Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 70.4k 223

  • Bir telaşla apar topar bilet alıp abd ye girmeyi başaran arkadaşlarım adına çok mutluyum, tebrik ederim. Önümüzdeki günlerde girecekler için de şans diliyorum. Gönül isterdi ki normal, anksiyetesiz bir süreç tamamlayalım ama nasip değilmiş. Bu süreçte yalnız olmadığımızı bilmek, ortak kaygıları paylaşan siz değerli forum üyeleri ile iletişim halinde kalmak çok rahatlatıcı. Herkese bol şans diliyorum.


  • @gucarslan selam 8 kasımda eşimle mülakata girdik sınavları geçtik yemin töreni düzenlenmedi bizden önce giren türkmenistanlı birinin yemin töreni iptal oldu bu süreç hakkında düşünceniz nedir yemin töreni bekliyorduk ilginç bir hal aldı bu durum


  • Arkadaşlar merhaba tekrar, perşembe günü uçuşumuz var. Malum süreçlerin içerisinde bizde boston'da giriş yapacağız. Ben iltihaplı sedef romatizması hastasıyım ve kullanmam gereken ilaçlar var. Doktordan durum bildirim raporu alıp İngilizceye çevirip apostil işlemi yaptıracağım ve yanımda 3 aylık ilaç götüreceğim. Son gelişmeler ışığında bu riski almalı mıyım? Eğer ilaçlarımı yanımda götürmezsem hastalığım alevlenebilir ya da sağlık sigortasız hastaneye gidip ilaç yazdırmak istersem bana çok fazla külfette olabilir. Formun değerli ve tecrübeli kullanıcıları ben bu ilaçları reçeteleri ve hastalık durum raporları ile beraber yanımda götürmeliyim ?


  • @kucurizm ilaçlarınızı reçetesiyle beraber ve doktor raporunuzla birlikte yanınızda getirmenizde bir sorun yok yeterki bunları tercüme ettirip yanınızda bulundurun herhangi bir durumda soracakları şey bunlar olacak çünkü


  • @Emre-Kurtulmuş hem ilaçlarımın raporu hem doktorumun hastalık raporunu çevireceğim İngilizceye. Hem de apostil yaptıracağım ilerisi için. Reçeteler artık e-reçete olduğu için ondan bi çıktı almaya çalışacağım.


  • @aysegul memo tamamen AOS ile alakalı evet. consular processing (cp) ile alakalı bir yaptırım görünmüyor. zaten memorandum USCIS tarafından yayınlandığı için mecburen abd içi işlemleri (AOS) durdurma / askıya alma vb. yetkilere sahip.

    burada asıl soru şu;
    diğer bütün abd içi işlemlere de yetkisi olan USCIS, sonraki adımında hangi adımı atacak?

    dile getirdiğimiz diğer bütün olasılıklar (cbp'nin tutumu, kart basım işlemleri vb) ilerleyen dönemlerde görülecek etkenler. bunu da zaman gösterecek hepimize..

    açıkçası ben önümüzdeki hafta içinde DOS 'dan bir açıklama geleceğini düşünüyorum. olumlu/ olumsuz yorumu yapmıyorum elbette, sadece bir aciklama geleceğini düşünüyorum.


  • @elbruz Dünyada her şey kurallara uyan insanlara karşı gibi, sınırdan elini kolunu sallayarak giren insanlar orada evlenip greencard sahibi oldular zaten, Trump tamamen şov amaçlı bir adım attı olan bizim gibi çinko karbon adamlara oldu...


  • @mustapha açıkçası cuma günü DV2020'den gc almış bir arkadaşımızın yemin töreni yapıp citizen olduğuna dair bilgi aldık. muhtemelen onun seramoni süreci çok önceden ayarlanmışti emin değilim.

    ancak bahsettiğiniz arkadaşınız gibi çokça iptal edilen oath töreni bilgisi geliyor.

    ABD içinde alacakları aksiyonlarin çok sert olacağını düşünüyorum ama ne kadar olur emin değilim. yorum yaparak sizleri yanlış yönlendirmek de istemem. sadece trump varken her şeye hazırlıklı olun diyebilirim.


  • @gucarslan Patron,viyana ve bk'dan sonra hk'nın da yeşil ışık yakacağı bilgisi beklerken sizden;konu nerelere geldi :((((


  • @gucarslan 13 Aralıkta gerçekleşen olay sonrası bültenin alışıla gelmiş tarihlerden farklı olarak 2 gün gecikme sonrası (17 Aralık) 11 bin olarak açıklanmasını olumlu bir yaklaşım olarak değerlendiremez miyiz? Bu hafta yapılması muhtemel mülakat dağıtımlarındaki durum tabi önemli bir belirteç olacak sanıyorum


  • @kucurizm merhaba. benim eşimde de aynı rahatsızlık var. ilaçlarınız soğuk zincirle taşınması gereken ilaç mı acaba. eğer öyleyse nasıl götürmeyi planladınız ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan değerlendirmeniz için teşekkür ederim, zaman içinde adımlar atmaya devam edebilirler evet, inşallah çabalarımız karşılıksız kalmaz ne diyelim.. tekrar teşekkürler.


  • @yunustg hayır yok, biz biyolojik ilaçlara başlamadık henüz normal kapsül formunda ağrı kesiciler ve bağışıklık düzenleyiciler var.


  • @bravist yok hayır bu değil bize vurulan mühür. Zaten yazıdan anladığım o mavi mühür vurulmayacak. Giriş mühürü ve I-551 farklı şeyler karıştırılmasın diyor. Bizimkisi giriş mührü. Örnek ekleyeceğim. (Temsili) Buna ek olarak dv1 altında A ile başlayan numara da yazıyor.

    Ekleme: iletileri bölük pörçük okuyabilmiştim. O sebeple sonradan gördüm. Şu anki mühürle ilgili görseller yine aynı kişi tarafından birkaç ileti üstte paylaşılmış.

    İlk defa telefondan resim ekliyorum umarım gözüküyordur

    6177b40a-50b5-4b6e-af78-e3492439b941-image.jpeg


  • @aysegul daha önce birkaç kez belirttiğim için bu mesajda atlamışım o detayı 😅 atlantadan girdim.


  • @aysegul çok teşekkür ederim 💕 şu anki planda 5 gün buradayız. Biraz gözlemleyeceğiz durum ne olacak. Eğer yeni bir karar çıkmazsa hem işlerimizden istifa etmek için hem de köpeğimizi almak için geri döneceğiz. Şubat ayı başı gibi kalıcı yerleşeceğiz gibi duruyor.


  • @eceslc çok tebrikler ve geçmiş olsun. benden de cd’yi almadılar


  • @mhmtkz muhtemelen o yüzden istenmedi. Vermemiz gerekiyor diye bildiğimiz için bir panik olduk. Zaten bu iki günlük süreç kendi başına inanılmaz panik olduğundan hep soru işareti doluyor insan. Neyse biz zorla verdik 😂 teşekkür ederim bilgi için ☺


  • Merhabalar süreçle ilgili güncel bir şey var mı yayınlanan karar ?


  • @bkio bu arada güzel bir noktaya değinmişsiniz. Biz sıkıntı yaşamamak ve kendimizi anlatmamak için ödemesini yaptık. 1000 tl kişi başı. Pazartesiden sonra gelecekler için biz Teb kullanıyoruz. sabahtan direkt kendi şubemi arayıp para ayırttırıp aynı gün içinde nakit olarak aldım. Acil seyahatimizin çıktığını vs söyledik ayarladılar. Muhtemelen büyüm şehirlerde daha kolay ayarlanır. Atm ye alternatif olabilir 🙂


Benzer Başlıklar

  • DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

    Gündem
    93
    1
    16 Oy
    93 İleti
    4k Bakış
    B
    @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025 10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım... Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim. Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde; “10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim. Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı: P(10) = \frac{1}{10} Gelmemesi olasılığı: P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10} Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı: P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^n Şimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım: Atış sayısı (n) En az 1 kere 10 gelme olasılığı 1 0.1 → %10 2 1 − (0.9)² = 0.19 → %19 5 1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.95 10 1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13” Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65. Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65 Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde. Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95 Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
  • 1 Oy
    84 İleti
    3k Bakış
    smartcellsS
    ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek. ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu. Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak. ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı. Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor. ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
  • Green card başvuruları her geçen yıl artmakta...

    Gündem
    9
    3 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    FamelF
    Merhaba, uzun yıllar önce Kıbrıs’ a göç etmiş biri olarak malesef ülkenin içinde bulunduğu şartları gördükçe üzülerek ve çocuklarımın geleceği için başka arayışlar içinde olan bir ebeveynim. Çünkü burasıda Türkiye nin aynası. Buraya ilk geldiğimiz zamanlarda arkadaşımın bahçıvanın mesleğinin aslında doktorluk olduğunu ve diplomasının bu ülkede geçmediğini öğrendiğimde ilk şokumu yaşamıştım. Malesef ülkesinde doktorluk yaparak kazandığı paradan daha çok kazanabildiği için bahçıvanlık yaptığını anlatmıştı. Daha sonra bu deneyimleri daha çok yaşadım işe aldığım birçok yabancı ülke vatandaşı ya avukat ya hemşireydi ülkelerinde ve burada temizlik yada servis elemanı olarak çalışıyorlardı. Malesef artık bizler aynı durumdayız. Göç ettiğimiz yada etmeyi düşündüğümüz ülkelerde kendi mesleklerimiz yerine basit işler yaparak daha kaliteli bir yaşam istiyoruz. Çünkü bir çoğumuzun ülke geleceğinden bir beklentisi kalmadı. Umarım bu çaba içinde olan herkes en kısa sürede hayal ettiği ve en önemlisi hak ettiği yaşam kalitesine ulaşır. Son bir not son 6 ayda bahsettiğim çalışan kişiler ülkelerine geri dönüyor. Çünkü kendi para birimleri tl ile karşılaştırıldığında daha değerli olmuş
  • USCIS tarafından Non-DACA green kart gönderilmesi

    Gündem
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @irfan-çetin USCIS tarafından Non-DACA green kart gönderilmesi içinde söyledi: DACA nedir? sayin @yalta cevap vermis, ben de ozetle turkcesini yazayim. DACA, Obama'nin baslattigi bir program... su an 30 yas altinda olan, ABD'ye cocukken kacak yollarla girmis ve sicili temiz olan kisilere ABD'de yasal olarak calisma ve egitim alma izni veren bir program. Bu programdan yararlanan kisiler hicbir zaman vatandas olamiyor ama ABD'de surekli calisma ve okuma izinleri oluyor. Bu programdan yararlanan kisilerin cogu Meksika ya da Latin Amerika kokenli insanlar. Trump da bu izinleri kaldirmaya calisiyor, zira bu izin kalktigi anda bu kisilerin statuleri illegal olacak ve ABD'yi terketmek durumunda kalacaklar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum