(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Nisan&Mayıs aylarında randevusu olanların ertelenme durumu oldu mu, bilen var mı? Benim randevu tarihim Eylülde ancak artık pandemi öyle bir hal aldı ki o tarih bile olmayacak diye endişelenmeye başladım, sonbaharda işle alakalı bir durumdan dolayı orada olmam lazım halbuki.
-
Yeni randevular şuan için Ocak 2022 tarihinde veriliyor, ortalık sakinleşmesi gerekirken daha çok çoştu. Ne zaman normale dönecek bilmiyorum...
-
Merhabalar,
Kardeşimin 2022'de süresi dolacak bir pasaportu mevcut. DS160 formunu eski pasaport bilgileriyle doldurup yolladı. Eğer 2021 içinde randevu alabilir de, (örnek olarak) 10 yıllık B1/B2 türü vize verilirse,
eski pasaportunu sürekli yanında bulundurmak zorunda mı kalacaktır?
Gerçi bu aralar vize için görüşme randevusu alabilmek çok zor görünüyor ama bir ihtimal sormak istiyorum.
Teşekkürler. -
@MegaShintai Merhaba, vize olan pasaportu yanında taşıyacak. Pasaport yenilenirken eski pasaportunda geçerli vizesi olduğunu belirtmeyi unutmasın.
-
@Kef14, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Yeni randevular şuan için Ocak 2022 tarihinde veriliyor, ortalık sakinleşmesi gerekirken daha çok çoştu. Ne zaman normale dönecek bilmiyorum...
Mart/Nisan 2022 tarihlerine veriliyordu en son.. Ocak ayı mı veriliyor şu an itibariyle ??
-
@slayttan hocam ekşi sözlükte gördüm, başvuru arttıkça süre uzuyor mu acaba? yoksa sistem dağıtıyor mu bilemedim ki!
-
@slayttan hocam ekşi sözlükte gördüm, başvuru arttıkça süre uzuyor mu acaba? yoksa sistem dağıtıyor mu bilemedim ki!
Birkaç ay önce almış olabilir o şahıs randevusunu.
Çünkü tarihlerdeki doluluk oranına göre ileri tarihler veriliyordur muhtemelen.
İlerleyen süreçte Pandemi, randevu tarihlerini de kapsayacak şekilde gidişatın seyrini belirleyecektir. -
@slayttan Peki şuanda konsoloslukta ziyaretçi vizesi mülaakatı var mı acaba? Önceki senelerde başvuru yapanlara sıra geldi mi? Yoksa ileri tarihlere ertelendi mi? Bu arada randevuyu ne zaman aldığını sordum, yanıt verirse bilgilendirme yaparım.
-
@slayttan Peki şuanda konsoloslukta ziyaretçi vizesi mülaakatı var mı acaba? Önceki senelerde başvuru yapanlara sıra geldi mi? Yoksa ileri tarihlere ertelendi mi? Bu arada randevuyu ne zaman aldığını sordum, yanıt verirse bilgilendirme yaparım.
Sorularınıza, bilgisi olan biri yanıt verecektir muhtemelen.
-
@slayttan Önceki mesajda ki arkadaş cevap verdi, 2021 Şubat ayında başvuru yapmış, 24 Ocak 2022 tarihine randevu alabilmiş, bu durumda sizin de dediğiniz gibi şu sıralarda Mart/Nisan 2022 randevu veriliyordur...
-
@Famel Cevabınız için çok teşekkür ederim Sayın Famel.
-
@vulture Çok çok özür dilerim iletinizi şimdi gördüm. Sanırım artık gerek kalmamıştır . Ama yardımcı olabileceğim birşey olursa lütfen yazın.
-
Merhaba; ekşi sözlükte birisi şöyle bir şey sormuş, bu münkün olabilir mi?
-
@Kef14 baska bir ulkede yasiyorsaniz, okuyorsaniz veya calisiyorsaniz o ulkenin konsoloslugunda vize basvurusu yapabilirsiniz.
Ama turizm amaciyla gittiginiz bir ulkeden vize basvurunuz genelde kabul edilmiyor. Size vize verip vermemeye o ulkedeki konsolosluk karar verecek ama su donemde, ozellikle de hicbir konsoloslugun zaten halihazirda normal islemlere yetisemedigi bir zamanda hicbir konsoloslugun ekstra basvuruyu kabul edecegini sanmiyorum.
Eger o ulkede yasiyorsaniz, konsolosluga yazip basvuru denemesinde bulunabilirsiniz.
-
@Kef14 ben 2020 haziran ayında ilk başvurumu yapmıştım 11 Eylül 2020'ye randevu verilmişti, o ertelendi 19 Kasım 2020'ye sonrasında o tarihte iptal oldu. 30 Eylül 2021'e randevu alabildim taa 2020'de ama 30 Eylül 2021'e de pek umudum yok. Bir daha uzatacaklar mı hakkımızı ondan da emin değilim. Tekrardan 160$ ödemekte bilmiyorum. 😑
-
@Burcu-Boz Vize ücreti ödenmişse iptal olmuyor. Geçerlilik süresini uzattılar. Vizeyi alana kadar geçerli olacak.
-
@knnrn 31 Aralık 2021 e uzattılar bu 2. Uzatışları, umarım öyle olur.
-
@Burcu-Boz Randevuların normale döneceğini ümitle beklerken sizdeki ertelenmeler bende ümitsizliğe yol açtı. Yine ekşi sözlükte bir arkadaş şöyle bir şey yazmış. Tesadüf müdür bilemedim..
"başvuru randevusunu 24 ocak 2022 tarihine alabildim. bu tarihi öne çekmek için yapabiliceğim bi şey var mıdır acaba? bilen yeşillendirirse çok sevinirim.
son durum şöyle: takvimi sürekli kontrol ediyordum daha erken bir tarihte boşluk oluşursa hemen randevuyu reschedule yapabilmek için. ve sonunda 7 aralık 2021'e reschedule yapabildim. fakat o da istediğim kadar erken değil, düzenli kontrol etmeye devam ediyorum. eğer acil randevu talep etmek için geçerli bir sebebim yoksa yapabileceğim başka bir şey de yok sanırım. "
-
@Burcu-Boz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Tekrardan 160$ ödemekte bilmiyorum.
Odenen ucretlerin gecerliligi 30 Eylul 2022'ye kadar uzatildi, bilginize:
-
@crazycells buna sevindim. Eskiden mail geliyordu uzatıldığına dair, şimdi yollamamışlar. Bilgilendirme için teşekkürler. Umarım 30 Eylül'de olur ve başka bir randevuya gerek kalmaz . Şimdiden 2022 bile doldu. 😑
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum