@rasul1995, içinde söyledi: Green Card kazananların forumu terk etmesi
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Forumu epeyce inceledim. Vardığım kanı genellikle green card kazanan talihliler kazandıklarını öğrendikleri günden itibaren izleyen 1 yıl süre içerisinde tüm işlemlerini forum vasıtası ile hallettikleri, kendilerine danışmak isteyen olduğu zaman ise cevap vermedikleri görülmektedir. Tabi genellikle yani hepsi değil, arada yardım sever ve vefalı olanlar çıkıyor. Peki site için şöyle bir şey yapılması mümkün mü?
Mesela profile green card süresi boyunca yaşadıklarım kısmı eklense ve burayı ne yaşamışlarsa anılarıyla birlikte doldursalar güzel olmaz mı? Ne de olsa çoğu işini hallettikten sonra foruma girmiyor bile. Bari geride kalanlar onların sorduğu soruların cevaplarını okuyup bilgi aldıktan sonra profiline girip o bölümü okusa ekstra bilgi sahibi olabilir.
Öte yandan bu kişilerin maillerine son 1 aydır aktif olmadınız gibi şeyler gönderilse acaba spam yapılmış mı olur? Yani kişi bundan rahatsızlık duyar mı? Yani sonuçta burayı unutmuş olabilir, hatırlatmak ve foruma can katmasını sağlamak maksatlı.
Yorum ve fikirleriniz icin tesekkurler. Zaten yasadiklarini anlatmak isteyen arkadaslar icin uygun konular mevcut, dolayisiyla isteyenin bunu foruma aktarmakta bir sorun yasamamasi lazim.
Bunca yildir benim gorduklerimden size soyleyebilecegim sey "zorla guzellik olmuyor"
Bence forumda kalmak istemeyen arkadaslarin, forumda kalmamasi hepimiz icin cok daha iyi. Siz eminim ne kadar cok kisi forumda olursa o kadar iyi olur diye dusunuyorsunuz, ama emin olun o durum oyle olmuyor... Forum kulturune asina, kisiligi diger insanlara yardim etmeye, cevap vermeye acik insanlar zaten forumdalar... Bu surecte sadece kendi islemlerini bitirmek icin baskalarindan bilgi alip, diger uyelere yardimci olmak istemeyen arkadaslara forumda gerek yok
emin olun, cikardiklari problemler ve soyleyecekleri forumun ortamina zarar verip, diger uyelerin huzurunu kaciracaktir sadece... Sandiginizin aksine boyle arkadaslar, forumda daha fazla zaman gecirmek isteyen arkadaslara engel olacaklardir diye dusunuyorum...
Ben sahsen forumun gectigi surecten ve yasadigi organik buyumeden oldukca memnunum... Hem online platformdan konusmalar, hem de sosyal ortamlarda bulusmalar bence cok guzel ve verimli bir ortam yaratti bile... Bu ortamda bulunmak isteyenlere kapimiz acik
ara vermek ya da tamamen ayrilmak isteyenlere de kotu bir lafimiz yok