Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

@ayvalik10 bir nevi eliyor bu ülkeleri. haberde geçen çoğu ülke vatandaşının 5-15 bin dolar teminat göstermesi mümkün değil.

• Yasaklı

@MaxCaufield, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom Adamlar ellerinde koca silahlarla insanları köşeye sıkıştırıyor köpek gibi avlıyor. Hadi burada dediğin gibi oldu ya diğerleri? En başta yaptığın yanlış zaten orada olan olaylar ile burada olan olayları kıyasladığında bu oradaki olayları daha iyi yapmıyor. Konuşulan konu ABD iken Türkiye kıyası yapman çok yanlış. ABD'de yaşayıp her şeyi TL ile hesaplamaktan farksız. Ayrıca kendin de söylüyorsun daha olay belli bile değilken ''Ölen kişi arabasıyla dursaydı , ölmezdi Olay bu kadar basit...'' diye indirgiyorsun. Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey ve Minnesota Valisi Tim Walz senin düşündüğünün tam tersini söylüyor mesela. Ne yani orada bulunsan ve arabada dur deseler ve sen anlık gaza bazsan kafandan vurularak öldürülmeyi hak ettiğini mi söylüyorsun? Arkadaşım amerika babanın ülkesi değil hemen kıyas yapıp savunmaya geçmene gerek yok. Kadın arabayı sürdü diye kafasından vuruluyor acımadan. Birkaç sene önce George Floyd'un öldürüldüğü yerin çok yakınında hem de. Deli gibi ırkçıık artıyor Amerika'da ve sen bunu savunuyorsun. Olay arabası dursaydı ölmezdi değil yani. Bizler bu ülkeye göçmen olarak gitmeye çalışan insanlarız. Yarın çoluk çocuk gittiğimizde çocuk anlık gaza bazsa kafasından vurularak mı öldürülsün? Dediğin gibi bu kadar basit mi? Kurduğun cümleler gerçekten çok düşündürücü. Sen Abd'ye gitmeye çalışan bir göçmensin doğma büyüme sarı kafalı bir abd vatandaşı değilsin arkadaşım hatırlatırım. Medya asıl abd kara propagandasına değil abd propagandasına çok iyi çalışıyor belli ki

yorum yazmıyorum
    ilk medyaya düşen cep telefonu ile çekilmiş görüntülere istinaden , polisler haklı , üzülmedim , biri öldürüldü diye üzülcek değilim - kurala uysaydı , oranın kanunları öyle , oranın kanunları işine gelmiyorsa oraya gitmeyi düşünmemelisin , bana uyuyor oranın kanunları

youtube kanalı atıyorum , baştan sona izlemeni tavsiye ediyorum , kanaldaki tüm videoları izledim , 7 senedirde kanalı takip ediyorum ,sende izle hani buradaki videolarda olan şeyleri yaparsan senide öldürürler benide öldürürler

https://www.youtube.com/@PoliceActivity

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umut-P dediğin de çok haklısın zaten kılavuz açıklanınca yasaklı ülkeler sayısında çok fazla bir artış bekliyorum. Ayrıca başvuru şartlarında 1 dolar gibi gözükse de asıl konsoloslukta bana göre tahminimce çok kişi maddi olarak yetersizlikten AP kalacak.

• Yasaklı

@ayvalik10 ben de aynısını düsünüyorum. muhtemelen avrupa ve bir kaç ülke dışında (japonya, güney kore, avustralya gibi) diğer ülkeleri bir sekilde oyun dışı bırakıp süreci bu sekilde açabilirler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@heyysanadiyom, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@MaxCaufield, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom Adamlar ellerinde koca silahlarla insanları köşeye sıkıştırıyor köpek gibi avlıyor. Hadi burada dediğin gibi oldu ya diğerleri? En başta yaptığın yanlış zaten orada olan olaylar ile burada olan olayları kıyasladığında bu oradaki olayları daha iyi yapmıyor. Konuşulan konu ABD iken Türkiye kıyası yapman çok yanlış. ABD'de yaşayıp her şeyi TL ile hesaplamaktan farksız. Ayrıca kendin de söylüyorsun daha olay belli bile değilken ''Ölen kişi arabasıyla dursaydı , ölmezdi Olay bu kadar basit...'' diye indirgiyorsun. Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey ve Minnesota Valisi Tim Walz senin düşündüğünün tam tersini söylüyor mesela. Ne yani orada bulunsan ve arabada dur deseler ve sen anlık gaza bazsan kafandan vurularak öldürülmeyi hak ettiğini mi söylüyorsun? Arkadaşım amerika babanın ülkesi değil hemen kıyas yapıp savunmaya geçmene gerek yok. Kadın arabayı sürdü diye kafasından vuruluyor acımadan. Birkaç sene önce George Floyd'un öldürüldüğü yerin çok yakınında hem de. Deli gibi ırkçıık artıyor Amerika'da ve sen bunu savunuyorsun. Olay arabası dursaydı ölmezdi değil yani. Bizler bu ülkeye göçmen olarak gitmeye çalışan insanlarız. Yarın çoluk çocuk gittiğimizde çocuk anlık gaza bazsa kafasından vurularak mı öldürülsün? Dediğin gibi bu kadar basit mi? Kurduğun cümleler gerçekten çok düşündürücü. Sen Abd'ye gitmeye çalışan bir göçmensin doğma büyüme sarı kafalı bir abd vatandaşı değilsin arkadaşım hatırlatırım. Medya asıl abd kara propagandasına değil abd propagandasına çok iyi çalışıyor belli ki

yorum yazmıyorum
    ilk medyaya düşen cep telefonu ile çekilmiş görüntülere istinaden , polisler haklı , üzülmedim , biri öldürüldü diye üzülcek değilim - kurala uysaydı , oranın kanunları öyle , oranın kanunları işine gelmiyorsa oraya gitmeyi düşünmemelisin , bana uyuyor oranın kanunları

youtube kanalı atıyorum , baştan sona izlemeni tavsiye ediyorum , kanaldaki tüm videoları izledim , 7 senedirde kanalı takip ediyorum ,sende izle hani buradaki videolarda olan şeyleri yaparsan senide öldürürler benide öldürürler

konuyu çok farklı anlamışsınız, kusura bakmayın.
    kurallara uymadığı için (ki burası tartışılır) insanların katledilmesini normal kaşılayıp bunu alenen tasvip edip teşvik edemezsiniz.
    bu fikirleri forumda devam ettirmemeniz için sizi forumdan süresiz olarak uzaklaştırıyorum.

• @ayvalik10 Yüksek ihtimal söylediğiniz gibi olacak. Geçmişte yaşanan hesap defterine yazdır ATM den para cek yada borç harç para bul bankaya yatir geri ver devri bitebilir. Şuanda turist vizelerinde uygulanmasi planlanan 15 bin dolarlık teminat olayına benzer birşey getirebilirler. GC talihlileri için konsolosluğa en düşük 15 k kişi başı teminata yatir Amerika'da banka hesabı aç GC eline fiziksel olarak gelince git banka hesabından parayı çek gibi bir sistem gelebilir. Tabi bu sadece bir düşünceden ibarettir.

• @ayvalik10, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

günaydın herkese şimdi böyle bir haber düştüğüne göre çalışmalar bitiyor böylelikle greenkart tekrar açılabilir sadece bir beklentimi yazıyorum. Resmi site de daha detaylı açıklamalar yakın zaman da açıklanır bekleyip görelim.

Sn @ayvalik10 ilgili resmi duyuru:

• Haftalardır böyleyiz.
    936ffa28-6dec-4b39-b329-d51fb574474d-image.png
    6fe552c7-62ac-480e-bea8-f7d4983b8f1c-image.png

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Sharm çok teşekkür ederim

• Çekiliş yapılmama sebebi benim arkadaşlar muhtemelen. Yaklaşık 5 senedir bu çekilişin takipçisiyim, öğrenciyim gidemem diyerek başvurmadım senelerce. Son 2 çekiliş başvuru yaptım onda da çıkmadı. Hatta yalan yok o zamanlar çıkmadığı için üzülmemiştim de çünkü o zamanki durumuma göre de gidememe ihtimalim çoktu.

Ancak bu sene çok heveslenmiştim. Maddi durumum nispeten yeterli, beni bağlayan ya da en iyi ihtimalle bir şeyi uzatmam için bir sebebim yok üstelik çıksa 2 sene sonra çıkacak daha da rahat bir durumda olacaktım.
    Üstüne bir de son 2 aydır çıkan 1 USD ücret ve pasaport şartlarını katınca daha da bir heveslenmiştim. İlk zamanlar hatta pasaport şartı eklenecek diye başvurmaktan bile vazgeçmiştim çünkü pasaportum yoktu ve bir çekiliş için çıkarmak da bana mantıklı gelmemişti. Daha sonra pasaport çıkarmak için bir sebebim oldu ve bu sorunu da atlattık derken birkaç hafta sonra komple iptal oldu ve %1 küsür olan ihtimal resmi olarak 0'a indi. Başta dediğim sebep de bu yüzden işte. Ben heves ettim ya, bu yüzden olmadı.

Şimdi üzülsem üzülemiyorum çünkü zaten dediğim gibi %1'lik bir ihtimalle gelecek planı yapmak çok yersiz geliyor; sevinsem zaten sevinemiyorum kaldık ortada. ABD'deki durumlar hiç hoş durumda da değil ne yazık ki. Yan sekmede ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) başlığı var ve orada da son mesajlar iyi durumda değil. (5 yıldır orada yaşayan, vergisini veren, oraya adapte olmuş kişiler vatandaşlık başvurusundan yanıt alamıyor) Çekiliş olsaydı ve çıksaydı da ne kadar güzel şeyler yaşanırdı belirsiz.

Bu işin sonucu ne olacak merak ediyorum doğrusu...

• @dilmel İllaki tekrardan açılacak, fakat kaç yıl sonra açılır bilemeyiz, bizim için en olur ihtimal trump gittikten sonra direk açılması olur, benım kişisel olarak en olumlu yorumlamam bu şekilde...

• @dogan28 hocam yanlış düşünüyor olabilirim ama şu an Türkiye'de bir düzenim yok. İşim yok gücüm yok, kısacası hiçbir şeyim yok. İllaki hayatıma bir düzen katmam gerekecek ve o düzeni oluşturduktan sonra da yurt dışına en azından ABD'ye ne kadar gidebilirim bilmiyorum. Yani 2030'a kadar gittim gittim düşüncesi var bende.

Dediğim gibi yanlış düşünüyor da olabilirim, bugünkü düşüncem bu şekilde

• @dilmel hiç bir zaman geç kalmış sayılmazsın, bundan 5 yıl sonra bugunun için ne kadar gençmişim diyeceksin.

• Yasaklı

Abd'nin natodan ayrılma muhabbeti, ülkede ki protestolar ve kutuplaşma vs. bizim ABD hayalleri yatacak gibi duruyor. Allah yardımcımız olsun

• Bu ileti silindi!

• @MaxCaufield zaten zorlaştırmışlardı, zaman ne gösterecek bakalım, trump gitmeden bişeyler düzelmez gibi, abd'li ler bu işlere ne diyor acaba.

• @dilmel Kışın Sonu Bahardır Kardeşim Bu Günler De Geçer. ABD işi köşede Kalsın Yaşamana Bak. Gün Doğmadan Neler Doğar. Trump Gitmeden De Düzelebilir. O da Gider Başka Yollar Bulunur. Su Akar Yatağını Bulur!

• @Onur-AKYILDIZ Hocam ağzından bal damlıyor:)) inşallah inşallah

• @Murat-4 çoğu dv nin ne olduğunu bilmiyor. Ne olduğunu öğrendikten sonra da ciddi şekilde karşı görüş bildiriyorlar (sanki çok çalışkanlar ve ülkedeki hizmet sektörü iş gücünü kendileri oluşturuyor gibi) halbuki bu arkadaşların çoğu oksijen israfı olarak nitelendirdiğimiz, hiç bir işe yaramayan, hiç bir faydası olmayan, devlete yük oluşturacak tüm imkanları sonuna kadar sömüren, çalışmak istemeyen, tembel tiplemeler.

• @MaxCaufield, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Abd'nin natodan ayrılma muhabbeti, ülkede ki protestolar ve kutuplaşma vs. bizim ABD hayalleri yatacak gibi duruyor. Allah yardımcımız olsun

Kardeşim sıkma canını hatta, Trup istifa edip venezuela başkanı olacakmış kendi hesabından paylaşmış sanırım, çok isabetli olur... 😕 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |