Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@B_E_L_G_I_N

Booking.com veya herhangi bir otel arama motorundan bütçenize uygun, mülakat tarihi alırsanız olası konaklayabileceğiniz herhangi bir otelin adresini otel adını belirtmeksizin email içerisine yazabilirsiniz.

Dosya taşıma talebiniz kabul edilirse ve mülakat sürecine geçerseniz, beyan ettiğiniz adreste kalma zorunluluğunuz yok, o zamanki bütçe ve müsaitliğe göre başka bir konaklama imkanını (otel, airbnb vb) değerlendirebilirsiniz.

Dosya taşıma talebi yapılırken kullanılacak email taslağı bu konu başlığının 4.iletisinde mevcut, bu iletiyi okuyabilirsiniz.

• Bu ileti silindi!

• @B_E_L_G_I_N Mülakatta gttiğimde kalabileceğim birkaç yer araştırdım onlardan birinin adresini yazdım ama asla otel oldugunu belirtmedim dümdüz adres verdim:) gittiğimde kalma zorunluluğm yok zaten 🙂 @ATS16 dediği gibi tıpkı.

• Bu ileti silindi!

• @SemihB-0 Selamlar, çok yakın zamanda KCC ile dosyasını taşıyıp vizesini alan arkadaşlar mevcut Tiflisten, lakin yaşadıkları deneyimi paylaşmak istemiyorlar sanırım. Uzunca bir yazı yazmıştım hatta özelden yazanlara da cevap yazdım. Kucağında 2 çocuklu bir aile geçtiğimiz aylarda vizesini aldı Tiflisten sadece neden buraya taşıdığını sormuş konsolosluk 1 kişi de sorunsuz mülakata girdi fakat AP'ye kaldı sabıka kaydın dolayı, ama bu demek değil ki her dosyaya bu şekilde yaklaşacaklar. Ben seçtiğimiz ve denemek istediğimiz yolu paylaştım uzak doğuya vereceğim 10-15 bin doları Amerika'da kendimize yatırım yaparız. Paradan ziyade uğraşamam zaten o kadar koşturmayla. Olursa olur olmazsa da çokta önemli değil zaten Türkiye'de iyi bir hayatım var. Yazdığım bağlantı metni yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Sürecinizde başarılar.

• herkese selamlar geçen sene saç ektirdim ve green card başvurusunda yüklenene fotoğraf ile pasaportumdaki fotoğraf kel 😃 halim bu herhangi bir sorun yaratır mı?
    şimdiden teşekkürler

• Merhaba,
    Öncelikle kazanan herkesi tebrik ediyorum. Umarım hepimiz sorunsuz bir şekilde vizelerimizi alır ve Amerika’ya giriş yapabiliriz.
    Fakat aklımı kurcalayan bir konu var, belki bana ferahlatıcı bir cevap verebilecek biri çıkar. Askerlik tecilim Temmuz 2026’da bitiyor. Sıralamam 15 binlerde. Bu durum mülakat almamı veya yetişip yetişememi etkiler mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@mthra

Sisteme yüklediğiniz fotoğrafa ve güncel fiziksel görünüşünüze bakınca siz olduğunuz anlaşılıyorsa sorun yok, güle güle kullanın ☺

• @Mert-A aynı ikilemi ben de yasamıstım formu doldururken acıkcası ama zaten türkçe karakter girmeye kalktıgımda sistem kabul etmediği icin, sistemin kabul ettigi sekilde olanı dogru sayıp devam ettim.

• Bu ileti silindi!

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kemal85 Dünyada DV vizesi veren yaklaşık 152 konsolosluk var. Bunların çoğu, hatta birkaç istisna dışında neredeyse hepsi, oturumu olmayan kişilerin dosyalarına bakmak istemiyor. Kendi vatandaşlarının işlerini öncelikli görmek istiyorlar ve ekstra yük almak istemiyorlar.

Örneğin, 2023 yılında FAM kuralı olmadığı için, KCC aracılığıyla rahatça dosya taşınamıyordu. Konsolosluklara mail atılıp adeta yalvar yakar “dosyamı alın” deniyordu, kimisi kesin bir dille hayır cevabı veriyor, kimisi ise yuvarlak yanıtlarla geçiştiriyordu. Aynı konsolosluklara defalarca sorular soruluyordu. Kısacası, o dönemde dosya taşımak gerçekten çok zordu. Oğlum için 66 ülkeye e-posta atmıştık. Bazılarına birden fazla yazdığımız için toplamda yaklaşık 200 e-posta yazmışızdır.

Şimdi sizler daha şanslısınız, en azından rahatça dosya taşıyorsunuz ve taşındığında sorun olmayacağını bildiğimiz üç ülke var. Hiç yoktan iyidir.

Bu üç ülkenin de ayrı zorlukları var. Viyana için Schengen vizesi gerekiyor, Hong Kong ve Bangkok uzak olduğu için çok masraflı oluyor, haklısınız.

Burada seçim tamamen size ait. Risk alıp Tiflis'te bekleyebilir ya da tekrar taşıma yapabilirsiniz. Biz sadece yaşananları ve tecrübelerimizi sizinle paylaşıyoruz.

Sürecinizde kolaylıklar dilerim.

Serap Hanım yorum ve iyi dileğiniz için teşekkürler, ben dosyamı taşıdıktan sonra 3 konsolosun öncelikli olduğunu gördüm, konsoloslukların ikisi uzun uçuşlar olduğu için beni korkutuyor(2 saat uçunca bile çok bunalıyorum), viyana ise malum vize almak imkansıza yakın (ama yine de almaya uğraşacağım).

KCC den de dosyamı taşımışken önce Tiflis'e yazayım malum kural değişti ona göre hareket ederim dedim ama sadece konsolosluğun paylaştığı listede bulduğum çevirmen bana nispeten düzgün bir cevap verdi ve sorun olmayacağını söyledi.

Dosyamı tekrar taşımak isterim fakat ağustos kapıda cut-off olmadan olacak gibi de değil...

• Herkese merhaba, sorumu doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum yönlendirirseniz çok sevinirim. Dosyamızı henüz current olmadan Viyanaya taşırsak ve bu süreçte Schengen almayı deneyip alamazsak ardından vizesiz (örn:Bangkok) bir ülkeye tekrar taşıma yapabilir miyiz ? Teşekkür ederim.

• @Dogukan-Oge
    Merhabalar, evet dosyaniz current olmadan tekrardan KCC araciligiyla baska bir konsolosluga tasima yapabilirsiniz. Eger Schengen vizeniz current olduktan sonra olumsuz sonuclanirsa bu sefer direkt konsolosluklara email atarak dosyanizi tasimaya calismaniz gerekecektir, bu yol ise konsolosluklarin insiyatifine kaldigi icin cok daha ugrastirici ve zordur.

• ⭐⭐⭐⭐

@Dogukan-Oge imzanızda bir güncelleme gerekli sanırım, cn 2025 değil de 2026 dır sanki 🙂

• @ugursway ve @aysegul Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
    Ek bir soru olarak; Kesinlikle dosya taşıayacağız ancak BangKok ve Hong Kong arasında nasıl seçim yapılıyor ? Bu iki ülkenin avantajı ve dezavantajı nelerdir ?

• Selamlar,
    Dosyayı Yurt dışıma taşınması konusunda karar verme sürecindeyiz, Buna istinaden hong kong yada bangkok arasında seçin yapmam gerekiyor.
    Bu noktada, Ulaşım, Konaklama, konsolostuk ve genel giderler açısından hangisi daha uygun ve kolay bir süreç. Bu konuda bilgi verebilecek olan varsa çok sevinirim.
    Araştırma yapıyorum sizlere de danışmak istedim.

• @mustafa-berat-taşcı Bizde aynı durumdayız araştırmaya devam ediyoruz, eğer bilgi verebilirseniz çok seviniriz. İrtibatta kalabiliriz. Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@mustafa-berat-taşcı
    Selamlar... Size şu başlık altındaki deneyimleri okumayı tavsiye ediyorum. İçeriğinde DV2025 talihlilerinin yazdığı Bangkok ve Hong Kong ta yaşadıkları, ulaşım, konaklama, yeme içme tavsiyeleri ve maliyet bilgileri yeralmaktdır.
    Sürecinizde başarılar.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri

• @gucarslan bey öncelikle merhabalar, ilk Green Card başvuru anında yaşamış olduğumuz bu durumla ilgili ve sonucu ile alakalı sizinde yorumlarınızı almak isteriz, direk diskalifiye olma ihtimalimiz yüzde kaç? yada AP' ye mi kalabiliriz, yada konsolosluk inisiyatifi ile direk vizelerimizi alabilirmiyiz, çünkü eşim var olduğunu belirttim ancak bilgilerini doldurduğumu düşünüp direk çocuğumun bölümünü doldurup kaydetmişim. Fakat DS260 formlarımızda eşime de add applicant yaparak DS260 formu ekleyerek tüm ailemizin bilgilerini eksiksiz doldurarak hepimiz için ayrı ayrı DS260 formlarımızı kaydettik.

• @Dogukan-Oge
    Bu ayrimi daha net yapabilmeniz icin forumda paylasilmis mulakat deneyimlerini okumaniz gerekmektedir. Ilgili konsolosluklarin adini forumda aratarak bu deneyimlere ulasabilirsiniz. Bu sekilde hem ne yapmak istediginize karar verebilir hem de surecinize daha iyi hakim olabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |