Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhabalar, forumda yeni sayılırım. Greencard sahibi olanların ve bu yolda ilerleyenlerin konularını okumak gerçekten çok güzel çünkü aklıma takılan soru işaretlerini cevaplamada yardımcı oluyorlar bir şekilde. Bu konuyu açmamın sebebi ise sormak istediğim soruya tam bir yanıt bulamamam. Ben de Greencard sahibi olup Amerika'ya yerleşmek istiyorum ama son zamanlarda gerek Reddit üzerinden okuduğum konularda, gerekse Youtube'da izlediğim videolarda genel olarak polisin aşırı şiddet uyguladığını, sizi sürekli potansiyel bir tehlike olarak gördüklerini ve tavırlarının da bu şekilde ilerleyip sizi tutuklamaya ve hatta öldürmeye hazır olduğunu okuduğumu ve gördüğümü söyleyebilirim.

    Şimdiden içimde bir polis korkusu oluştu açıkçası. Bugüne kadar Türkiye'de hiç polislik bir işim olmadı çok şükür (genel polis çevirmeleri hariç), ama olur da bir gün Amerika'ya gidersem ve günlük işlerimi hallederken polisin bu şiddetine ya maruz kalırsam diye bir korku kaplamaya başladı içimi. Amerika'da yaşayan ve daha önce yaşamış olan kişilerin başlarına böyle bir olay geldi mi paylaşabilirseniz çok sevinirim çünkü ben mi abartıyorum diye de düşünüyorum. Eğer konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ali-Özdemir tek taraflı video izlemek insanı yanıltır bir o kadarda kahramanlık videoları var abd polisinin siz size belirtileni yaptığınız sürece şüpheli davranışta bulunmadıktan sonra abd polisinin direk şiddete başvurmaz. kaldı ki sizi uyarmadan herhangi bir ateş etme filan durumu da yok yapılan eylemin sonuçlarının bilincinde bir çoğu.


  • Ters bir hareket yapmadıkça, polisin direktifleri doğrultusunda hareket ettikçe bir problem olacağını düşünmüyorum.


  • Benim aklıma tek şey takılıyor, İngilizceyi tam bilmeyen birisi polisle anlaşamadığında polisin vurması. Diyelim kaldırıma geç diyor, anlamıyorsun ve hiçbir şey yapmıyorsun ya da yanlış anlayıp başka bir şey yapıyorsun. Bir de görünüşüne karşı polisin önyargısı varsa iş zor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @denemelik eğer sınır bölgelerine yakın bir yerde yaşamıyorsan bir problem değil sınır bölgelerinde kaçak yolla girmeye çalışanlar çok olduğundan bir önyargı olabilir ama diğer türlü hiç bir problem olmaz.


  • @Rhonster, içinde söyledi: Polis Korkusu

    @Ali-Özdemir tek taraflı video izlemek insanı yanıltır bir o kadarda kahramanlık videoları var abd polisinin siz size belirtileni yaptığınız sürece şüpheli davranışta bulunmadıktan sonra abd polisinin direk şiddete başvurmaz. kaldı ki sizi uyarmadan herhangi bir ateş etme filan durumu da yok yapılan eylemin sonuçlarının bilincinde bir çoğu.

    Elbette kahramanlık yaptıkları da oluyor ama gerçekten masum insanları mağdur ettikleri de bir gerçek bence. Mesela daha geçtiğimiz günlerde küçücük bir çocuğu dövmekle tehdit edip kelepçeleyen (yada kelepçelemeye çalışan, tam hatırlamıyorum) bir polis haberi çıktı. Burada küçük bir çocuğu suçlayamayız. Yine bir başka videoda gördüm, kimliğini tanımlamadan bir apartman dairesinin önünde 2 polis duruyor ellerinde silahlar var birini arıyorlar. Daha sonra binadan bir yerden kapı çarpma sesi geliyor ve polislerden biri silah sesi sanarak ve önünde durdukları daireden geldiğini düşünerek bir kaç el ateş ediyor daireye, bu sırada kapı kapalı içeridekilerin olan bitenden haberi yok. Sonuç olarak polis evinde oturan bir adamı yaralıyor, içeriden çığlık sesleri geliyor, adam vurulduğunu artık ateş etmemesini söylemesine rağmen 2 el daha ateş ediyor polis memuru. George Floyd olayını zaten söylememe gerek yok. Sırf bu yüzden Amerika hayallerimden bile vazgeçebilirim.


  • @ahmetty bu videodaki polis memuru gerçekten örnek biri, buna kötü bir şey söyleyemem ama ne yazık ki polisliğin adını lekeleyen memurlar hala halkın arasında geziyor. Polisin direktifleri çok önemli ama Daniel Shaver vakasındaki gibi akıl karıştırıcı direktifler verildiğinde kimsenin kurtulması mümkün durmuyor. İlgili videoyu izlemenizi tavsiye ederim.


  • @denemelik Bununla ilgili çok iyi bir video izledim. Kesinlikle izlemenizi isterim, biraz sürpriz içeriyor 🙂


  • Suc oranlarinin yuksek oldugu bir yerde yasamiyorsaniz, polis gormek bile sizini icin enteresan bir durum olacak. Turkiye'de her kose basinda bir polis gordugumuz icin ilk basta faketmiyorsunuz ama sonra bir dusununce etrafta hic gormediginizi farkediyorsunuz. Buna ragmen ihtiyac olunca kisa surede geliyorlar.
    Polis siddettine maruz kalma ihtimaliniz Turkiyeden fazla degil bence. Uniformali otoritesi ve baskisi Turkiyede de cok ciddi bir sorun. Normal sartlar altinda yukarida belirttigim gibi ortalikta polis bile gormezsiniz. Genel olarak polisle muhattap oldugunuzda sizinle acik konusur, eger dil konusunda sorun yasiyorsaniz bunu acikca belirtin.


  • @sigmoidalmammal Böyle cevaplar görmek biraz içimi rahatlatıyor. Düşününce hak veriyorum, Türkiye'de de bu sorunlarla karşılaşılıyor ne yazık ki. Olur da Amerika'ya yerleşirsem kesinlikle suç oranı düşük yerler tercihim olacaktır. Teşekkür ederim cevabınız için 🙂


  • @Ali-Özdemir, içinde söyledi: Polis Korkusu

    @sigmoidalmammal Böyle cevaplar görmek biraz içimi rahatlatıyor. Düşününce hak veriyorum, Türkiye'de de bu sorunlarla karşılaşılıyor ne yazık ki. Olur da Amerika'ya yerleşirsem kesinlikle suç oranı düşük yerler tercihim olacaktır. Teşekkür ederim cevabınız için 🙂

    Turkiye'de polis cevirmesi haricinde polisle isiniz olmadiysa, Amerika'da polis cevirmesi de olmadigi icin polisle hic isiniz olmaz. 5 yilda iki kere muhatap oldum, ikisinde de trafik sucu islemistim (hiz cezasi ve uygunsuz donus). Durdurduklarinda arabanin isigini acip, cami acip, evraklari elinize alip, ellerinizi direksiyonda onlarin gorebilecegi sekilde tutup onlari beklerseniz gayet kibar davraniyorlar. Polisin varligini bile farketmiyorsunuz. Arabaniz yolda falan kalirsa, sizi gordukleri gibi gelip sizin guvenliginizi sagliyorlar. Benzincide falan karsilasirsaniz selam verip geciyolar. 10-15 yildir Amerika'da yasayan arkadaslarim var. Kimsenin trafikte bir hata yapmadan polisle muhatap oldugunu duymadim. Suc orani yuksek mahallelerde yemek dagitimi da yaptim gece saatlerinde eskiden. O zaman da polis hic yanima gelmedi. Iciniz rahat olsun bu konuda. Dusunmeyin bile hatta. Forumuda yillardir takip ederim, forumda da polisle sorun yasayan kimseyi duymadim ayrica.


  • Irkci, asshole polis var midir, illa ki vardir ama %99 nasil davranirsaniz oyle karsilik alirsiniz. Ben 3 kere polis tarafindan cevrildim cesitli sebeplerle (cam filmi, stop sign'da tam olarak durmama ve su an hatirlayamadigim bir diger sebepten). Ucunde de sakince kenara cektim, camlari indirdim, birinde aksam karanligiydi icerideki isigi yaktim, ellerim direksiyonda bekledim. Karsilikli olarak konusmalarim hep "sir" pronounce uyla gecti hem benim tarafimdan onlara hem onlar tarafindan bana. Licence, insurance sorduklarinda cuzdanim arka cebimde, ya da glovebox'ta ise onceden uyararak alabilir miyim diye sordum ki silaha falan uzaniyorum sanmasinlar aniden diye. Hic bir cevirmede hatali oldugum halde ticket bile yemedim.

    Sonuc olarak polisler de isini yapiyor ve Turkiye'dekinden cok farkli herkesin kolayca silaha ulasabildigi ve polise saldirinin cok oldugu bir ulke burasi. Youtube'da onlarca video var en basit bir trafik cevirmesi polisin ya da karsidaki kisinin olmesiyle cok kolay sonuclanabiliyor. Yapmamiz gerekenleri yapip normal ve saygili davranirsak polisle sorun yasamamiz cok dusuk ihtimal.


  • @tfnsylmz aslinda ufak ama ince bir detaydan bahsetmissiniz alabilirmiyim diye oncesinde dile getirmek buyuk onem arz ediyor aksi halde dediginiz gibi cok buyuk bir olumsuz sonucla karsi karsiya kalinabilir.


  • @tfnsylmz Aslında gerçekten haklısınız. Karşımızdaki kişiye kullandığımız dil iletişimi büyük ölçüde etkiliyor. Gokhanbagaturun da dediği gibi cüzdan vs. alırken polise söylemek de çok önemli bir detay gibi görünüyor. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış 🙂


  • @Ryback Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla en ufak kurala uymak gerekiyor polisle muhattap olmamak için, sanırım bunu becerebilirim herkes nasıl beceriyorsa 🙂


  • Türkiye'deki polislerin çoğu gayet iyi. Türkiye'de doğuştan vatandaş olduğumuz ve vurulma riski olmadığı için polisle tartışmaya daha çok hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Türkiye'de her köşe başında polis görme gibi bir durum yok. Eğer öyle olsaydı sokağa çıkma yasağında insanlar hep sokakta olmazdı. Siz her köşe başında polis var demişsiniz, bana göre polisler masa başında oturup duruyor geliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @denemelik benim evin 3 köşesinde de polis var hafta içi 😃 ara ara da devriye geziyorlar 😃 size denk gelmemiş ama 1 inde denk gelmezseniz 2. sinde kesin polis oluyor sivil ya da araçla.


  • @denemelik, içinde söyledi: Polis Korkusu

    Türkiye'deki polislerin çoğu gayet iyi. Türkiye'de doğuştan vatandaş olduğumuz ve vurulma riski olmadığı için polisle tartışmaya daha çok hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Türkiye'de her köşe başında polis görme gibi bir durum yok. Eğer öyle olsaydı sokağa çıkma yasağında insanlar hep sokakta olmazdı. Siz her köşe başında polis var demişsiniz, bana göre polisler masa başında oturup duruyor geliyor.

    Turkiyede nerede yasadiginizi merak ettim, polis gormuyorum demeniz garip geldi. Ankara kose basi polis neredeyse. Turkiye polisin tavrinda bir denge ve tutarlilik yok. Bazen cok iyi davraniyorlar bazende cok kotu. Genel olarak dusundugumde pek iyi hatiralarim yok acikcasi. Her TC vatandasi gibi onlarin da bir cogu hayat sartlari altinda ezilmis ve bikkkin.


  • Yine Türkiye-Amerika kıyaslamasına dönmesin lütfen. Amerika’da Polis şiddetine maruz kalırmıyım diye sormuş arkadaş. Endişe etmemesi gerektiğini anlattık.


  • @Ryback haha kiyaslama bu basligin konusu degil tabii. Kanunlara uyan bir vatadandasin polisle bir isi olmaz zaten. Kulturel farklar doyasiyla cikabilecek uyusmazliklarla ilgi ise de @tfnsylmz, siz @Ryback ve @Rhonster faydali bilgiler verdiniz zaten.


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 6
  • 10
  • 23
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum