Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,
    Uzun zamandır forum okuyucusuyum cevabını bulamadığım bir sorum olacak.
    Apartman gibi yerlerde yaşarken alt,üst yada yan komşularınız uygunsuz saatlerde rahatsız edici yüksek ses çıkardıklarında (yüksek sesle müzik dinlemek, yüksek sesle TV izlemek vb.) yapılacak doğru şey nedir?
    Kime şikayet edilir? Nasıl bir yol izlemek gerekli? Kira sözleşmenizi feshetme hakkı doğar mı? yada çözüm nedir?
    Bu konuda ki tecrübelerinizi okumayı dört gözle bekliyorum.


  • Normal sartlarda, apartment management office'e sikayet etmek gerekir. Condo veya single family house da kiraciysaniz, ev sahibine sikayet edebilirsiniz. Gece yarisindan sonra gurultu varsa, gidip kapilarini calip nazikce uyarabilirsiniz. Ama dikkat edin, eger kavga tartisma varsa, siz sakin bulasmayin, polisi arayin!

  • ⭐⭐⭐

    1.ci kat apartmanda yasamaktaydik 2018'den itibaren ve yukari kat komsulardan gelen sesler ile bir hayli rahatsizdik. Birde bizde ufaklik olunca onun uyumasina kadar etki gostermeye basladi. Yuruyuslerinde bizim katta bazi esyalar sallaniyordu. Evlerinde savas eder gibi kopekleri ile oynuyorlardi.
    Bizim en alt kata gecmemizin tek nedeni kucuk cocugumuz olmasi ve diger insanlari rahatsiz etmemek ve cocugumuzu kisitlamak zorunda birakmamak icindi.

    Bir kac defa apartman yonetimine sikayet ettik ve gayet ilgili davrandilar. Komsulari ofise cagirarak gorusme bile yaptilar. Fakat komsularin sadece biz ses yapmadik demesi yeterli oldu. Herhangi bir sonuca varamadik.

    Derken baska bir apartman bulduk ve yaklasik 2-3 ay sozlesmeden once cikmaya karar verdik. Sansliydik guzel bir aciklama ve iyi iliskiler sonucu kontrat icin ceza odemedik.

    Simdi ne uzerimizde ne de alt katimizda hic kimse yok. Altta arac icin garaj var ve bizde onun uzerindeyiz. Boyle cok daha iyi oldu.
    Fakat isin ilginc tarafi su; bazen garajda ben birseyler ile ugrasirken, diger rahatsiz oldugumuz apartmandaki yuruyus ve kosma seslerini ayni siddette garajin icinde bizim apartmandan da duyuyorum 🙂 Yani demek istedigim, apartmanlar genellikle tahta iskelet oldugundan sesler bazi yerlerde cok yansiyor.
    Belki onceki apartmanda yukaridaki insanlar normal yuruyorlardi ve normal davraniyorlardi ve belki de apartman asiri ses geciriyordu, veya gercekten saygisizlardi bilemiyorum. Fakat yinede cok rahatsiz edici bir durum. Bundan sonraki kiralama surecinde, eger ki mecbur kalmaz isem, kesinlikle herhangi bir katin altinda yasamak istemem.


  • Biz de maalesef bu tarz sorunlar yaşıyoruz. Ara kattayız, hem altımızda hem üstümüzde yaşayanlar var. Evler tahtadan yapıldığı için ses inanılmaz geçiyor. Alt kattan bir ses duymuyoruz ama yan ve üstten geliyor. Yan komşumuz aklı selim bir insan olduğu için çok makul saatlerde çok makul sürelerle haftada anca 1 kere yarım saat falan yüksek sesle müzik dinliyor tv izliyor, o yüzden ona diyecek bir şey yok. Ama bir üst komşumuz var ki, o televizyon açtığında biz hep beraber izliyoruz 🙂 bir kere kendi izlediğimiz şeyin sesini duyamamıştık 🙂 henüz bir şikayette vs bulunmadık, biraz uğraşmak istemediğimizden biraz ne yapmak gerek bilmediğimizden. Kontratı kısa bir süreliğine daha yenileyip para biriktirip müstakil eve çıkmayı planlıyoruz. Düşündük ki başka yere de taşınsak apartman olduğu sürece bu sorunlar olacak.


  • Maalesef apartmanlarda ses gurultu problemi cok fazla oluyor. Ben 3 ay bir yerde kalmistim ust katimda 2 cocuklu bir aile vardi her gun kac adim attiklarini sayabiliyordum 🙂 Yandada kopekli bir komsu vardi kopek belli saatlerde hep havliyordu. Evler ahsap yapimi oldugundan bu gurultunun onune gecilemiyor sanirim. Daha sonrada 1 ay sublease bir yerde kaldim karsi apartmandaki komsum ogrencilerdi playstation oynarken cikardiklari sevinc veya uzuntu sesleri, ucak sesinden beterdi. Kavga ediyorlar veya adam bogazliyorlar saniyordum. Gurultunun tek cozumu mustakil house tipi evler olabilir. Polise sikayet care olamayabilir. Sonra zaten guzel olmayan komsuluk iliskileri dahada kotu olur.


  • Ben benzer bir durumu yan komsumuzla yasadim. Single family house'da yasiyoruz ve yan komsumda 5 yasinda Tibet mastiff coban kopegi var. Kopek hem cok buyuk hemde cok saldirgan. Bilmeyenler icin, bu tur kopekler cok savunmaci ve korumacidirlar, ozellikle yasadiklari yerler konusunda. Sivas Kangal kopeklerede benziyor aslinda ama uzun tuyleri var ve uzaktan bakinca siyah bir ayiyada benziyor. Zaten hep evin icinde tutuyorlar ve disariya cikardiklarinda agzina onlem olarak hep muzzle takiyorlar. Ve biz ne zaman bahceye ciksak, kopek pencereye kosup deliler gibi havlayip, pencereye olanca gucuyle yukleniyor. Benim korkum ise 10 yasindaki oglum ve kendisinin henuz 5 aylik olan poodle cinsi puppysiydi. Cunku bizim puppy ne zaman bahceye ciksa delikanlilik yapip bu yan evdeki kopege havlayip, provoke ediyordu. Neyse, bende kibarca kopeklerinin bizim icin biraz tehlikeli oldugunu, cama cok yuklenerek birgun kirabilecegini ve disari firlayabilecegini falan soyledim. Ilk basta oyle birsey olmaz demeye getirdiler ama daha sonra onlarin diger yan tarafindaki evdeki pitbull kopegin bahce citinden atlayip kendi kapilarina dayandigini gorunce bana hak verdiler ve simdi kendi kopeklerini arka tarafta bizi gormeyecek sekilde baska bir odada tutmaya karar verdiler. Simdilik sorun cozuldu gibi.

    Kissadan hisse, konusarak bazen sorunlar daha kolay cozulebiliyor.


  • Komşu gürültüsü konusunda yasal haklar yok mu arkadaşlar? Gerçekten anlamıyorum bu insanları! sabah 4'e kadar yüksek sesle televizyon-müzik-bağıra bağıra muhabbet! Sabahın 7'sinde yaprak üfürten insanlar! Yok mu bu New York'ta yasa-kural vs... Herkes kafasına göre takılıp insanları rahatsız edebiliyor mu böyle?
    Yasal haklar konusunda bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim, bizim burda işler hiç iyiye gitmiyor zira!..


  • @fullyfully yaprak ufurenler burdada (Seattle-Wa) saat 7 de basliyor😀zaten amerikalilar erken saatte isbasi yapiyorlar ama bu kadar da erken saatlerde gurultulu isler olmamali. Yasa vardır muhakkak. Ancak yapraklari temizlemezsen cezasi vardir.


  • Apartmanların bile ahşap iskeletten yapılmış olması gerçekten ilginç, ben en azından apartmanların betonarme olduğunu düşünüyordum
    Gerçi iyi izalasyonu yapılmazsa, yapı betonarme olsa bile yan ve üst komşudaki sesleri mutlaka duyarsınız, peki bu gürültüden şikayet ettiğimiz apartman kompleksleri eski yapılar mı, yoksa yeni apartmanlarda da bu tür sorunlar var mı?

  • ⭐⭐⭐

    Yaprak üfürmeyi tamamen yanlış anlamışım. Neden ses yaparki diye düşünüp duruyordum

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

    Apartmanların bile ahşap iskeletten yapılmış olması gerçekten ilginç, ben en azından apartmanların betonarme olduğunu düşünüyordum
    Gerçi iyi izalasyonu yapılmazsa, yapı betonarme olsa bile yan ve üst komşudaki sesleri mutlaka duyarsınız, peki bu gürültüden şikayet ettiğimiz apartman kompleksleri eski yapılar mı, yoksa yeni apartmanlarda da bu tür sorunlar var mı

    Çokça yeni apartman dikildiğini görüyorum işe gidip gelirken fakat hepsi tahta.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD kesin gora filmini seyremişler 4. element


  • Evet 4. element burada cok, bu yuzdende daha pratik ve ucuza geliyor. Hem bence betondan daha saglikli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

    Apartmanların bile ahşap iskeletten yapılmış olması gerçekten ilginç, ben en azından apartmanların betonarme olduğunu düşünüyordum
    Gerçi iyi izalasyonu yapılmazsa, yapı betonarme olsa bile yan ve üst komşudaki sesleri mutlaka duyarsınız, peki bu gürültüden şikayet ettiğimiz apartman kompleksleri eski yapılar mı, yoksa yeni apartmanlarda da bu tür sorunlar var mı?

    ABD'de agac bolca bulundugundan sektor bunun uzerine kurulmus ve insaat sektorundeki arkadaslarin dedigine gore bir tane beton ev yerine ayni parayla 4-5 defa sifirdan ayni boyutlarda tahta ev yapilabiliyor. Dolayisiyla daha dayaniksiz olsa da tahta tercih ediliyor; firtina, deprem gibi felaketler sigorta kapsaminda oldugundan kimse pek onemsemiyor yeniden ev yapmayi.

    Fakat -belirtmeden gecemeyecegim- depreme bir artisi oldugu kesin, hepimizin de bildigi gibi insanlari olduren sey deprem degil, binalar... tahta evler cok hafif oldugundan ustunuze cokse bile sag kurtulabiliyorsunuz. Ozellikle California bolgesindeki depremleri, Turkiye'dekilerle kiyaslarsaniz Turkiye'dekine (1999 depremi) benzer siddetlerdeki depremlerde bile bazen olen sayisi 10'u bulmamis, Turkiye'de ise olen sayisi 15.000 civarindaydi.


  • @crazycells Evet yazdiklariniza kesinlikle katiliyorum. Benim kendi gorusum tahta evler cok daha saglikli, betonarme evlerle karsilastirildiginda. Bunun yaninda birde log evler var, ic-dis tamamen agac kalaslardan yapilma. Kisin soguk iklimde guzel olurdu oyle evlerde yasamak.


  • @MySea, içinde söyledi: ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

    Ben benzer bir durumu yan komsumuzla yasadim. Single family house'da yasiyoruz ve yan komsumda 5 yasinda Tibet mastiff coban kopegi var. Kopek hem cok buyuk hemde cok saldirgan. Bilmeyenler icin, bu tur kopekler cok savunmaci ve korumacidirlar, ozellikle yasadiklari yerler konusunda. Sivas Kangal kopeklerede benziyor aslinda ama uzun tuyleri var ve uzaktan bakinca siyah bir ayiyada benziyor. Zaten hep evin icinde tutuyorlar ve disariya cikardiklarinda agzina onlem olarak hep muzzle takiyorlar. Ve biz ne zaman bahceye ciksak, kopek pencereye kosup deliler gibi havlayip, pencereye olanca gucuyle yukleniyor. Benim korkum ise 10 yasindaki oglum ve kendisinin henuz 5 aylik olan poodle cinsi puppysiydi. Cunku bizim puppy ne zaman bahceye ciksa delikanlilik yapip bu yan evdeki#anchor(title) kopege havlayip, provoke ediyordu. Neyse, bende kibarca kopeklerinin bizim icin biraz tehlikeli oldugunu, cama cok yuklenerek birgun kirabilecegini ve disari firlayabilecegini falan soyledim. Ilk basta oyle birsey olmaz demeye getirdiler ama daha sonra onlarin diger yan tarafindaki evdeki pitbull kopegin bahce citinden atlayip kendi kapilarina dayandigini gorunce bana hak verdiler ve simdi kendi kopeklerini arka tarafta bizi gormeyecek sekilde baska bir odada tutmaya karar verdiler. Simdilik sorun cozuldu gibi.

    Kissadan hisse, konusarak bazen sorunlar daha kolay cozulebiliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum