Abd b2 vizesi için başvuru yaptım. 1 yıl sonraya randevu verdi. Fakat benim pasaportumun süresi o zaman dolmak üzere. Yeni pasaport çıkartsam formu güncelleyebilir miyim? Ödemeyi yaptım ne olacak şimdi?
-
@nihal__ sistem buna bener hatalari cok veriyor normalde. lakin siz tarayicinizin cerezlerini temizleyerek dener misiniz lutfen? ya da farkli tarayicidan dener misiniz ?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@ayvalik10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@slayttan şu anda kazandın mı yoksa 8 mayısı mı bekliyorsun. Kimse bu soruların cevabını bilmeden yazamaz. Kazandıysan numaran kaç ona göre mülakata ne zaman girebilirsin fikir söyleriz.. Eğer 8 mayısı bekliyorum diyorsan zaten ekimde ilk mülakat başlayacak ozamana kadar mezun olursun.
Bu, turist vizesiyle ilgili bir soru sayin @ayvalik10
-
@slayttan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhabalar
Ds160 formunda mezun olduğunuz okulun başlangıç ve bitiş tarihi ile ilgili kısım için sorum olacak;
1 dersim kaldı ve nisan-mayıs tarihlerinde sınavlar var. (Vize ve Final)
Şimdi burada okul bitiş tarihine ne yazılmalı?
Henüz mezun olunmadı çünkü. İleri tarih olarak, mesela Haziran 2021 girilebilir mi?
Herşey doğru ve düzgün olsun istiyorum, bu nedenle bu konuda desteğinizi rica ederim.Tşk
Henuz bitmedigi icin yazmaniza gerek yok ama yazmak istiyorsaniz gunumunuz tarihini yazin. (ileri tarihe izin vermeyecektir cunku)
Eger sorarlarsa aciklamanizi yaparsiniz, ama genelde boyle seylere cok takilmiyorlar. Onemli olan Turkiye'ye geri doneceginize onlari ikna etmek. Eger mezun olur olmaz vize almak isterseniz, bunu yapmaniz biraz zor olabilir, bilginize.
-
@slayttan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Ama yok, yarın tarihini dahi giremezsin ileri tarih olarak diyor ise sistem, o zaman Lise ile ilgili başlangıç ve bitiş tarihlerini mi belirtmekte yarar var?
Bunu netleştirmek niyetim.
Tşk.Universite kismini -bitmedigi icin- yazmaniza gerek yok ama ek bilgi olarak vermek isterseniz yazabilirsiniz de. Ek bilgi olarak vereceginiz icin ayrintilarda bogulmaniza gerek yok diye dusunuyorum
Zaten formu gonderdiginiz tarih belli olacagi icin, konsolos gorevlisi ne yapmaya calistiginizi anlayacaktir. -
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@slayttan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Ama yok, yarın tarihini dahi giremezsin ileri tarih olarak diyor ise sistem, o zaman Lise ile ilgili başlangıç ve bitiş tarihlerini mi belirtmekte yarar var?
Bunu netleştirmek niyetim.
Tşk.Universite kismini -bitmedigi icin- yazmaniza gerek yok ama ek bilgi olarak vermek isterseniz yazabilirsiniz de. Ek bilgi olarak vereceginiz icin ayrintilarda bogulmaniza gerek yok diye dusunuyorum
Zaten formu gonderdiginiz tarih belli olacagi icin, konsolos gorevlisi ne yapmaya calistiginizi anlayacaktir.Sn. @crazycells
Yani Türkçe'si; "Form doldurulma aşamasında üniversite durumu henüz sonuçlanmadığı için, pas geçin/boş bırakın"
Dediğiniz gibi soru gelirse, sözlü olarak izahatını yaparım görevliye.
Nitekim Turistik vize talebi ile ilgili, kişinin Lise veya Üni mezunu olup/olmadığına takılmıyorlardır. Eğer varsa böyle bir mezuniyet/diploma vs belirtin diyorlar kısaca. Yoksa vizenin verilmesini etkileyecek bir unsur olmasa gerek.Bu durumda bugün start vererek bir an evvel ds160 formunu doldurup, ardından ödeme ve randevu tarihini belirlemek zamanlama açısından sağlıklı olacaktır.
Desteğiniz için Sn. ayvalik10 ve Size teşekkür ediyorum.
-
@slayttan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@slayttan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Ama yok, yarın tarihini dahi giremezsin ileri tarih olarak diyor ise sistem, o zaman Lise ile ilgili başlangıç ve bitiş tarihlerini mi belirtmekte yarar var?
Bunu netleştirmek niyetim.
Tşk.Universite kismini -bitmedigi icin- yazmaniza gerek yok ama ek bilgi olarak vermek isterseniz yazabilirsiniz de. Ek bilgi olarak vereceginiz icin ayrintilarda bogulmaniza gerek yok diye dusunuyorum
Zaten formu gonderdiginiz tarih belli olacagi icin, konsolos gorevlisi ne yapmaya calistiginizi anlayacaktir.Sn. @crazycells
Yani Türkçe'si; "Form doldurulma aşamasında üniversite durumu henüz sonuçlanmadığı için, pas geçin/boş bırakın"
Dediğiniz gibi soru gelirse, sözlü olarak izahatını yaparım görevliye.
Nitekim Turistik vize talebi ile ilgili, kişinin Lise veya Üni mezunu olup/olmadığına takılmıyorlardır. Eğer varsa böyle bir mezuniyet/diploma vs belirtin diyorlar kısaca. Yoksa vizenin verilmesini etkileyecek bir unsur olmasa gerek.Bu durumda bugün start vererek bir an evvel ds160 formunu doldurup, ardından ödeme ve randevu tarihini belirlemek zamanlama açısından sağlıklı olacaktır.
Desteğiniz için Sn. ayvalik10 ve Size teşekkür ediyorum.
bana yüksek lisans okuduğumu gördükleri için okulunuz kaç ay sonra bitecek diye sormuşlardı.
-
@slayttan merhaba, doldurulan ds160 formlarının süresi yalnızca 1 ay. İleride konsolosluk açıldığında zaten mevcut formun geçerliliği kalmayacağından yeni bir ds160 formu dolduracağız. Bu yüzden şu anda formu tam doldurmanıza bile gerek yok bence.
-
@DustyBlue Bana da AÖF öğrencisi olduğumu sorarlarsa, (ya da başvuru sonrası mezun dahi olmuşsunuz vs)
o vakit form doldururken henüz 1 dersimin daha olduğunu ve bu nedenle de Lise detayına yer verdim form da diyeceğim:) -
@portakal, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@slayttan merhaba, doldurulan ds160 formlarının süresi yalnızca 1 ay. İleride konsolosluk açıldığında zaten mevcut formun geçerliliği kalmayacağından yeni bir ds160 formu dolduracağız. Bu yüzden şu anda formu tam doldurmanıza bile gerek yok bence.
@portakal Dolduruldu:) Artık nasip/kısmet gerisi. Tşk.
-
@slayttan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@DustyBlue Bana da AÖF öğrencisi olduğumu sorarlarsa, (ya da başvuru sonrası mezun dahi olmuşsunuz vs)
o vakit form doldururken henüz 1 dersimin daha olduğunu ve bu nedenle de Lise detayına yer verdim form da diyeceğim:)merak etmeyin AÖF için soru gelmeyecektir size.
-
Nisan&Mayıs aylarında randevusu olanların ertelenme durumu oldu mu, bilen var mı? Benim randevu tarihim Eylülde ancak artık pandemi öyle bir hal aldı ki o tarih bile olmayacak diye endişelenmeye başladım, sonbaharda işle alakalı bir durumdan dolayı orada olmam lazım halbuki.
-
Yeni randevular şuan için Ocak 2022 tarihinde veriliyor, ortalık sakinleşmesi gerekirken daha çok çoştu. Ne zaman normale dönecek bilmiyorum...
-
Merhabalar,
Kardeşimin 2022'de süresi dolacak bir pasaportu mevcut. DS160 formunu eski pasaport bilgileriyle doldurup yolladı. Eğer 2021 içinde randevu alabilir de, (örnek olarak) 10 yıllık B1/B2 türü vize verilirse,
eski pasaportunu sürekli yanında bulundurmak zorunda mı kalacaktır?
Gerçi bu aralar vize için görüşme randevusu alabilmek çok zor görünüyor ama bir ihtimal sormak istiyorum.
Teşekkürler. -
@MegaShintai Merhaba, vize olan pasaportu yanında taşıyacak. Pasaport yenilenirken eski pasaportunda geçerli vizesi olduğunu belirtmeyi unutmasın.
-
@Kef14, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Yeni randevular şuan için Ocak 2022 tarihinde veriliyor, ortalık sakinleşmesi gerekirken daha çok çoştu. Ne zaman normale dönecek bilmiyorum...
Mart/Nisan 2022 tarihlerine veriliyordu en son.. Ocak ayı mı veriliyor şu an itibariyle ??
-
@slayttan hocam ekşi sözlükte gördüm, başvuru arttıkça süre uzuyor mu acaba? yoksa sistem dağıtıyor mu bilemedim ki!
-
@Kef14, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@slayttan hocam ekşi sözlükte gördüm, başvuru arttıkça süre uzuyor mu acaba? yoksa sistem dağıtıyor mu bilemedim ki!
Birkaç ay önce almış olabilir o şahıs randevusunu.
Çünkü tarihlerdeki doluluk oranına göre ileri tarihler veriliyordur muhtemelen.
İlerleyen süreçte Pandemi, randevu tarihlerini de kapsayacak şekilde gidişatın seyrini belirleyecektir. -
@slayttan Peki şuanda konsoloslukta ziyaretçi vizesi mülaakatı var mı acaba? Önceki senelerde başvuru yapanlara sıra geldi mi? Yoksa ileri tarihlere ertelendi mi? Bu arada randevuyu ne zaman aldığını sordum, yanıt verirse bilgilendirme yaparım.
-
@Kef14, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@slayttan Peki şuanda konsoloslukta ziyaretçi vizesi mülaakatı var mı acaba? Önceki senelerde başvuru yapanlara sıra geldi mi? Yoksa ileri tarihlere ertelendi mi? Bu arada randevuyu ne zaman aldığını sordum, yanıt verirse bilgilendirme yaparım.
Sorularınıza, bilgisi olan biri yanıt verecektir muhtemelen.
-
@slayttan Önceki mesajda ki arkadaş cevap verdi, 2021 Şubat ayında başvuru yapmış, 24 Ocak 2022 tarihine randevu alabilmiş, bu durumda sizin de dediğiniz gibi şu sıralarda Mart/Nisan 2022 randevu veriliyordur...
-
@Famel Cevabınız için çok teşekkür ederim Sayın Famel.
Benzer Başlıklar
124
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum