Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 70.5k 223

• @proahmet bence tehlikede olan DV2027. O da seneye kadar çözülecek DV2028’i mecbur yapacaklar. DV2026’nın consular processing kısmı ile devam edeceğini umuyorum ve düsünüyorum.

• @eceslc https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş bu basligin ilk iletisindeki notta bu konuyla ilgili bir detay var

• @mhmtkz "not: Eger MIV yani modernize edilmis gocmen vize aldiysaniz, saglik muayenesi raporlari ve sari zarfin icindeki bilgiler elektronik ortamda CBP'ye aktarilacagi icin sadece pasaport ve ucak bileti ile ABD'ye girmeniz yeterlidir." Denmis

• @Emre-Kurtulmuş af, as, eu ayrımı yaparken ki kastımı yanlış anlamış olabilirsiniz, demek istediğim ırkçılık manasında bir ayrım değil. bu bölgelerden giden çoğu kişinin ülkeye ve sisteme katma değer yerine yük olduğu gerçeği sürekli hükümet temsilcilerinden, haberlerde, polis raporlarında dillendirilen bir konu. Oradaki arkadaşlarımız dahi görüşmelerimizde; bu insanların bir süre tutunmaya çalışıp beceremeyince kriminal işlere yöneldiklerini söylüyorlar. Özellikle af vatandaşlarının aylık 20 usd ile geçinirken usa ya gidince gördükleri rakamlardan sonra (manen) delirdiklerini ve kolay para peşinde koştuklarını söylüyorlar. Gayrimeşru haricinde formalite evlilikle bir sürü insanı hatta kuzenleri, kardeşleri ile evlenerek bu insanları ülkeye illegal yollarla soktukları bilinen gerçekler.

Şimdi bu örneklemelere bakınca eu dan giden insanların daha eğitimli, daha medeni, daha fazla katma değer sağlayacağı aşikar. Çeşitlilikten kasıt ırk olarak değil katma değer olarak farklı ülke ve kültürlerden insan almak olarak mantıklı aslında ki sarışının son norveç finlandiya çıkışı da bundan.

• ⭐⭐⭐⭐

@ucangeyik süper :) bir de nereden giriş yaptığınızı öğrenebilirsek daha da süper olacak :)

• ⭐⭐⭐⭐

@eceslc hayırlı olsun Ece Hanım girişiniz :) cd almaması normal, zarf olayı ilginç olmuş, neyse Emel Hanım'ın da belirttiği gibi vizede de sorun yokmuş neyse ki. Kalacak mıydınız dönecek miydiniz?

• Merhabalar, şu an bilet alıp gidenler genelde bu başlık altında güncelleme yaptığından ben de burada yazıyorum. Adminler uygun başlığa taşıyabilir.

Şu an havalimanındayız. 13:50’de Los Angeles’a uçağacağız.

Pasaport kontrolde polis yurtdışı çıkış harcı pulu istedi. Kendisine yasal düzenlemeden bahsettim ancak oralı olmadı. Polis masası gibi bir yere gidip oradaki polise durumu söyledim. Kendisi ilgili polisi aradı ve harçsız geçiş yaptırması gerektiğini söyledi ve pul almadan geçmiş olduk.

Bir şey başarmış gibi buna sevinirken pasaport kontrolden sonra bankamatik olmadığını fark ettik.

Hesabımızda usd olmasına rağmen yüksek kurdan exchange ofiste bir miktar döviz almak zorunda kaldık. Telaşımız çok, gelenler para çekme işlerini pasaport kontrolden önce halletsin diye yazmak istedim.

Umarım sorunsuz giriş yaparız ve iyi haberler veririz.

• @bkio greencard için yurtdışı çıkış harcı pulu mu ödememiz gerekiyor , ne kadar bir ücret ve nereden ödüyoruz acaba , biz de giriş çıkış yapmayı düşünüyoruz fakat geri girişte greencard olmadan girerken neden giriş çıkış yaptınız gibi bir sorunla karşılaşır mıyız merak ediyoruz , bu problemle karşılaşan çok kişi olduğu gibi karşılaşmayan da çok insan var . Kafamız karıştı

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio biz dünden başlamak üzere bulduğumuz $ veren atm lerden $ çekiyoruz, günlük limit de az olduğundan erken başladık. Tabi bizim gibi geri dönecekler için kredi kartları yeter gibi geliyor ama ne olur ne olmaz diye az bi miktar nakit de alacağız yanımıza mutlaka.
    Harç pulu konusunda, onlar geçiş yaptırmadı ama siz pul almadan geçmiş mi oldunuz nasıl oldu orasını anlayamadım :) eşim kesin uzatır, ödememek için elinden geleni yapar ama bakalım :)

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik Bu çıkış harcı bizim ülkeyle ilgili bir durum, herkes yurtdışına çıkarken harç pulu almak zorunda. Ancak normalde yurtdışında oturumu olan TC vatandaşlarının çıkış harcı ödemesi gerekmiyor. Ancak bizim havaalanlarındaki bazı memurlar greencard elimizde olmadığından, pasaporttaki vizeyi tanımıyorlar/bilmiyorlar/anlamıyorlar vs o yüzden çıkış harcı yatırılmasını istiyorlar. Durumu açıklayın, artık abd de oturumunuz olduğunu, pasaporttaki vizenizi gösterin mutlaka. Kimi memur ikna oluyor geçiriyor, ama kimi bu vizeyi tanımadıklarını, greencard olmadan oturum olduğunu kanıtlayamadığımız konusunu diretip harç ödetiyorlar. İlk Giriş Deneyimleri sayfasında çokça örnekleri var. Yani o kısım biraz şansa kalıyor gibi.

İkinci girişte abd ye girerken, abd açısından "normalde" sorun olmuyor süreyi uzun tutmazsanız ama bu yeni durumlarda ne olacak biz de bilemiyoruz. Bugüne kadar karşılaşılan sorun en fazla tatlı sert uyarılar, nasihatler vs oluyordu(bu kart böyle giriş-çıkış yapmak için kullanılmaz, abd de kalıcı yaşam kurmanız için verildi bu kart size vs gibi şeyler söylüyorlar). Ama bunda da bir değişiklik olacak mı önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Hızlı hızlı yazdım inşallah doğru anlatabilmişimdir.

• @Umut-P hocam herkes konuştuğum herkes seçimden sonra trump ın oy kaybettiği ve bu şekilde söylemleri kendine oy verenleri tatmin amaçlı söylediği, bence 2026 dönemi bir sıkıntı olmayacak ama sonraki seneler seçim zamanı özellik bilerek yavaşlatıp veya tümden pause yapıp bunla onları tatmin etmeye yönelik olduğu.

• @aysegul evet evet ödemedik. İlk polis muafiyetin bizim pasaportumuzdaki vizeyi kapsamadığını söyledi. Ama dediğim gibi daha yetkili biriyle konuştuk, o da pasaport kontroldeki polisi aradı ve bizden yurtdışı çıkış harcı pulu istememesi gerektiğini söyledi.

Ay hemen yazayım derken harf hatası olmuş düzelttim.

• @Uğur-Çelik pasaport kontroldeki polis istedi ancak oturum hakkı olanlar muaf olduğu için almayacağımızı söyledik. Daha yetkili bir polis ile konuştuk, o durumu biliyordu. Böylece almadan geçtik. Bu tebliğin 4/a maddesini ve vizenizdeki “ permanent residence “ ibaresini gösterirseniz hallolacaktır.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/12/20241228-24.htm

İlle isterlerse banka uygulamasından alınabiliyor diye biliyorum.

• @bkio @aysegul çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için madde yazmanız çok daha iyi oldu savunabilmemiz adına hepimizin yolu açık olur umarım sıkıntısız gireriz :folded_hands:

• Bir telaşla apar topar bilet alıp abd ye girmeyi başaran arkadaşlarım adına çok mutluyum, tebrik ederim. Önümüzdeki günlerde girecekler için de şans diliyorum. Gönül isterdi ki normal, anksiyetesiz bir süreç tamamlayalım ama nasip değilmiş. Bu süreçte yalnız olmadığımızı bilmek, ortak kaygıları paylaşan siz değerli forum üyeleri ile iletişim halinde kalmak çok rahatlatıcı. Herkese bol şans diliyorum.

• @gucarslan selam 8 kasımda eşimle mülakata girdik sınavları geçtik yemin töreni düzenlenmedi bizden önce giren türkmenistanlı birinin yemin töreni iptal oldu bu süreç hakkında düşünceniz nedir yemin töreni bekliyorduk ilginç bir hal aldı bu durum

• Arkadaşlar merhaba tekrar, perşembe günü uçuşumuz var. Malum süreçlerin içerisinde bizde boston'da giriş yapacağız. Ben iltihaplı sedef romatizması hastasıyım ve kullanmam gereken ilaçlar var. Doktordan durum bildirim raporu alıp İngilizceye çevirip apostil işlemi yaptıracağım ve yanımda 3 aylık ilaç götüreceğim. Son gelişmeler ışığında bu riski almalı mıyım? Eğer ilaçlarımı yanımda götürmezsem hastalığım alevlenebilir ya da sağlık sigortasız hastaneye gidip ilaç yazdırmak istersem bana çok fazla külfette olabilir. Formun değerli ve tecrübeli kullanıcıları ben bu ilaçları reçeteleri ve hastalık durum raporları ile beraber yanımda götürmeliyim ?

• @kucurizm ilaçlarınızı reçetesiyle beraber ve doktor raporunuzla birlikte yanınızda getirmenizde bir sorun yok yeterki bunları tercüme ettirip yanınızda bulundurun herhangi bir durumda soracakları şey bunlar olacak çünkü

• @Emre-Kurtulmuş hem ilaçlarımın raporu hem doktorumun hastalık raporunu çevireceğim İngilizceye. Hem de apostil yaptıracağım ilerisi için. Reçeteler artık e-reçete olduğu için ondan bi çıktı almaya çalışacağım.

• @aysegul memo tamamen AOS ile alakalı evet. consular processing (cp) ile alakalı bir yaptırım görünmüyor. zaten memorandum USCIS tarafından yayınlandığı için mecburen abd içi işlemleri (AOS) durdurma / askıya alma vb. yetkilere sahip.

burada asıl soru şu;
    diğer bütün abd içi işlemlere de yetkisi olan USCIS, sonraki adımında hangi adımı atacak?

dile getirdiğimiz diğer bütün olasılıklar (cbp'nin tutumu, kart basım işlemleri vb) ilerleyen dönemlerde görülecek etkenler. bunu da zaman gösterecek hepimize..

açıkçası ben önümüzdeki hafta içinde DOS 'dan bir açıklama geleceğini düşünüyorum. olumlu/ olumsuz yorumu yapmıyorum elbette, sadece bir aciklama geleceğini düşünüyorum.

Benzer Başlıklar

• Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)

Taşındı Gündem
    21
    3 Oy
    21 İleti
    2k Bakış
    E
    @Edip-Ozan-Sevindir @gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi) öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.
  • 1 Oy
    84 İleti
    3k Bakış
    smartcellsS
    ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek. ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu. Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak. ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı. Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor. ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
  • Cesitlilik Vizesinin (Green Card Lotosu) Kaldirilmasi ile ilgili Yasalar ve Durumlari

Taşındı Gündem
    61
    2 Oy
    61 İleti
    14k Bakış
    arnbltA
    Şu an böyle bir şey yok. Her şey eskisi gibi devam edecek.
  • Green Card basvuru iptali hakkinda

Taşındı Gündem
    18
    1 Oy
    18 İleti
    8k Bakış
    crazycellsC
    3-10 Ekim tarihleri arasinda basvuru yapip, basvurularini 18 Ekim'den sonra yenilemeyen arkadaslar cekilis sonuclarini dvlottery sitesinde kontrol ettiklerinde hata ile karsilasirlar. Talihliler sadece 18 Ekim sonrasi yapilan basvurular arasinda secilmistir, bilginize.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k