Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Günaydın benim hala umudum var bu aydan.. bekliyorum açılmasını başvuruların eğer bu ayda sonuç çıkmazsa bu yıl gerçekten yapılmaz bence

• @ucangeyik grad eğitiminde RA/TA şeklinde kabul almak ne kadar kolay peki? Bunu ben de düşünüyorum ara ara ama hem lisansüstü eğitimi almak hem de bunu yurt dışında yapmak insanın gözünde özellikle masrafı da düşününce çok büyüyor.

• @JesusBeliever Ben katılıyorum özellikle 1$ olması çok sembolik ancak 1000$ da çok olur bence. Şahsen ben ve eşim için başvuru yaptığımızda büyük para ancak 100$ çok makul olur.
    Tabii ki bu da benim düşüncem saygılar :))

• Yasaklı

@Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom merhabalar hocam yorumunuzu geç gördüm kusura bakmayın. Üniversiteler için in-state(ailenin seçilen üniversite eyaletinde son 12 ayda oturumu bekleniyor) ve out-state olarak ikiye ayrılıyor. İn-state yani eyalet içinde iseniz kalıcı oturumunuz varsa(Greencard veya vatandaşlık) okulun talebi sizden yıllık 5-10 bin dolar bandında olurken, hem eyalet dışı hemde öğrenci kabulü alıp f1 almış yabancı öğrenciler için ücret 30-50 bin dolar arasına yükseliyor. Çoğu aile kalıcı oturumları olan eyaletlerdeki üniversiteleri seçerken eğer çocukları eyalet dışında bir okula gitmek isterlerse onunla beraber 1 sene öncesinde taşınarak bu kuralı sağlayıp daha uyguna üniversiteye çocuklarını gönderebiliyor. Bu sebeple F1 ile gidip üniversite okumak yasal ve kalıcı oturumu olmadığı için dışarıdan gelenlere 4-5 katı fazla ücrete neden oluyor. İn-state kuralını karşılayabilmek için ya amerika vatandaşı ya greencard sahibi yada h1b vizesi sahibi olmanız lazım ki h1b vizesininde her eyalette in-state durumu yok. F1 ile geldiniz 4 yıllık üniversite okuyacaksınız. Her sene 30 bin 50 bin dolar arasında bir ücret ödeyeceksiniz. Ve okuduğunuz bölümde tam başarı elde etmeniz lazım derslerden birinde kalırsanız bu size ekstra olarak külfet olacak. Okulu okurken de çalışma izni alabilirsiniz ancak kaçak çalışmadığınız sürece size haftalık 20 saat kampüs içerisinde çalışma hakkı verilecek. Ve konaklama yeme içme gibi ücretler var. Proje araştırma gibi şeylerde de harcama yapacaksınız. Ortalama aylık en alt limitte dahi yaşasanız 2 bin dolar harcama yapacaksınız. Yıllık 12 bin dolar + 30 bin dolarda okul desek herşeyin iyi gittiği bir senaryoda 42 bin dolar, 4 yılın sonunda ise 168 bin dolar gibi bir para cebinizden çıkacak. Bu parayı okula vermektense E2 gibi bir statü yapıp oradan kendinize sponsor şirket bularak EB vizeleri ile greencard alma yolu en sağlam olanıdır.

hb1 olabilir gibi gibi
    e2 uyuyor ama ondada greencard yolu yok 👽 işin kötü giderse nanay oluyorsun , gerçi o risk burdada aynı değişen pek bişi olmuyor
    benim için en mantıklısı turistik olarak gidip e2 iş planımı orada yapabilir miyim görmek olur
    e2'de ana sermayemi geri alabilceksem batsam bile bana koymazdı heralde😁

işte tüm bu süreçleri yaşamadan yeşil kart çekilişinden kart olsa idi kafa mis gibi olurdu

• @heyysanadiyom H1B de 4 yıl üstü mezuniyet istiyor. Kısaca evliyseniz E2 statü değişikliği ile ailenizi götürün. E2 yi eşiniz üzerinden yapın. Sizde çalışma iznine başvurun. Eşiniz işletmeyi yönetsin sizde başka bir yerde iş bulup çalıştığınız kurumdan eb sponsorluğu isteyin.(Her iş yeri eb sponsoru olamıyor belirli şartlar var) Eb dosyanız bir kenarda ilerlerken sizde e2 den gelen hakkinizla çalışıp sürecin sonunda gc cebinize koyun. Hızlı anlattim ama 3-4 yıllık bir süreç sonunda başarıya ulaşacaksınız. Şans bu ara ara lottery açılırsa ona da basvurursunuz baktınız süreç bitmeden çıktı GC alır keyfinize bakarsınız. O saatten sonra ister dükkan veya işinizi devam ettirir siniz isterseniz de ilana koyup devir yaparsınız.

• @dilmel bu bölümünüze ve ne kadar qualified olduğunuza göre değişiyor tabii. benim etrafımda kolayca kabul alan kişiler var. RA olarak çalışıyorlar. bazi programlarin kabulu direkt RA ile beraber geliyor.

• Yasaklı

bu sarı kafa geçmişten gelen meseleler yüzünden venezuellaya saldırdı ve aynı gün devlet başkanlarını eliyle koymuş gibi aldı kaçırdı , tahminim bu sene baya bi sıkıntılı geçecek

dv2027 nin olacağını pek sanmıyorum , sarı gitmeden eski abd olmaz heralde 🙂
    iltica edenleride başka ülkelere gönderecekMİŞ , orada bekleyip ilticasına bakacak vs

2026-2027-2028 seneleri için abd yolu gözleyenler yandı gibi bişi 🙂 (illegal düşünenler için)

bu ukrayna olsun , iran olsun , venezuela olsun bu olaylar bize şunu gösteriyor , eğer güçlü değilsen başkalarına yem olursun , caydırıcılık önemli hemde çok önemli

• @heyysanadiyom Amerika yine bi yerlere demokrasi götürmeye karar vermiş, tek dertleri petrol, varsa eğer yeraltı kaynakları, altın, siyasi sebepler.

• @dogucansevik 3 milyon kişi başvursa 300 milyon dolar yapıyor, 300 milyon dolar için 55000 vize basmayı kabul edebilirler bu arada.

• Yasaklı

@dogan28 mevcut süreci de ücretlendirip açma ihtimalleri yüksek. dv yi para kazandıracak bir sisteme dönüştürecek bence çünkü kapatamıyor.

• @Murat-4, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom Amerika yine bi yerlere demokrasi götürmeye karar vermiş, tek dertleri petrol, varsa eğer yeraltı kaynakları, altın, siyasi sebepler.

Birkaç gün önce mesajımda umarım yıl iyi geçer dedim, sarı gazoz yine dünyayı karıştırdı. 🥲

• @kemal85 dalga geçiyor herkesle, bigün kanadayı istiyor, bi gün zelenskiye, herkesin önünde bişeyler diyor, bakalım ne olacak.

• @kemal85 bu sefer de kolombiya başkanına laf atıyor adam, sonumuz hayrolsun.

• 2026 bismillah 3. günde 1. savaşımız...!
    media_G9wImgpXEAA5NOz.jpg

• Çok uyardılar, aslında olacağı belliydi. Bazen bazı olaylar "geliyorum" diyor...

• gc ile ilgili yeni haberler varmı iptal edilecek mi alınan karar acabA?

• Hangi ülke olursa olsun arkadaşlar yanınızdaki adamlar sağlamsa sizi böyle 1 2 saatte alıp karga tulumba götüremezler. Yüksek ihtimal yanındaki adamlar Maduro'yu satmış olabilir. Hatta amerika maduronun yanına casus yerleştirip almış bile olabilir. Bu kadar kolay ülkelerden başkan çıkarılabiliyordu madem 15 yıl beşar esada neden dokunamadı yanına bile yanaşamadı. İki tane yer bombalayıp petrol zengini bir ülkenin başkanı bu kadar kolay alınamaz. Bu işin içinde var bir bit yeniği.

• Yasaklı

Sarı kafa 1 taş attı venuzuella dışındaki bütün ülkeleri ti'ye aldı ve hala medyadan dünyaya mesajlar veriyorlar 😲

orada insanların yarısından çoğu eğer doğru ise ; fakirlik içinde yaşıyorMUŞ , %30 u ülkesinden göç etmiş , yine altını çizeyim buda benim medyada yazılanı okuyarak yazdığım bişi

Üzülerek söylüyorum bu gibi ekonomik sıkıntı yaşayan her ülkede bu olur bence , bu şeye inanmak istemiyorum ama bizim ülkemizdede olur ( başkasına TASMA taktırmayız ama kendi içimizde patlarız sefalete doğru gidersek )

Geçen günlerde lahos da kendi içinde patladı , millet sefalet içinde sürünüyor baştakiler ışıl ışıl yaşıyorMUŞ

Şimdi dünya ülkelerinin ne söylediğine bakmak lazım , bence ASIL MESELE bu
    İngiltere - İsrail mesela hemen yanladı ABD ye , Ukrayna garibim oda ABD ye yanladı ( başka çaresi yok kuyruğunu ABD dışında kimse düzeltemez )

Çin ve Japoya ve hatta NEW YORK müslüman belediye başkanı ABD nin zıttına açıklama yaptı

• @heyysanadiyom Bu aslında Amerika'n şirketlerine peşkeş çekimine izin verilmediği için başlayan bir süreç oldu. Trump'ın açıklamasını okudum. Zaten petrol kuyularını biz inşa etmiştik şimdi ise tekrardan bize hizmet edecek gibi birşey söyledi. Venezuela'nın bu durumda olması tek başına hükümettekiler yüzünden değil. İstediklerini alamadıkça ABD Venezuela'ya tecrit uyguladı ve ülkeyi dış dünyaya kapatmak için hem çevre ülkeleri tehdit etti hemde meksika körfezindeki tüm ticari gemilere el koymaya başladı. Bu da Venezuela ekonomisinin patlamasına neden oldu. Sonra halktan uzaklaştırıp hükümeti tamamen izole etti. Muhalefet lideriyle de ülkenin kaynaklarını paylaşma şartı ile destek vereceğini açıkladı. Bir benzerini unutmayın ukrayna için yaptı eğer kaynakları bana bağlarsan sana hem askeri hemde siyasi destek vereceğiz diyerek zor durumdaki zelensky hükümetine yine zorla imzalar attırmaya çalıştı. Trump'ın dış politikası hiç iç acıcı ilerlemiyor. Ülkesi için en iyi olduğu şeyi yapmaya çalışıyor ancak alenen bu kadar sert siyasi manevraların her zaman bir sonucu olur. Amerika kendi eliyle güney amerika devletlerini çin ve rusyanın kucağına atacak. Kıta hakimiyeti ABD'nin en büyük gücü ancak Brezilya ve Meksika gibi iki dev eğer çin ve rusya ikileminin ortasına düşerse ABD'nin geleceği hiç hoş yerlere gitmeyebilir.

• Yasaklı

@Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom Bu aslında Amerika'n şirketlerine peşkeş çekimine izin verilmediği için başlayan bir süreç oldu. Trump'ın açıklamasını okudum. Zaten petrol kuyularını biz inşa etmiştik şimdi ise tekrardan bize hizmet edecek gibi birşey söyledi. Venezuela'nın bu durumda olması tek başına hükümettekiler yüzünden değil. İstediklerini alamadıkça ABD Venezuela'ya tecrit uyguladı ve ülkeyi dış dünyaya kapatmak için hem çevre ülkeleri tehdit etti hemde meksika körfezindeki tüm ticari gemilere el koymaya başladı. Bu da Venezuela ekonomisinin patlamasına neden oldu. Sonra halktan uzaklaştırıp hükümeti tamamen izole etti. Muhalefet lideriyle de ülkenin kaynaklarını paylaşma şartı ile destek vereceğini açıkladı. Bir benzerini unutmayın ukrayna için yaptı eğer kaynakları bana bağlarsan sana hem askeri hemde siyasi destek vereceğiz diyerek zor durumdaki zelensky hükümetine yine zorla imzalar attırmaya çalıştı. Trump'ın dış politikası hiç iç acıcı ilerlemiyor. Ülkesi için en iyi olduğu şeyi yapmaya çalışıyor ancak alenen bu kadar sert siyasi manevraların her zaman bir sonucu olur. Amerika kendi eliyle güney amerika devletlerini çin ve rusyanın kucağına atacak. Kıta hakimiyeti ABD'nin en büyük gücü ancak Brezilya ve Meksika gibi iki dev eğer çin ve rusya ikileminin ortasına düşerse ABD'nin geleceği hiç hoş yerlere gitmeyebilir.

bazı şeyleri bende bilmiyormuşum , körü körünede medyada yazılan şeylere bakmamak lazım , abd venezuellayı maddi manevi kıskaca almış demek , bugün onlara yapılan şeyler bizede üstü kapalı yapılıyor , biz yine avrupanın dibinde olduğumuz için ucundan kurtarıyoruz , 2025 ihracat rakamlarına baktım 400'ü zorlamışız bunun en tepesinde Almanya ve İngiltere satışları var , onlarda olmasa (ab) bizde ekonomik olarak batarız.... devlet ve özel totalde 500-550 milyar dolar kadar borcumuz varMIŞ , elon mask gelse borcumuzu ödese öder vallahi 🙂

ben en çok abd nin sınır komşularına saldırmasını bekliyorum , olası 2 ihtimal var biri kanada biri meksika , kanadaya ingilizlerden dolayı dokunmazlar kaldıki kanadalılar ile abd hayatta silahlı savaşa girmez 🙂 ( tahmin ) geriye tek meksika kalıyor onlarla olur mu zaman gösterecek , tarihlerinde hiç , yanılmıyorsam sınır savaşı yok uzaktan uzaktan işi bitiriyorlar , kötü şeylerde yaşadılar bunu medyada göremiyoruz ( kendi propagandalarını dünyaya öylebi yayıyorlarki akıl işi değil ) afganistan ve vietnam savaşları ortada

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |