Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • #deductable
    Massachusets Connectorcare diye bir programdan yararlaniyorum geldigimden beri. Deductible sifir. Ameliyat dahi olsan copay $50, muayene $15-$20.


  • Saglik guvencesi icin eyalet degistirilir ama isyerleri bazen cok iyi sigortalar sunuyor o yerlere girilebilse...


  • @knnrn Biz hala sigorta yaptirip yaptirmama sinirdayiz. Kizimiza medicade verdiler, karti geldi. Bu hafta yeniden hesap yapalim da eger yaptiracak olursak canli kaydedelim birlikte bizden sonrakilere fikir versin.
    Keep in touch 🙂

  • ⭐⭐

    tabi neden pahalı onu bende çözemedim


  • bende okadar cok baktimki biri 3kisiye 600 dolar derken biri 2000 diyor.yaptirmiyalim dedik en son sanki kac kere gidiyoruzki dedik gidince neyse oderiz dedik buna ayni tr deko gb gitmeden vericegimize dedik ama tetkik vs insallah olmaz yoksa yandik


  • @knnrn medicade icin neyaptiniz peki bende kizima yapayim nereye gitmem lazim


  • @2xscorpion online basvuruyorsunuz. Sizi telefonla ariyorlar ya da tercihinize gore ofise cagiriyorlar. Bence dogrudan ofislerine gidin.


  • Sağlık sigortasını anlamaya çalışıyorum. Healthcare.gov üzerinden planları incelediğimde çok pahalı gözüküyor bana. Düşük bir plan seçip deductible yüksek olduğunda ve kötü bir senaryo ile karşılaşılırsa yüksek ödemelerle karşı karşıya kalınabilir. Örnek $398 lık aylık ödemesi olan bir plan var. Deductible değeri $7.075. Yıllık geliri $35.000 olan birisi için aylık $85 düşüyor ödeme. Kötü bir senaryo olursa deductible ödemek zorunda kalırsanız yıl sonunda ödeyeceğiz miktar 7075+12*292=$10.579 olacak. Düşük deductible olanlarda var tabii ama onlarda diğer maddeler devreye giriyor.

    Copayment/Coinsurance olayları ayrı bir konu. Deductible aştıktan sonra hala %40 ödemenizi isteyen planlar var. Yanlış anlamıyorsam out-of-pocket maximum içinde olmalı bu oranlar, aşamamalısınız. Yoksa tamamen anlamsız.

    Benim kaçırdığım noktalar var mı ? Olmalı diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    benim uzaktan okuduğum anladığım aylık fazla ödeme olursa vergi döneminde iade olması avantaj herhalde


  • Selamlar biz de bu sene ilk defa bu sureci deneyimliyoruz, florida’da yasiyoruz. Bu bolgede bir cok arkadasimizin beraber calistigi sigortacilar var. Ben de biriyle gorustum ve bir takim tavsiyeler aldim. Surece devam etmek icin sigortacimiza green card ve ssn’lerin fotolarini gondermemiz istendi.

    Bu bilgiler olmadan islemin yapilamayacaginin farkindayim ama yine de dogrudan green card ve ssn’leri biriyle paylasma fikri garip geliyor.

    Sizce bunlari paylasmakya herhangi bir sakinca var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Anka, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Selamlar biz de bu sene ilk defa bu sureci deneyimliyoruz, florida’da yasiyoruz. Bu bolgede bir cok arkadasimizin beraber calistigi sigortacilar var. Ben de biriyle gorustum ve bir takim tavsiyeler aldim. Surece devam etmek icin sigortacimiza green card ve ssn’lerin fotolarini gondermemiz istendi.

    Bu bilgiler olmadan islemin yapilamayacaginin farkindayim ama yine de dogrudan green card ve ssn’leri biriyle paylasma fikri garip geliyor.

    Sizce bunlari paylasmakya herhangi bir sakinca var mi?

    Hayır, sakınca yok. Başka türlü sigorta yapamazlar.


  • @Anka floridanin hangi sehrindesiniz.ben jacksonville sehrindeyim.


  • Herkese merhaba, sigortayla ilgili deneyimlediğimiz ve başkasınında deneyimlemesini istemediğimiz bir konuyu aktaracağım, buraya gelirgelmez ilk işimizden biri Çocuğumuzda olduğu için sigorta Yaptırmak oldu eşim baya bir yerle görüştü, göçmenlikle ilgili ileride vatandaşlığımızı etkilermi ne olacağı belli olmayan bir soru olduğu için kendi sigortamızın peşine düştük neticede kızımız ve bizler için dişte dahil olan bir pakete 800 dolara sigorta paketi aldık, velhasıl kızımız Hastta olup 4 gün boyunca yüksek ateşle gecirdikten sonra en yakın acile gitmek zorunda kaldık, bizden sigorta kartımızı istediler muayene oldu bir antibiyotik ve ateş düşürücü yazdı, 2 hafta sonra bize 2000 dolar ödememiz gerek olan (sigortanın karşıladığıysa 200 dolar) bir fatura geldi, biz sigortacıyı aradık, araştıracağını birsey ödemememizi söyledi, gittğimiz acil sigortacımıza kızımıza zararlı yiyecek yedirdiğimizi ve bu nedenle bizim hatamız olan birseyi karsılayamayacaklarını söylemiş ilk önce biz bu aktarıldı neyseki ben kızımın boğaz fotoğrafını cekmiştim türkiyedeki doktor arkadaşıma atmak için tabiki bu fotoğrafı sigortacıya gönderdik ve kızımızın boğaz enfeksiyonu olduğunu bunu kendilerininde teyit ettiğini ve zaten antibiyotik ilaç yazdıklarını söyledik, itiraz ettik, sonra tekrar geri donus yaptığını bu seferde gittiğimiz acil polikliniğini sigortanın karşılamadığını doktora gitmeden önce kendilerini arayıp nereye gidebilriz yada gidemeyiz diye sormamız gerektiğini söylediler, böylece 3 ay 800 dolar ödemekle beraber 2000 dolarda bize hastane masrafı cıktı ne tahlil var ne başka birsey ayakta tedavi olarak girdik ve sadece boğaz enfeksiyonu için 2000 dolar para ödememiz cıktı, Pazartesi günü gittiğimiz acile gidip görüşeceğiz ve oradada itiraz edip şansımızı deneyeceğiz, olayında ne olduğunu ortada bir karışıklık olup olmadığını anlamış değiliz..bukadar saçma bir sey olabilirmi? Sadece boğaz enfeksiyonu ve ne tahlil var ne başka birşey. Sigortayı iptal için mail attık, artık başka alternatifler bakacağız, yada sadece kızımız için sigorta başvurusunda bulunacağız.. Buraya geldiğimizden beri sanki aksilik yaşamak için seçilmişiz gibi sürekli aksilikler bizi buldu.

  • ⭐⭐

    @bsk geçmiş olsun

  • ⭐⭐⭐

    @bsk
    Acil olarak gittiginiz yer eger "Emergency Room" ise maalesef bu rakamlar hic olagan disi degil. Baslangic icin ABD'nin en rezil yuzu ile karsilasmissiniz ve biraz sanssizlik olmus. Saglik konusunda boyle bir ulkede bu tarz olaylar yasamak can sikiyor ve cok iyi anliyorum sizi. Ozellikle sistemi tam anlayamadigimiz donemde. Fakat moralinizi bozmamanizi tavsiye ederim cunku ABD'nin saglik sisteminden daha da fazla kotu olan baska bir yani yok. Yani en kotusu bu, digerleri daha az kotu veya cok daha iyi.

    Ambulans cagirmak icin sigortayi arayarak on kabul alinmasi gereken bir saglik sigortasina sahibim. Ilk geldigimiz sene, bir ofis arkadasim fenalasarak ambulans ile acile bir kac saatligine gitmisti. Yanlis hatirlamiyorsam 11bin dolar odeme geldi. (Is yerinden sigortaliyiz)

    Bir kac nacizane tavsiye;
    Acil (Emergency Room) yerine "Urgent Care' ziyaretlerini tavsiye ederim. 24 saat acik olmuyorlar fakat belli bir aksam saatine kadar ulasilabilir oluyorlar. Acile, bilinc kaybi vs gibi asiri tehlikeli durumlarda gitmek sanirim daha yararli.

    Yasanilan bolgede saglik sigortasinin destekledigi (in network) doktorlari ve saglik merkezlerini ogrenmekte fayda var. In-network veya out-of-network arasinda cok fark olabiliyor. Ayrica GC'li olarak cocuklariniza saglanan imkanlardan faydalanabilirsiniz.

    Son olarak en son care odemek ise bile pesin odemeyin, direk pazarlik yapin. Hic olmadi taksite baglatin. ABD'deki saglik masraflari tamamen sisirme balon fiyatlar uzerine kurulu.

    Umarim olumlu bir sonuc alirsiniz. Bol saglikli gunler


  • @bsk çok geçmiş olsun, kızınız nasıl oldu iyi oldu mu?
    Umarım bu masraf sizin lehinize çok kısa sürede çözümlenir, deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @bsk kızınız için eyaletin sağladığı yardıma başvurun. Biz Virginida öyle yaptık. Emergency dahil ödeme tutarı 0. Ayrıca public charge olarak kabul edilmiyor.


  • @bsk Cok gecmis olsun. @FreeWoRLD cok net ozetlemis. Cocuklar icin en iyisi CHIP veya Medicade almak. Yetiskinler ise duruma gore. Biz henuz duzenli tam zamanli bir ise sahip olmadigimizdan kendimizinkileri erteledik. Bolca ve farkli gruplardan ilac getirmistik, ilac bilgisi gereken yerlerde doktorsuz durumlari atlatiyoruz. Cok ciddi birsey olursa o zaman zaten secenek yok. Bu donem tam healthcare market place den sigorta secme zamani (15 Aralik son tarih), onumuzdeki sene tax credit tahminine gore dusuk butceli bir plan secebilirsiniz, ama cocugu mutlaka medicade/CHIP icin kaydettirin. Tekrar gecmis olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bsk geçmiş olsun hangi bölgedesiniz acaba eğer new jersey iseniz burada yayınladığım bir türk doktor maddi durumu yeterli olmayan ya da sağlık sistemi hakkında bilgi için bana gelin demişti olmazsa onun irtibat bilgilerini yazayım


  • Arkadaslar iki cocugum var 1 ve 5 yasinda .hepimizin ssn leri geldi buyuk oglumun ssn i gelmedi.bir ay oldu. medicade icin nasil kayit yaptirabilirim .ssn olmadan kayit yaptirabilirmiyim.


Benzer Başlıklar

  • 31
  • 7
  • 2
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum