Bizde dun vizemizi aldik. Ozellikler sayin @aysegul , @ATS16, @ucangeyik ve destek olan diger herkese cok tesekkur ederim.
se.du tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhabalar arkadaslar,
Biz vizemizi Aralik 17'de ve onayli vizelerimizin basili oldugu pasaportlarimizida Aralik 26'da aldik. Evet biraz gec geldi ama geldi. Bizde herkes gibi cok benzer bir surecten gectik, ancak buraya daha cok yolunda gitmeyen yerlerde nasil ilerledik onu paylasmak istiyorum.
Ilk olarak dikkatimizi ceken sey, Green Card kazandigimizi Mayis'ta ogrendikten 1 ay sonra yani Haziran ilk haftasi DS260 formlarini doldurabilmistik ve gec kaldigmizi dusunup cok uzulduk. Baska bir ulkeye de dosya tasimayi hic aklimizdan gecirmedik, yani mulakatimiz Ankara'da gelmeseydi, kendimizi hayirlisi buymus deyip gececektik. Ancak, sans o ki, bize mulakatimizin Aralik 17'de olacagini soyleten bir mail aldik o da Ekim ayinin ortasi gibiydi. (Kimseye DS260 formunu gec doldurmayi tavsiye etmiyorum, mumkun mertebe erken doldursun yeni talihliler ancak garip bir detaydi ondan paylastim.)
Biz pasaport numaralarimizi asagidaki uzun rakam-sayi seridinden okudugumuz icin (ki pasaportun sag ust kosesinde pasaport no diye bisey varmis biz onu gormedik tabi heyecandan) dosyamizi tekrar acmak durumunda kaldik. Burda belirtecegim iki sey var, ilki bize belirilen web sitesinden sorununuzun ne olduguna dair ilerleyip sizi bir basliga yonlendiriypr, burda yanlis basligi secerek mail atarsaniz Ankaradan donus olmuyor. Dogru olan Ankara'ya M33 – UNLOCK CASE – YOUR FULL NAME baslikli bir mail atmaniz olacak. Bize ikinci dogru mail basligiyla birkac gun icinde donus oldu ve dosyamizi actiklarini soylediler. Ikincisi ise, dosyamniz acildiktan ve degisikliklerimizi kaydettikten sonra bizde confirmation number degismedi.
Sonrasinda, doktor randevusu aldik bir hafta sonrada mulakata gittik. Cocuklu ailelere oncelik veriyorlardi. Gayet sicak karsilandik ve burda diger arkadaslarin deneyiminde belirttigi benzer sorularla karsilastik, hic Amerika'ya gittiniz mi? Nereye gideceksiniz? Gittiginiz yerde tanidiginiz var mi? Ingilizce biliyor musunuz? Biz Ingilizce pek bilmedigimizi ve bildigimiz bir kac kelimeyide heyecandan unuttugumuzu soyledik. Cok dogal karsiladilar ve sorun etmediler, vizemiz onaylandi.
Bu surecten sonra pasaportlarimizin kargoya verildigini belirten bir email ve takip numarasi aldik UPS'den ve yaklasik 10 gun kadar bir sure icinde vizelerimizin basili oldugu pasaportlarimizi Istanbul'daki UPS subesinden aldik.
Simdilik bu kadar, tek arda kalan sey USCIS ucretini odemek ve Amerika'ya girisimiz kaldi.
Umarim yardimci olmustur arkadaslar. Ben burada bize bu surecte yardimci olan herkese ve bu sitede destegi olan herkese tesekkur ederim. Burada bircok sorumuza yanit aldik.
Herkese bol sans diliyoruz. Sevgiler.
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhabalar, benim kiz kardeşim 2026 talihlisi CN 7XXX ve Ankaradan mülakat tarihi geldi. 17 Aralık 2025 için. Bayagi şaşırdık
-
RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Sayın @crazycells , desteginiz ve yardımlarınız için cok teşekkürler. Süreçle ilgili hiçbir ön bilgim yokken bu siteyle karşılaştım , her soruma yanıt aldım ve sürecin sonuna geldim. Bende buradaki bilgilerle sorunsuz olarak mülakatı geçtim. Kuskusuz siz ve forumdaki arkadaslarım olmasaydı benim için bu bu kadar kolay olmayacaktı ve sadece bilgi degil aynı zamanda aynı kaderi paylasacak insanlarla dialoglar bile keyif vericiydi. Bundan dolayı bu foruma ve size teşekkürlerlerimi sunmak istiyorum bir kere daha.
-
Amerika'da toplumun bir parçası nasıl oluyoruz ?Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
Merhabalar herkese,
Neredeyse bir sene oldu Calıfornia'da yasıyorum. İlk geldiğimde burada olmanın büyüsü beni cezbetmiş, fazlasıyla heyecanlıp farketmemiş olacagım ki bu aralar kendimi daha yalnız hissederken buluyorum. COVID etkisi elbette var ancak, bazen hiç bu Amerikalıların arasına giremeyecegim hep bir göçmen damgasıyla onlardan bir adım geride yasayacakmısım gibi geliyor. Kendimi göçmenlere daha yakın hissediyorum. Ancak böyle bir mental bloklamayla da hayatımı surdurmek ıstemıyorum. Insanlar benı sıcak kanlı, neselı buluyor ama bu sadece bu kadar. Devamı gelmıyor. Hani Türkiyede olsa bir iki sonra yokus asagı herşey rayına otururdu ya. İşte öyle gelmiyor bana bazen (Bunu cevre, arkadaslık kavramı acısından ifade ediyorum.Zira, is, alısveriş, saglık vs konularda zorluk cekmiyorum, onlara alıstım bile). Zor yani. Hani merak ediyorum sizin de hiç böyle hissettiniz zamanlarınız oluyor mu? Bunun bir caresi var mı? Ve birgün gercekten burda da hani Istanbul'da sokakta yururken ki gibi ozgur, buraya aitim gibi gelecek mi? Ozellikle baslarda benim gibi hissedip, sonrasında hayatları güzellesen forum uyelerinin hikayelerini duymayı cok isterim. Kucak dolusu sevgiler.
-
RE: Amerika'da toplumun bir parçası nasıl oluyoruz ?Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
@MegaShintai Bu basligi actigima cok sevindim. Herkesten farkli biseyler duyuyorum. (Coguda olumlu) Bakis acinizi sevdim. Normallesecegine bende inaniyorum.
-
RE: Amerika'da toplumun bir parçası nasıl oluyoruz ?Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
@this-time89 Hayir aslinda Turkiye'de yaptigim seylerin hicbiri gelmiyor aklima, sordugunuz icin soyluyorum Turkce muzik birkac kere dinlemisimdir. Asamayacagim bisey oldugunu dusunmuyorum, benim hala umudum var. Tesekkurler.
-
RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Sn. @mhepekiz cok teşekkr ederim. İlk giriş-çıkısta greencardımı bekleyip Türkiyeye dönerim diye düsünüyordum. Beklememem en mantıklısı görünüyor bu durumda.
-
@crazycells Bu fikri cok begendim. Buda gelmemisti hic aklima. Sanirim burda yasayan diger arkadaslarin yorumlari bana epey yardimci olacak. Tesekkurler.
se.du tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhabalar arkadaslar,
Biz vizemizi Aralik 17'de ve onayli vizelerimizin basili oldugu pasaportlarimizida Aralik 26'da aldik. Evet biraz gec geldi ama geldi. Bizde herkes gibi cok benzer bir surecten gectik, ancak buraya daha cok yolunda gitmeyen yerlerde nasil ilerledik onu paylasmak istiyorum.
Ilk olarak dikkatimizi ceken sey, Green Card kazandigimizi Mayis'ta ogrendikten 1 ay sonra yani Haziran ilk haftasi DS260 formlarini doldurabilmistik ve gec kaldigmizi dusunup cok uzulduk. Baska bir ulkeye de dosya tasimayi hic aklimizdan gecirmedik, yani mulakatimiz Ankara'da gelmeseydi, kendimizi hayirlisi buymus deyip gececektik. Ancak, sans o ki, bize mulakatimizin Aralik 17'de olacagini soyleten bir mail aldik o da Ekim ayinin ortasi gibiydi. (Kimseye DS260 formunu gec doldurmayi tavsiye etmiyorum, mumkun mertebe erken doldursun yeni talihliler ancak garip bir detaydi ondan paylastim.)
Biz pasaport numaralarimizi asagidaki uzun rakam-sayi seridinden okudugumuz icin (ki pasaportun sag ust kosesinde pasaport no diye bisey varmis biz onu gormedik tabi heyecandan) dosyamizi tekrar acmak durumunda kaldik. Burda belirtecegim iki sey var, ilki bize belirilen web sitesinden sorununuzun ne olduguna dair ilerleyip sizi bir basliga yonlendiriypr, burda yanlis basligi secerek mail atarsaniz Ankaradan donus olmuyor. Dogru olan Ankara'ya M33 – UNLOCK CASE – YOUR FULL NAME baslikli bir mail atmaniz olacak. Bize ikinci dogru mail basligiyla birkac gun icinde donus oldu ve dosyamizi actiklarini soylediler. Ikincisi ise, dosyamniz acildiktan ve degisikliklerimizi kaydettikten sonra bizde confirmation number degismedi.
Sonrasinda, doktor randevusu aldik bir hafta sonrada mulakata gittik. Cocuklu ailelere oncelik veriyorlardi. Gayet sicak karsilandik ve burda diger arkadaslarin deneyiminde belirttigi benzer sorularla karsilastik, hic Amerika'ya gittiniz mi? Nereye gideceksiniz? Gittiginiz yerde tanidiginiz var mi? Ingilizce biliyor musunuz? Biz Ingilizce pek bilmedigimizi ve bildigimiz bir kac kelimeyide heyecandan unuttugumuzu soyledik. Cok dogal karsiladilar ve sorun etmediler, vizemiz onaylandi.
Bu surecten sonra pasaportlarimizin kargoya verildigini belirten bir email ve takip numarasi aldik UPS'den ve yaklasik 10 gun kadar bir sure icinde vizelerimizin basili oldugu pasaportlarimizi Istanbul'daki UPS subesinden aldik.
Simdilik bu kadar, tek arda kalan sey USCIS ucretini odemek ve Amerika'ya girisimiz kaldi.
Umarim yardimci olmustur arkadaslar. Ben burada bize bu surecte yardimci olan herkese ve bu sitede destegi olan herkese tesekkur ederim. Burada bircok sorumuza yanit aldik.
Herkese bol sans diliyoruz. Sevgiler.
-
Sayin @ATS16, Elbette en musait zamanda paylasacagim.
-
@aysegul Aynen Aysegul hanim
Cok sagolun desteginiz icin tekrardan! -
Bizde dun vizemizi aldik. Ozellikler sayin @aysegul , @ATS16, @ucangeyik ve destek olan diger herkese cok tesekkur ederim.
-
Merhaba arkadaslar,
Biz saglik muayenimiz sonrasi Ankara'dan mulakat gorusmemizin 17 Aralik 2025'teki olacagina dair bir hatirlatma maili aldik. Mailde soyle birsey geciyor;
"Document Delivery Registration: Each applicant must create a profile and register for document delivery services at www.ustraveldocs.com/tr/en/ no later than two days prior to the interview. Please bring your registration confirmation (showing your UID number) on the day of your appointment. For any technical issues, contact our service provider through this link."
Ancak ben ustravel.gov kaydimi yaparken esim ve cocugumu kendi uzerimden ekleyerek ilerledim ve onlar icin yeni bir hesap acmadim. Barkodlu Transaction Completed yazimiz cikti, herbirimiz icin UID'ler de yaziyor. Hersey tamam.
Ancak Ankaradan gelen bu email'de herbirimiz icin profil olusturulmamiz gerektigi yaziyor. Hazir sorunsuz Transaction Completed almisken, hicbiseyi ellemek istemiyoruz. Sizce, bunu yapmasak sorun olurmu?
Cok tesekkurler.
-
@Cem-Çeliker Cok tesekkurler Cem Bey! Yeni hayatinizda bol sans dilerim.
-
@aysegul Cok sagolun Aysegul hanim. Tamamdir.
Son bir soru: Cocugumuz (10 yas) icin istenecek Nufus Kayit Ornegini annesinin Arsivli Nufus Kaydindan bir kopya aliyoruz, peki Adli Sicil kaydi icinde aynisini mi yapalim?
-
@ATS16 Yanitiniz icin cok tesekkurler! Cok yardimci oldunuz.
Peki diyelim ki ilk girisi, saglik mulakatimizidan hemen 1.5 ay sonra 20 Ocak 2026 tarihinde yaptik ve ABD'de bir hafta kaldik ve TR'ye geri donduk. Artik gocmen statumuz basladigina gore, oturum icin ABD'ye 10-11 ay kadar sonra yani 20 Ocak 2027'ye yakin bir zamanda giris yaparsak sizce hala riskli mi olur?
Biz kardesimizin Amerika'da bir ev almasini bekliyoruz ve onun yanina yerlesmek icin biraz zaman kazanmaya calisiyoruz, oda sanirim 2026 yilinin sonlarina dogru olacak gibi.
-
@aysegul Selamlar Aysegul hn,
Mulakat sonrasi pasaport ile birde zarf gonderiyorlar diye hatirliyorum, ikisinide beraber mi aldiniz UPS ile? Birde VPS kaydini yaptik derken bu zaten travels.gov'da yaptiniz location secimi degil miydi? Yoksa VPS size email vs. gonderip, bunun icin bir dahami secenek sunuyor?
Tesekkur ederim.
-
@Serapp Merhaba Serap hn., bu konuda benimde bir sorum olacak.
Diyelim ki 17 Aralik 2025'te vizemizi aldik, ve 1 Haziran 2026'da ABD'ye giris yaptik bir hafta sonra TR'ye geri donduk. O halde 1 yillik gecerli damga ile, en gec 1 Haziran 2027'ye kadar Amerikaya artik oturum yapmak icin giris yapmamiz gerekir, oyle degil mi?
Bu arada, 1 yil gecerli damgada bir sonraki giris icin son gecerli tarih ustunde yaziyor mu?