Gaye Ozpinar, pekcok insani, Amerika'daki gocmenlik basvurulari sirasinda, eksik evrak teslimi, yanlis yonlendirme gibi nedenlerle magur etmis olup, bunlar belgelidir. USCIS ve en ust duzey Amerikan birimleri, konuyu bilmektedir. Gocmenlik avukati olarak, insanlari magdur edip, olumsuz sonuclanan hizmeti nedeniyle, ofisini kapatmis ve ardindan sansini doktorada denemeye calismaktadir. Bu ulkeye yeni bir yasam ve idealleri icin gelen insanlara zarar vermis biri. Kendisini, Emrah Altindis ile beraber, Turkiye'de insan haklari ihlalleri savunucusu olarak ifade etmekte, ama Amerika'da insanlarin gocmenlik basvurularinda, onlari nasil magdur ettigini ifade etmemekte. USCIS konuyu belgelerle bilmektedir. Insanlarin, Amerika'daki gocmenllik basvurularinda, kendilerini dogru ve profesyonel yonlendirecek avukatlara ihtiyaclari var. Yanlis eksik yonlendirip, ofisini kapatip, akademik dunyada sansini arayacak sahislara degil. Bilgilerinize.
-
Gaye Ozpinar, pekcok insani, Amerika'daki gocmenlik basvurulari sirasinda, eksik evrak teslimi, yanlis yonlendirme gibi nedenlerle magur etmis olup, bunlar belgelidir. USCIS ve en ust duzey Amerikan birimleri, konuyu bilmektedir. Gocmenlik avukati olarak, insanlari magdur edip, olumsuz sonuclanan hizmeti nedeniyle, ofisini kapatmis ve ardindan sansini doktorada denemeye calismaktadir. Bu ulkeye yeni bir yasam ve idealleri icin gelen insanlara zarar vermis biri. Kendisini, Emrah Altindis ile beraber, Turkiye'de insan haklari ihlalleri savunucusu olarak ifade etmekte, ama Amerika'da insanlarin gocmenlik basvurularinda, onlari nasil magdur ettigini ifade etmemekte. USCIS konuyu belgelerle bilmektedir. Insanlarin, Amerika'daki gocmenllik basvurularinda, kendilerini dogru ve profesyonel yonlendirecek avukatlara ihtiyaclari var. Yanlis eksik yonlendirip, ofisini kapatip, akademik dunyada sansini arayacak sahislara degil. Bilgilerinize.
-
Jury Summons / Juriye cagri karti aldiktan sonra , gelen kartin uzerindeki web adresine giderek ufak bir soru cevap doldurdum . Evli misin, calisiyor musun , meslek nedir , telefon ve e-posta adresi seklinde. Bu bilgiler girildikten sonra eger juri uyeligi yapamayacaksaniz ki ben GC li oldugum ve halen citizen olmadigim icin yapamiyorum , bir sonraki sayfada eger excuse olmak istiyorsanız su linki tıklayın diyor. Oraya gidince dısqualify secenegi var, orada citizen olmadigimi belirttim, hangi ulke vatandasi isem onu isaretledim ve, tmm juri gorevin dustu diye ekranda gozuktu. Kaliforniya icin bu sekilde, update yazayim dedim.
-
@crazycells sansliyim. Bu olayin ertesi gunu avukatimi aradigimda avukatimin sekreteri dava tarihinin mahkeme tarafindan zaten 1 ay sonraya ertelenmis oldugunu soyledi. Bir ay sonra dava gunu geldi, bu sefer bilgisayarimin basina zamaninda gectim, zoom u acti ama yine dava gorulmedi. 1 ay daha ertelendi. Hala beklemedeyim. Kaza 10 aralikta olmustu.
-
@hdamar, içinde söyledi: Amerika'da mahkeme ve dava takip sistemi var mi?
Selamlar,
Türkiye’de bankalar tarafından zor durumda olan bir arkadaşım var, kendisi bankalar tarafından Çek sorunları yüzünden sürekli rahatsız ediliyor. Arkadaşıma Amerika’da E2 vizesi ile yatırım yapıp hayatına orada devam etmesini önerdim ve aklımıza takılan tek sorun şu; Türkiye’de bankalar tarafından yaşadığı sorunlar yüzünden Amerika’da yaptığı yatırımlara ilişkili olarak dava yada haciz açılır mı? Kısacası burada yaşadığı sorunlar Amerika’da karşısına çıkar mı?Genel olarak sorunuzun cevabi hayir.
Turkiye yasalari sadece Turkiye'yi ilgilendirir, Turkiye'deki yasalari cignemek ABD'de size dava acilabilecegi anlamina gelmiyor.
Ama tabii ki tum ulkelerin ortak hareket ettigi anlasmalar da mevcut, fakat bunlar daha cok ciddi suclari ilgilendiriyor (insan kacakciligi, cocuk kacakciligi, savas suclari gibi), sizin durumunuzun bu kadar ciddi bir sonucu oldugunu sanmiyorum.
Extraterritorial jurisdiction - Wikipedia
Kendi durumunuza ozgu olarak bir avukata da danismaniz iyi olur.
-
Isveren ucretin bir kismini odemezse ( gunun yarisi ) haklarimiz neler? Sorun su ki muhtemelen giris yapilan aygitta hata oldu.
-
@gkhanfeez Okuduklarınızı keyifle okudum gerçekten. O kız, ehliyetsiz ve sigortasız olduğu için kendini mağdur çıkarmaya çalışmış gibi 😄
-
@sir-altan Kisinin her durumda anger management yapabilmesi lazim. Aksi takdirde, elinizin altindaki veya ulasabileceginiz her turlu silahi, bir olay veya asiri sinirlenme halinde kullanma durumu ortaya cikabilir.
-
@se-du, içinde söyledi: Avukatlara danışmanın önemi
Merhabalar, @crazycells @saulgoodman danisabilecegim bir kac konu icin onerebileceginiz Turk avukat contact list verebilir misiniz?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/145/amerika-daki-türk-avukatlar-listesi?_=1614175689206
-
@gkhanfeez Eger aracinizi is amacli kullaniyorsaniz, sigortaya bunu bildirmeniz gerekiyor. Yani delivery, taxi, uber, lyft vb. Aksi takdirde, eger sigorta sirketi bunu bir sekilde ogrenirse, size herhangi bir odemeyi reddetme hakki olur. Olay herhangi bir sekilde mahkemelik olursa, zaten kesinlikle ogrenirler. Yada karsi tarafin sigortasindan ogrenebilirler. Hep bu riski tasiyarak aracinizi kullanmak zorunda kalirsiniz.
-
-
@caglaror bilgilendirme icin tesekkurler. Zaten bilinmeyen numaralari once internet motorlarinda arayip sonra telefonu acmak gibi bir kultur olustu bile 🙂
Ben de yeri gelmisken, FCC'nin scam ve fraud listesini vereyim. Bazi durumlarda faydali olabilir... Gerci size legit bir durum denk gelmis, ama scam'lerden uzak durmak icin bu listeyi de incelemeyi unutmayin:
Oca 10, 2020Frauds, Scams and Alerts Frauds, Scams and Alerts
FCC consumer guides concerning fraud, scams and alerts.
-
Belki birinizin ilgisini çeker :
Selamlar,
Philadelphia'daki ofisimize Gemi acenteligi pozisyonuna (denizcilik sektorune hakim ancak zorunlu degil), calisma izni olan (sirketimiz sponsor olmayacaktir) birini bakiyoruz. Ilgilenen arkadaslar iletisime gecebilir.Tesekkurler,
Kubilay -
-
@aslierdem, içinde söyledi: Federal ve Eyalet Yasalari arasindaki celiski
herkese merhaba
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/policy-manual-updates/20190419-ControlledSubstanceViolations.pdf Nis 20, 2019
soruma en uygun başlık bunu bulabildim, fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirm.
eşimle, oregon eyaletinde portland şehrinde yaşıyoruz yaklaşık bir aydır. iş arama sürecindeyiz.
bu eyalette cannabis sektöründe çokça iş mevcut. yasal olduğu için tarladaki aşamasından tutun dükkan satışına kadar her alanında çeşitli iş ilanları var. bizim de ilgi alanımıza girdiği için bu konu bu sektör de çalışmayı da istiyoruz aslında. ancak şuan göçmen olarak bu sektörde yer almamız buradan gelir elde ediyor olmamız bizim göçmenlik ve vatandaşlık sürecimizi kötü etkiler mi bilmiyoruz. bu konuyla ilgili bazı haberler okuduğumuz için buraya sormak istedik.
bu haberlerin linkni aşağıya bırakıyorm. incelerseniz sevinirim. sadece göstermelik bir bildiri midir yoksa yaptırımları var mıdır _??Immigrants are being denied US citizenship for smoking legal pot Immigrants are being denied US citizenship for smoking legal pot
Only people who are already US citizens can use marijuana or work in the legal industry without concern.
Aaron Reichlin-Melnick / Nis 23, 2019USCIS Says Immigrants Who Use Legal Marijuana Can Be Denied Citizenship for ‘Lacking Good Moral Character’ USCIS Says Immigrants Who Use Legal Marijuana Can Be Denied Citizenship for ‘Lacking Good Moral Character’
Under a new guidance issued by U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS), immigrants may find themselves barred from obtaining citizenship if they possess or use marijuana—even if doing so is legal where they live. The new policy also clarifies that even employment in the industry can...
kontrollu madde yasalarinda "It is unlawful to knowingly open, lease, rent, maintain, or use property for the manufacturing, storing, or distribution of controlled substances." diyor... O nedenle bu tur islerde calisinca Federal bir suc islemis oluyorsunuz.
Federal devletle olan islerinizde hicbir sorunla karsilasmamak icin -eyalet yasalari izin veriyor olsa da- esrar kontrollu urunler listesinden cikarilana kadar bu tur islerde calismamanizi tavsiye ederim.
Ozellikle de su an Green Card sahibiyseniz, ekstra dikkatli olmalisiniz... vatandas olurken islemleriniz Federal Devlet Daireleri tarafindan gerceklestirilecek.
-
-
Diğer sorularınız hakkında fikrim yok fakat Havaalanında beklemeden Fastpass için söyle birsey paylasmıstım.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1594/amerika-i̇çi-uçak-seyahati/3 -
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2574/amerika-da-yeni-bir-imza-kullanmaya-başlamak
konu hep benim sorduğum şeyin yakınlarında bir yerlerde dolanıyor. bunun sebebi konu başlığı sanırım. konu başlığını ben atamadım. türkiyede kullandığım imza ile ilgili bir çekincem yok. amerikaya eğer olur da gidersem yeni bir imza kullanmaya başlamak ile ilgili bir sorum var.
ticaret sicili, vergi dairesi, belediye gibi kuruluşları noter tasdikli imza tahahhüdü istemelerinin belirli ve de hakikaten gerekli bazı gerekçeleri var. -
Bu arada bugün bir film izlemiştim bir sahneda adam kız arkadaşına yemek yapıcak ama yemeği arkadaşı yapıyor kadın gelip sorduğunda ben yaptım diyor kadında nasıl yapılıyor diye sorduğunda bir Türk yemeği diyor kadın eminmisin dediğinde evet çünkü tavuk Türkiye’den geliyor orası tarım ülkesi diyor film 2012 yapımı yani sene 2019 olmuş bugün tavukta ital edelim diyen bir ülkeye samanı bile yurt dışından alan bir ülkeye nasıl ama mükemmel demi 😞 şimdi sen gelde anlat bugün çokmu efkar yaptım ne yaptım :)) bişeyde içmedim ama:)))
Bu arada film adı :2012 Ağır Siklet (Here Comes The Boom)

65
28.7k
Users
4.8k
Topics
342.4k