Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Sağlık
936 186 87.3k 167

• Sigorta olayi kesinlikle hafife alinacak bir olay degil Eylul ayinda esim bobrek tasi ameliyati oldu onun oncesin de tabi bi anda agri baslayinca kendini acile atmis 4 saatten fazla acilde kalmadik gecen ay eve 22 bin dolara yakin sadece acil servis faturasi geldi saglik sigortamiz oldugu icin sadece 100 dolarini odedik gerisini sigorta ustlendi. Dikkatli olun lutfen gonul ister ki hicbirimizin yolu dusmesin ama ozellikle de cocugunuz varsa bu konu onemli arkadaslar.

• Kizimizi CHIP icin denedik medicade uygun gorduler, halloldu.
    Bizim icin de simdilik butceyi sallamayacak bir paket secmek istiyorum ama bu konular TR de de arap saci burada da.
    Bu hafta sonu karar verecegim, Aralik 15 son gun.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@caglaror Türkiye aslında arap saçı değil fakat orasını daha görmedim. Gelirsem görücem. Türkiye de sağlık sigortası 2 ana başlık altında toplanıyor. YATARAK ve AYAKTA TEDAVİ diye. Yatarak tedavi senin şuurun kapalı kendinde olmadan hastaneye gelirsen yada şuurun açık fakat yürüyerek gelemediğin durumlarda ki masraflarını karşılayan teminattır. Ayakta tedavi de adından da belli olduğu üzerine kendin bilincin yerinde ayakta yürüyerek gelebilecek şekilde olup, hastanede 6 saatten fazla kalmadığın durumlar. Eğer yürüyerek geldin fakat 6 saatten fazla yatış verdilerse o zaman yatarak tedavi geçiş oluyor. İçerik bu kadar. Daha sonra bunların maddi olarak karşılama miktarları var ki yatarak tedavi zaten limitsiz yani fatura ne kadar çıkarsa çıksın şirket senden hiçbir para çıkmadan ödüyor. Ayakta tedavi de ise sen yılda 3 defa hastaneye gidip masraf yaratabilirsin diye örnek olarak yılda 3k - 5k - 7k - 10k gibi bu limite kadar şirketler karşılar. İkinci bir konu ayakta tedavide fatura ödeme de 2 türlü seçenek ya tüm faturayı şirket ödüyor yada %80 şirket %20 sen ödüyorsun. Bu kadar umarım basit bir şekilde anlatmaya çalıştım anlamışsındır. Bazı hastalık ve doğum gibi olayları hemen karşılamıyor. Belli bir süre geçmesi gerekiyor. Amerika da da tahminimce ana hatları bu şekildedir

• @ayvalik10 ben diş için gelsem çekim ücreti ne kadar west new york tayım orası tam olarak neresi

• @caglaror hocam bizde oğlana FAMIS (Virginia için bir yardım) için başvurduk. Medicaid diye onay geldi. Ama bildiğim kadarı ile bu Medicaid federal bir Medicaid değil. Eyaletin sağladığı bir Medicade diyorlar. FAMIS Plus/Medicaid diye geçiyor. Yani ilerde Medicaid aldın mı dediklerinde sanırsam Hayır diyeceğiz.

• @arnblt Yerel isimler farkli olabiliyor ama sanirim ana medicaid ile baglantili, burada da STAR medicaid diye geciyor yanilmiyorsam. Bilemedim ama zaten baska sansimiz yok simdilik.

• #deductable
    Massachusets Connectorcare diye bir programdan yararlaniyorum geldigimden beri. Deductible sifir. Ameliyat dahi olsan copay $50, muayene $15-$20.

• Saglik guvencesi icin eyalet degistirilir ama isyerleri bazen cok iyi sigortalar sunuyor o yerlere girilebilse...

• @knnrn Biz hala sigorta yaptirip yaptirmama sinirdayiz. Kizimiza medicade verdiler, karti geldi. Bu hafta yeniden hesap yapalim da eger yaptiracak olursak canli kaydedelim birlikte bizden sonrakilere fikir versin.
    Keep in touch :)

• ⭐⭐

• bende okadar cok baktimki biri 3kisiye 600 dolar derken biri 2000 diyor.yaptirmiyalim dedik en son sanki kac kere gidiyoruzki dedik gidince neyse oderiz dedik buna ayni tr deko gb gitmeden vericegimize dedik ama tetkik vs insallah olmaz yoksa yandik

• @knnrn medicade icin neyaptiniz peki bende kizima yapayim nereye gitmem lazim

• @2xscorpion online basvuruyorsunuz. Sizi telefonla ariyorlar ya da tercihinize gore ofise cagiriyorlar. Bence dogrudan ofislerine gidin.

• Sağlık sigortasını anlamaya çalışıyorum. Healthcare.gov üzerinden planları incelediğimde çok pahalı gözüküyor bana. Düşük bir plan seçip deductible yüksek olduğunda ve kötü bir senaryo ile karşılaşılırsa yüksek ödemelerle karşı karşıya kalınabilir. Örnek $398 lık aylık ödemesi olan bir plan var. Deductible değeri $7.075. Yıllık geliri $35.000 olan birisi için aylık $85 düşüyor ödeme. Kötü bir senaryo olursa deductible ödemek zorunda kalırsanız yıl sonunda ödeyeceğiz miktar 7075+12*292=$10.579 olacak. Düşük deductible olanlarda var tabii ama onlarda diğer maddeler devreye giriyor.

Copayment/Coinsurance olayları ayrı bir konu. Deductible aştıktan sonra hala %40 ödemenizi isteyen planlar var. Yanlış anlamıyorsam out-of-pocket maximum içinde olmalı bu oranlar, aşamamalısınız. Yoksa tamamen anlamsız.

Benim kaçırdığım noktalar var mı ? Olmalı diye düşünüyorum.

• ⭐⭐

benim uzaktan okuduğum anladığım aylık fazla ödeme olursa vergi döneminde iade olması avantaj herhalde

• Selamlar biz de bu sene ilk defa bu sureci deneyimliyoruz, florida’da yasiyoruz. Bu bolgede bir cok arkadasimizin beraber calistigi sigortacilar var. Ben de biriyle gorustum ve bir takim tavsiyeler aldim. Surece devam etmek icin sigortacimiza green card ve ssn’lerin fotolarini gondermemiz istendi.

Bu bilgiler olmadan islemin yapilamayacaginin farkindayim ama yine de dogrudan green card ve ssn’leri biriyle paylasma fikri garip geliyor.

Sizce bunlari paylasmakya herhangi bir sakinca var mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Anka, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

Selamlar biz de bu sene ilk defa bu sureci deneyimliyoruz, florida’da yasiyoruz. Bu bolgede bir cok arkadasimizin beraber calistigi sigortacilar var. Ben de biriyle gorustum ve bir takim tavsiyeler aldim. Surece devam etmek icin sigortacimiza green card ve ssn’lerin fotolarini gondermemiz istendi.

Bu bilgiler olmadan islemin yapilamayacaginin farkindayim ama yine de dogrudan green card ve ssn’leri biriyle paylasma fikri garip geliyor.

Sizce bunlari paylasmakya herhangi bir sakinca var mi?

Hayır, sakınca yok. Başka türlü sigorta yapamazlar.

• @Anka floridanin hangi sehrindesiniz.ben jacksonville sehrindeyim.

• Herkese merhaba, sigortayla ilgili deneyimlediğimiz ve başkasınında deneyimlemesini istemediğimiz bir konuyu aktaracağım, buraya gelirgelmez ilk işimizden biri Çocuğumuzda olduğu için sigorta Yaptırmak oldu eşim baya bir yerle görüştü, göçmenlikle ilgili ileride vatandaşlığımızı etkilermi ne olacağı belli olmayan bir soru olduğu için kendi sigortamızın peşine düştük neticede kızımız ve bizler için dişte dahil olan bir pakete 800 dolara sigorta paketi aldık, velhasıl kızımız Hastta olup 4 gün boyunca yüksek ateşle gecirdikten sonra en yakın acile gitmek zorunda kaldık, bizden sigorta kartımızı istediler muayene oldu bir antibiyotik ve ateş düşürücü yazdı, 2 hafta sonra bize 2000 dolar ödememiz gerek olan (sigortanın karşıladığıysa 200 dolar) bir fatura geldi, biz sigortacıyı aradık, araştıracağını birsey ödemememizi söyledi, gittğimiz acil sigortacımıza kızımıza zararlı yiyecek yedirdiğimizi ve bu nedenle bizim hatamız olan birseyi karsılayamayacaklarını söylemiş ilk önce biz bu aktarıldı neyseki ben kızımın boğaz fotoğrafını cekmiştim türkiyedeki doktor arkadaşıma atmak için tabiki bu fotoğrafı sigortacıya gönderdik ve kızımızın boğaz enfeksiyonu olduğunu bunu kendilerininde teyit ettiğini ve zaten antibiyotik ilaç yazdıklarını söyledik, itiraz ettik, sonra tekrar geri donus yaptığını bu seferde gittiğimiz acil polikliniğini sigortanın karşılamadığını doktora gitmeden önce kendilerini arayıp nereye gidebilriz yada gidemeyiz diye sormamız gerektiğini söylediler, böylece 3 ay 800 dolar ödemekle beraber 2000 dolarda bize hastane masrafı cıktı ne tahlil var ne başka birsey ayakta tedavi olarak girdik ve sadece boğaz enfeksiyonu için 2000 dolar para ödememiz cıktı, Pazartesi günü gittiğimiz acile gidip görüşeceğiz ve oradada itiraz edip şansımızı deneyeceğiz, olayında ne olduğunu ortada bir karışıklık olup olmadığını anlamış değiliz..bukadar saçma bir sey olabilirmi? Sadece boğaz enfeksiyonu ve ne tahlil var ne başka birşey. Sigortayı iptal için mail attık, artık başka alternatifler bakacağız, yada sadece kızımız için sigorta başvurusunda bulunacağız.. Buraya geldiğimizden beri sanki aksilik yaşamak için seçilmişiz gibi sürekli aksilikler bizi buldu.

• ⭐⭐

@bsk geçmiş olsun

Benzer Başlıklar

• Sağlık sigortası olmadan kendi iğnelerimizi nasıl yaptırabiliriz?

Taşındı Sağlık
    4
    0 Oy
    4 İleti
    277 Bakış
    X
    @crazycells ve @knnrn Cok tesekkurler cevaplariniz icin. Gozumden kacmis bu cevaplariniz. Igne kalcadan yapiliyor bildigim kadariyla ondan kendisi yapamaz herhalde. Normalde ya saglik ocagina gidiyorlar ya da komsu hemsire/doktor arkadaslari yapiyor sanirim. Kendilerinin yaptigini hic duymadim. Ama bir sorayim. Olmadi gelene kadar kendileri yapmayi ogrenebilirse, belki o sekilde cozeriz sorunu. Ben hayatimda igne yapmadim, becerebilir miyim emin degilim. Ogrenmeye calisayim. Becerebilirsem belki ben yaparim. Bu CVS'in kendi recetesiz sattigi ignelerin dozaji cok dusuk, ondan dolayi kendisi getirecek ignesini zaten. Cok tesekkurler cevabiniz icin tekrar. Bir sorayim kendileri ogrenebilir mi. Olmazsa artik recete and @knnrn'in dedigi gibi doktordan Ingilizce bir not almayi denesinler.
  • Konsolosluk için ABD'de sağlık raporu almak ve apostillemek

Sağlık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    904 Bakış
    ErdokhanE
    Cok tesekkur ederim.
  • Amerika'da Saglik Sigortasi Yokken Tedavi Olmak

Sağlık
    14
    2 Oy
    14 İleti
    4k Bakış
    karaçayK
    selamlar, 2003 yılında work and travel ile J1 vizesi ile ABDde idim, o dönem, geniş kapsamlı sağlık sigortası ile gittiğimizden, bir kontrolden geçmiştim. hiç bir ödeme istenmemişti. Türkiye'ye döndükten sonra 300-350 dolar gibi bir ödeme geldiğinden bahsetmişti kuzenim, ama merak etme ödemeye gerek yok demişti. Green card ile oraya gidecek olursam bu ödeme çıkar mı karşıma acaba?
  • Ücretsiz Sağlık Merkezleri ve Klinikler (ABD Geneli)

Sağlık saglik sagliksigortasi healthcare
    11
    19 Oy
    11 İleti
    4k Bakış
    ?
    Aradaslar merhaba. Newyork tayim . Turist vizemi F1 a cevirdi ve su an süreç pending asamasinda.. Sorum su, ücretsiz veya uygun fiyata check up yaptırabileceğim yerler varmidir acaba? Tecrubelerinizi paylasirmisiniz lütfen?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k