DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
Bir telaşla apar topar bilet alıp abd ye girmeyi başaran arkadaşlarım adına çok mutluyum, tebrik ederim. Önümüzdeki günlerde girecekler için de şans diliyorum. Gönül isterdi ki normal, anksiyetesiz bir süreç tamamlayalım ama nasip değilmiş. Bu süreçte yalnız olmadığımızı bilmek, ortak kaygıları paylaşan siz değerli forum üyeleri ile iletişim halinde kalmak çok rahatlatıcı. Herkese bol şans diliyorum.
-
@gucarslan selam 8 kasımda eşimle mülakata girdik sınavları geçtik yemin töreni düzenlenmedi bizden önce giren türkmenistanlı birinin yemin töreni iptal oldu bu süreç hakkında düşünceniz nedir yemin töreni bekliyorduk ilginç bir hal aldı bu durum
-
Arkadaşlar merhaba tekrar, perşembe günü uçuşumuz var. Malum süreçlerin içerisinde bizde boston'da giriş yapacağız. Ben iltihaplı sedef romatizması hastasıyım ve kullanmam gereken ilaçlar var. Doktordan durum bildirim raporu alıp İngilizceye çevirip apostil işlemi yaptıracağım ve yanımda 3 aylık ilaç götüreceğim. Son gelişmeler ışığında bu riski almalı mıyım? Eğer ilaçlarımı yanımda götürmezsem hastalığım alevlenebilir ya da sağlık sigortasız hastaneye gidip ilaç yazdırmak istersem bana çok fazla külfette olabilir. Formun değerli ve tecrübeli kullanıcıları ben bu ilaçları reçeteleri ve hastalık durum raporları ile beraber yanımda götürmeliyim ?
-
@kucurizm ilaçlarınızı reçetesiyle beraber ve doktor raporunuzla birlikte yanınızda getirmenizde bir sorun yok yeterki bunları tercüme ettirip yanınızda bulundurun herhangi bir durumda soracakları şey bunlar olacak çünkü
-
@Emre-Kurtulmuş hem ilaçlarımın raporu hem doktorumun hastalık raporunu çevireceğim İngilizceye. Hem de apostil yaptıracağım ilerisi için. Reçeteler artık e-reçete olduğu için ondan bi çıktı almaya çalışacağım.
-
@aysegul memo tamamen AOS ile alakalı evet. consular processing (cp) ile alakalı bir yaptırım görünmüyor. zaten memorandum USCIS tarafından yayınlandığı için mecburen abd içi işlemleri (AOS) durdurma / askıya alma vb. yetkilere sahip.
burada asıl soru şu;
diğer bütün abd içi işlemlere de yetkisi olan USCIS, sonraki adımında hangi adımı atacak?dile getirdiğimiz diğer bütün olasılıklar (cbp'nin tutumu, kart basım işlemleri vb) ilerleyen dönemlerde görülecek etkenler. bunu da zaman gösterecek hepimize..
açıkçası ben önümüzdeki hafta içinde DOS 'dan bir açıklama geleceğini düşünüyorum. olumlu/ olumsuz yorumu yapmıyorum elbette, sadece bir aciklama geleceğini düşünüyorum.
-
@elbruz Dünyada her şey kurallara uyan insanlara karşı gibi, sınırdan elini kolunu sallayarak giren insanlar orada evlenip greencard sahibi oldular zaten, Trump tamamen şov amaçlı bir adım attı olan bizim gibi çinko karbon adamlara oldu...
-
@mustapha açıkçası cuma günü DV2020'den gc almış bir arkadaşımızın yemin töreni yapıp citizen olduğuna dair bilgi aldık. muhtemelen onun seramoni süreci çok önceden ayarlanmışti emin değilim.
ancak bahsettiğiniz arkadaşınız gibi çokça iptal edilen oath töreni bilgisi geliyor.
ABD içinde alacakları aksiyonlarin çok sert olacağını düşünüyorum ama ne kadar olur emin değilim. yorum yaparak sizleri yanlış yönlendirmek de istemem. sadece trump varken her şeye hazırlıklı olun diyebilirim.
-
@gucarslan Patron,viyana ve bk'dan sonra hk'nın da yeşil ışık yakacağı bilgisi beklerken sizden;konu nerelere geldi :((((
-
@gucarslan 13 Aralıkta gerçekleşen olay sonrası bültenin alışıla gelmiş tarihlerden farklı olarak 2 gün gecikme sonrası (17 Aralık) 11 bin olarak açıklanmasını olumlu bir yaklaşım olarak değerlendiremez miyiz? Bu hafta yapılması muhtemel mülakat dağıtımlarındaki durum tabi önemli bir belirteç olacak sanıyorum
-
@kucurizm merhaba. benim eşimde de aynı rahatsızlık var. ilaçlarınız soğuk zincirle taşınması gereken ilaç mı acaba. eğer öyleyse nasıl götürmeyi planladınız ?
-
@gucarslan değerlendirmeniz için teşekkür ederim, zaman içinde adımlar atmaya devam edebilirler evet, inşallah çabalarımız karşılıksız kalmaz ne diyelim.. tekrar teşekkürler.
-
@yunustg hayır yok, biz biyolojik ilaçlara başlamadık henüz normal kapsül formunda ağrı kesiciler ve bağışıklık düzenleyiciler var.
-
@bravist yok hayır bu değil bize vurulan mühür. Zaten yazıdan anladığım o mavi mühür vurulmayacak. Giriş mühürü ve I-551 farklı şeyler karıştırılmasın diyor. Bizimkisi giriş mührü. Örnek ekleyeceğim. (Temsili) Buna ek olarak dv1 altında A ile başlayan numara da yazıyor.
Ekleme: iletileri bölük pörçük okuyabilmiştim. O sebeple sonradan gördüm. Şu anki mühürle ilgili görseller yine aynı kişi tarafından birkaç ileti üstte paylaşılmış.
İlk defa telefondan resim ekliyorum umarım gözüküyordur

-
@aysegul daha önce birkaç kez belirttiğim için bu mesajda atlamışım o detayı
atlantadan girdim. -
@aysegul çok teşekkür ederim
şu anki planda 5 gün buradayız. Biraz gözlemleyeceğiz durum ne olacak. Eğer yeni bir karar çıkmazsa hem işlerimizden istifa etmek için hem de köpeğimizi almak için geri döneceğiz. Şubat ayı başı gibi kalıcı yerleşeceğiz gibi duruyor. -
@eceslc çok tebrikler ve geçmiş olsun. benden de cd’yi almadılar
-
@mhmtkz muhtemelen o yüzden istenmedi. Vermemiz gerekiyor diye bildiğimiz için bir panik olduk. Zaten bu iki günlük süreç kendi başına inanılmaz panik olduğundan hep soru işareti doluyor insan. Neyse biz zorla verdik
teşekkür ederim bilgi için
️ -
Merhabalar süreçle ilgili güncel bir şey var mı yayınlanan karar ?
-
@bkio bu arada güzel bir noktaya değinmişsiniz. Biz sıkıntı yaşamamak ve kendimizi anlatmamak için ödemesini yaptık. 1000 tl kişi başı. Pazartesiden sonra gelecekler için biz Teb kullanıyoruz. sabahtan direkt kendi şubemi arayıp para ayırttırıp aynı gün içinde nakit olarak aldım. Acil seyahatimizin çıktığını vs söyledik ayarladılar. Muhtemelen büyüm şehirlerde daha kolay ayarlanır. Atm ye alternatif olabilir

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum