Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@vegas Açıklayıcı olmuş. Teşekkürler
-
Merhaba herkese, bir çoğumuzun sanıyorum ki Green Card ve SSN'lerimizin ulaşmasını istediği adresler, ileride yaşamayacakları adresler oluyor ve ülkeye girdikten sonra da çoğumuz bu verdiğimiz adresten farklı bir yerde yaşamaya başlıyor. Bu durumda aslında "taşınmış" oluyoruz. Bunu USCIS'e de 10 gün içerisinde bildirmemiz gerekiyormuş, aksi durumda ceza uygulaması varmış. Bundan ve bu süre kısıtından haberdar mıydınız? Tecrübe edeniniz var ise, paylaşabilir mi? Teşekkürler herkese.
-
@uzay Şuraya bakarsanız en üstte "adres değişikliği 10 gün içinde bildirilecek" diye yazıyor.
https://www.uscis.gov/addresschange
Bu ve benzeri konularda çok fazla "tecrübe" odaklı olmamak daha iyi. Elbette biri çıkıp "Ben taşındıktan 3 ay sonra bildirdim, bir şey olmadı" diyebilir, ama siz her zaman kurallara uygun olarak hareket edin.
-
@uzay Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Merhaba herkese, bir çoğumuzun sanıyorum ki Green Card ve SSN'lerimizin ulaşmasını istediği adresler, ileride yaşamayacakları adresler oluyor ve ülkeye girdikten sonra da çoğumuz bu verdiğimiz adresten farklı bir yerde yaşamaya başlıyor. Bu durumda aslında "taşınmış" oluyoruz. Bunu USCIS'e de 10 gün içerisinde bildirmemiz gerekiyormuş, aksi durumda ceza uygulaması varmış. Bundan ve bu süre kısıtından haberdar mıydınız? Tecrübe edeniniz var ise, paylaşabilir mi? Teşekkürler herkese.
Evet, bu bilgiyi hem facebook'ta hem de forumda daha once yazmistik. Ama ayri bir duyuru yapmadik. Vatandas olana kadar adres degisikliklerinizi bildirmeniz lazim.
USCIS size onemli bir olay icin ulasmaya calismadigi surece bu pek buyuk bir problem degil, ama bir adrese tasindiktan sonra adres bilginizi guncelleyin USCIS sitesinden. Eger USCIS size ulasmaya calisirsa ve onlara verdiginiz adreste olmazsaniz o durumda sorun yasarsiniz, aksi durumda zaten vatandas olana kadar USCIS ile bir isiniz olmuyor.
edit: USCIS adres degisikligi konusunu surada bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form -
New Orleans dan herkese sevgiler selamlar

