Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sayal paylasim icin tesekkurler, bundan sonraki surecte bol sanslar! 🙂


  • Sonsuz sabır ve Desteğiniz için çok teşekkürler @crazycells 🙏🏻


  • Merhaba Lutfgansa havaalanı ylaİstanbul -Frankfurt- Chicago dan Charlotte N.C. arasında 2 saattık bilet aldık. İnşaallah herşey yolunda geçer. Degilim ki 2 saat yetmedi yeniden mi bilet almamız gerekecek? Yoksa Lutfgansa havaalanı bizi birsonrakine?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vikki77 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    Merhaba Lutfgansa havaalanı ylaİstanbul -Frankfurt- Chicago dan Charlotte N.C. arasında 2 saattık bilet aldık. İnşaallah herşey yolunda geçer. Degilim ki 2 saat yetmedi yeniden mi bilet almamız gerekecek? Yoksa Lutfgansa havaalanı bizi birsonrakine?

    Ucak biletiyle ilgili sorularinizi bu konuda sormaniz gerekiyor:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/189/ucak-yolculugu-ve-ucak-bileti

    Ucaktan kaynaklanan bir gecikme ise Lufthansa otomatik olarak yeni bilet verir.


  • @crazycells teşekkür ederim 🤗


  • Herkese merhabalar. Green Card vizesi ile Agustos ayi sonunda ilk girismi yapacagim. Merak ettigim birkac konu var. Cevabini bulamadim. Yardimci olabilirseniz sevinirim. Bosanma evrakimin Ingilizce onayli cevirisini elcilikte aldilar. Gittigimde yeniden lazim olabilir mi diye dusunurken, acaba kapidaki gorevli sari dosyayi geri mi veriyor gelene yoksa kendilerinde mi kaliyor? El koyuyorlar ise yeniden mi yaptirtmam lazim acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @silk Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    Herkese merhabalar. Green Card vizesi ile Agustos ayi sonunda ilk girismi yapacagim. Merak ettigim birkac konu var. Cevabini bulamadim. Yardimci olabilirseniz sevinirim. Bosanma evrakimin Ingilizce onayli cevirisini elcilikte aldilar. Gittigimde yeniden lazim olabilir mi diye dusunurken, acaba kapidaki gorevli sari dosyayi geri mi veriyor gelene yoksa kendilerinde mi kaliyor? El koyuyorlar ise yeniden mi yaptirtmam lazim acaba?

    Dediginiz durumda hem Turkiye hem de ABD'de bosanmis goruneceksiniz, o nedenle gunluk hayatta bu belgeye bir daha ihtiyacinizin olacagini sanmiyorum.

    Ancak bir nedenden oturu hukuksal bir surece girerseniz sanirim bir ihtimal lazim olabilir. Siz neden ingilizce cevirisine ihtiyac duyacaginizi dusunuyorsunuz? Bir basvuru listesinde mi gordunuz bu belgeyi acaba?

    Sari dosya kapidaki CBP gorevlilerinde kalacak, o zarfi acmamalisiniz veya icinden bir belge cikarmamalisiniz.


  • @crazycells Cabuk geri donusunuz icin cok tesekkur ederim. Bosanma evrakiminin Ingilizce onayli (apostil idi galiba ismi) kopyasini isteyeceklerini soylemislerdi onceden o yuzden hazirlatmistim. Yeniden lazim olabilir mi hic fikrim yok, o yuzden sordum. Diplomamin ve transcriptiminde Ingilizce onayli kopyasi gerekiyor degil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @silk Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    @crazycells Cabuk geri donusunuz icin cok tesekkur ederim. Bosanma evrakiminin Ingilizce onayli (apostil idi galiba ismi) kopyasini isteyeceklerini soylemislerdi onceden o yuzden hazirlatmistim. Yeniden lazim olabilir mi hic fikrim yok, o yuzden sordum. Diplomamin ve transcriptiminde Ingilizce onayli kopyasi gerekiyor degil mi?

    hayir, gocmenlik islemleri icin artik lazim olmaz.
    zaten gereken tum belgeleri konsoloslukta verdiniz...

    Eger gocmenlik ya da ABD'ye giris icin soruyorsaniz, ne diplomaniz ne de transcriptiniz gerekmiyor. Sadece sari zarfiniz ve pasaportunuzla ABD'ye giris yapabilirsiniz. Bu konunun ilk post'unu inceleyebilirsiniz...


  • Merhaba. 1 Şubat'ta 2018'de 8 günlüğüne Amerika'ya gelerek ilk girişimi yapmıştım. Ancak 10 Temmuz itibarı ile Amerika'ya yerleşmiş bulunmaktayım. Bugün Resmi kurumlara Amerika'da yaşadığımı bildirmek için Manhattan'da bulunan T.C. New York Başkonsolosluğu'nun yolunu tuttum. Adres beyanı için kimliği götürmek yeterli.
    Gitmeden önce başkonsolosluğun internet sitesinden randevu alınması gerekiyor:

    Adres: 825 3rd Ave, New York, NY 10022

    Sonrası için bankada hesap açmak istedim. Hesapta minimum 100 dolar bulunursa aylık kart ücreti kesmeyecek olmasından ötürü bir aile dostumuz ile TD Bank'a gittik ancak Green Cardım ve SSN kartım yanımda olmasına rağmen TD Bank kaldığım adreste ev sahibinden lease denilen bir kira kontratı temin edilmeden hesap açılmayacağını bildirdi. Yarın bu işlemleri takip edeceğim. Sevgiler..


  • @Gül-Ağar Başarılar dilerim umarım işler yolunda gider iş buldunuzmu peki?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gül-Ağar @serkanist bu tur sorularin cevaplarini ve ilgili deneyimleri su konuda gormek isteriz 🙂

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri


  • Merhabalar 20 ocak 2018 de Amerika'ya 2 haftalığına giriş çıkış yapmıştım.Ağustos ayında 6 aylık sürem doluyor bilet fiyatlarının bu ayda fazla olmasından dolayı Eylül ayında gidersem herhangi bir sorun olur mu?bu gidişimde artık yerleşmeyi düşünüyorum.Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yasemen Ilk giristen sonra 12 ay icinde giris yaparsaniz sorun olmaz. Yeni gocmenler icin daha esnek davraniyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yasemen Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    Merhabalar 20 ocak 2018 de Amerika'ya 2 haftalığına giriş çıkış yapmıştım.Ağustos ayında 6 aylık sürem doluyor bilet fiyatlarının bu ayda fazla olmasından dolayı Eylül ayında gidersem herhangi bir sorun olur mu?bu gidişimde artık yerleşmeyi düşünüyorum.Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler 🙂

    Ilk giris disindaki girisleriniz icin su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri


  • Selamlar biz 28 Haziran'da ilk girişimizi yaptık. Lufthansa ile Ankara dan Munich aktarmalı toplamda 19 saatlik bir yolculukla Los Angeles dan giriş yaptık. Ben eşim ve iki kızımızla uzun bir yolculuk oldu hatta üstüne birde iki saat Los Angeles trafiği çabası oldu. Biz daha öncede Almanya'ya giderken de yanımıza bir sürü su ve yiyecek almıştık ama bu sefer Ankaradaki gıcık görevli iki tanesine izin verdi büyük suyumuzu da attırdı. Böyle uyuzlar maalesef her yerde var. Sonra uçakta ikram ve Lufthansa personelinin genel tavrı iyidi. Almanya'ya 3 saatte indik uçakta ve hava alanında aldığımız sularla beraber Almanya'daki görevli arkadaşlar çocuklusun sıvılarla geçebilirsin dedi 🙂 yanlış olmasın Avrupa etkisi değil bence Ankara'daki görevliye gıcık demem ondan 🙂 sonra Almanya'da bir 4 saatlik beklemeden sonra uçağımıza bindik ilk defa iki katlı bir uçağa binmiş olduk. Munich havaalanından transfer yapacaklar için çocuklar için ufakta olsa güzel bir oyun alanı var. Yemek açısından zayıf ama güzel bir pizzacı var çocuk oyun alanının karşında. Transfer alanı içinde bagajlarınızı taşımak için olan el arabaları ücretsiz yanınıza aldıklarınızı hiç taşımayın. Sonra o uzun bitmek bilmeyen yolculuk 12:30 da başladı 12 saat 🙂 iki kere ana yemek servisi arada devamlı aparatif ve sıvı ikramları gerçekleşti. Koltuklardaki ekranlarda güzel filmler vardı. Yanlız ya da çocuksuz kişiler için güzel olabilir İngilizce bilmek şart tâbi. Bizim şansımız 5 ve 3 yaşındaki kızlarımız baya güzel uyudular 12 saatin rahat 7 saatini uyudular. Yol öle uzun ki Newyorktan sonra 5 saat daha gidiyorsunuz nerdeyse 🙂 en sonunda Los Angeles'a indik biz çok oyalanmadık çocuklu olduğumuz için bizi ayrı bölüme yönlendirdiler. 10-15 dakka sonra siramiz geldi polis memuru işlemleri yaptı parmak izi resim ve pasaport kontrolü ve sonrasında bize diğer memur arkadaş sizi almaya gelecek dedikten sonra beş dakka beklememizi rica etti. Diğer memur geldikten sonra bir başka banko tarafına geçtik ve ayak üstü bir kaç işlem yaptı sonra bize pasaportdaki damga ile bir yıl giriş yapabilirsiniz dedi ve bizi gönderdi bizle hiç konuşmadı bir önceki pasaport kontrolündeki memur ile daha çok konuştuk 🙂 sonra eşyalarımızı aldık kontrol noktasına doğru ilerledik kontrol etmiyorlar kimseyi, benim gördüğüm ama şans birini edebilirler ve bu sizde olabilirsiniz. Sonra bizi Action time denen oyun şirketinden bir arkadaş aldı ve iki saat süren bir Ontario trafiğinden sonra otelimize giriş yaptık. O andan sonra anladık ki Amerika'da araba sart 🙂 diğer tecrübelerimizi gerekli yerlere aktarmaya devam edeceğiz.


  • merhabalar benim bir kaç sorum olacaktı

    1. ben green card vizemi aldım ve ilk defa giriş yapacagım. ilk girişimde 1 gun kalıp dönsem bır sıkıntı olur mu green cardımın basılmasıyla ilgili ?
    2. 6 aylık vıze basmıslar ama ben eylul gıbı gırmeyı dusunuyorum ama kasımda 6 aylık vıze suresı dolacak. ben sımdı bu green cardın basılması ıcın 6 ay ıcınde 1 kere gırsem almak ıcınde mesela ocakta gırsem tekrardan sıkıntı olur mu ?
      yardımcı olursanız cok sevınırım tesekkurler.
  • ⭐⭐

    @orien
    1.Sıkıntı olmaz.
    2. İlk girişte zaten vizenizi iptal edip mühür basıyorlar. O mühürün üzerindeki tarihten 1 sene sonrasına kadar vizesiz ve Green Card sız giriş çıkış yapabiliyorsunuz.


  • Herkese merhabalar, biz 1 Ağustos tarihinde İstanbul kalkışlı THY ile SFO'dan ilk girişimizi yaptık. Kedimiz ile birlikte uzun ve yorucu bir yolculuk oldu. 13.05 uçağı için sabah 9da havalimanında olduk.güvenlikten kedimizi kucağımda tutarak geçtim, hayvancağız korkup miyavlarıyla havaalanını inletti 🙂 Hacıların gidişinden dolayı havaalanı epey kalabalıktı. Yerel saatle 16.40'ta iniş yaptık. Çok uzun bir pasaport kontrol sırası vardı. Bir buçuk saatten fazla sırada bekledik ve sonrasında da bizi ikinci kontrol için bir odaya aldılar. Genelde aynı uçakla geldiğimiz Türkler vardı, biraz tedirgin olduk. Orada yaklaşık 45 dakika bekledikten sonra çağırıldık, meğerse eşimin ilk verdiği adres ile gümrük bildiri formunda verdiği adres farklı olduğu için daha biz rica etmeden kendileri adres değişikliği işlemini yapmışlar 🙂 memur tebrik etti hoşgeldiniz dedi ve yaklasik iki saat sonra havaalanından ayrılıp çıkışta bizi bekleyen arkadaşlarımızla buluştuk. kediyle ilgili yolculuğun en başından en sonuna istisnasız herkes çok güzel yaklaştı yardımcı olmaya çalıştı. Kedilerden aşırı korkan kontuar görevlisinden, ben kedileri çok severim benim de iki tane var diyip ikinci güvenlikte ben çantalarla uğraşırken kedimi kucağında tutup sakinleştiren güvenlik görevlisine kadar. Bu da şansıma oldu sanırım 🙂 kediyle ilgili olanları ilgili başlıkta yazacağım. Bahsetmek istediğim başka bir konu var. Eşim ve bana biz daha evli değilken ayrı ayrı greencard çıktı. Biz vizelerimizi bireysel olarak aldıktan sonra evlendik, evlendikten iki hafta sonra da çıkış yaptık. Ben çıkış yapana kadar kimlik ve pasaport değiştirmeyeceğim için çıkışta ve girişte belki benim sistemdeki soyadı değişikligimden dolayı sorun olabilir diye nüfus müdürlüğünden uluslararası evlilik kayıt örneği (formül b) alıp apostil yaptırmıştım. Tek bir kişi bile bir şey sormadı 🙂 şimdilik bu kadar, gelişmeler oldukça ilgili konularda aktaracağım. Bu süreçte yardımcı olan bilgilerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @gallifrey

    Tebrikler yeni hayatinizda basarilar 🙂 Kedi kismini merak ediyorum. Esim Turkiyede yapilmasi gereken islemlerin yeterliligi konusunda bir turlu ikna olmuyor. Cok fazla islem uygulatacak ve uzun bir surec olacak. Siz en yakindaki orneksiniz. Tecrubeniz benim icin cok degerli.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum