• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. JessePinkman
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 109
    • En İyi 77
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

JessePinkman

@JessePinkman

175
    İtibar
    568
    Profil Görüntülemeleri
    109
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

JessePinkman Takip etme Takip Et

JessePinkman tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2023 Sohbet Odası

@mskaya, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Öncelikle şunu belirteyim, bende greencard başvurusu yapıyorum, fakat bunu ülkemden nefret ettiğimden değil, kaçıp kurtulmak hissiyle de değil, kendime alternatif gelecek oluşturmak istediğim için. Fakat şunun bilincindeyim, nereye yerleşirsen yerleş nedenin vatandaşı olursan ol ülkeni silemeyeceğin, burası senin vatanın ve burada bazı yorumları gördükçe midem bulanıyor.. Umarım bizden evvel size çıkar ve birdaha geri dönmezsiniz.. O ağzınızdan düşmeyen youtuber maymunlarının çoğu pandemide topukları vurarak ülkesine döndü, sonra da "tatilde Türkiye'de pandemiye yakalandık geri dönemedik" hikayeleriyle milleti avuttular. Benim Amerikada şahsen yaşadığım bir olayda da sizler gibi ülkesini silen bir arkadaş buz pateninde bacağını 3 yerden kırınca 20k USD lik faturayı yırtıp koşarak Türkiye'ye dönmüştü.. Üzülerek söylüyorum ki bu nefret ve bu yaklaşımla çiftlikbankçılar gibi kısa yoldan sefahat hayaliyle yanarsınız ama bir ömür mutluluk bulamazsınız, bunu size amerika da sunmaz. Oturduğunuz yerden göbeğinizi kaşıyarak forumlarda yazılar yazıp büyük arabalar hayali kuracağınıza kendinize yatırım yapın bu dönemde. Dil öğrenin, lisans yapın, ylisans yapın, eğitimlere katılın, iş kurun batırın.. Ve asla ülkenizden nefret etmeyin.. O en tepedeki nefret ettiğinizin ağababası orada var ama kimse sizin gibi yaşamıyor, çünkü herkes hayatına bakıyor. sende bak hayatına takılma boş şeylere. Mesela USA da çoğu halka açık alanda alkol kullanımı yasak, çoğu mesire yerinde güneş batmadan terketmek zorundasın, gece bulunamazsın vs vs. hadi git orada da isyan et bakalım, özentiliği bırakın, aynanın karşısına oturun ve hayatınızda bir defa dürüst oldun kendinize. Geleceğiniz için alternatif oluşturun, uluslararası bir insan olun, ithalat ihracat hayali kurun, üretim hayali kurun, fakat ülkesinden nefret eden biri olmayın. Eğer cidden nefret ediyosanız da yukarıda yazılanların tümünü yok sayın, en kolay şekilde turist vizesi ile iltica edin biryere ve TC vatandaşlığından çıkın, bu ülkeye bir defa faydanız dokunsun.
      Saygılarımla.

Öncelikle ülke, vatan ve hükumet birbirinden farklı kavramlar, buradaki insanlar ülkelerinden, vatanlarından değil hükumetten, zihniyetten ve düzenden nefret ediyorlar. Bu forumda Amerika harika, mükemmel, orada her şey çok güzel ve kolay olacak diyen insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez hatta Amerika'nın kötü yanlarını sayan insanların sayısı daha çoktur ama zaten asıl olay da o değil, asıl olay mevcut düzen ile ülkemizin her geçen gün kötüye gitmesi. Evet her yerde yasaklar ve kurallar var ki zaten o yasaklar ve kurallar Amerika'da olmasa orası Amerika olmazdı biz de oraya gitmek için bu kadar can atmazdık. Orada yasaklar ve kurallar var ancak cezalar da var. Mesela kadına tecavüz edene ceza var, adam öldürene ceza var, hayvan öldürene ceza var, yolsuzluk yapana ceza var, hırsızlık yapana ceza var, var da var... Bir de olması gerektiği için olan şeyler var: insan hakları gibi, düşünce ve ifade özgürlüğü gibi, hak edene hakkının verilmesi gibi... Ülkenin şuanki durumunda insanlar yarınını bile göremiyor, ülkeye sorgusuz sualsiz alınan milyonlarca mülteci yüzünden canından korkuyor, kadınlar sokakta yalnız yürümeye korkuyor, attığı bir tweet yüzünden acaba başıma bir şey gelir mi diye korkuyor, o kadar insan akşam evine ekmek götüremiyor siz de boş şeylere takılmayın kendi hayatınıza bakın diyorsunuz ama sizin o boş diye tabir ettiğiniz şeyler benim, bizim için önemli şeyler. Maalesef bu durumda kimse hiçbir şeye bakamıyor, sadece nasıl daha iyi bir hayat sürerim diye düşünüyor. Kendini geliştirmek ve daha donanımlı bir insan olma kısmına katılıyorum ancak bu şartlar altında ne yaşadığını bilmediğiniz, bu ülkeden (sizin tabirinizle) kaçmak isteyen insanların vatandaşlıklarını, ülke sevgilerini ve ülkeye faydalarını sorgulayamaz, hakaret edemezsiniz.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      JessePinkman
      JessePinkman
    • RE: Dolar Çıldırdı

@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@Megatron Halinize sukredin, beterin beteri var! Kurulu duzenimiz olmasa geri donecegiz yegen 😁

FB_IMG_1637777530726.jpg

Adamları izleyen, takip eden kitle belli o yüzden bir haber yaparken acaba bile demiyorlar, tereddüt etmiyorlar. Biliyorlar ki biz ne söylersek bizim kitlemiz düşünmeden, sorgulamadan ona inanacak. Ofisten +60 bir abimiz malum kanalı izlemiş, gelmiş bize Almanya'da, Amerika'da insanların marketlerde ürün bulamadığını, bizim pahalı bile olsa her şeye ulaşabildiğimizi, oralarda insanların bizden çok daha kötü durumlarda olduğunu söyledi. Tam tartışmaya girecektim ki aklıma aşağıdaki hikaye geldi dedim neyse boşver eşekle tartışmaya girme.
      Kurt ile eşek tartışıyorlarmış.
      Kurt: Çimen yeşildir.
      Eşek: Çimen sarıdır.
      Sonunda konuyu orman kralı aslana anlatmışlar.
      Aslan kurta bir ay hapis cezası, eşeğe de özgürlük kararı vermiş.
      Kurt şaşkınlıkla aslana yaklaşmış ve sormuş:
      Hakikaten sen de çimeni sarı mı görüyorsun?
      Aslan: Hayır çimen yeşildir.
      Kurt: O halde neden bana 1 ay hapis cezası verdin?
      Aslan: Eşekle tartıştığın için…

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      JessePinkman
      JessePinkman

@Rhonster Kardeş sil bu başlığı başına bela alma. Senin bu başlığı açtığında 5.8 olan dolar kuru şuan 9.27 seviyelerinde. Levent Üzümcü tweet attığı için dolar kurunu yükseltmekten ifade vermişti senin için de benzer şeyler olabilir, doların yükselmesinin sebebi senin bu başlık olabilir 😃

JessePinkman
      JessePinkman

@caner92, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@JessePinkman, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@hsnduru, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@Corleone93 Çok etkisi olacağını düşünmüyorum ama ben de bu sene ilk defa mühendis diplomalı olarak başvuru yapacağım 🙂

Geçen yıl birkaç mühendislik öğrencisi birlikte başvuru yaptık hiçbirimize çıkmadı bu yıl ilk kez mühendis sıfatıya başvuru yapacağız bakalım çıkacak mı 🙂

6 senedir mühendis olarak başvuru yapıyorum. + 2 kez abd de bulundum yine de çıkmadı 🙂 eşim de hemşire 2-3 senedir de onu yazıyorum onada çıkmadı.

İşin püf noktası mühendis olmak değil bence. Ben öylesine başvurmuştum, şimdi ne yapacağım, uçak biletini onlar mı alıyor gibi sorular sormak gerekiyor 😃

JessePinkman
      JessePinkman

@hopasej, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Her şey ne kadar pahalı ya.

2021'de 147 liraya aldığım Gilette Mach 3 10'lu yedek bıçak fiyatı 265 lira olmuş. Artık oranı %80
      2019'da ise aynı sitede 10 yedek bıçak + 2 tane de traş makinasını 79 TL'ye almışım.

Ne olacak bizim bu halimiz yahu? Alışveriş sitelerindeki geçmiş siparişlerinize ve fiyatlarına baksanıza, yemin ederim şok olursunuz 😞

Yine 2021'de bağış amaçlı 3 tane 15 kiloluk köpek maması almışım 239 liraya. Şuan 501 lira. Artış oranı %110 😞

Bir şey diyecektim de siren seslerini duyunca sildim

JessePinkman
      JessePinkman

Herkese iyi bayramlar. Önümüzdeki kurban bayramında ds260 ve mülakat telaşında olmak dileğiyle

JessePinkman
      JessePinkman
    • RE: 2022 Hedefleri

2022 Yılı benim için güzel başladı. Üniversiteyi bitirmeden işe başladım, 1.5 aydır çalışıyorum ve bugün diplomamı da teslim aldım. 2022 yılındaki diğer hedeflerim ise döviz birikimi yapmak ve ingilizcemi geliştirerek greencard dışındaki yurtdışı planları için ilk adımı atmak. Tabi greencard çıkarsa o zaman tadından yenmez 🙂

JessePinkman
      JessePinkman

@MySea Karadenize genelde arap turistler geliyor ve zamanında onları da hep bu şekilde dolandırdı esnaf ama artık akıllandılar hacca giden bir komşumuz da arabistanda türklere aynısının yapıldığını, o yüzden burada araplara iyi yapıldığını söyledi. Başka bir müslüman ülke ama yine aynı ahlaksızlık. Dinimiz var diye ahlaka ihtiyacımız olmadığını düşünüyoruz maalesef.

JessePinkman
      JessePinkman

@caner92, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@denizci10 Hayır bir de işin kötüsü adam gibi niyet koyduk pandemi patlak verdi, dolar uçtu, göç arttı, abd ve gc moda oldu... nasıl bir şanssızlık anlamadım. Olacak iş değil

bu aralar instagramda cok denk gelmeye başladım. abd ye gidip video çekmeye başlayan fenomen dolmus her yer 😃 e sürekli övdükleri içinde gitmek isteyen, denemek isteyen çok oluyor. Tek avantajımız ülkemizde herşeyin pahalı olması 😃 pasaport çıkarmak pahalı gelmese başvurular kim bilir kaç olurdu.

Çevremde gelecek planlarını bu ülke üzerine yapan bir tane insan kalmadı artık. Herkes artık ülke bile belirtmeden sadece gitmek istiyor ki eğer şans yüzüne gülerse bunun en kolay ve ekonomik yolu greencard. Bu ülkeden gitmek isteyenlerin sayısı arttıkça greencard daha da popülerleşiyor başvuru sayıları artıyor, greencard başvuruları arttıkça, daha popüler oldukça greencard ile ilgili bilgi veren insanların sayısı artıyor, bu insanlar arttıkça yine greencard sayıları artıyor 😃 😃

JessePinkman
      JessePinkman

@travelleth, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@jessepinkman, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Şu çekilişin kendine çıkacağına dair zerre umudu olmayan tek ben varım sanırım

Bu sene üçüncü başvurum olacak.. Önceki senelerden farkı ise, sevgilimin olması.. İkimizde başvuru yaptık.. Çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama çıkmasını çok istiyorum.. Çünkü bu ülkeye ait bütün değer yargılarından, ahlakından, toplumsal kurallarından, ahlaksızlığı kurnazlık sanan zihniyetinden, insanlarından, insanlarının davranışlarından ve bütün bunlar karşısında yorulmaktan sıkıldım..

Lisedeyken üniversiteye geçince rahatlayacağımı düşünüyordum, üniversiteye geçtim dedim ki neyse okul bitsin, işe başlayayım, bir düzenim olsun o zaman rahatlarım. Okulum bitti, çalışmaya başladım ve daha iyi anladım ki zamanın vs önemi yok bu ülkede rahat etmek gibi bir durum maalesef ki söz konusu değil. Biz yaşamıyoruz sadece günlerimizi tüketiyoruz. Bir şantiyeci olarak sabah 8 de işe başlayıp yeri geldiğinde akşam 10 a kadar çalışmak, kesinlikle yaşamak değil.

JessePinkman
      JessePinkman

JessePinkman tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Sayılarla DV2024

@sinaanyilmaz, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

Yine geçen sene bir arkadaşımız finlandiyaya taşındı dosya taşıyabilmek için. Vizelerini de aldılar ama sonra vizeyi yaktıkar ve finlandiya’da yaşamaya karar verdiler. Süreç maalesef böyle

Arkadaşın adını hatırlıyor musunuz? Deneyimini okumak isterim neden Finlandiya'yı tercih ettiğini merak ettim açıkçası

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      JessePinkman
      JessePinkman
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

@malican27777, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Arkadasalr merhaba esim ve ben devlet memuruyuz ikimizde bu yıl ilk kez GC basvuru yaptık sorum su siz değerli arkadaşlara evimizin ortalama geliri 95-100 k cıvarı ama evşm yok sadece bir aracım var suanlık 7 yıldırda calısıyoruz 4 yıllık evliyim sizce tr den cıkarsa gc tasınıp gitmek mantıklı mı Amerikaya fikirlerinizi bekliyorım tesekkurler ..

Şahsi fikrim maddi şartlar ne olursa olsun gitmek her zaman mantıklı çünkü benim için olay asla maddiyat değil. Kız arkadaşım da ben de inşaat mühendisiyiz ve evlilik arefesindeyiz. Türkiye şartlarında iyi olarak değerlendirebileceğimiz işlerimiz ve gelirimiz var ancak benim bu ülkede yaşamak için zerre inancım ve hevesim kalmadı. Şuan ülkede ne can ne de mal güvenliğimizin olduğunu düşünmüyorum. Artık siyaseti ve haberleri takip etmeyi bıraktım çünkü yaşananları gördükçe insan tiksiniyor ve midesi bulanıyor. Ve maalesef ki bundan 10-15 yıl sonra bu günlerimizi iyi olarak anacağız çünkü muhtemelen her şey çok daha kötü olacak. O yüzden bence kendiniz ve varsa çocuklarınız için yapabileceğiniz en iyi şey kendinizi güvende ve değerli hissedeceğiniz bir yere gitmek olacaktır.

JessePinkman
      JessePinkman
    • RE: Almanya Göçmenliği

Dv2022 den beri çekilişe katılıyorum ve çıkmıyor bu yıl da kız arkadaşımla katıldık mayısta çekiliş sonuçlarını bekliyoruz ama heyecan ve umut yok desem yeridir. İkimiz de inşaat mühendisi olduğumuz için Almanya göçmenliği mantıklı ve diğer ülkelere göre kolay geliyor ama gönlümde de Abd yatıyor. Diğer bir seçenek Eb-3 ise 20-25k dolar harcama yaparak 3 yıl gibi bir zaman aldığı için içime sinmiyor açıkçası. Ufak ufak Almanca çalışmaya başladım mayıs ayında bir sürpriz olmaz ise ilerleyen süreçte Almanya için adım atacağım.

Almanya içinde yayımlandı
      JessePinkman
      JessePinkman
    • RE: Almanya işçi alımı

Ben Yüksel

Ben Yüksel

GAZETECİ Meslekte 35.Yıl 1999 Yılın Gazetecisi, 2000 RTV Oscarı, 2006 TV Oscarı, Almanya Gazeteciler Cemiyeti (DJV), Almanya Uzman Gazeteciler Cemiyeti (DFJV), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi.

Yüksel Bey detaylı bir şekilde anlatıyor.

Almanya içinde yayımlandı
      JessePinkman
      JessePinkman
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Merhaba arkadaşlar Bilgisayar Mühendisi kardeşime donanım alanında staj yapabileceği bir firma arıyorum yazılım stajını tamamladı okul 2. staj olarak donanım stajı yapmasını istiyor yardımcı olabilecek var mı ?

JessePinkman
      JessePinkman
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

Bir mayıs klasiği HNBS

JessePinkman
      JessePinkman

@Batu Twitter üzerinden yanlış hatırlamıyorsam @nvi etiketleyerek pasaporta acil ihtiyacınızın olduğunu yurtdışı seyahatine çıkacağınızı vs yazan bir tweet atın size dm üzerinden geri dönüş yapıyorlar ve bilgilerinizi istiyorlar sonrasında işlemleri hızlandırıyorlar

JessePinkman
      JessePinkman
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

@Emre-Kurtulmuş vizeniz hayırlı olsun kktcde 1 yıldan uzun süre yaşadığınız için sizden belge istediler mi acaba

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      JessePinkman
      JessePinkman

@kugutex Twitter üzerinden @nvi adresine seyahate çıkacağım pasaporta acil ihtiyacım var vb bir Tweet atarsanız dm üzerinden size geri dönüş yaparak bilgilerinizi alıyorlar ve işlemlerinizi hızlandırıyorlar.

JessePinkman
      JessePinkman

@JesusLord 300 dpi 600 piksel 600x600 44 kb

JessePinkman
      JessePinkman