Amerikada vasiyet bırakmanın önemini anlatan bir makale.

Estate planning is important. If you do not plan, loved ones may face more challenges picking up the pieces. Learn the basics of planning your estate here.
Amerikada vasiyet bırakmanın önemini anlatan bir makale.
Estate planning is important. If you do not plan, loved ones may face more challenges picking up the pieces. Learn the basics of planning your estate here.
Arkadaşlar merhaba. Öncelikli olarak durumumu anlatayım.
3 - 3.5 sene kadar önce babamın dayısı vefat etti. Bu dayı Amerika'da San Diego Üniversitesi'nde profesördü, jeofizikti sanırım alanında dünyanın sayılı profesörlerinden biriymiş. Bu kişi vefat etmeden önce bir vasiyet bırakmış ve mal varlığını paylaştırmış. Vefat eden kişi toplamda 5 kardeş(kalan kardeşler de vefat etmişti öncesinde). Tesadüf şu ki: en sevdiği kardeşi babaannem olmasına karşın bütün mal varlığını diğer 3 kardeşinin çocuklarına paylaştırmış. Bu yazıyı burada paylaştığımdan anlarsınız ki bize bir şey yok.
Amerika'dan bir avukat bizlere mail gönderdi. Bu mailde vasiyetin bir kopyası ve onay butonu vardı. Vasiyeti okuyun ve onaylayın diyordu. Babaanneme ait mirasçıların tamamının maillerini ben yönetiyordum ve bize bir şey kalmadığı için de onaylamadım. 3 ay sonra tekrar bir mail geldi ve 90 gün içerisinde maili onaylamadığınız için kabul etmiş sayıldınız gibisinden ama biz kesinlikle bir onay vermedik.
O dönemde Türkiye'deki avukat arkadaşlarımıza sorduğumuzda türkiye'de olsa dava açabilir ve payınızı alırsınız demişlerdi ama Amerika hukuk sistemi farklı olduğu için bilemiyoruz dediler.
Şimdi hazır Amerika'ya yerleşiyorken, bu konunun da peşine düşmek istedim. Bu vefat eden kişinin malı mülkü paylaştırıldı tabi bu süreçte ancak buna bir itiraz edilebilir mi? Bize bir geri dönüşü olur mu? Bir hak talep edebilir miyiz, yoksa dosya tamamen kapandı mı? Çünkü baya yaşlı bir kişiydi ve verdiği vasiyetin de akli sağlığı yerindeyken verilip verilmediğini bilmiyoruz. Ölmeden 10 sene kadar önce bir vasiyet hazırlayıp, ölmeden 1 sene ya da belki birkaç ay önce bu önceki vasiyet değiştirilmiş. Diğer mirasçılar da bu süreçte sürekli Amerika'ya gidip geliyorlardı ve bir art niyet arıyoruz bunun altında.
Olayın detayları bu şekilde. Amerika'da bu konuda destek alabileceğimiz bir Türk avukat bulabilir miyiz ya da Amerikalı da olur son çare olarak. Olay California'da döndüğü için o bölgeden bir avukat bulunması daha da kolaylaştırır işimizi diye düşünüyorum eyaletler arası hukuksal farklılıklar olabileceğinden dolayı. Konu ile alakalı bana bilgi verebilirseniz ya da yardımcı olabilecek avukat arkadaşlar var ise ve bana yazarsa çok memnun olurum.
@MySea insurance ile konustum dealer insurance yapmisti insurance screenshot paylasti ve dealer arabam icin owned secmis finance degil. Insurance sen yanlis doldurmussun biz hicbir sey odemiyoruz dedi cekildi. Honda da bence senin hatan dedi cekildi. Avukatlar da iki arac carpismamissa kolun bacagin kopmamissa biz bakmiyoruz dedi cekildi. 35 bin borcla ise gidemez halde kaldim ortada. ne yapacagim? Bunu biri odemeli ve ben degilim
@mister, içinde söyledi: Amerika'daki Türk Avukatlar Listesi
@Ayşe-Gülözer0 avvo.com dan aradiginiz ozellikteki avukati bulabilirsiniz.
Avvo.com maalesef negatif yorumlari yayinlamiyor. Isim ararken kullaniniz ama buldugunuz avukatin ismini baska review sitelerinden de sorgulatiniz. 3-5 bin dolar icin sizin hayatinizi yok edebilecek avukatlar var. Lutfen cok dikkatli olun avukat secerken.
Teşekkür ederim
@EzgiLera Gecmis olsun! Gercekten muazzam deneyim ve aktarim. Umarim onunuzdeki maceralar heyecanli ama ABD adalet sistemi ile ilgili olmaz 🤞😊😁.
@ynus sorunuzu aşağıdaki linkten sorabilirsin
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
Öncelikle herkese merhaba,
2011 senesinde öğrenci iken Newyork CENTURY 21 mağazasında 1600USD ödeme yapıp, 72USD tutarında itemleri fatura edemememden dolayı shoplifting olayına karışmıştım.
Tüm faturaları v.s göstermeme rağmen malesef hem ingilizcemin yeterli düzeyde olmaması hemde süreci bilmediğimden dolayı derdimi anlatamam sonucunda mağazada bekletildim. Polis geldi bilmediğim evrakları imzalayıp, karakolda 2 saat gözetim altında tutuldum. Akabinde parmak izlerim alınarak 2 hafta sonraya mahkeme tarihi verildi.
Olaydan ertesi gün NEWYORK adliyesine gittiğimde ne yaptıysam mahkeme tarihini erkene aldıramadım, (evraklar henüz mahkemeye ulaşmamıştı)
Ancak ucak donus biletimi değiştirilemez olarak 7 ay öncesinde aldığımdan 6 gün sonraki uçuşumu değiştiremedim ve Türkiyeye döndüm.
Olaydan yaklaşık 13 sene geçti.
Şuan tekrar turist vizesine başvurup, ABD deye farklı eyalete (Washington D.C) gitmem gerekiyor. Kurumsal firma üzerinden başvuracağımdan vize alma husunda hiç bir endişem yok. 13 sene içerisinde 70'ten farklı ülkeye giriş çıkış yaptım ve gerek Türkiye'de gerek farklı ülkelerde hiç bir sicil kaydım yok.
Konu zaman aşımına uğramış mıdır? Tekrar Kurumsal şirket adına başvursam vize çıkarmı? Vize alıp ABD ye gitsem deport edilme yada hapis e atılmam söz konusu olurmu?
Bu konu hususunda değerli yardım ve fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Lütfen yardım edin. Çok teşekkür ederim.
Herkese merhaba, biz de Jüri Görevi Çağrısı daveti aldık. California’da yaşıyoruz. Öncelikle bu görev sadece Amerikan vatandaşlığı olanlar için geçerli olduğunu belirtmek isterim. Bizim henüz vatandaşlığımız yok. Geleli 1,5 yıl oldu. İnternette ve forumda yazılanlar doğrultusunda bulunduğumuz bölgenin Court Jury Service bölümüne gittik. İnanılmaz yardımcı oldular.
Hatta biz eşimin davetinde tarihi yanlış okumuşuz ve zaman geçtiği için korktuk. Memur bize bu defalık herhangi bir yaptırım yok (para - hapis cezası söz konusu) ama tekrar olursa cezası var ve bu sizin sorumluluğunuzda o yüzden lütfen dikkat edin dedi. İnanılmaz kibar ve sevecen bir şekilde anlattı bize. Green Cardlarımızı istedi yanımızda götürmüştük lazım olacak diye. Eşimle benim telefonlarımızı sistemden birbirine ekledi ve hangimize davet gelirse birkaç hafta öncesinden bildirim mesajı geleceğini ve gelen linke tıklayarak sorulan sorulara cevap verip sistem üzerinden iptal edebilirsiniz dedi. Ama buraya gelirseniz yine seve seve yardımcı oluruz yeni yüzler ve farklı kültürler tanımak bizim için çok önemli dedi. Bu GC sürecinde yani vatandaşlık alana kadar tekrar edebilecek bir durum olduğunu söyledi. Vatandaş olduktan sonra durum nasıl işliyor emin değilim. Bu davet postaları DMV den alınan bilgilerimiz doğrultusunda posta yoluyla kişilere ulaştırılıyormuş. Yardımcı olan kişi “vatandaş olup olmadığımızı bilmek mektupları gönderenlerin işi değil, mektup gelirse gerekenleri yapmakla sorumlu olduğunuzu ben yine size hatırlatmak isterim” dedi. Herhangi bir bahane( bizde tarihi Avrupa’da kullanıldığı gibi gün/ay/yıl formatında okumak) ceza almayı engellemiyormuş. Bilgi vermek istedim. Herkese selamlar sevgiler.
@YlimazzYilmazz Mahkemeden gelen formun kopyasi Ile cek yazip mahkemeye posta Ile gonderin.
@crazycells yardımcı olursanız çok sevinirim
Cok gecmis olsun!! Sayin @crazycells de belirtmis, hemen bir personal injury lawyer bulun. Genelde ilk gorusmeler free olur. Hem maddi ve evrak kayiplariniz hemde manevi etkilerden ve ileriki gunlerede olacak maddi/manevi etkilerden dolayi dava acmalisiniz. Ayrica, yangin nedeniyle is kaybi icin de. Iyi bir avukat bunlarin hepsini halledebilir.
Otel buyuk ihtimalle yangina karsi sigortalidir. O yuzden, avukat karsi tarafin yani otelin sigortasi ile bu davayi yurutecektir. Ustelik siz orada calistiginiz icin ve calisirken yangin cikmissa, workers compensation claim icin de avukat basvurabilir.
merhaba tesekkurler.
@wanti şu siteden https://www.bbb.org/ şikayette bulunabilirsiniz .Ama tüketici mahkemesi gibi değil non profit organization .
@hdamar, içinde söyledi: Amerika'da mahkeme ve dava takip sistemi var mi?
Selamlar,
Türkiye’de bankalar tarafından zor durumda olan bir arkadaşım var, kendisi bankalar tarafından Çek sorunları yüzünden sürekli rahatsız ediliyor. Arkadaşıma Amerika’da E2 vizesi ile yatırım yapıp hayatına orada devam etmesini önerdim ve aklımıza takılan tek sorun şu; Türkiye’de bankalar tarafından yaşadığı sorunlar yüzünden Amerika’da yaptığı yatırımlara ilişkili olarak dava yada haciz açılır mı? Kısacası burada yaşadığı sorunlar Amerika’da karşısına çıkar mı?
Genel olarak sorunuzun cevabi hayir.
Turkiye yasalari sadece Turkiye'yi ilgilendirir, Turkiye'deki yasalari cignemek ABD'de size dava acilabilecegi anlamina gelmiyor.
Ama tabii ki tum ulkelerin ortak hareket ettigi anlasmalar da mevcut, fakat bunlar daha cok ciddi suclari ilgilendiriyor (insan kacakciligi, cocuk kacakciligi, savas suclari gibi), sizin durumunuzun bu kadar ciddi bir sonucu oldugunu sanmiyorum.
Kendi durumunuza ozgu olarak bir avukata da danismaniz iyi olur.
@gkhanfeez Okuduklarınızı keyifle okudum gerçekten. O kız, ehliyetsiz ve sigortasız olduğu için kendini mağdur çıkarmaya çalışmış gibi 😄
@sir-altan Kisinin her durumda anger management yapabilmesi lazim. Aksi takdirde, elinizin altindaki veya ulasabileceginiz her turlu silahi, bir olay veya asiri sinirlenme halinde kullanma durumu ortaya cikabilir.
@gkhanfeez Eger aracinizi is amacli kullaniyorsaniz, sigortaya bunu bildirmeniz gerekiyor. Yani delivery, taxi, uber, lyft vb. Aksi takdirde, eger sigorta sirketi bunu bir sekilde ogrenirse, size herhangi bir odemeyi reddetme hakki olur. Olay herhangi bir sekilde mahkemelik olursa, zaten kesinlikle ogrenirler. Yada karsi tarafin sigortasindan ogrenebilirler. Hep bu riski tasiyarak aracinizi kullanmak zorunda kalirsiniz.