22 haziran Cuma gunu saat 21:00 itibariyle New Orleans MSY havaalanindan giris yapmis bulunmaktayiz. Yolculugumuz British hava yollari ile oldu. Guzel sorunsuz bir yolculuk yasadik. ilk aktarmamiz LOndra sonrasinda ise New Orleans da MSY havaalani oldu. biraz daginik yaziyor olabilirim. Saat farkina ayak uydurmaya gayret ediyorum. Ama vucut saat farkinda direniyor. Su an saat 04.24
havaalaninda islemlerimiz 15-20 dk surdu. ucaktan inince sira ikiye ayriliyor. US vatandasi olanlar ve OLmayan ziyaretciler diye. o kuyruga giriyorsunuz. Tahmin edeceginiz gibi ziyaretci kuyrugu cok uzun oluyor. ben soyle yaptim. vatandas sirasindaki polise evraklarimi ve pasaportu gosterdim. ingiliozce cok iyi bilmedigimi hangi sirada durmam gerektigini bilmedigimi, ama green card talihlisi oldugumuzu ve ilk girisi yapiyor oldugumuzu az cok anlatmaya calistim. Anladi
sonra parmak izlerimizi aldi. kamerayla fotografimizi cekti . baska bir polis memuru arkadasina seslendi ve bizi hemen arkalarindaki office yazan yede beklememiz icin oturttular.
Bekledik , bilgisayarda bi isler yapti. ucakta doldurdugumuz mavi formu sordu. verdik. green cardlariniz handi adrese gelsin dedi yazdik. orda kim oturuyor dedi. Abimiz oturuyor dedik. 4-5 dk daha yazdi cizdi biseyler yapti bilgisayarda. sonra ok dedi pasaportlarimizi verdi. biseyler dedi cok da anlamadik pasaportlara bir kase vurdu. orda tarih kasei yapmis ve pasaportta bulunan bir numaramizi elle yazmis. Sonrasinda valizlerimizi aldik. Bir tanesi kirilmis. cok uzulmedim zaten atmak uzere almistim. digerlerine hic bir sey olmamis sapasaglam. butun valizlerimizi acmislar. Yanimda yiyecek tarhana bulgur puding kabartma tozu kuru maya beyaz peynir yesil zeytin siyah zeytin manti kuru kayisi findik antep fistigi kabak cekirdegi getirdim/ iclerinden bir tek kabak cekirdegine el koydular. digerlerinde bi sey olmadi. mantiyi sordu bu ne diye turkish pasta dedim/ icindeki et mi dedi. hayir soya dedim . ok dedi gecirdi.iste boyl eoldu. sonra otelimize yerlestik. her sey iyi gorunuyor. Bir tek hava coookk sicak.
Simdilik bizden haberler boyle...
Daha sonra tekrar yazarim.
Kendinize iyi bakin...
Sevgiler
Sibel &Ufuk Sayal -
@sayal paylasim icin tesekkurler, bundan sonraki surecte bol sanslar!

-
Sonsuz sabır ve Desteğiniz için çok teşekkürler @crazycells

-
Merhaba Lutfgansa havaalanı ylaİstanbul -Frankfurt- Chicago dan Charlotte N.C. arasında 2 saattık bilet aldık. İnşaallah herşey yolunda geçer. Degilim ki 2 saat yetmedi yeniden mi bilet almamız gerekecek? Yoksa Lutfgansa havaalanı bizi birsonrakine?
-
@vikki77 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Merhaba Lutfgansa havaalanı ylaİstanbul -Frankfurt- Chicago dan Charlotte N.C. arasında 2 saattık bilet aldık. İnşaallah herşey yolunda geçer. Degilim ki 2 saat yetmedi yeniden mi bilet almamız gerekecek? Yoksa Lutfgansa havaalanı bizi birsonrakine?
Ucak biletiyle ilgili sorularinizi bu konuda sormaniz gerekiyor:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/189/ucak-yolculugu-ve-ucak-biletiUcaktan kaynaklanan bir gecikme ise Lufthansa otomatik olarak yeni bilet verir.
-
@crazycells teşekkür ederim

-
Herkese merhabalar. Green Card vizesi ile Agustos ayi sonunda ilk girismi yapacagim. Merak ettigim birkac konu var. Cevabini bulamadim. Yardimci olabilirseniz sevinirim. Bosanma evrakimin Ingilizce onayli cevirisini elcilikte aldilar. Gittigimde yeniden lazim olabilir mi diye dusunurken, acaba kapidaki gorevli sari dosyayi geri mi veriyor gelene yoksa kendilerinde mi kaliyor? El koyuyorlar ise yeniden mi yaptirtmam lazim acaba?
-
@silk Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Herkese merhabalar. Green Card vizesi ile Agustos ayi sonunda ilk girismi yapacagim. Merak ettigim birkac konu var. Cevabini bulamadim. Yardimci olabilirseniz sevinirim. Bosanma evrakimin Ingilizce onayli cevirisini elcilikte aldilar. Gittigimde yeniden lazim olabilir mi diye dusunurken, acaba kapidaki gorevli sari dosyayi geri mi veriyor gelene yoksa kendilerinde mi kaliyor? El koyuyorlar ise yeniden mi yaptirtmam lazim acaba?
Dediginiz durumda hem Turkiye hem de ABD'de bosanmis goruneceksiniz, o nedenle gunluk hayatta bu belgeye bir daha ihtiyacinizin olacagini sanmiyorum.
Ancak bir nedenden oturu hukuksal bir surece girerseniz sanirim bir ihtimal lazim olabilir. Siz neden ingilizce cevirisine ihtiyac duyacaginizi dusunuyorsunuz? Bir basvuru listesinde mi gordunuz bu belgeyi acaba?
Sari dosya kapidaki CBP gorevlilerinde kalacak, o zarfi acmamalisiniz veya icinden bir belge cikarmamalisiniz.
-
@crazycells Cabuk geri donusunuz icin cok tesekkur ederim. Bosanma evrakiminin Ingilizce onayli (apostil idi galiba ismi) kopyasini isteyeceklerini soylemislerdi onceden o yuzden hazirlatmistim. Yeniden lazim olabilir mi hic fikrim yok, o yuzden sordum. Diplomamin ve transcriptiminde Ingilizce onayli kopyasi gerekiyor degil mi?
-
@silk Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@crazycells Cabuk geri donusunuz icin cok tesekkur ederim. Bosanma evrakiminin Ingilizce onayli (apostil idi galiba ismi) kopyasini isteyeceklerini soylemislerdi onceden o yuzden hazirlatmistim. Yeniden lazim olabilir mi hic fikrim yok, o yuzden sordum. Diplomamin ve transcriptiminde Ingilizce onayli kopyasi gerekiyor degil mi?
hayir, gocmenlik islemleri icin artik lazim olmaz.
zaten gereken tum belgeleri konsoloslukta verdiniz...Eger gocmenlik ya da ABD'ye giris icin soruyorsaniz, ne diplomaniz ne de transcriptiniz gerekmiyor. Sadece sari zarfiniz ve pasaportunuzla ABD'ye giris yapabilirsiniz. Bu konunun ilk post'unu inceleyebilirsiniz...
-
Merhaba. 1 Şubat'ta 2018'de 8 günlüğüne Amerika'ya gelerek ilk girişimi yapmıştım. Ancak 10 Temmuz itibarı ile Amerika'ya yerleşmiş bulunmaktayım. Bugün Resmi kurumlara Amerika'da yaşadığımı bildirmek için Manhattan'da bulunan T.C. New York Başkonsolosluğu'nun yolunu tuttum. Adres beyanı için kimliği götürmek yeterli.
Gitmeden önce başkonsolosluğun internet sitesinden randevu alınması gerekiyor:
http://newyork.bk.mfa.gov.tr
Adres: 825 3rd Ave, New York, NY 10022Sonrası için bankada hesap açmak istedim. Hesapta minimum 100 dolar bulunursa aylık kart ücreti kesmeyecek olmasından ötürü bir aile dostumuz ile TD Bank'a gittik ancak Green Cardım ve SSN kartım yanımda olmasına rağmen TD Bank kaldığım adreste ev sahibinden lease denilen bir kira kontratı temin edilmeden hesap açılmayacağını bildirdi. Yarın bu işlemleri takip edeceğim. Sevgiler..
-
@Gül-Ağar Başarılar dilerim umarım işler yolunda gider iş buldunuzmu peki?
-
@Gül-Ağar @serkanist bu tur sorularin cevaplarini ve ilgili deneyimleri su konuda gormek isteriz

https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri
-
Merhabalar 20 ocak 2018 de Amerika'ya 2 haftalığına giriş çıkış yapmıştım.Ağustos ayında 6 aylık sürem doluyor bilet fiyatlarının bu ayda fazla olmasından dolayı Eylül ayında gidersem herhangi bir sorun olur mu?bu gidişimde artık yerleşmeyi düşünüyorum.Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler

-
@yasemen Ilk giristen sonra 12 ay icinde giris yaparsaniz sorun olmaz. Yeni gocmenler icin daha esnek davraniyorlar.
-
@yasemen Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Merhabalar 20 ocak 2018 de Amerika'ya 2 haftalığına giriş çıkış yapmıştım.Ağustos ayında 6 aylık sürem doluyor bilet fiyatlarının bu ayda fazla olmasından dolayı Eylül ayında gidersem herhangi bir sorun olur mu?bu gidişimde artık yerleşmeyi düşünüyorum.Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler

Ilk giris disindaki girisleriniz icin su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum