• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. sadıkkurtoglu
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 10
    • Konu 0
    • İleti 200
    • En İyi 101
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

sadıkkurtoglu

@sadıkkurtoglu

211
    İtibar
    942
    Profil Görüntülemeleri
    200
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum WA Yaş: 28

sadıkkurtoglu Takip etme Takip Et

sadıkkurtoglu tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Ben buraya kendime ait deneyimimi degilde fikrimi yazmak istiyorum. Oncelikle herkesin deneyimleri cok farkli, biri siyah biri beyaz olabilir. Kendi deneyimimi yazmak istemiyorum cunku bana boyle oldu size de boyle olacak diye bir algi olusuyor. Arkadaslar hayat bu. Insana nasip/sans da lazim. Karsisina iyi insanlar cikmasi da lazim. Bir kere gocmenligin bir cesaret isi oldugunu herkes bilsin. Dil bilmiyorsun ya da az biliyorsun, kimseyi gercekten tanimiyorsun (ki bir insani tanimak adina uzun bir makale yazilir.) kültürden, sosyal baglardan haberin yok. Bu bilinmezlikleri icinde yasayinca zorluklarini anliyorsunuz. Tabiri caizse ilk geldiginizde ezik gibi hissediyorsunuz. Amerika’dan ve insanlardan beklentilerinizi yuksek tutarak gelirseniz buyuk ihtimal cok uzulursunuz. Depresyona girersiniz. Hayal kirikligina ugrarsiniz. Eger gencseniz ya da kendinizi gercekten genc hissediyorsaniz kaldiramayacaginiz tas yok. Bu zorluklari yenebilirsiniz. Amerika sizden yuksek miktarda paralar istemiyor, sizden yuksek miktarda hayat enerjisi istiyor. Ne kadar girisken, sosyal, hareketli bir insansaniz o kadar avantajlisiniz. Cevre yapmak, insanlara ve kendinize kendinizi kanitlamak cok onemli. Amerika’ya geldiginizde ozellikle ilk 2 yilda eger zorlaniyorsaniz, kendinize cok yuklenmeyin. Bir gocmen tabikide ilk yillarinda zorlanacak. Hani nerede American dream? Hani nerede land of the oppurtunity? Gibi yanlis sorular sormayin. En az 3 cocuklu mutlu bir aile ve arka bahceli on bahceli buyuk bir mustakil ev 2 yilda gelmiyor. American dream’e inanip inanmamak size kalmis bir is ama zaten inanmadan da birseyler basarilmiyor. Bakis acinizi degistirin. Karsinizda en azindan size birseyler vaat eden bir ulke var. Soru sormaktan, hata yapmaktan cekinmeyin, tabiri caizse burda ayip diye bir sey yok akliniza takilan her seyi sorun. Benim hakkimda ne dusunurler diye sakin dusunmeyin. Amerika’da herkes kendi hayatiyla mesgul. Sizin ne giydiginize hangi dili konustugunuza neye inandiginiza karisacak vakitleri yok. Bireyselcilik ust seviyede mahalle baskisi Turkiye’ye gore cok dusuk. Herkese tavsiyem; Amerika’da mental olarak huzur mu ariyorsunuz? Kalabalik sehirlerden eyaletlerden uzak durun, ya da kalabalik eyaletlerin kirsal yerlerinde yasamaya calisin. Ornegin NYC’de degilde Upstate NY’da yasamaya calisin. Amerika’nin da kendine ait tansiyonu var ve o tansiyondan uzak kalmak insana cok huzur veriyor. Turkiye’deki tansiyon yok, Amerika’daki tansiyon yok. Bu huzuru da yasamadan bilemessiniz. Turkiye’deki psikolojinizi Turkiye’de birakin. Sifirdan baslamak sadece maddiyatta olmuyor, maneviyatta da sifirdan baslamak gerekir. Yeni kimlik arayasinda olun. Yeni kimlikten kastim mensup oldugunuz dininiz varsa din degistirin ya da giyim tarzinizi radikal olarak degistirin demiyorum. Her kesimden degisik insanlarla tanisin, sosyallesin, paylasin. Yeni hobiler edinin. Konusmaktan sakin korkmayin. Acikcasi yeni gelen gocmenlerde maddi sorunlarin altinda bence psikolojik nedenler yatiyor. Lutfen derin bir nefes almadan kimse Amerika’ya gelmesin.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Benim de buraya bir seyler yazma vaktim geldi. 10 eylul 2022'de ABD'nin Boston sehrinden girisimizi esimle beraber yapmistik. Bizi esimin bir akrabasi havalimanindan aldi ve onun yasadigi Maine eyaletine arabayla iki bucuk uc saat süren bir yolculuk yaptik. Green cardlarimiz, SSNlerimiz hemen geldi. Facebook marketten araba bakmaya basladik ve 2008 model honda accord bulduk. Fiyati da makuldu ve satin aldik. Sonra ehliyet icin yazili sinava basvurduk. Tr'de ehliyetimiz yoktu, olsa da sanirim illaki direksiyon sinavina sokacaklardi cunku burada Türkler ya da baska milliyetten pek insan yok. Yani Amerikali beyazlardan baska hicbir grup represented edilmiyor, yüzde 97 white bir eyalet. Yazili sinava basvurduk, 3-4 hafta sonra mail kutunuza randevu kagidi gelecek denildi ve oyle oldu. Yazili sinav cok basitti, Ingilizcesi olan herkes geçer. Tabi o sirada is de ariyorduk. Fedex ve UPS'de calistik. Asiri fiziksel is gerektiren isler bunlar. Direksiyon sinavina da BMV'ye giderek basvurduk. Yine 3-4 hafta sonra mail kutunuza randevu kagidi gelecek dediler. Ama oyle olmadi. 1 ay gectikten sonra BMV'yi arayalim dedik ve 8 hafta ile 10 hafta arasi sürer dendi. Inanamadik. Nüfus cok az diye boyle seylerin kisa sürecegini dusunurken, nüfusu fazla olan yerlerden daha uzun sürüyormus. Direksiyon sinavi icin tam 8 hafta bekledim ve sinavdaki adam bana serit degistirirken you didn't look back enough dedi ve bu yüzden beni birakti. Toplam 12 hafta direksiyon sinavina girmek icin bekle ve sinavdan kal. Moralimiz baya bozulmustu. Ikinci bir sinav icin kaldigim gün tekrar basvuru yaptik ve 1 ay sinav tarihimin gelmesini bekledim. Cok sükür ikinci denememde geçtim. Maine eyaleti ve genel olarak New England bölgesi hakkinda fikirlerimi ve gözlemlerimi eyalet seçimi ve Maine basliklari altinda yazacagim.

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu
    • RE: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

Air force tecrübem

Hava kuvvetlerine bir göçmen olarak katilmak zor olabiliyor. Sebeplerine gelirsem;

1. Göçmenlere ayrilan meslekler çok dar.
      2. Asvab sartlari daha kati
      3. Asvab'den iyi alsaniz bile istediginiz meslegin açilmasi aylarinizi alabilir.
      4. Meslek seçimi yapamiyorsunuz. Her pazartesi sabahi recruiter tarafindan araniyorsunuz. Simdilik bu meslek açik ister misin diye soruluyorsunuz. Önünüze qualified oldugunuz meslekleri koymuyorlar.

Air force rahat oldugu için Amerikalilar daha çok tercih ediyor. Vatandaslarin daha çok talep ettigi seyde sizin bir göçmen olarak sansiniz daha çok azaliyor. Asvab'den 74 almama ragmen istedigim meslegi seçemedim. 2 hafta sabrettim ama önüme bir meslek koymadilar. Daha fazla beklemeye tahammulum yoktu. Recruiter'imi aradim beni air force delayed entry programindan salin dedim istemiyorum. Binbir cesit ikna yöntemlerini denediler kal kal diye. Yarim saat istemedigimi anlattim. Sonra bir yalan uydurdular. Programimizdan çikman 2 ayi bulabilir diye. Çikma talebinde bulunursan baska bir branch'e katilmak icin 2 ay beklersine getiriyor yani. Ben de yine üzerine basa basa çikmak istiyorum dedim. Tabi bu 2 ay yalanina en basta inandim. Hemen oturdugum bölgeyi temsil eden kongre üyesinin ofisini aradim bana yardimci olmalari için. Benim bölgenin air force recruiting squadron'unu aramalarini ve beni serbest birakmalarini istedim. Sagolsun ilgilendiler ve cevap geldi. Beni zaten hemen serbest birakmislar, 2 ay meselesi tamamen yalanmis. Sonra army'nin yolunu tuttum.

Army tecrübem

Gereken evraklari her seyi verdim. Asvab'e ve saglik muayenesine zaten girmistim. MEPS'e sadece kontratima imza atmak icin gitmem gerekiyordu. Onun öncesinde ofiste bilgisayardan meslek listesi önüme koydu. En geç mayis ortalarinda gitmek istedigimi söyledim ve ona göre meslek listesini filtreledi. Karsima yaklasik 15 tane meslek çikti. 88M Motor Transport Operator'i seçtim, 4 senelik, 10K bonus ve ilk gorev yerini seçme lüksüyle. Washington eyaletindeki Joint Base Lewis Mcchord'u seçtim. Sonra MEPS'e imzalari atmaya gittim. 18 nisanda namidiger Fort Lost in the Woods'da (Fort Leanord Wood) basic training'e ardindan yine ayni yerde AIT'e baslayacagim.

Adalet ve Güvenlik içinde yayımlandı
      sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu
    • RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Nihayet bekleyiş benim için sona erdi. 18 Temmuz'a mülakat aldım. Darısı bekleyenlerin başına!

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Nico Tebrik ederim, bol şans.
      "WELCOME TO STATES" İnanılmaz güzel bir cümle. Allah'ım nasip et.

Yolculuk içinde yayımlandı
      sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu
    • RE: Maine

Üstteki yorumumu silebilsem hemen silecegim 🙂 The grass looks greener on the other side.
      Maine'e gelis sebebimiz "güvendigimiz" birinin olmasiydi. Yoksa burayi tek basiniza yasam kurmak icin asla düsünmeyin. Göçmenlere uygun bir eyalet degil.

Maine insani:

Burada herkes beyaz diyebilirim. Portland ve Lewiston kentlerinde Somaliler yasiyor. Sayilarini bilmiyorum. Onlari da Katolik hayir kurumlari getirtmis. Eger esmerseniz insanlar sizden biraz uzak durabilir. Hayatlarinda ilk kez kahverengi bir insan görmüs gibi suratiniza dik dik bakanlar olabilir. Maineliler icin egitimli ve liberal diyorlar ama ben bu ikisinin bize olan iyi bir etkisini göremedim. Pasif irkcilik kesinlikle var.

Iklimi ve cografi durumu

Soguk, buzlu ve karli. Bir ara gündüz -20'yi gece -50 celsius'u gördük. Kar firtinasi dolayisiyla isleriniz aksayabilir. Yazin buralar cok güzel oluyormus. 25-35 derece. Eyalet nüfusu 1 milyon civari, yazin bir anda 9 milyona cikiyormus. Gölleri çok güzel. ABD'nin yüzdelik olarak en yogun ormanlarina sahip eyalet burasi. Okyanus kenarlari genelde kayalik. Sahil diyebilecegimiz yerler çok güzel sayilmaz bence. Sehir hayatina alisiksaniz burada shock gecirirsiniz çünkü her yer orman. Bir süre sonra agaclar uzerinize dogru geliyormus gibi hissedebilirsiniz.

Is güç:

Firsatlar cok cok kisitli. Zanaatiniz yoksa hayatinizi burada kurmaya yetecek meslekler bulmak imkansiz.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu

@gamefry Kazanması loto, kazandıktan sonra da loto 🥲

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@avar Havaların yıl içinde en soğuk olan eyaletlerde beyaz Amerikalılar büyük çoğunlukta oluyor. Siyahi ya da Meksikalı görme şansın çok düşük. Suç oranları da çok düşük oluyor. Bunu kastetmiş sanırım.

Eyaletler içinde yayımlandı
      sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Selam arkadaşlar. 10 Eylül 2022 akşamı ABD'ye giriş yaptık. Bugün, 19 Eylül 2022'de SSN adresimize ulaştı.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu

@Mert-Karayılan 2 agustosta atmıştım.

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu

sadıkkurtoglu tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Delaware

@MySea my steak is too juicy, my lobster is too buttery 😂

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu
    • RE: Delaware

@MySea O kadar mi kotuydu? Kendi halinde sakin bir yere benziyor.

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu

Bu forumda hic polis olan var mi?

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu

@Eyupp Ingilizceniz nasil?

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu

@Johnny-B-Goode Cok iyi arkadasliklar elde edilebiliyor, bazen cok eglenceli olabiliyor. Sizi mental olarak guclendirebilir. Gercek bir asker olarak hissettirebilir. Evet beyaz Amerikalilar cok var ama hispanicler de cok var. Geneli gercekten cok egitimsiz ve asvab puanlari cok dusuk. Bu yuzden 11B oluyorlar. Promotion pointleri cok dusuk, bu sayede SGT olmak icin cok caba sarfetmenize gerek yok. Silahlardan cok hoslaniyorsaniz keyifli zaman gecirebilirsiniz. Bunlar olumlu taraflari diyebilirim.

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu

@Johnny-B-Goode 11B tavsiye etmem. 😂
      Ben 88M’im

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu

@Johnny-B-Goode Ben 11B degilim ama onlarla ayni unitedeyim. Onlarla sik sik calisma firsatim oluyor. Varsa bir sorun cevaplayabilirim.

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu

@okokok Atlanta’ya is icin mi tasindiniz? Forum haricinde konusuyorum Atlanta hakkinda hic iyi seyler duymadim.

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu

@alparslan34 Ben bildirmedim, geregi var mi bilmiyorum.

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu

@Yusuf-Uzak Vatandas olup birliginize gidiceksiniz ve birliginizde security clearance isiyle ilgilenen askerler olacak. Onlarin ofisine gidip naturalization sertifikasinin kopyasini teslim edeceksiniz, onlar da sisteme girecekler. Bu sirada security clearance gerektirmeyen mesleginizi kontratinizi bitirene kadar yapacaksiniz.

sadıkkurtoglu
      sadıkkurtoglu