Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Sağlık
936 186 87.8k 167

  • @sadriabi, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Lutfen ABD’de sigortasiz bir gun bile gecirmeyiniz. En basit doktor vizitesi $400, kan tahlili $450. Butun bunlar icin aylik odemenizin disinda $65 katki payi da hicbir sey degil.
    Selamlar, sevgiler.

    yearly deductible ları var o planların.


  • @Betfair39 Bu deductible hic saglik gideri olmasa bile yil sonunda pasa pasa odeniyor mu?
    Bir de yaslarimizla (44,39) cocuk haric ve 2019 tahmini income icin 20k yazdigimda "May NOT be eligible for a premium tax credit" uyarisiyle en dusuk deductible 15k olan 520$ odemeli sigorta paketi cikiyor. Bu iste bir gariplik yok mu? Vergi beyan zorunlulu olmayan limitte kalirsan 15k+ (12*520) =24k iki yetiskin icin sigorta parasi cikiyor yillik. En dusuk paket ustelik.
    Tax credir alirsan da bu sefer vergi iadesi almayacaksin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @Betfair39 Bu deductible hic saglik gideri olmasa bile yil sonunda pasa pasa odeniyor mu?
    Bir de yaslarimizla (44,39) cocuk haric ve 2019 tahmini income icin 20k yazdigimda "May NOT be eligible for a premium tax credit" uyarisiyle en dusuk deductible 15k olan 520$ odemeli sigorta paketi cikiyor. Bu iste bir gariplik yok mu? Vergi beyan zorunlulu olmayan limitte kalirsan 15k+ (12*520) =24k iki yetiskin icin sigorta parasi cikiyor yillik. En dusuk paket ustelik.
    Tax credir alirsan da bu sefer vergi iadesi almayacaksin.

    Hayir, deductible sadece belli durumlarda aliyorlar. Mesela bizim sigorta sirketi sadece network disi kurumlarda belli durumlarda kesiyor. Uc yildir henuz hic deductible kesildigi bir durum olmadi, bir suru saglik harcamamiz oldu. Ama bizim sigortamiz "iyi sigorta" olarak geciyor. Normalde bazi sigorta sirketleri deductible dolana kadar hicbir sey odemeyebilir. Bu durumda bunlari cepten odersiniz. Ama saglik harcamasi yoksa tabii ki kimse sizden sigorta primi disinda para istemez.

    Deductible olayini ben de tam anlamadim. Bizim sigortanin bireysel deductible'i 350 dolar. Ilk doktora gittigimde muayene ucreti 400 dolardi, 35 dolar da copay vardi. Muayene sonrasi 35 dolari odedim. 400 dolarin 350 dolari icin de daha sonra fatura gelir, kalan 50 dolari sigorta oder diye dusunuyordum. Ama fatura falan gelmedi, sigorta hepsini odedi.

    Is yerindeki arkadaslara sordum. Bir arkadas dogum yapmis mesela, out-of-pocket maximum'un tamami olan 7 bin dolari almislar hastaneden cikarken. Ondan sonra da yil sonuna kadar hicbir sey icin copay haric hic para odememisler.


  • @knnrn Oyle ise sigorta sirketinin yaklasimina gore durum degisiyor sanirim. Arac sigortasinda da benzer durumlar oluyormus.
    Oyleyse sunlari net soyleyebiliriz sanirim:

    • deductible yil sonunda her durumda tahsil edilecek diye bir sey soz konusu degil
    • bazi sigortalar deductible dolana kadar katki koymuyorlar, bazilari duruma gore (saglik gideri tipine gore) belli oranlarda copay aliyor gerisini ustleniyor,
    • out of pocket max hangi sartta dolarsa dolsun hic bir sigorta ustune para talep etmiyor
    • network ici ve disi olmasi durumuna gore sartlar degisiyor.

    Sigorta yaptirmamayi dusunenlere onerileriniz neler olabilir, anti tez olarak.

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror Bizim saglik sigortasi aile olarak $5000 dolana kadar her kurusunu benden kesiyor. Sonra copay durumuna dusuyor.
    Fakat sigorta icin ayda sadece $70 oduyorum ve ayrica HSA hesabina her sene $1000 ekliyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Network ici/disi cok fark ediyor. Eger sigorta PPO degilse, yani HMO ise zaten istesen de network disina gidemiyorsun.

    Ben gecici bir sure icin sigorta yaptirmadan kalmaya soguk bakmiyorum. Bu sigorta isleri maalesef isveren uzerinden olmayinca cok zor. O nedenle sigortali duzgun bir ise girene kadar beklenebilir.


  • Sigorta olayi kesinlikle hafife alinacak bir olay degil Eylul ayinda esim bobrek tasi ameliyati oldu onun oncesin de tabi bi anda agri baslayinca kendini acile atmis 4 saatten fazla acilde kalmadik gecen ay eve 22 bin dolara yakin sadece acil servis faturasi geldi saglik sigortamiz oldugu icin sadece 100 dolarini odedik gerisini sigorta ustlendi. Dikkatli olun lutfen gonul ister ki hicbirimizin yolu dusmesin ama ozellikle de cocugunuz varsa bu konu onemli arkadaslar.


  • Kizimizi CHIP icin denedik medicade uygun gorduler, halloldu.
    Bizim icin de simdilik butceyi sallamayacak bir paket secmek istiyorum ama bu konular TR de de arap saci burada da.
    Bu hafta sonu karar verecegim, Aralik 15 son gun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Türkiye aslında arap saçı değil fakat orasını daha görmedim. Gelirsem görücem. Türkiye de sağlık sigortası 2 ana başlık altında toplanıyor. YATARAK ve AYAKTA TEDAVİ diye. Yatarak tedavi senin şuurun kapalı kendinde olmadan hastaneye gelirsen yada şuurun açık fakat yürüyerek gelemediğin durumlarda ki masraflarını karşılayan teminattır. Ayakta tedavi de adından da belli olduğu üzerine kendin bilincin yerinde ayakta yürüyerek gelebilecek şekilde olup, hastanede 6 saatten fazla kalmadığın durumlar. Eğer yürüyerek geldin fakat 6 saatten fazla yatış verdilerse o zaman yatarak tedavi geçiş oluyor. İçerik bu kadar. Daha sonra bunların maddi olarak karşılama miktarları var ki yatarak tedavi zaten limitsiz yani fatura ne kadar çıkarsa çıksın şirket senden hiçbir para çıkmadan ödüyor. Ayakta tedavi de ise sen yılda 3 defa hastaneye gidip masraf yaratabilirsin diye örnek olarak yılda 3k - 5k - 7k - 10k gibi bu limite kadar şirketler karşılar. İkinci bir konu ayakta tedavide fatura ödeme de 2 türlü seçenek ya tüm faturayı şirket ödüyor yada %80 şirket %20 sen ödüyorsun. Bu kadar umarım basit bir şekilde anlatmaya çalıştım anlamışsındır. Bazı hastalık ve doğum gibi olayları hemen karşılamıyor. Belli bir süre geçmesi gerekiyor. Amerika da da tahminimce ana hatları bu şekildedir


  • @ayvalik10 ben diş için gelsem çekim ücreti ne kadar west new york tayım orası tam olarak neresi


  • @caglaror hocam bizde oğlana FAMIS (Virginia için bir yardım) için başvurduk. Medicaid diye onay geldi. Ama bildiğim kadarı ile bu Medicaid federal bir Medicaid değil. Eyaletin sağladığı bir Medicade diyorlar. FAMIS Plus/Medicaid diye geçiyor. Yani ilerde Medicaid aldın mı dediklerinde sanırsam Hayır diyeceğiz.


  • @arnblt Yerel isimler farkli olabiliyor ama sanirim ana medicaid ile baglantili, burada da STAR medicaid diye geciyor yanilmiyorsam. Bilemedim ama zaten baska sansimiz yok simdilik.


  • #deductable
    Massachusets Connectorcare diye bir programdan yararlaniyorum geldigimden beri. Deductible sifir. Ameliyat dahi olsan copay $50, muayene $15-$20.


  • Saglik guvencesi icin eyalet degistirilir ama isyerleri bazen cok iyi sigortalar sunuyor o yerlere girilebilse...


  • @knnrn Biz hala sigorta yaptirip yaptirmama sinirdayiz. Kizimiza medicade verdiler, karti geldi. Bu hafta yeniden hesap yapalim da eger yaptiracak olursak canli kaydedelim birlikte bizden sonrakilere fikir versin.
    Keep in touch :)

  • ⭐⭐


  • bende okadar cok baktimki biri 3kisiye 600 dolar derken biri 2000 diyor.yaptirmiyalim dedik en son sanki kac kere gidiyoruzki dedik gidince neyse oderiz dedik buna ayni tr deko gb gitmeden vericegimize dedik ama tetkik vs insallah olmaz yoksa yandik


  • @knnrn medicade icin neyaptiniz peki bende kizima yapayim nereye gitmem lazim


  • @2xscorpion online basvuruyorsunuz. Sizi telefonla ariyorlar ya da tercihinize gore ofise cagiriyorlar. Bence dogrudan ofislerine gidin.


  • Sağlık sigortasını anlamaya çalışıyorum. Healthcare.gov üzerinden planları incelediğimde çok pahalı gözüküyor bana. Düşük bir plan seçip deductible yüksek olduğunda ve kötü bir senaryo ile karşılaşılırsa yüksek ödemelerle karşı karşıya kalınabilir. Örnek $398 lık aylık ödemesi olan bir plan var. Deductible değeri $7.075. Yıllık geliri $35.000 olan birisi için aylık $85 düşüyor ödeme. Kötü bir senaryo olursa deductible ödemek zorunda kalırsanız yıl sonunda ödeyeceğiz miktar 7075+12*292=$10.579 olacak. Düşük deductible olanlarda var tabii ama onlarda diğer maddeler devreye giriyor.

    Copayment/Coinsurance olayları ayrı bir konu. Deductible aştıktan sonra hala %40 ödemenizi isteyen planlar var. Yanlış anlamıyorsam out-of-pocket maximum içinde olmalı bu oranlar, aşamamalısınız. Yoksa tamamen anlamsız.

    Benim kaçırdığım noktalar var mı ? Olmalı diye düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

  • Amerika'da Saglik Sigortasi Yokken Tedavi Olmak

    Sağlık
    14
    2 Oy
    14 İleti
    4k Bakış
    karaçayK
    selamlar, 2003 yılında work and travel ile J1 vizesi ile ABDde idim, o dönem, geniş kapsamlı sağlık sigortası ile gittiğimizden, bir kontrolden geçmiştim. hiç bir ödeme istenmemişti. Türkiye'ye döndükten sonra 300-350 dolar gibi bir ödeme geldiğinden bahsetmişti kuzenim, ama merak etme ödemeye gerek yok demişti. Green card ile oraya gidecek olursam bu ödeme çıkar mı karşıma acaba?
  • Diş Sigortası

    Sağlık
    3
    2 Oy
    3 İleti
    353 Bakış
    C
    Nacizane gecen gun izledigim videoya gore, policenin gecerli olmasi icin 3-6-9 ay gibi sureler mevcutmus. Dis temizligi ve genel bakim senelik dahil oluyormus. Lakin anlatan kisi, oncelikle bolgenizdeki disciler ile konusun diyordu. Dis sigortalarini kapsamlari cok genis degil, bu nedenle disciler kendi programlarini yapiyorlar seklinde soyluyordu. https://www.youtube.com/watch?v=3U_z99zl4ko&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0MSHI0OWW0vC4bfV1HCiodHvhKfnpHv8rHnBEcTJFBKPh0BAxVtpIoNA8 linki burada, bir inceleyin arzu edersiniz.
  • Sağlık Sigortası Fiyatları ne kadardır USA da

    Sağlık
    1
    1 Oy
    1 İleti
    1k Bakış
    yapay-zekaY
    aldığım kitapda PPO-HMO-POS-FEE FOR SERVİCE sağlık sigortalarından bahsetmiş bu sağlık sigortalar ne kadardır aylık 1)-ppo (Prefered Provideer Organizasyons) 2)-HMO (Health Maintenance Organizations) 3)-POS (Point of Service) 4)-Fee for service bu sigortaları yapdıran varmı ne kadar ödüyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim bunların dışında sigorta çeşidi varmı
  • 0 Oy
    53 İleti
    12k Bakış
    Ercan GeçginE
    @knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir? Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim. Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi? Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil. Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum