Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @bkio greencard için yurtdışı çıkış harcı pulu mu ödememiz gerekiyor , ne kadar bir ücret ve nereden ödüyoruz acaba , biz de giriş çıkış yapmayı düşünüyoruz fakat geri girişte greencard olmadan girerken neden giriş çıkış yaptınız gibi bir sorunla karşılaşır mıyız merak ediyoruz , bu problemle karşılaşan çok kişi olduğu gibi karşılaşmayan da çok insan var . Kafamız karıştı

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio biz dünden başlamak üzere bulduğumuz $ veren atm lerden $ çekiyoruz, günlük limit de az olduğundan erken başladık. Tabi bizim gibi geri dönecekler için kredi kartları yeter gibi geliyor ama ne olur ne olmaz diye az bi miktar nakit de alacağız yanımıza mutlaka.
    Harç pulu konusunda, onlar geçiş yaptırmadı ama siz pul almadan geçmiş mi oldunuz nasıl oldu orasını anlayamadım 🙂 eşim kesin uzatır, ödememek için elinden geleni yapar ama bakalım 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik Bu çıkış harcı bizim ülkeyle ilgili bir durum, herkes yurtdışına çıkarken harç pulu almak zorunda. Ancak normalde yurtdışında oturumu olan TC vatandaşlarının çıkış harcı ödemesi gerekmiyor. Ancak bizim havaalanlarındaki bazı memurlar greencard elimizde olmadığından, pasaporttaki vizeyi tanımıyorlar/bilmiyorlar/anlamıyorlar vs o yüzden çıkış harcı yatırılmasını istiyorlar. Durumu açıklayın, artık abd de oturumunuz olduğunu, pasaporttaki vizenizi gösterin mutlaka. Kimi memur ikna oluyor geçiriyor, ama kimi bu vizeyi tanımadıklarını, greencard olmadan oturum olduğunu kanıtlayamadığımız konusunu diretip harç ödetiyorlar. İlk Giriş Deneyimleri sayfasında çokça örnekleri var. Yani o kısım biraz şansa kalıyor gibi.

İkinci girişte abd ye girerken, abd açısından "normalde" sorun olmuyor süreyi uzun tutmazsanız ama bu yeni durumlarda ne olacak biz de bilemiyoruz. Bugüne kadar karşılaşılan sorun en fazla tatlı sert uyarılar, nasihatler vs oluyordu(bu kart böyle giriş-çıkış yapmak için kullanılmaz, abd de kalıcı yaşam kurmanız için verildi bu kart size vs gibi şeyler söylüyorlar). Ama bunda da bir değişiklik olacak mı önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Hızlı hızlı yazdım inşallah doğru anlatabilmişimdir.

• @Umut-P hocam herkes konuştuğum herkes seçimden sonra trump ın oy kaybettiği ve bu şekilde söylemleri kendine oy verenleri tatmin amaçlı söylediği, bence 2026 dönemi bir sıkıntı olmayacak ama sonraki seneler seçim zamanı özellik bilerek yavaşlatıp veya tümden pause yapıp bunla onları tatmin etmeye yönelik olduğu.

• @aysegul evet evet ödemedik. İlk polis muafiyetin bizim pasaportumuzdaki vizeyi kapsamadığını söyledi. Ama dediğim gibi daha yetkili biriyle konuştuk, o da pasaport kontroldeki polisi aradı ve bizden yurtdışı çıkış harcı pulu istememesi gerektiğini söyledi.

Ay hemen yazayım derken harf hatası olmuş düzelttim.

• @Uğur-Çelik pasaport kontroldeki polis istedi ancak oturum hakkı olanlar muaf olduğu için almayacağımızı söyledik. Daha yetkili bir polis ile konuştuk, o durumu biliyordu. Böylece almadan geçtik. Bu tebliğin 4/a maddesini ve vizenizdeki “ permanent residence “ ibaresini gösterirseniz hallolacaktır.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/12/20241228-24.htm

İlle isterlerse banka uygulamasından alınabiliyor diye biliyorum.

• @bkio @aysegul çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için madde yazmanız çok daha iyi oldu savunabilmemiz adına hepimizin yolu açık olur umarım sıkıntısız gireriz 🙏

• Bir telaşla apar topar bilet alıp abd ye girmeyi başaran arkadaşlarım adına çok mutluyum, tebrik ederim. Önümüzdeki günlerde girecekler için de şans diliyorum. Gönül isterdi ki normal, anksiyetesiz bir süreç tamamlayalım ama nasip değilmiş. Bu süreçte yalnız olmadığımızı bilmek, ortak kaygıları paylaşan siz değerli forum üyeleri ile iletişim halinde kalmak çok rahatlatıcı. Herkese bol şans diliyorum.

• @gucarslan selam 8 kasımda eşimle mülakata girdik sınavları geçtik yemin töreni düzenlenmedi bizden önce giren türkmenistanlı birinin yemin töreni iptal oldu bu süreç hakkında düşünceniz nedir yemin töreni bekliyorduk ilginç bir hal aldı bu durum

• Arkadaşlar merhaba tekrar, perşembe günü uçuşumuz var. Malum süreçlerin içerisinde bizde boston'da giriş yapacağız. Ben iltihaplı sedef romatizması hastasıyım ve kullanmam gereken ilaçlar var. Doktordan durum bildirim raporu alıp İngilizceye çevirip apostil işlemi yaptıracağım ve yanımda 3 aylık ilaç götüreceğim. Son gelişmeler ışığında bu riski almalı mıyım? Eğer ilaçlarımı yanımda götürmezsem hastalığım alevlenebilir ya da sağlık sigortasız hastaneye gidip ilaç yazdırmak istersem bana çok fazla külfette olabilir. Formun değerli ve tecrübeli kullanıcıları ben bu ilaçları reçeteleri ve hastalık durum raporları ile beraber yanımda götürmeliyim ?

• ⭐⭐⭐⭐

@kucurizm ilaçlarınızı reçetesiyle beraber ve doktor raporunuzla birlikte yanınızda getirmenizde bir sorun yok yeterki bunları tercüme ettirip yanınızda bulundurun herhangi bir durumda soracakları şey bunlar olacak çünkü

• @Emre-Kurtulmuş hem ilaçlarımın raporu hem doktorumun hastalık raporunu çevireceğim İngilizceye. Hem de apostil yaptıracağım ilerisi için. Reçeteler artık e-reçete olduğu için ondan bi çıktı almaya çalışacağım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aysegul memo tamamen AOS ile alakalı evet. consular processing (cp) ile alakalı bir yaptırım görünmüyor. zaten memorandum USCIS tarafından yayınlandığı için mecburen abd içi işlemleri (AOS) durdurma / askıya alma vb. yetkilere sahip.

burada asıl soru şu;
    diğer bütün abd içi işlemlere de yetkisi olan USCIS, sonraki adımında hangi adımı atacak?

dile getirdiğimiz diğer bütün olasılıklar (cbp'nin tutumu, kart basım işlemleri vb) ilerleyen dönemlerde görülecek etkenler. bunu da zaman gösterecek hepimize..

açıkçası ben önümüzdeki hafta içinde DOS 'dan bir açıklama geleceğini düşünüyorum. olumlu/ olumsuz yorumu yapmıyorum elbette, sadece bir aciklama geleceğini düşünüyorum.

• @elbruz Dünyada her şey kurallara uyan insanlara karşı gibi, sınırdan elini kolunu sallayarak giren insanlar orada evlenip greencard sahibi oldular zaten, Trump tamamen şov amaçlı bir adım attı olan bizim gibi çinko karbon adamlara oldu...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mustapha açıkçası cuma günü DV2020'den gc almış bir arkadaşımızın yemin töreni yapıp citizen olduğuna dair bilgi aldık. muhtemelen onun seramoni süreci çok önceden ayarlanmışti emin değilim.

ancak bahsettiğiniz arkadaşınız gibi çokça iptal edilen oath töreni bilgisi geliyor.

ABD içinde alacakları aksiyonlarin çok sert olacağını düşünüyorum ama ne kadar olur emin değilim. yorum yaparak sizleri yanlış yönlendirmek de istemem. sadece trump varken her şeye hazırlıklı olun diyebilirim.

• @gucarslan Patron,viyana ve bk'dan sonra hk'nın da yeşil ışık yakacağı bilgisi beklerken sizden;konu nerelere geldi :((((

• @gucarslan 13 Aralıkta gerçekleşen olay sonrası bültenin alışıla gelmiş tarihlerden farklı olarak 2 gün gecikme sonrası (17 Aralık) 11 bin olarak açıklanmasını olumlu bir yaklaşım olarak değerlendiremez miyiz? Bu hafta yapılması muhtemel mülakat dağıtımlarındaki durum tabi önemli bir belirteç olacak sanıyorum

• @kucurizm merhaba. benim eşimde de aynı rahatsızlık var. ilaçlarınız soğuk zincirle taşınması gereken ilaç mı acaba. eğer öyleyse nasıl götürmeyi planladınız ?

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan değerlendirmeniz için teşekkür ederim, zaman içinde adımlar atmaya devam edebilirler evet, inşallah çabalarımız karşılıksız kalmaz ne diyelim.. tekrar teşekkürler.

• @yunustg hayır yok, biz biyolojik ilaçlara başlamadık henüz normal kapsül formunda ağrı kesiciler ve bağışıklık düzenleyiciler var.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |