Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG Peki neden Ontario anlatsana biraz kalp kalp kalp

Çekilişe tabi değil. Mevcut durumumla gidip 1 yıl okuyup 1 yıl çalışırsam eğer yeterli puanın üstüne çıkıp PR ını alabiliyorum.
4 yılda garanti vatandaşlık.
Tek bir farkı var. Mevcut mesleğim ve yetkinliğimin ABD deki maaş skalası 100-120k$
Kanada’ da 90-110k CAD yani 70k$ felan.
İçinde bulunduğumuz duruma bakınca çok göze gelecek bir fark değil. Kaldı ki vatandaşlığı aldıktan sonra inip aşağı iş bulmak ve çalışma izni almak çok kolay.
-
@ozlemmm hayal kurmaktan uzak duruyoruz lütfen mazallah vergi falan keserler

-
@Ping-PONG hayali bile güzel

-
@Ping-PONG O zaman şimdiden başarılar diliyorum dostum yolcuğunda.. Umarım her şey tam olarak planladığın gibi olur

Ama Kanada bana göre değil, daha doğrusu ben şuan Kanada'ya göre değilim

-
-
Bu ileti silindi! -
@Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG O zaman şimdiden başarılar diliyorum dostum yolcuğunda.. Umarım her şey tam olarak planladığın gibi olur

Ama Kanada bana göre değil, daha doğrusu ben şuan Kanada'ya göre değilim

1.5 senem kaldı.

-
SAYGI.. RESPECT…
Bir düşüncemi gecenlerde paylaşmıştım ancak @ayvalik10 denen kişi benim ülkede kalmam gerektiğini, cahil bir zihniyet olduğumu paylaşmıştı.. düşüncem tam olarak şuydu.. ülke olarak artık amerikada şöförlük, garsonluk.. gibi meslekleri bile hayalini kurar olduk demiştim.. ayrıca bu meslekleride küçümseyerek söylemedim.. evet fikirlerim hala aynı.. bu ülkede güzelim ülkemizde alım gücü artık yok.. fikirler herzaman en iyisine sahip olmak için özgür olmalı.. YOKSULLUK 3157 lira ama asgari üçret 2825 lira… Herşey ortada aslında.. Dolar 15 olsa ne 30 olsa ne.. alım gücü yok, düşünce özgürlüğü yok.. eleştirel zihniyet yok.. a veya b partisi meseleside değil unutmayalım..
-
@Ping-PONG eskiden fidangörde takılıyordum dolar 9 lirayken 10 kasımda şimdi oralar pahallandı arka sokaklarda takılıyordum

-
İsviçre koyunu

-
@Ping-PONG USA ve CAN arasındaki huzur farkı maaşları da etkiliyor ne yazık ki. CAN'da parasını verip huzur satın almış gibi düşünürseniz belki vicdan sıkıntısı çekmezsiniz xd
-
@sonarsokar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG USA ve CAN arasındaki huzur farkı maaşları da etkiliyor ne yazık ki. CAN'da parasını verip huzur satın almış gibi düşünürseniz belki vicdan sıkıntısı çekmezsiniz xd
Haklısınız.

Maddiyat dışında Kanada’ nın daha cazip olduğuna karar vermiştim yaklaşık bir aydır. Kendi karakter analizimi yapmaya karar verdiğimde de hem genel olarak yukarısını daha çok beğendim. Hem de iklim sorununun benim için dert olup olmadığı konusuna karar vermeye çalışırken farkettim ki ben aslında soğuk iklim adamıyım. Yazları denizde çalışan ve bir çok su sporunu yapmış bir adam olarak hiç birisinin beni snowboard yapmak kadar eğlendirmediği gibi.Bir de hayalimde yapmak istediğim bir meslek var. O meslekte de Kanada’ da maaşlar ABD’ den daha yüksek olduğunu gördüm.
her ne kadar o mesleği elde etmek Kanada’ da, ABD’ den daha zor olsada. 
-
Çok merak ediyorum gerçekten.
İnşallah bu sene bana çıkar.. İnşallah isteyen herkese çıkar… Diyelim ki eşime yada bana çıktı.. Kur farkı ortada ve git gide bu fark artıyor.. minumum göstermem gereken tutar ne olmalıdır.. -
@Emtee, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Çok merak ediyorum gerçekten.
İnşallah bu sene bana çıkar.. İnşallah isteyen herkese çıkar… Diyelim ki eşime yada bana çıktı.. Kur farkı ortada ve git gide bu fark artıyor.. minumum göstermem gereken tutar ne olmalıdır..Doların tl karşısında değer kazanması Amerika'yı ilgilendirmiyor ki sonuçta değer kaybeden türk lirası. Ama şunu düşünebiliriz Amerika'da enflasyon yıllardır ilk kez bu kadar yüksek çıktı, Amerika'da geçim maliyetleri nispeten arttı, konsolosluk mülakatlarda bir miktar daha fazla para görmek isteyebilir mi bence bu mümkün olabilir. Sonuçta ilk girişte belli bir süre hayatını devam ettirebileceğin parayı görmek istiyorlar ve bu rakam da arttı.
-
@Hopasej Aslında hayalim Seattle'da yaşamak. Seattle hakkında hiç bilgim yok ama hep orada yaşamak istemişimdir. Teksas konusunda ise böcek, akrep gibi yaratıklar beni ürkütmüyor değil

-
@JessePinkman bunların farkındayım, ancak ben durumun vahimliğini görmek istiyorum..
-
@Ping-PONG kanada güzel seçenek ama şu vize puanlama olayında bir stabilite yok. Gerekli puan git gide yükseliyor, bence buna ekstrem seviyede kalifiye olmayan asyalıların abd'ye gidemeyip buraya akması sebep oluyor. Aman planınız patlamasın, benim en büyük korkum göç maksadıyla yurt dışına çıkıp o yatırımın boşa gitmesi ve Türkiye'ye borç içinde dönmek
işte bu yüzden in GC we trust... -
@efe-kansaslıoğlu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG kanada güzel seçenek ama şu vize puanlama olayında bir stabilite yok. Gerekli puan git gide yükseliyor, bence buna ekstrem seviyede kalifiye olmayan asyalıların abd'ye gidemeyip buraya akması sebep oluyor. Aman planınız patlamasın, benim en büyük korkum göç maksadıyla yurt dışına çıkıp o yatırımın boşa gitmesi ve Türkiye'ye borç içinde dönmek
işte bu yüzden in GC we trust...Yok dostum tam tersi son zamanların en düşük CRS Cut off ları gerçekleşiyor. 2 ay önce 380 puan la PR ını alanlar oldu. Sadece ingilizce bilen bekar bir önlisans mezunu 29 yaşında 407 puan yapıyor.

-
Arkadaşlar kripto paraya yatırım yapmak istiyorum. Önerisi olan var mı ? Yeniyim bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?
-
Altına yatırmaya karar verdim. Kripto para biraz ürkütücü geldi

Benzer Başlıklar
147
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k