Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, ABD'ye J1 ile geldim ve vizem bittikten sonra out of status'e düştüm. Daha sonra iltica başvurusu yaptım ve görüşme gününü bekliyorum bu sürede green card çıktı. Sıralamam 38 binlerde bu durumda başvuruyu ABD üzerinden yapabilir miyim bu durumda hem statüm out of status ama I-94 çıkış D/S olduğu için kaçakta olmadım günde saymadı. İltica Caseim işlemde bu durumda alabilir miyim bilmiyorum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erbatur Out of Status durumunda Green Card Çıkması içinde söyledi:

    Merhaba, ABD'ye J1 ile geldim ve vizem bittikten sonra out of status'e düştüm. Daha sonra iltica başvurusu yaptım ve görüşme gününü bekliyorum bu sürede green card çıktı. Sıralamam 38 binlerde bu durumda başvuruyu ABD üzerinden yapabilir miyim bu durumda hem statüm out of status ama I-94 çıkış D/S olduğu için kaçakta olmadım günde saymadı. İltica Caseim işlemde bu durumda alabilir miyim bilmiyorum?

    DS-2019 belgenizin bittigi gunden sonra 30 gun grace period var, sonraki surecte kacak sayiliyorsunuz. D/S, ABD'de kaldiginiz gun sayisi degil, I-20 ve DS-2019'un program suresini ifade ediyor.

    Oncelikle size tavsiyem, bu konuda bir gocmenlik avukatiyla konusmaniz ama mumkunse bu konunun uzmani olmali. Out-of-status durumda birkac gocmenlik yolu haric (IR vizeleri gibi), maalesef AOS yolu kapali, USCIS I-485 belgenizi onaylamayacak bence.

    Siz su an kac aydir out-of-status'sunuz bilmiyorum ama cok ilginc bir durumdasiniz, cunku out-of-status ile AOS yapamiyorsunuz, ama DV icin Turkiye'ye donerseniz o durumda iltica basvurusu gercekligini yitirecek. Ayrica iltica basvurusunu gerci cekseniz bile eger 6 aydan fazla ABD'de statusuz kaldiysaniz 3 year ban ve 10 year ban'i baslatmis olacaksiniz. Hem uzerinizdeki ban, hem de iltica basvurusunun gercek olmamasi durumunda, konsolosluk dosyayi nasil degerlendirecek bilmiyorum.

    Ayrica AOS'nin de DV icin bazi problemleri var, cunku vizenizi 30 Eylul 2020'ye kadar almazsaniz DV sansindan yararlanamiyorsunuz. Ilgili bilgiler:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum