Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular
-
Bu Amerikada satılık evlerdeki hoa tam olarak ne işe yarıyor ?
-
Hoa bizim bildigimiz anlamda aylik aidat aslinda. Bulundugunuz kompleksin havuz, bahce vs bakimlari bu ucret uzerinden karsilaniyor
-
@goodluck Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:
Hoa bizim bildigimiz anlamda aylik aidat aslinda. Bulundugunuz kompleksin havuz, bahce vs bakimlari bu ucret uzerinden karsilaniyor
teşekkürler
-
Türkiye'de "mail" sözcüğü genelde "e-posta" anlamında kullanılıyor. "Mail atmak, mail ile göndermek" gibi. Bu alışkanlıkla bazı Türklerin ABD'de de "mail it to me" "I will mail it" şeklinde kullandığını ve maalesef karışıklıklara yol açtığını görüyorum. İngilizce'de "mail" sözcüğü "posta ile göndermek" anlamına geliyor.
-
Selamlar. Hangi başlık altında yazacağımı bilemedim açıkçası. Şöyle bir arama yaptığımda bu başlık en uygun başlıkmış gibi geldi. Yanılıyorsam kusura bakmayın. Ben ve eşim bu sene başvuruda bulunacak çiftler arasındayız. Kafamıza takılan birçok konuyu şimdiden araştırıyoruz. Aslında burada olsun veya başkaca sitelerde ve haberlerde olsun birkaç bilgiye rastladık ama yine de bilgileri güncellemek ve yeni bilgiler öğrenebilmek adına tekrar yazmak istedik. Sorumuz; şu meşhur Amerikadaki haşerelerin durumu. Okuduklarımız ve tecrübelerini aktaranlardan anladığımız bu haşereler (özellikle hamam böceği, örümcek, akrep vb.) nemli, sıcak, pis ve karanlık yerleri tercih ediyorlar. Buradan hareketle Teksas, Florida, Arizona gibi eyaletlerde bunlarla sık sık karşılaşmak olası. Merakımız şu yönde; Öncelikle eyaleti neresi olursa olsun Amerikada yaşayan kişilerin bu konudaki tecrübelerini aktarmalarını rica ediyoruz. Bunun dışında bu haşerelerle hiç karşılaşmayacağımız eyaletler var mı? (Tabi dondurucu kışları olan eyaletlerden bahsetmiyoruz.) Örneğin North Carolina da da yaz aylarında durum Florida daki gibi diyebilir miyiz? Konu ile ilgili bilgilerini ve deneyimlerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler.
-
@isahin, içinde söyledi: Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular
Selamlar. Hangi başlık altında yazacağımı bilemedim açıkçası. Şöyle bir arama yaptığımda bu başlık en uygun başlıkmış gibi geldi. Yanılıyorsam kusura bakmayın. Ben ve eşim bu sene başvuruda bulunacak çiftler arasındayız. Kafamıza takılan birçok konuyu şimdiden araştırıyoruz. Aslında burada olsun veya başkaca sitelerde ve haberlerde olsun birkaç bilgiye rastladık ama yine de bilgileri güncellemek ve yeni bilgiler öğrenebilmek adına tekrar yazmak istedik. Sorumuz; şu meşhur Amerikadaki haşerelerin durumu. Okuduklarımız ve tecrübelerini aktaranlardan anladığımız bu haşereler (özellikle hamam böceği, örümcek, akrep vb.) nemli, sıcak, pis ve karanlık yerleri tercih ediyorlar. Buradan hareketle Teksas, Florida, Arizona gibi eyaletlerde bunlarla sık sık karşılaşmak olası. Merakımız şu yönde; Öncelikle eyaleti neresi olursa olsun Amerikada yaşayan kişilerin bu konudaki tecrübelerini aktarmalarını rica ediyoruz. Bunun dışında bu haşerelerle hiç karşılaşmayacağımız eyaletler var mı? (Tabi dondurucu kışları olan eyaletlerden bahsetmiyoruz.) Örneğin North Carolina da da yaz aylarında durum Florida daki gibi diyebilir miyiz? Konu ile ilgili bilgilerini ve deneyimlerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler.
Haşere konusu benim zayıf noktam. Avustralya yerine Amerika’ya taşınmamızın sebeplerinden biri :) ben 2018 aralık ayından beri Seattle şehrindeyim. Evimiz şehir merkezinde (downtown) değil 10 dakika uzaklıkta. Yaklaşık 2 ay öncesine kadar hiç böcek görmedim (ki seattle kışın nemli bir yer). Ama 2 ay önce bir örümcek çılgınlığı başladı. Yine evin içinde hiç görmedim ama balkonda veya sokaklarda ağaç dalları arasında çılgınlarcasına örümcek ağı ve örümcek var. Meğersem üreme sezonuymuş. Balkondakiler 1 aydır sabit duruyor :) bir iki kere ağı bozup attık ama yine yaptılar biz de pes ettik.
Büyük ihtimalle apartmanın eski/yeni olması, iyi ilaçlanması vs. önemli faktörlerdir. Ama benim tecrübem dediğim gibi oldu. Bu süreçte biz hiç ilaçlama yapmadık. -
Pismemis kokorec alabilcegimiz biyer var mi? Varsa yapilis tarifini de rica edecegim 😀
-
@goodluck 'kokoretsi' demek istediniz sanırım :D . Yunanlılar bunu tam sahiplenmemiş olsa da ismini sahiplenmişler gibi bir izlenim var, ve genelde yine yunan restoranlarında satılıyor.
https://imgur.com/yeQAzNd. 'kokoreç arama sonuçları, harici website'ye yönlendirir.
-
Arama yapmak istedim ama hep "aktarım" kelimesine göre çıkardı, bulamadım. Amerika' da bizdeki gibi Aktar dükkanları var mı?
-
-
@Ryback çok teşekkürler
-
Merhaba bu konu ilgimi çekti açıkçası, Florida düşünüyorum yaşam olarak apartman mı yoksa klasik amerikan evleri mi daha iyi olurdu, herhangi bi açıdan bakılabilir tekim ve bir akrabamla kalmayı düşünüyorum, bilmiyorum bu başlık için şimdilik ilginç bi konu gelmedi aklıma 🙂
-
@damladav (Haddim olmdan) Yaptığınız işi severek yapmanız sanırım Size yardımcı olacaktır. Evi temizlemek yerine yuvayı güzelleştirmek olarak bakıyorum ben şahsen. Evimle ilgili onarım tadilat veya bahcemde gecirdiğim zamandan zvk alıyorum. Esenlik dileklerimle.
-
Kisaca Pollyannacilik diyebiliriz. 10 yasindaki oglumu sabahlari ben okula birakirken veya okul otobusune bindirirken, "bugun okulda cok eglen ve mutlu ol, seni seviyorum" diyerek gonderiyorum. Aksam eve geldigi zaman ise "gunun nasil gecti, eglencelimiydi" gibi sorular soruyorum. Asla ders nasildi, neler ogrendin falan sormuyorum. Yani olayin eglenceli ve zevkli tarafini one cikarttiginiz zaman, gerisi kendiliginden geliyor.
-
@Mr-Hakan en basit yöntemi bir tanıdığın yanında sgk nı gösterip ücretini ona ödemek.
-
Risk alarak direk San Diegoya gidip pahalılıktan dolayı sokakta kalırsak (sokakta uyumak için iklimi müsait bu arada :)) bizi sınır dışı ederler mi ? )))
-
@Masda Araçlarında yaşayan insanlar var. Hem işe gidip gelmek, hem de ev niyetine kullanıyorlar(mış). Pandemi öncesi çekilmiş bir belgeselde izledim ama bulamadım o belgeseli. 🙄
-
@sadriabi Çok değerli tespitler hepsi. Taşındıktan sonra benim de gözlemlediğim konulardan biri bu. Bazen imrenmiyorum desem yalan olur. Amerika gibi temeli göç olan bir devleti uluslaştırabilmişler. biz maalesef belki 2000 yıllık devlet tecrübemizle asgari müşterek dahi oluşturamamışız. Bu sorunun temelini güncel siyasetle açıklamak da zor bana göre. Devletin, doğru kurumsallaşamaması ve seçilen iktidarlara göre renk değiştirmesine bağlıyorum ben. Devletin iktidarı yerine iktidarın devletini oluşturma çabası olmuş seçilmişlerde hep. Bu da devlet-toplum çatışmasını kaçınılmaz hale getiriyor. Uzlaşı kültürünü temel eğitimin çok önemli bir parçası haline getirmeden çok zor sanırım. Umarım ülkenin tüm insanlarının amasız alkışladığı ortak değerleri olan güçlü bir ulus oluruz bir gün.
-
@kundekari, içinde söyledi: Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular
@sadriabi Çok değerli tespitler hepsi. Taşındıktan sonra benim de gözlemlediğim konulardan biri bu. Bazen imrenmiyorum desem yalan olur. Amerika gibi temeli göç olan bir devleti uluslaştırabilmişler. biz maalesef belki 2000 yıllık devlet tecrübemizle asgari müşterek dahi oluşturamamışız. Bu sorunun temelini güncel siyasetle açıklamak da zor bana göre. Devletin, doğru kurumsallaşamaması ve seçilen iktidarlara göre renk değiştirmesine bağlıyorum ben. Devletin iktidarı yerine iktidarın devletini oluşturma çabası olmuş seçilmişlerde hep. Bu da devlet-toplum çatışmasını kaçınılmaz hale getiriyor. Uzlaşı kültürünü temel eğitimin çok önemli bir parçası haline getirmeden çok zor sanırım. Umarım ülkenin tüm insanlarının amasız alkışladığı ortak değerleri olan güçlü bir ulus oluruz bir gün.
Malumunuz cok uzun mevzular. Soyle bir kac kelam edeyim.
TR'deki gelismemisligin sebeplerini cok uzaklarda aramamak lazim. Yasama, yargi ve idare uclusu, 45. baskanin aksi yondeki cabalarina ragmen ABD'de hala bagimsiz. Orta okulda ogrendigimiz bir mevzu. Kuvvetler ayriligi. Bosuna kitaplara girmemis.
Adaleti, guvenligi saglamak, bilim, egitim, sanat gibi unsurlara dort elle sarilmak.
TR'de iktidarlar anayasa dahil yasalari yapboz yapip surekli kendine yonttugu icin ulkenin iki yakasi bir araya gelmiyor.
Yetmez ama evet referandumunda bir haftalik is gezisi icin ABD'deydim. 2010. Universite profesoru entellektueller nedir bu referandumun gerekcesi dediler. Anayasin bazimaddelerinin degistirilmesi hakkinda dedim. Gulduler bana. Anayasa devrimle savasla yazilir, referandumla degismez dediler.
Bakin cok tartismali bir madde olan second amendment. Kurucu babalar iktidarin ceberrutlasmasi karsisinda bireylerin ve state'lerin gerekirse silahlanma ozgurlugunu koruma altina aliyor. Yani bir gun iktidara gelenler, bireylerin ve state'lerin varligini ve ozgurlugunu tehdit edecek bir konuma gelirse buna karsilik silahlan ve mukavemet goster diyor. Cok ilerici bir dusunce aslinda. Ama tabi redneck'ler bunu yanlis anliyorlar o ayri mesele. Amaci disinda ve saldiri amacli silahlanmaya hayir.
-
@sadriabi Ataturk bunu Nutuk'ta anlatmis, Genclige Hitabe'de anlatmis ama kim okuyor, kim anliyor...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum