozellikle Hindistan, Pakistan ve Cin gibi ulkelerden gelenler bu konuda piyasaya hakimler. O nedenle, egitim olarak kendinizi gelistirmelisiniz. Yoksa vasat islerle ugrasmak zorunda kalirsiniz.
  • Amerika'da yaşayanların sosyal hayatı

48
    7 Oy
    48 İleti
    8k Bakış
    jesus 0J
    @knnrn bu nasil mumkun 6 bin tax odemek bizleri de aydinlatma imkaniniz var mi acaba ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k