Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Zaman zaman forumumuzda (ve internetteki başka mecralarda) hukuki konularda tavsiye istendiğine şahit oluyorum. Özellikle yurt dışında bu konunun önemi daha da fazla olduğundan -çünkü Türk hukukuyla ilgili az çok bilgimiz belki var ama yabancı hukukla ilgili çoğumuzun hiç bilgisi yok- bu konuda ayrı bir başlık açmakta yarar gördüm.

    Her olay birbirinden farklı olduğu gibi, her eyaletin, ülkenin düzenlemeleri ve kanunları, yargı kararları, kısaca hukuku da birbirinden farklıdır. Bu sebeple başkasından alacağınız deneyime dayalı tavsiyeler sizin sorununuza uygun olmayabilir. Nasıl ki bir başkasının karın ağrısına iyi gelen ilaç sizi daha da beter hasta edebilirse, hukukta da durum farksız. Zira karın ağrısının onlarca belki yüzlerce farklı sebebi, her insanın ilaçlara toleransı bambaşka olabilir.

    ABD'de veya Türkiye'de bir hukuki sorunla karşılaştığınızda en az bir, tercihen birden fazla avukata saatlik danışma ücreti ödeyerek danışarak hareket etmeniz, sonradan uğrayabileceğiniz büyük ve belki telafisi olmayan zararların önüne geçmenizi sağlayabilir. Bu nedenle avukatlara danışırken ödeyeceğiniz parayı kendi iyiliğiniz için gözünüzde büyütmeyin. Türkiye'de saatlik danışma ücreti 2018 resmi asgari tarifesine göre 300 TL'dir. Sn. @crazycells de şuradaki mesajında ABD'de $100-$200 civarında ücret ödediğinden söz etmiş.

    Kurumsal şirketler en küçük meselede bile hukuki danışman onayı almadan hareket etmiyorlar... Bunlar emin olun finansal açıdan çok güçlü şirketler ve hata yapsalar bile yıkılmak şöyle dursun, sarsılmazlar bile, ama yine de mutlaka önce avukat görüşü soruyorlar. Bireyler bu büyük şirketlerden finansal olarak daha güçlü olmadıklarına göre onlar da aynı şekilde hareket etseler akıllıca olmaz mı sizce?

    Nasıl ki bir doktora danışmadan bıçak altına yatmıyorsanız, hukuki bir işlem yapmadan önce de mutlaka bir avukata -tercihen birden çok avukata- danışmalısınız. Aynı derecede telafisiz olabilir çünkü.

    Ameliyatlık olmadan çok daha önce doktora gitmeniz gerektiği gibi, mahkemelik olmadan çok daha önce avukata gidin ki çok daha az maliyetle başınıza gelebilecek büyük maliyetli hukuki sorunları önleyin.

    Herkesin bu bilinçle hareket etmesi dileğiyle...


  • @saulgoodman çok teşekkürler eline sağlık para harcamak istemediği için insanlar avukatlardan kaçıyor ama yapılacak masraflar alınan yanlış kararlar bence çok daha kötü sonuçlar doğura biliyor bence sıkıntılı zamanlarda avukat desteği alınması çok önemli

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @saulgoodman kesinlikle dediklerinize katiliyorum sayin @saulgoodman

    Hatta bilgileri buraya da tasiyayim... Genelde avukatlarin cok pahali oldugundan bahsedilir ama avukatlara danismak ile avukat tutmak arasinda fark var. Herkesin bu ikisi arasindaki farki bilmesi gerekir. Tabii herkesin durumuna ve yasadigi soruna gore tavsiyeler degisebilir ama benim gorusume gore eger mahkeme veya baska onemli kurumlarda bir temsiliyet gerekmiyorsa (ya da basinizi cok buyuk bir belaya sokmadiysaniz 🙂 ) tum sureciniz icin illaki bir avukat tutmaniza gerek yok; lakin bu avukatlara danismayacaginiz anlamina gelmiyor.

    Eger mahkemelik bir sureciniz varsa, o durumda tum sureci bir avukatla halletmek akillica olabilir. Cunku hicbir hukuki hata yapmamak onemli, eger hata yaparsaniz hakli olsaniz bile tum sureci kendi aleyhinize cevirebilirsiniz. Polislerin sizi tutuklarken dedigi gibi sessiz kalma hakkina sahipsiniz ama soyleyeceginiz her sey mahkemede aleyhinizde delil olarak kullanilabilir (bir ara polislerin neden bunu size soylemek zorunda oldugunu anlatirim - kisaca aciklamak gerekirse eger bunu soylemezlerse Amerika'da yasalar sizin, kendinize karsi taniklik etmenizi onluyor). Fakat avukat gerekliligini butun resmi surecler icin genellemek yanlis olur, o nedenle biz bilgilendirmemizi yapalim, sonra herkes kendi surecine ve sorununa gore kendisi karar verir zaten 🙂

    Bir gocmenlik forumu oldugumuz icin hemen gocmenlik islemleri icin parantez acayim. Gocmenlik islemleri -cok kabaca tabirle- cogunlukla bir ya da birkac form doldurup bunlari ilgili kurumlara gondermek ve sonrasinda siranizin gelmesini beklemek uzerine. Dolayisiyla ozel bir nedeniniz olmadigi surece, kanimca gocmenlik islemleri icin bir avukat tutmaniza gerek yok. Zaten forumdaki farkli vize kategorilerindeki basliklarda avukat olmadan sureci basariyla tamamlayan arkadaslarin deneyimleri ve hangi basvuru icin nelere dikkat etmeniz gerektigi bilgi olarak mevcut. Ama ozel bir nedeniniz varsa tabii ki sureci avukatla halletmeseniz bile, avukatlara hala danisabilirsiniz ve nasil bir yol izleyeceginize karar verebilirsiniz.

    Genelde cevremizdekilerden avukata 5000 dolar verdim, 10.000 dolar verdim gibi cumleler duyariz, ama bu kisiler tum hukuki sureci avukatla yaparsa bu kadar oduyorlar, avukata sadece danisirlarsa sadece saatlik danismanlik ucreti oduyorlar, bu da yaklasik 100-200 dolar arasi tutuyor benim deneyimlerime gore. Konuya ve avukatin populerligine gore daha dusuk veya daha yuksek de olabilir ama su ana kadar en yuksek duydugum ucret yuksek profil bir avukatin saatlik 400 dolar danismanlik ucretiydi.

    Eger gunluk hayatta bir konuda sorun yasiyorsaniz veya hukuki sureci bilmiyorsaniz, bence ilk olarak bunu forumda dile getirmelisiniz, benzer sorun yasayan forum uyelerinin bilgi, tavsiye ve yonlendirmelerini dinleyip, sureci az cok ogrenip eger gerekiyorsa sonrasinda bir avukata danismalisiniz. Hicbir sey bilmeden bir avukata danismak genelde iyi sonuc vermiyor kanimca, cunku tum sorular veya gerekli bilgiler 1 saat icinde akliniza gelmiyor ve size ayirdigi saatin cogu bosuna gidiyor. Dolayisiyla odediginiz ucretten en cok verimi alabilmek icin, once sureci kabaca ya da derinlemesine ogrenip, sorulari onceden not alip bir avukattan sonrasinda randevu almak daha makul bir yol.

    Avukatlara danistiktan (ideal olarak birden fazla avukata) sonra o avukatla calisip calismayacaginiza kendiniz karar verirsiniz.


  • Merhabalar, @crazycells @saulgoodman danisabilecegim bir kac konu icin onerebileceginiz Turk avukat contact list verebilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @se-du, içinde söyledi: Avukatlara danışmanın önemi

    Merhabalar, @crazycells @saulgoodman danisabilecegim bir kac konu icin onerebileceginiz Turk avukat contact list verebilir misiniz?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/145/amerika-daki-türk-avukatlar-listesi?_=1614175689206


  • merhaba tesekkurler.


Benzer Başlıklar

  • 23
  • 15
  • 5
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum