Merhaba, bugün b1 vize onayı almış biri olarak biraz bilgi vermek istedim. Randevum 10.30daydı işlemlerin bitmesi sırada beklemek vs toplam 1 saat sürdü. Görüşmeyi düz saçlı kadın personel ile yaptım, toplam 4 soru sordu 1 dakika ancak sürmüştür.
-amerikaya neden gidiyorsun?
-ne iş yapıyorsun?
-kaç gün kalacaksın?
-masraflarını kim karşılayacak?
Amerikadaki bir firmanın Türkiye temsilcisi olarak çalışıyorum ve yurt dışında okumamın, avrupa seyahatlerimin etkisi mutlaka olmuştur.
Benim gözlemlediğim kadarıyla ret ve onaylar yarı yarıya idi, belki onaylar daha fazla olabilir hatta.
Dil okullarının pek şansı yok gibi.
Görüşmeleri direkt İngilizce başlatıyorlar. Konuşamazsanız Türkçeye dönüyorlar.
Siyahi personele denk gelmeyi çok istedim daha olumlu olduğu için fakat o da bugün başvuruların bazılarını reddetti.
İnsanlar genellikle danışmanlar ile çalışıyor fakat belli ki bazı danışmanlar da çok yetersiz. Yalnızca form doldurmuşlar, görüşmeye hazırlamamışlar.
Söylemeden geçemeyeceğim; dış görüşünüşünden ve tavrından çıkarım yaptığım ve ret alır dediğim herkes gerçekten reddedildi. Yanlış anlaşılmasın, bu takım elbise meselesi falan değil. Yalnızca biraz dil bilmek, özgüvenli olmak, sorulara net cevap vermek kesinlikle önemli. Umarım herkes vizesini alır.
portakal tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
-
RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
@MuRtY 31 yaşındayım ve şimdiki şirkette yalnızca 1,5 aydır çalışıyorum ama bununla ilgili soru bile sormadılar. Daha önce aynı sektörde bir türk firmasında çalışıyordum.
-
@crazycells
Çok teşekkürler cevap için. Satış direktörümle birlikte gideceğiz, gerekli evrakları da işyerimden alacağım. Umarım bir problem yaşamam. -
@LordBolton gördüğüm kadarıyla gençler daha dezavantajlı. Daha önce yurt dışına çıkmamış, ABD’de akrabalarını ziyaret edecek bir üniversite öğrencisi reddedildi fakat 45-50 yaşlarında anladığım kadarıyla ev hanımı olan biri onaylandı. Hatta kendisine eşinin ne iş yaptığını sordular.
Ya da 30 yaşlarında işinde ilerlemek için dil okuluna gitmek isteyen biri de reddedildi. -
@LordBolton tabi ki, yarıdan fazlası zaten onay aldı fakat o görüşmeleri net duyamadığım için yorum yapamıyorum.
-
@LordBolton benden istemediler, sanırım çoğunlukla f1’de istiyorlar.
-
@LordBolton almanya, italya, İspanya, lübnan ve çek cumhuriyeti
portakal tarafından gönderilen son iletiler
-
@LordBolton almanya, italya, İspanya, lübnan ve çek cumhuriyeti
-
@MuRtY 31 yaşındayım ve şimdiki şirkette yalnızca 1,5 aydır çalışıyorum ama bununla ilgili soru bile sormadılar. Daha önce aynı sektörde bir türk firmasında çalışıyordum.
-
@LordBolton benden istemediler, sanırım çoğunlukla f1’de istiyorlar.
-
@LordBolton tabi ki, yarıdan fazlası zaten onay aldı fakat o görüşmeleri net duyamadığım için yorum yapamıyorum.
-
@LordBolton gördüğüm kadarıyla gençler daha dezavantajlı. Daha önce yurt dışına çıkmamış, ABD’de akrabalarını ziyaret edecek bir üniversite öğrencisi reddedildi fakat 45-50 yaşlarında anladığım kadarıyla ev hanımı olan biri onaylandı. Hatta kendisine eşinin ne iş yaptığını sordular.
Ya da 30 yaşlarında işinde ilerlemek için dil okuluna gitmek isteyen biri de reddedildi. -
Merhaba, bugün b1 vize onayı almış biri olarak biraz bilgi vermek istedim. Randevum 10.30daydı işlemlerin bitmesi sırada beklemek vs toplam 1 saat sürdü. Görüşmeyi düz saçlı kadın personel ile yaptım, toplam 4 soru sordu 1 dakika ancak sürmüştür.
-amerikaya neden gidiyorsun?
-ne iş yapıyorsun?
-kaç gün kalacaksın?
-masraflarını kim karşılayacak?
Amerikadaki bir firmanın Türkiye temsilcisi olarak çalışıyorum ve yurt dışında okumamın, avrupa seyahatlerimin etkisi mutlaka olmuştur.
Benim gözlemlediğim kadarıyla ret ve onaylar yarı yarıya idi, belki onaylar daha fazla olabilir hatta.
Dil okullarının pek şansı yok gibi.
Görüşmeleri direkt İngilizce başlatıyorlar. Konuşamazsanız Türkçeye dönüyorlar.
Siyahi personele denk gelmeyi çok istedim daha olumlu olduğu için fakat o da bugün başvuruların bazılarını reddetti.
İnsanlar genellikle danışmanlar ile çalışıyor fakat belli ki bazı danışmanlar da çok yetersiz. Yalnızca form doldurmuşlar, görüşmeye hazırlamamışlar.
Söylemeden geçemeyeceğim; dış görüşünüşünden ve tavrından çıkarım yaptığım ve ret alır dediğim herkes gerçekten reddedildi. Yanlış anlaşılmasın, bu takım elbise meselesi falan değil. Yalnızca biraz dil bilmek, özgüvenli olmak, sorulara net cevap vermek kesinlikle önemli. Umarım herkes vizesini alır. -
@slayttan merhaba, doldurulan ds160 formlarının süresi yalnızca 1 ay. İleride konsolosluk açıldığında zaten mevcut formun geçerliliği kalmayacağından yeni bir ds160 formu dolduracağız. Bu yüzden şu anda formu tam doldurmanıza bile gerek yok bence.
-
@crazycells
Çok teşekkürler cevap için. Satış direktörümle birlikte gideceğiz, gerekli evrakları da işyerimden alacağım. Umarım bir problem yaşamam. -
Merhaba arkadaşlar, konsolosluk açıldığında toplantı ve fuar ziyareti amaçlı b1 vize başvurusu yapacağım. Almanya’da yüksek lisans yaptım, süresi bitmiş 5 adet Schengenim var. Şimdiki firmada 3 yıldır ihracat satışta çalışıyorum. Genel profil olarak sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum fakat en son çocukken gördüğüm kuzenim amerikaya iltica etmiş ve ds160 formunda ‘other relatives’ kısmında orada kuzenimin olduğunu belirtmem gerekir mi? Soyadlarımız maalesef ki aynı ama hakkında başka bir bilgim de yok.