@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@ATS16 Gozlemlerime gore, ozellikle Hintliler birbirlerini destekleme konusunda cok iyiler. Hint marketleri ve restaurantlari var ve cogunlukla oralari kullaniyorlar. Hintlilerin sahibi oldugu isyerlerini, birbirlerini desteklemek adina cok kullaniyorlar. Bir de bu durum Yunanlilar ve Yahudilerde cok var. Diger milletlerde cok fazla bu kadar iyi bir destek yok.
Eski isyerindeyken ofisde Hintli bir kadin vardi. Kocasiyla birlikte, kendi kasabalarindan gelen bircok Hintliye yardim etmisler. Ilk defa gelenleri evlerinde birkac ay misafir etmisler, ev kiralamalarina, araba almalarina, ilk ise girmelerine falan hep yardim etmisler. Hatta ceplerine harclik bile koyardik derdi. Hintlilere ait olmayan yerlerden mecbur kalmadikca alisveris yapmayiz derdi.
Bir defasinda Miami ucusunda yanimda Israilli bir genc oturuyordu. Ilk defa Amerika'ya gidiyormus. Ne is yapacaksin, kalacak yerin var mi, tanidigin var mi diye sordum. Tanidigim yok ama hepsi ayarlandi, beni varinca karsilayacaklar dedi. Kimler diye sordum, oradaki Yahudi toplulugundan birileri diye cevaplamisti.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@efe-kansaslıoğlu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bu video gece gece içimi kararttı. Ama gerçekleri göz önüne alma adına güzel bir belgesel.Ya kardeşim bakmayın zaten her anlatılana.
O kadar da rüyalar ülkesi felan gibi bir durum yok.
Parasızlar/evsizler hep kendi tercihleri diyenlerin çoğu buradaki gençler çalışmıyor diyen dayılarla aynı zihniyetten.
Orada veya burada farketmiyor.
Ekstra çaba sarfetmezsen sonuç bu.
Kimi insan çabalasa da olay değişmiyor.Bir kere düşmeye gör. Toparlanması o kadar da basit değil.
Ben sana tek farkı söyleyeyim. Bizdeki aile ve yakınlar tarafından çok kötü bir duruma düşmemen için yapılan destekler orada kimse tarafından yapılmıyor. Tamamen tek başınasın. Düştün mü olay biter.
Burada çabalasan da olamayacak bazı şeyler orada gerçekleşebiliyor. Çünkü bu konuda eşit şartlar var. Kayırma yok. Hepsi bu…
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@efe-kansaslıoğlu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bu video gece gece içimi kararttı. Ama gerçekleri göz önüne alma adına güzel bir belgesel.Ya kardeşim bakmayın zaten her anlatılana.
O kadar da rüyalar ülkesi felan gibi bir durum yok.
Parasızlar/evsizler hep kendi tercihleri diyenlerin çoğu buradaki gençler çalışmıyor diyen dayılarla aynı zihniyetten.
Orada veya burada farketmiyor.
Ekstra çaba sarfetmezsen sonuç bu.
Kimi insan çabalasa da olay değişmiyor.Bir kere düşmeye gör. Toparlanması o kadar da basit değil.
Ben sana tek farkı söyleyeyim. Bizdeki aile ve yakınlar tarafından çok kötü bir duruma düşmemen için yapılan destekler orada kimse tarafından yapılmıyor. Tamamen tek başınasın. Düştün mü olay biter.
Burada çabalasan da olamayacak bazı şeyler orada gerçekleşebiliyor. Çünkü bu konuda eşit şartlar var. Kayırma yok. Hepsi bu…
Yorumun alnı olsa öpecem :)) Geçen de bir Amerika’da yaşayan youtubera, biri yazdı kardeşim şu kadar aydır burdayım(abd) adam akıllı iş bulamıyorum, saçım dökülecek falan yazmış. Youtuberın verdiği cevap iş bulamıyorsan o senin sorunun iş çok shshhshs Ya bildiğin bir sonraki konuşmada telefonunu çıkart diycek ya. Work and traveldan sonra çalışma izninin olmayacağı şekilde orda kalan adamın dediği lafa bak :)))
-
Herkese iyi geceler
Utah eyaleti hakkında bilgi bulamadım forumda. Bilgisi olan ya da orada yaşayan Türk bir arkadaş varsa bilgilerini ve tecrübelerini paylaşabilir mi? Utah, greencard kazanan biri için ilk gidilebileceği bir yer mi? -
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@avar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@musty, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ibrahimasar aynı sorun benim de kafamda var. Sadece gelecekte orda olmasa da Türkiyeye gelip giderlerse daha iyi olurlar düşüncesi teselli ediyor. Olur da yanluz gidersem kazandıklarım onlara burda daha rahat yaşamalarına yardımcı olur ama bilmiyorum. Kafamda deli sorular... Mantıklı düşünenler yazsın, sakinleşelim.
İyi Haftalar herkese öncelikle.
Hocam aklıma ilk gelen şu. Siz hiç çocuğunuzdan 1 ayı aşan bi süre ayrı kaldınız mı? Bu psikolojinin ne demek olduğunu yaşamadan anlamak zor bence.
Nacizene kendimden bişey anlatmak istiyorum. Herkeste böyle olacak diye bişey yok tabi. Evde büyük bi tadilat işi yapılacaktı çocuk hanım rezil olması diye onları memlekete bıraktım döndüm biara. Yaklaşık 1buçuk hafta olarak hesaplamıştım. Giderken bildiğin mutluydum 1 buçuk hafta bi kafa dinlerim akşamları takılırım falan baya seviniyorum anlayacağın. Öncelikle dönüp eve girince sevinilecek bişey olmadığı çıktı ortaya. Tadilat 23 gün sürdü (malum ustalar çok "sözünün eri" oluyor) Bittiğinde tüm hız sınırlarını altüst edip gittim çocukların yanına. Özlem nasıl gözümü kararttıysa tüm toyzrus mağazasını aldım. Sonra hanım baktı bunların yarısı vardı neden aldın diyo. Dediğim gibi herkeste böylemi olur bilemem. Üniversiteye kadar hiçbişey için bi daha çocuklarımdan ayrı kalmam. Hiçbişey için. Para zaten söz konusu bile olamaz.
dipnot: hanımla tartışmamız bayadır bu. TRde olursak ve yatılı okuması gereken iyi bi lise kazanırsa ne olacak diyor. Gittiği şehre giderim bende. Yatılıda okuyamaz.
tekrar söylüyorum bunlar benim için böyle illa herkes bunu hissetmemz tabi ki.Bence böyle olmaması gerek. Çocuğunuzun bu kadar üstüne düşerseniz özgüveni düşük kalır büyüyünce bile yanına yardımcı arar. Arada bir caretta caretta kaplumbağaları gibi yalnız bırakırsanız kendi başlarına iş yapmayı da öğrenmiş olurlar. Özgüven büyüyünce kazanılan bir şey değil maalesef. Bu adımların çocukluktan atılması gerekiyor. Bırakın liseyi yatılı okusun unide başka şehre gitsin.
Çocuklarımızın üzerine düşmek özgüven problemi yaratmaz. Çok sevmeliyiz, sevdiğimizi hissettirmeliyiz, onlara kendilerini değerli hissettirmeliyiz... ve kesinlikle kendi kanatlarıyla uçarken bile bir şekilde yanlarında olmalıyız... Eşlerimiz ve çocuklarımızla bir aileyiz. Hep birlikte olursak problemleri, sıkıntıları ya da bu yolda önümüze çıkabilecek tüm sevimsiz engelleri çok daha kolay aşarız.. Çok uzun süre ayrılıklar hele ki çocuklar küçük yaşta ve henüz anlamlandıramıyorsa ciddi zararlar verebilir... O yüzden anca beraber kanca beraber..
️ -
@Atlantis00 bu linkten şimdilik bilgileri okur musun daha fazla için koyarız
https://yesilkartforum.com/forum/topic/29/utah?_=1640666316771
@iskenderp @Asyan35 @Richmond var.
Ayrıca aşağıdaki resimde ki yere basarsan forumda ki kayıtlı olan tüm insanların yerini görebilirsin

-
selamün aleyküm hayırlı sabahlar hayılı guler hayılı ısler olsun ınsallah
-
Saat geçmiyor mayıs ne zaman gelir
-
@gariban böyle bekleyerek gelmez
Asıl kazandıktan sonrası meseleymiş. Siz hiç böyle bir başvuru yapmamışsınız gibi hayatınıza devam edeceksiniz. Elbette hayal kurmak bedava. Hayallerinizi kurun. Kazanacağınızın garantisi olmayan bir çekilişte Mayıs geliyor. Kazanırsanız asıl Mayıs sonrası geçmek bilmiyor. Özellikle Covid hayatımızda olduğu sürece yarını kestirmek de zor.Burada olası hayalkırıklığı düzeyini düşürmek için de Mayıs'da çok odaklanmamak en sağlıklısı. Size şöyle bir olumlu bakış açısı da bırakayım: Bana dördüncü başvurumda çıktı, sizin de dördüncü gördüğüm kadarıyla

-
kavga gürültüyü bırakın boşver hayat bir şekilde gidiyor şimdi bu spiker ne yapsın. alt yazıyı okuyun
-
İlk başvuru senem. 2025’e kadar başvuracağım. Çıkana kadar devam, en azından beklerken bara biriktiriz.
-
@Furkan-Aydın, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
İlk başvuru senem. 2025’e kadar başvuracağım. Çıkana kadar devam, en azından beklerken bara biriktiriz.
Hazır bara demişken, Erdal bakkalı da analım

-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Atlantis00 bu linkten şimdilik bilgileri okur musun daha fazla için koyarız
https://yesilkartforum.com/forum/topic/29/utah?_=1640666316771
@iskenderp @Asyan35 @Richmond var.
Ayrıca aşağıdaki resimde ki yere basarsan forumda ki kayıtlı olan tüm insanların yerini görebilirsin

Ben Hayatımda hiç Utah ‘ a gitmedim . Belki bir kere geçmişimdir okadar . Coloradoda yaşıyordum artık ordada yaşamıyorum ama Colorado ile ilgili her soruya cevap verebilirim
-
@gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Senin alışkın olman lazım hadi biz yeniyiz :))
-
@gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bi destekte ben atayım istedim.
"ne de olsa kışın sonu bahardır"
Ve
"eyüp sabır ile gitti mısıra"
Bu iki bölüm geldiğinde bende bi değişik duygu oluyor. Belki sende de tutar
-
- başvurum bu sene, emekli bankacıyım 8 küsur maaşım var (daha zamda almadık). Çalışırken istifa edip giderim diye gözü karartmıştım, maddiyatı akrabadan karşılar ev araba motoru satarım giderim diyordum. Yıllar yılları geçti, sağlık nedenleri ile erken emekli oldum. Elçiliğin iki kişi için istediği paranın iki kat fazlası hesabımda duruyor, ev araba motora dokunmadan bile çıksa gideceğim ama maalesef ki çıkmıyor! Çıksa da zaten eşimle öyle sıcak yerler değil en kuzey ve doğa ile içiçe yerleri istiyoruz, belki Alaska.. Japon motor tamirinden anlarım, inşaattan anlarım, yazılımdan anlarım; motor tamircisi olurum hiç bir şey yapamasam. Ha dersiniz burada o işleri niye yapmıyorsun? Burada yapılmaz, insanı ile, pisliği ile, sefalet ortamları ile uğraşılmaz! Tek istediğimiz huzur, yaş 50 ye doğru gidiyor, tek istediğimiz ömrümüzün kalanını huzur içinde ve saçma sapan gündemlerle geçirmemek, bir de artık çocuk yapmak...
-
@yasvedev, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
- başvurum bu sene, emekli bankacıyım 8 küsur maaşım var (daha zamda almadık). Çalışırken istifa edip giderim diye gözü karartmıştım, maddiyatı akrabadan karşılar ev araba motoru satarım giderim diyordum. Yıllar yılları geçti, sağlık nedenleri ile erken emekli oldum. Elçiliğin iki kişi için istediği paranın iki kat fazlası hesabımda duruyor, ev araba motora dokunmadan bile çıksa gideceğim ama maalesef ki çıkmıyor! Çıksa da zaten eşimle öyle sıcak yerler değil en kuzey ve doğa ile içiçe yerleri istiyoruz, belki Alaska.. Japon motor tamirinden anlarım, inşaattan anlarım, yazılımdan anlarım; motor tamircisi olurum hiç bir şey yapamasam. Ha dersiniz burada o işleri niye yapmıyorsun? Burada yapılmaz, insanı ile, pisliği ile, sefalet ortamları ile uğraşılmaz! Tek istediğimiz huzur, yaş 50 ye doğru gidiyor, tek istediğimiz ömrümüzün kalanını huzur içinde ve saçma sapan gündemlerle geçirmemek, bir de artık çocuk yapmak...
Lottery dışında diğer EB yatırımcı vizelerini zorlamanızı tavsiye ederim. Nasıl olsa ihtiyaç halinde yatırım miktarını karşılayacak gibisiniz. Bence İlgi alananınızla ilgili yatırımları araştırmanızı tavsiye ederim. Her geçen dakka saat bizden gidiyor malasef.
-
Kazandığında sevinilecekler listesine seni de ekledim.
O güzel yaşları huzurlu, mutlu olarak geçirmeye verilecek starta 5 ay kaldı! 
-
@beceke Hepsine baktım ama inat oldu GC yoksa gider egede bir köye de, yoksa güney amerikada bir yere de yerleşebilirim..
-
Tabii ki işinize karışmak gibi olmasın ama Türkiye’de araba tamircileri iyi kazanıyor. Dükkan işletseniz zaten piyasada az olduğunuz için el üstündede tutulursunuz. Ama haklısınız kaliteli yaşam en iyisi. 23 dile kolay
-
Geçen sene 2022 bekleme odası 29 Aralıkta 318. sayfadaymış.
2023 sohbet odası ise 29 Aralıkta 508. sayfada.
Geçen seneye göre daha mı kalabalığız yoksa daha mı çenesi düşüğüz?
Benzer Başlıklar
120
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k